- Konu Sahibi aycaaaaaaa
-
- #37.221
canım göğsün yumuşak olması süt yok anlamına gelmez.
güzel uyku çek dinlenince süt artar taze üzüm varsa özellikle
siyah olan ondan ye sütü arttırıyor.
Canım ben tek meme veriyordum şimdi ikisini vereyim şimdiye kadar tek memeyi 5dk aldığıda oldu ama kiloyu hep aldı şimdi ikisini vereceğim ama uyuyor memede uyandıramiyorum uyansada pat diye geri uyuyor.. kendi evimde değilim arabam yok sağlık ocağına gidip tartırsam:)
Bu arada senin kızın büyük değil mi? Profil resmindeki kızın mi?
ah ah arkadaşım aynı apaynı yaşadıklarımız geceleri arabalarla gezmelermi dersin,battaniyelerle sallamakmı dersin ama yok yok yok kesilmiyor kuşumun sıkıntısı.ben e bebek ten 140dan 70e düşmüş titreşimli ana kucagı aldımda rahatladı biraz.en azından memeden mayışınca ona koyup titreşimini açıp hemde sallıyorum iyice dalmasını sağlıyorum ondan sonra yatağa koyuyorum direk yatağa koyarsam mümkün değil dalmıyor.ben çok tavsiye ediyorum.bizimki ağlıyor bibakayım bikaçbişey daha yazıcam anakucağıyla alakalıMerhaba.oğlum kolik bebek gaz sancıları başlayınca saatlerce ağlıyo uyuymuyo.eşimle ben battaniyede sallıyoruz uyuyo tam yatağına koyuyoruz uyanıyo yada ayakta kucakta sallıyorun öyle uyuyo çok yoruluyorum özellikle eşim işteyken zor oluyor.ev tipi elektrikli titreşimli ana kucağı almak istiyoruz kullanan memnun kalan varmı özellikle kolik bebek annelerinden?mennun kalanlar hangi marka kullanıyor?
Yazini okuyunca hevesecgeldim benim oglumda hic emmedi biboronla sagaKizlar merhaba,
oglum 37 gunluk oldu, tecrubelerimi paylasmak istiyorum, oglum 3870 gram 55 cm dunyaya geldi, sadece anne sütü ile besleniyor ve dört hafta boyunca sadece sagarak biberon ile sütü vermek zorunda kaldim, cunku gogus uclarim yoktu, dört gundur emiyoruz masallah.
Yani biberona alisirsa anneyi emmez hurafesine lütfen inanmayin, emen cocuk sorunsuz emiyor hatta oglum emmeyi cok seviyor, duruma göre 2 ila 4 saat arasiy emiyoruz, emdikten sonra ben pompa ile memeyi bosaltiyorum.
Pompa ile sagarken 3 saatte bir sagarsam 70-90 ml arasi iki memeden, 5-6 saatte bir sagarsam 150-190 ml arasi sut sagiyordum, her sabah bir tatli kasigi kimyon, sut, haslanmis yumurta ve still tea iciyorum, bol bol yesillik yiyorum bulgur pilavi kuru incir vs, bahsedilen herseyi denedim, ama uyku ve guzlece dinlenmek ve bol bol su icmek sut uretiminin olmazsa olmazi. Ögeden sonra bebeginiz ile birlikte uyuduktan sonra uyaninca bebeginizi emzirin bebegin nasil sakinlesip huzurla uykukya daldigini goreceksiniz
Gaz konusuna gelince oglumunda bir ara cok gazi oldu, ayaklarina ve göbegine zeytin yag ile masaj yapip, bacaklarini karnina bastirinca cok rahatliyor tabiki birde kiraz cekirdeklerinden yapilmis sicak yastik kompresi iyi geliyor. Forumda bir arkadasin bahsettigi bebevita cayi bebegi cok rahatlatiyor. Gunde 30-60dakika bebeginizi gezdirirseniz bu da onun gazini kolaylikla cikarmasini sagliyor.
Oglum huzursuz oldugu zamanlarda beyaz gurultu ya da fön makinasi sesi ile uyutuyorum, bu sesler onun sakince uykuya dalmasini sagliyor.
Oglum su anda 4950 gram ve 60 cm.
Umarim benim tecrubelerim size biraz isik tutabilir.
Ben sizlerin tecrubelerinden cok sey ogrendim, katkida bulunan herkese cok tesekkur ederim
Canin sagdigin sutu nasil veriyorsun yani nasil isitiyorsun daha once hic sagarak vermedim cevremde de boyle veren yok biberona koyum sicak suyun icinde mi bekletmek gerekiyor isitinca yapisi bozuluyor mu acaba anne sutunun sicakligi nasil ayarliyorsunBenim bebeğimin çeneside isilik gibi ama süt döküyor emerken siliyorum ama emdiği sürece müdahale edemiyorum ondan dolayi canım sıkılıyor bakınca nasıl geçecek bilmem. ..Bugün ilk emzirneden sonra sagdim tek meme emzirme yapıyorum 40 cc çıktı.sabah en son 8.20 de emdi şu saat oldu dolmadi daha o meme şimdi sağ memeyi verdim onuda sagarsam acaba kalktığında süt az olursa. Sutude dolaba koydum bugün bitirecem ama ya normal süt gelmezse
Canim, benmki de 15 gun emmedi,sutum azdi, malt icecehi falan icdim, bi gun banyo yaptirdik gobegi dusunce, o zaman tuttu bi kere, oyle oyle alisti, sutun varsa az ac birak , o zaman alir belkiYazini okuyunca hevesecgeldim benim oglumda hic emmedi biboronla saga
rak veriyorum sutumu ama duzenli sagmadigimdan cok artmadi sutum nasil basardin emzirmeyi ben artik evde yanliz kalcam ilk cocugum ve cok tecrubesizim nevyapmam lazim banada yardim edermisin
Merhaba.oğlum kolik bebek gaz sancıları başlayınca saatlerce ağlıyo uyuymuyo.eşimle ben battaniyede sallıyoruz uyuyo tam yatağına koyuyoruz uyanıyo yada ayakta kucakta sallıyorun öyle uyuyo çok yoruluyorum özellikle eşim işteyken zor oluyor.ev tipi elektrikli titreşimli ana kucağı almak istiyoruz kullanan memnun kalan varmı özellikle kolik bebek annelerinden?mennun kalanlar hangi marka kullanıyor?
evde bebişle sürekli başbaşayım dün bebeğim çok ağladı gaz sancısı çok kötüydü mutsuz hissediyorum kendimi eşim beni bırakıp evden gitti yine zaten yeni gelmişti aradım ailesinin evinde 9 yaşında yiğeni var onunla oynuyordu ben evde bebişle başbaşa o ise hep ailesinin evinde yiğeniyle oynuyorkendimi terkedilmiş hissediyorum halbuki ilk kez yalnız kalacaktık bebekte uyuyordu konuşacak kimse yok yazıp rahatlayım dedim
Canım bende ilk defa yaptım nette okudum biberona koyup buzdolabina koydum sonrs çıkardım ilik suya koydum biberonu ben kaşıkla veriyorum ben emzirdim sonra vermeye çalıştım almadı biberonu verdim ağzından attı. .bende şimdi o kalanı ne yapacam aman zor bu saklama işiCanin sagdigin sutu nasil veriyorsun yani nasil isitiyorsun daha once hic sagarak vermedim cevremde de boyle veren yok biberona koyum sicak suyun icinde mi bekletmek gerekiyor isitinca yapisi bozuluyor mu acaba anne sutunun sicakligi nasil ayarliyorsun
Canim benim valla herkesin derdi ayrı ben neler yaşıyorum çok zor şuanda eşimle ayriyiz anlatamam ne kadar zor günler geçiriyorum..evde bebişle sürekli başbaşayım dün bebeğim çok ağladı gaz sancısı çok kötüydü mutsuz hissediyorum kendimi eşim beni bırakıp evden gitti yine zaten yeni gelmişti aradım ailesinin evinde 9 yaşında yiğeni var onunla oynuyordu ben evde bebişle başbaşa o ise hep ailesinin evinde yiğeniyle oynuyorkendimi terkedilmiş hissediyorum halbuki ilk kez yalnız kalacaktık bebekte uyuyordu konuşacak kimse yok yazıp rahatlayım dedim
yazdıkların çok iyi geldi ben de hemen eşime aslında sen biberon verebilirsin ya da kucakta uyutabilitsin dedim gerek yok sen varsın sen olmazsan yaparız dedi sanırım benim ölmemi bekliorben de kızımla başbaşayım tüm gün.oğlumun okulu-beslenmesi-gelişi-gidişi çift motor takıyorum valla.ama eşim gelince huzura kavuşuyorum,sağolsun çok yardımcı bana.bence eşinle konuşmalısın.hatta emzir sütünden de bırak hatta mama alıyorsa onu da göster ve sen de bi akşam onu bırakıp annene veya bi arkadaşına kahveye git.yapamazsan komşu bile olur.görsün senin neler yaşadığını hiç panikleme o da babası bakar iki saat.sana çok iyi gelir canım benim,çok iyi anlıyorum seni.mutlaka yap bunu
gelince de al karşına konuş yalnız kalmak istemediğini söyle.
valla ben bu gün yine duşa giremedim.eşimi bekliyorum..
öncelikle senin sakin olman ve stres yapmaman cok onemli, bebegin aciktigi zaman ellerini ve ayaklarini oynatir ilk sinyal budur sonrada yalanmaya baslar ve en sonunda aglar, bebegin baktin iyice aktif olmaya basladi, sakince bebegini al gögsüne yaklastir memeyi kavradiginda kafasini gogsune bastir ve bir sure bu ssekilde sabit tut, kafasini cekerse yine tekrarkla ama lutfen sukunetini asla kaybetme ve pes etme, hatta konus onunla ben konustium, simdi annenin memesini emeceksin, aslan oglun benim, karnin doyucak bak emince seklinde, inan bana bebekler herseyi anliyor, burada en önemli husus senin sakin olman.Yazini okuyunca hevesecgeldim benim oglumda hic emmedi biboronla saga
rak veriyorum sutumu ama duzenli sagmadigimdan cok artmadi sutum nasil basardin emzirmeyi ben artik evde yanliz kalcam ilk cocugum ve cok tecrubesizim nevyapmam lazim banada yardim edermisin
Sagar sagmaz direk verebilrsin ama beklerse kaynamis suyun icinde 2 dakika bekletirsen yaklasik 37-40 derece arasi oluyor sicakligi, ama sakin mikrodalga da isitma yapisi bozuluyormus, ebemiz dediCanin sagdigin sutu nasil veriyorsun yani nasil isitiyorsun daha once hic sagarak vermedim cevremde de boyle veren yok biberona koyum sicak suyun icinde mi bekletmek gerekiyor isitinca yapisi bozuluyor mu acaba anne sutunun sicakligi nasil ayarliyorsun
Kizlar NUK un anti colic biberonlari var anne memesinin simulasyonu, onu tavsiye ederim, mekanizmasi anne memesi gibi oldugundan bebekler gecislerde sikinti cekmiyor, kasikla vermeyin derim cunku cok gaz yapiyor bebek yutkunurken cok hava yutuyor cunku, nacizane tavsiyemCanım bende ilk defa yaptım nette okudum biberona koyup buzdolabina koydum sonrs çıkardım ilik suya koydum biberonu ben kaşıkla veriyorum ben emzirdim sonra vermeye çalıştım almadı biberonu verdim ağzından attı. .bende şimdi o kalanı ne yapacam aman zor bu saklama işi
bebek kesik seklinde kusuyorsa demekki sutun bebege yaradi, bu cok normal bir durum sakin panik olma, sevin hatta :)Selam olsun tüm ANNE lik duygusu tadan ve de tadacak olanlara.. Umarım bebişler ve sizler sağlıktasınızdır.. Oğlum bugün emzirdikten sonra sabah 1 Akşam 2 defa kesik şekilde kustu ve de bu durum beni epeyce üzdüsizce bu durum normal midir? Yoksa endişelenmeliyim mi? Böyle bir durumla karşılaşan ve ya yaşam tecrübesi olanların bu deneyimlerini bana aktarmalarını umut ediyorum.. Akşamınız hayra varsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?