Kizlar merhaba,
oglum 37 gunluk oldu, tecrubelerimi paylasmak istiyorum, oglum 3870 gram 55 cm dunyaya geldi, sadece anne sütü ile besleniyor ve dört hafta boyunca sadece sagarak biberon ile sütü vermek zorunda kaldim, cunku gogus uclarim yoktu, dört gundur emiyoruz masallah.
Yani biberona alisirsa anneyi emmez hurafesine lütfen inanmayin, emen cocuk sorunsuz emiyor hatta oglum emmeyi cok seviyor, duruma göre 2 ila 4 saat arasiy emiyoruz, emdikten sonra ben pompa ile memeyi bosaltiyorum.
Pompa ile sagarken 3 saatte bir sagarsam 70-90 ml arasi iki memeden, 5-6 saatte bir sagarsam 150-190 ml arasi sut sagiyordum, her sabah bir tatli kasigi kimyon, sut, haslanmis yumurta ve still tea iciyorum, bol bol yesillik yiyorum bulgur pilavi kuru incir vs, bahsedilen herseyi denedim, ama uyku ve guzlece dinlenmek ve bol bol su icmek sut uretiminin olmazsa olmazi. Ögeden sonra bebeginiz ile birlikte uyuduktan sonra uyaninca bebeginizi emzirin bebegin nasil sakinlesip huzurla uykukya daldigini goreceksiniz
Gaz konusuna gelince oglumunda bir ara cok gazi oldu, ayaklarina ve göbegine zeytin yag ile masaj yapip, bacaklarini karnina bastirinca cok rahatliyor tabiki birde kiraz cekirdeklerinden yapilmis sicak yastik kompresi iyi geliyor. Forumda bir arkadasin bahsettigi bebevita cayi bebegi cok rahatlatiyor. Gunde 30-60dakika bebeginizi gezdirirseniz bu da onun gazini kolaylikla cikarmasini sagliyor.
Oglum huzursuz oldugu zamanlarda beyaz gurultu ya da fön makinasi sesi ile uyutuyorum, bu sesler onun sakince uykuya dalmasini sagliyor.
Oglum su anda 4950 gram ve 60 cm.
Umarim benim tecrubelerim size biraz isik tutabilir.
Ben sizlerin tecrubelerinden cok sey ogrendim, katkida bulunan herkese cok tesekkur ederim