• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar benim kızım bir buçuk aylık. Doğum kilosu 2650. Şimdiki kilosu 4300. Aslında zayıf doğdu demişti doktor şimdiki kilosuda iyi dedi ama hani birşey diyorlardı ya 6 aylıkken doğum kilosunun iki katı olmalı. Acaba benimkinin durumu nasıl bi fikir verebilirmisiniz? sma mama kullanıyorum az az bilmiyorum ki bıraksam mı?
maşallah kilo alimi iyi 1,5 ayda
1750 gram almış.neden mama?
sütun mu yetmiyor?doymuyor
diye kendin mı veriyorsun?

canlar benim kızım kakasını köpüklü yapıyor.garip bir benzetme olacak ama kolanın asidi gibi aynı.bir de sık yapmaya başladı önceden 2-3 günde yapardı artık günde 4.5 kere yapıyor,bunun ikisi gece :) halimi düşünün.
bir de yeşil yaptı bikaç kere.üşüttümü acaba..

bir de yeni öğrendiğim bir tüyo emzirirken bebeğin vücudunun neredeyse tamamı vücudumuza temas etmeliymiş..
muhtemelen çok emziriyorsun
gece bebek uyuyorsa kaldırıp emzirme
aç olursa zaten uyanır

anne sütü alan bebekler yalancı
kabız olurlar.ben kizimi 9 ay boyunca
sadece anne sutuyle besledim.bazen kızım
3 gün yapmazdı.dr götürmeye gerek yok
eğer kakdi sert ve top top değilse kabızlık
yoktur.ayrıca D vitaminini düzenli 5
damla ver(3 damla derler drlar ama 3
verince faydasi olmaz)
Evet olabilir, sagol. oglum 54 gunluk ve ilk defa oldu boyle birsey ben de panik yaptim. Bugun 3. Gun sabah sadece poposuna azcik bulasmisti hala beklemedeyiz bakalim insallah yapar.. d vitamini konusunda da doktor omnivit diye bi damla onerdi onda butun vitaminler varmis. Valla bu konuda herkes baska bisey soyluyo benim de kafam karisti iyice...

Evet olabilir, sagol. oglum 54 gunluk ve ilk defa oldu boyle birsey ben de panik yaptim. Bugun 3. Gun sabah sadece poposuna azcik bulasmisti hala beklemedeyiz bakalim insallah yapar.. d vitamini konusunda da doktor omnivit diye bi damla onerdi onda butun vitaminler varmis. Valla bu konuda herkes baska bisey soyluyo benim de kafam karisti iyice...
bebeğin şu an vitamine ihtiyacı yok
Cnm çünkü anne sutunde d vitamini
hariç hepsi var.kemik ve diş gelişimi
için d vitamini önemli

Kizlar ya dun bi soru sordum araya kaynamis gitmis kimse cuvap vermemis banaaaa:110::KK37:gunde kac ogun mama veriyirsunuz kacar cc. Bide devam sutu diye bi sey var ya ona emzilemezse mi geciliyor yani anne suti alamazlarsa:KK56::KK22::KK20:

Kizlar ya dun bi soru sordum araya kaynamis gitmis kimse cuvap vermemis banaaaa:110::KK37:gunde kac ogun mama veriyirsunuz kacar cc. Bide devam sutu diye bi sey var ya ona emzilemezse mi geciliyor yani anne suti alamazlarsa:KK56::KK22::KK20:
Ben once emziriyorum doymazsa mama veriyorum genelde de doymuyo zaten gecede dahil 4-5 kez oluyo sanirim 60cc veriyorum 90a ciktim cok geldi fazla kustu tekrar 60 a dusurdum.devam sütünü bende bilmiyorum

Vayy kandirmis dr bizi desene :KK45: hemen devam ediyorum d vitaminine sagol cnm
rica
ederim Cnm.yeni anne olunca insan
insan en küçük şeyde endiseleniyor
ben bebegimi yalnız buyutuyorum
gerçekten bebek bakımı zor.lohusalikta
sinir üzüntü ve aglama nimetleriyle geçebiliyor ama 5-6 aydan sonra bebisler
kendini topluyor ve rahatliyoruz.şu an evcilik oyunu gibi geliyordur.

muhtemelen çok emziriyorsun
gece bebek uyuyorsa kaldırıp emzirme
aç olursa zaten uyanır
aslında uyuyorsa haliyle çok emzirmiyorum uynaıksa da 2-3 saatte bir.ne kdar uyuyrsa uyusun uyandırmıyorum.
bu arada mamayı bire düşürdüm.günde 4 tü düşünün.eşim azmine hayranım dedi gaza geldim.sadece bir kez gece yatarken veriyorum.böylece ben de rahat uyuyorum bi süre.ama onu da bırakmya niyetliyim kısmetse.
uyuyor öyle huzursuz da değil demekki sütüm yetiyor değil mi?

aslında uyuyorsa haliyle çok emzirmiyorum uynaıksa da 2-3 saatte bir.ne kdar uyuyrsa uyusun uyandırmıyorum.
bu arada mamayı bire düşürdüm.günde 4 tü düşünün.eşim azmine hayranım dedi gaza geldim.sadece bir kez gece yatarken veriyorum.böylece ben de rahat uyuyorum bi süre.ama onu da bırakmya niyetliyim kısmetse.
uyuyor öyle huzursuz da değil demekki sütüm yetiyor değil mi?
eğer çişli bezi günde 4-5 tane alıyorsan yetiyordur
mamayı keserek deneyebilirsin.kakası yeşil olmasının
sebebi mama,çok beslemektir.sık emzirirsen sütün
artar özellikle gece emzirmeleri,uyku,su ve stressiz
ortam eğer süt pompan varsa sütünü sağ sağmak çok arttırır
ben sütümü sağdım ve 10 ay boyunca taşarcasına sütüm
vardı

Kizlarrrrrrrrrrrr:KK61::KK61::KK61::KK61:

Ben gittigim doktordan memnun degildim diye bugün baska bir doktora gittik. Kizimda kalca gelisim geriligi varmis bir tarafta. 3.ayina kadar düzelebilir dedi. Cok kötü oldum duyunca. :(:(:(:( Cift bez baglayanlar vardi sanki aranizda. Cift bez demek yani iki bezi üst üste mi baglayacagim, yoksa bacaklarinin arasina da bazilari bezi yuvarlayip koyuyormus ki ayrik dursun bacaklar diye.

Yardim edin ne yapayim?

eğer çişli bezi günde 4-5 tane alıyorsan yetiyordur
mamayı keserek deneyebilirsin.kakası yeşil olmasının
sebebi mama,çok beslemektir.sık emzirirsen sütün
artar özellikle gece emzirmeleri,uyku,su ve stressiz
ortam eğer süt pompan varsa sütünü sağ sağmak çok arttırır
ben sütümü sağdım ve 10 ay boyunca taşarcasına sütüm
vardı
Canım sen bez diyorsun mesela meme hemen yumuşuyor emzirirken sonra baktım ağzı boş aslında yutkunma sesi geliyordu sonra pompayla çektim baya koyu geldi ama çok az 5 cay kaşığı kaşıkla verdim ..bazen süt iyi oluyor bazen az şimdiye kadar zaten dakikalarca emmedi ama nedense artık midesi büyüyor diye endişe ediyorum..sütü ben şimdiye kadar bir iki defa sagdim acaba ondan mi azaldi..bosalinca dolması zaman alıyor bende ac kalır diye sagmiyorum...bugün yine kaşıkla verdikten sonra uyudu 1saati geçerek uyandı ağladı emzik verdim daldi uyandı sonra en fazla 20 dk uğraştım uyudu 1 buçuk saat sonra uyandı ama bu sefer altini değiştirirken filan durmadi ağladı baya elini emdi..annem diyor emzikle dahi susturamazsin diyor nettede senin dediğin yazıyor eğer 5-6 tane cisli bez varsa yetiyor diyor ama eskisi gibi değil sütüm ..kesilme olmaz değil mi

Ben gittigim doktordan memnun degildim diye bugün baska bir doktora gittik. Kizimda kalca gelisim geriligi varmis bir tarafta. 3.ayina kadar düzelebilir dedi. Cok kötü oldum duyunca. :KK43::KK43::KK43::KK43: Cift bez baglayanlar vardi sanki aranizda. Cift bez demek yani iki bezi üst üste mi baglayacagim, yoksa bacaklarinin arasina da bazilari bezi yuvarlayip koyuyormus ki ayrik dursun bacaklar diye.

Yardim edin ne yapayim?

Ben gittigim doktordan memnun degildim diye bugün baska bir doktora gittik. Kizimda kalca gelisim geriligi varmis bir tarafta. 3.ayina kadar düzelebilir dedi. Cok kötü oldum duyunca. :KK43::KK43::KK43::KK43: Cift bez baglayanlar vardi sanki aranizda. Cift bez demek yani iki bezi üst üste mi baglayacagim, yoksa bacaklarinin arasina da bazilari bezi yuvarlayip koyuyormus ki ayrik dursun bacaklar diye.

Yardim edin ne yapayim?
Canım merak etme Düzelmeyecek birsey değil benim ablamda 6-7 aylıkken farkedilmis kelepçe filan kullanmis 2yasinda yürümüş ama maşallah birsey yok ne güzel şimdi biliniyor erkenden. .çift bez sanırım iki bezi üst üste bağlamak merak etme Canim birşey olmaz allah dermansiz dert vermesin...ikinci ayiniza girdiniz mi canım. ..boyu kilosu nasıl.

Canım sen bez diyorsun mesela meme hemen yumuşuyor emzirirken sonra baktım ağzı boş aslında yutkunma sesi geliyordu sonra pompayla çektim baya koyu geldi ama çok az 5 cay kaşığı kaşıkla verdim ..bazen süt iyi oluyor bazen az şimdiye kadar zaten dakikalarca emmedi ama nedense artık midesi büyüyor diye endişe ediyorum..sütü ben şimdiye kadar bir iki defa sagdim acaba ondan mi azaldi..bosalinca dolması zaman alıyor bende ac kalır diye sagmiyorum...bugün yine kaşıkla verdikten sonra uyudu 1saati geçerek uyandı ağladı emzik verdim daldi uyandı sonra en fazla 20 dk uğraştım uyudu 1 buçuk saat sonra uyandı ama bu sefer altini değiştirirken filan durmadi ağladı baya elini emdi..annem diyor emzikle dahi susturamazsin diyor nettede senin dediğin yazıyor eğer 5-6 tane cisli bez varsa yetiyor diyor ama eskisi gibi değil sütüm ..kesilme olmaz değil mi

Az mi geldi sagdigin zaman... Keske biberonu kabul etse kasikla cok zor olur ya.. Sütü saginca azalmaz ki, sütü arttirmak icin öneriyorlar hatta onu. Ben de o yüzden sagiyordum hem de kizim güzel cekmiyor hepsini diye. Valla benim kizima doktor ek mama ver sütün yetmiyor dediginde ben de sasirmistim cünkü ben günde 7-8 cisli bez degistiriyordum. Hem de dolu dolulardi. Ama yetmiyormus megerse ki ben de saginca az geliyor iste. Sen emzirmeye devam et, emdikce süt üretimi artiyormus ya, bir de bulgur pilavi ve incir yemeye calis mevsimi gecmeden.
Benim de meme yumusuyor ama geri sertlestiginde yine ayni noktalar sert sert.

Canım merak etme Düzelmeyecek birsey değil benim ablamda 6-7 aylıkken farkedilmis kelepçe filan kullanmis 2yasinda yürümüş ama maşallah birsey yok ne güzel şimdi biliniyor erkenden. .çift bez sanırım iki bezi üst üste bağlamak merak etme Canim birşey olmaz allah dermansiz dert vermesin...ikinci ayiniza girdiniz mi canım. ..boyu kilosu nasıl.

45 günlük bizimki. Insallah düzelir, doktorlardan gina geldi bana ya dogru düzgün konusmuyorlar, anlatmiyorlar. Lafi sallayip gönderiyorlar. Insan kiyamiyor yavrusuna ya, bir de ben fazla duygusalim sanirim. Iki kere üst üste bagladim simdi yatirdim...

Boyu 55cm, kilosu 3710gr cikti. Ama iki hafta hic kilo almamisti bir ara, yani 4 kilo falan olmasi lazimdi herhalde.

arkadaşlar dün migrenim tuttu.yani inşallah migrendir çünkü ölüyorum beyin kanaması diye düşündüm.çok şiddetliydi.direndim parol falan içtim işe yaramadı sonra majezik içtim.kızımda çok huysuzdu memede kalmak istedi ben de emzirdim.internetten okuduklarım şaşırttı.ağrısı tutup böyle ilaç kullananlar ne yaptınız süt için

Back