• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Evet yaa zaten ilk dogumdan sonra hamile kalma olasiligi yukseliyormus dikkat edicem mecbur.. zaten benim daha akinti bitmedi dr 60 gune kdr surebilir normal diyo. Ama acaba b artik ozur mu sayiliyo 40 gun bitti cunku

evet canım özür sayılıyor. ama size kalmış tabi..
mesela benimde 45 günü geçti hala eşimle yakınlaşmadık ben korkuyorum, benim de lekelerim vardı.. o da yanaşmadı daha tam iyileşmedin demek diye.. büyük oğlanda tam 60 gün bekledik..

merhaba herkese.. bayağıdır takip edemedim sizleri. bebeğimin gaz sancılarıyla başım dertte. bi ara azalmıştı geçti sandım ama doktorun dediği gibi 20.günden sonra arttı sancıları. emzirirken sallarken başım düşüyo uyksuzluktan. sinir boşalmaları yaşıyorum. emerken bile göğsümün ucunu kemiriyomuş hissi veriyo ve memeden çekmek isteği oluşuyo bende. sonra kendimi suçluyorm böyle düşündüğüm için ve bir de bunu ona nası yapıyorum diye ağlıyorum.

ve işin kötüsü kusmaları başlamıştı. burnundan da gelecek derecede olunca doktora götürdük. ultrasonda bakıldı ve mide çıkışı darlığı (pilor stenozu) tanısı konuldu. kuzum emdikten sonra öyle bi kusuyo ki burnundan da fışkrııyo sütler. canı çok yanıyo belli ve nefes alamıyo . sonra sütler burnunda kuruyup tıkanıklık yapıyo. başka bir doktora daha götürücez. cerrahi operasyon dediler. bi kaç gündür üzüntüden yaşamıyorum diyebilirim.

umarım sizlerde her şey yolundadır...

canım çok geçmiş olsun.. ALLAH şifa versin yavruna.. üzülme bebeğin de üzülür Rabbim dermansız dert vermesin..

evet canım özür sayılıyor. ama size kalmış tabi..
mesela benimde 45 günü geçti hala eşimle yakınlaşmadık ben korkuyorum, benim de lekelerim vardı.. o da yanaşmadı daha tam iyileşmedin demek diye.. büyük oğlanda tam 60 gün bekledik..
Biz de beklemedeyiz canim. . Bakalım artık ne zaman biterse..

Benim oğlum da yediden beri sürekli ağlıyor meme tutmuyor basiyor cigligi istemediğim halde 120cc mama verdim uykusuzluktan ağlıyor birde şimdi ayaklarimda uyudu bilmiyoRum belki de kalkacak aksamlari sütüm mu olmuyor. A sıkınca geliyor ama dunden beri gogus pedlerim sutten ıslanmiyor ne yapsam ki mama vermek de istemiyorum acaba aksamlari gazdan değil de acliktan mi agliyordu

akşama vücut youlduğu için süt azalıyor istirahat lazım,enerji harcamamak lazımmış..(nasıl olacaksa o)
bebeği uyumayan arkadaşlara mutlaka mama vermelerini öneriyorum.bir kereden bişey olmaz bi deneyin eğer hiç uyumadığı kadar iyi uyuyorsa açtır.gaz olmayabilir.yok bişey değişmiyorsa süt yeterlidir gazdır.şahsen benimki mamadan sonra pelteye dönüyor.. ve sonra da mutlaka kaka yapıyor.
bir de önce mamanın çoğunu verip banyo yaptırıyorum sonra yağlayıp kalan kısmı veriyorum o zaman çok güzel uyuyor benim kızım.tabii önce mutlaka nerdeyse 1 saat iki göğsümüde emziriyorum

ben yanına gidiyorum adam uyumaya gidiyor artık ben de bıraktım seninki de çok zor bu durumda insanları idare etmek gerçekten bir yük oysa tek düşünmemiz gereken kendimiz canım hiç sordun mu neden böyle yapıyorsun diye çok şükür ben sorunu çözdüm tatlım dualarım seninle şimdi inş seninde esinle halolur sorun

Kızlar şunu merak ediyorum affiniza sığınarak bende sürekli emziriyorum bebegimi hic göğsümden ayrılmiyo ayrılınca ağlıyor sütüm yetmiyor mu diye düşünüyordum doktor kontrolüne gittiğimde doktor kiloyu fazla fazla almissinz dedi yani süt yaramıs sizinde doktorlarıniz kontrolünüzde günlerine gore kiloları az oldukları için mi mamaya gecirtti acaba bizimkide mi doymuyor ağlıyor o sebepten uykumuz gündüz az anlamadım ben bu doktoru

akşama vücut youlduğu için süt azalıyor istirahat lazım,enerji harcamamak lazımmış..(nasıl olacaksa o)
bebeği uyumayan arkadaşlara mutlaka mama vermelerini öneriyorum.bir kereden bişey olmaz bi deneyin eğer hiç uyumadığı kadar iyi uyuyorsa açtır.gaz olmayabilir.yok bişey değişmiyorsa süt yeterlidir gazdır.şahsen benimki mamadan sonra pelteye dönüyor.. ve sonra da mutlaka kaka yapıyor.
bir de önce mamanın çoğunu verip banyo yaptırıyorum sonra yağlayıp kalan kısmı veriyorum o zaman çok güzel uyuyor benim kızım.tabii önce mutlaka nerdeyse 1 saat iki göğsümüde emziriyorum
Uyandı emdı zorla uyudu.gündüz
Uyandı emdı zorla uyudu.gündüz en fazla bir saat uyuyor.akşam üstü bu saatlere kadar uyku yok gece bir buçuk iki saat uyuyor.kilo alimi da iyi ilk günlerde biraz mama aldı o mu kilo aldırdı yoksa sütum mu bilemiyorum şimdi.

Doğum parası bende alabilir mıyım memurum.eşim de öğretmen ona veriliyor mu.kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum
Canim anne baba memur olunca babaya veriliyormus. O yuzden esimim adina aldik biz. Siz de alabilirsiniz. Hem dogum yardimi hem de aylik cocuk parasi alacaksiniz..

Canim anne baba memur olunca babaya veriliyormus. O yuzden esimim adina aldik biz. Siz de alabilirsiniz. Hem dogum yardimi hem de aylik cocuk parasi alacaksiniz..
Bunun için ne yapmak gerekiyor çocuk yardımı için işlem yapıldı ama doğum parası için birşey yapmadık. Kaç lira ki bu doğum parası

Arkadaşlar herkes hassas dönemlerde evet. Her anne yavrusu için gereken neyse en iyisini yapıyordur zaten. Nedenlerini sormak kimseye düşmez. Sütü yetmiyorsa tabii ki mama verecek ve bebeği beslenecek.. Kimse keyfinden mama vermiyordur. Ben bebeğime sadece anne sütü veriyorum ama sütüm artsın diyede bir şey yapmıyorum. Sadece sık sık emziriyorum ve bol su içiyorum. Ancak üzümün ve tahin helvasının sütü arttırdığını biliyorum. Denemekte fayda var.

Bugün bebeğim 2. ay aşılarını oldu ve çok huzursuz sürekli ağlıyor. Sanki canını acıtıyormuşum gibi basbas bağırıyor. Sürekli kucağımda durmak istiyor. Var mı 2. ay aşılarını yaptıran?

bizde dun yaptırdık asm.de. Yapılırken çok ağladı yavrum babası dayanamadı kaçtı yanımızdan. Bizde ekstradan huysuzluk yapmadı ama bazen bacaklarında iğne yerlerine denk gelince kıyameti koparttı, ateş olur diye calpol falan aldık ama lazım olmadı Allahtan.
siz rota virüs yaptırdınız mı? Hemşire şimdi yada üçüncü ayda yapabiliriz dedi.

Bunun için ne yapmak gerekiyor çocuk yardımı için işlem yapıldı ama doğum parası için birşey yapmadık. Kaç lira ki bu doğum parası
Valla biz sadece dogum raporu ve nufus kayit ornegini okula verdik mudur halletti ikisini birden ne yapti bilmiyorum. Cok bisey degil canim tam bilmiyorum ama 100 kusur gibi bisey..

Kizlar bebis iki haftada kilo alamamis, ek gidaya baslamistik ya, bu hafta 100gr almis. Sizce yine iyi mi ya? Cok yemiyo ama benim elimde olan bise degil. Süt ictikten sonra genelde 20 30ml mama iciyo. Bazen günde bir kere 50ml.

Valla biz sadece dogum raporu ve nufus kayit ornegini okula verdik mudur halletti ikisini birden ne yapti bilmiyorum. Cok bisey degil canim tam bilmiyorum ama 100 kusur gibi bisey..
sanırım 190 lira.babalar alıyor.evet doğum raporu ve nüfus kayıt örneği idareye veriliyor

Kizlar bebis iki haftada kilo alamamis, ek gidaya baslamistik ya, bu hafta 100gr almis. Sizce yine iyi mi ya? Cok yemiyo ama benim elimde olan bise degil. Süt ictikten sonra genelde 20 30ml mama iciyo. Bazen günde bir kere 50ml.
Yani iki hafta almadi bu haftami 100gr.aldi.bizim doktor bebeklerin haftada 150ile 250gr.almasini bekleriz dedi.seninki ek gidaya yeni buhafta gecmisse alir ins merak etmeseninki kac gunluk boyu ve kilosu nekadar

arkadaşlar benim kız kucaktayken hep bi tavanlara perdelere bakma derdinde sizlerde böyle bir durum var mı

kac kılo cnm kac cm aslında ilk 3 ay hızlı kılo alıyorlar kusması ishalı fılan var mı tam bilmiyorum ama 2 hafta hıç almaması ve bu hafta sadece 100 gr az gıbı geldi bana yerınde olsam dr bı danışırdım onlar daha ii bilir cnmm

Back