• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme ••• 2014/2015 Sözlenecekler Nişanlanacaklar gelsinnnn •••

Tecrübeli bir kişi olaraktan anlatayım kızlarrr :) Sözüm oldu dün kızlarrr 6da gelip 11 gibi gittiler. Ama o stres o servisti falan aman Allahımmm çok zor. Yemekli yaptık yemek zorladı baya gerçi ben serviste babet daha sonra topuklu giydim. Çok kalabalıktı. Yemek tercih etmeyin derim. Gelir gelmez yemeğe aldık akşam yemeğiydi. Curcuna gibiydi. Kim ne aldı ne kadar aldı bilmiyorum gerçi beni fazla sokmadılar yemekten sonra kahve faslı ben tanışmada aşırı tuzlu yaptığım için bunu mutfak ekibi azcık yine koymuş tuz ekle dediler eklemedim kıyamadım bu defa :D Ama siz yapın çok komik oluyor :D
Hatta kahveleri geç bırakmışım etraf sessizleşmiş çabuk ol konu açamıyorlar dediler yani kahveleri hemen yapmanız gerek isteme o fasılda oluyor. Hemen yaptık ve yanınızda mutlaka arkadaş bulundurun ki özellikle yemekliyse birkaç tane. Kahveler içililrken istediler dedemde hayırlısı olsun dedi. Yüzüklerden sonra el öpülecek sanıyordum ama öncesinde öptük sonra yüzükler kesildi çok stres yaptığım için ellerim titriyodu ayakkabım falan herşey rahatsız etti amaan çok stres ya. Siz siz olun sakinleştirici alın almadığıma pişman oldum. Resim faslı sonra çay servisi biz tabiki erkek arkadaşımla mutfakta oturduk çoookkk güzeldi. Artık olumsuz ne konuştular bilmiyorum bi öncekinde konuşmuşlardı bunda söylemedi. Sıra nişanda.
Yeni sözlenceklere tavsiyelerim kızlar servis yapmanız için bir babet mutlaka bulunsun benimki yüksek topuktu zorlandım. Strese karşı bi kaşık pasifloranız bulunsun. Arkadaşlarınız mutlaka olsun çikolataları onlar getiriyor o ikram ediliyor verildikten sonra söz mendilleri hediyeliklerde arkadaşlarım dağıttı çok güzeldi ama stre panik çok fazla. En olumsuz yanı el öpmeyi benim gibi sevmiyorsanız bi üç kere girdiklerinde verildikten sonra çıkarken öp allah öp :)
Herkese başarılar diliyorum :D Kız babaları damada resmen zulum ediyor birde o var babanız birden çok kez öyle bir bakış bakıyorki benimki fenalık geçiriyodu hahhahahaa :D

bende dahil olabilir miyim? mayıs'ta sözlenicem gerçi ama erken gibi aslında ama çoğu kişide son zamanlarda koşuşturma çok oluyo erkenden hazırlıklara başla diyo siz ne dersiniz??:110:

Canım sözde fazla birşey olmuyor ama elbiseni falan hazırlayabilirsin baya vaktin var ben son hafta aldım baya sıkıntılı oldu ayakkabın elbisen erkek arkadaşınla takım olacaksa renkler tutsun diyorsan önceden hazırlık iyi olur tabi.Yemeklimi sadece börek çörek gibimi olacak onları düşünebilirsin. Ev temizliği aşırı zor onları nasıl ayarlayacağını düşünebilirsin. Ama zamanın çok yemekli yapmayın derim o nasıl bi işkencedir çok zordu.

Yemekli yapmayı zaten düşünmüyorum belki aperatif bişeyler olabilir çünkü kişi sayısı muhtemelen artacağından okadar Kişiyi yemekli hazırlamak zor olacaktır. Tepsi araştırması hediyelikler falan bakıyorum yavaş yavaş aradan çıksın sonradan koşuşturma Olmasın istiyorum aslında :)

Tanışmada bizde yapmadık yemek ama tanışma değil sadece söz olacaksa börek tatlı vs geçiştirirsin. Tepside kolay hediyelikleri kendin yapmayacaksan o konudada kasma kendini 10 günde hazırlıyorlar maksimum. Ama kendin yapacaksan erken başlaman çok iyi olur. Ben yastıklı tepsi yaptırdım yüzük kutusunu falanda hazırlamışlar makası kurdeleler falan çok şirindi herşey. Allah gönlünüze göre versin bir an önce olup bitsin isteyeceksin hele o gün zaman duracak çok stresli yaa :)

Kızlar konuyla bağlantılı olarak izmirlilere önerim altınlarını bozduracaklarsa sakın ola kemeraltında GÜNEŞ kuyumculuktan bozdurmayın ya da almayın sahta para verdiler nişanımda takılan altınlar boşa gitmiş oldu sizin de canınız yanmasın aklınızda olsun. paralarınızı alırken de bazı makinalar sahte parayı ayırt edemiyormuş. kuyumcular derneğinde yetkili kişiyle konuştum gitmeden yanınızda bankadan aldığınız bir parayla gidin. karşılaştırın. Her yere şikayet edeceğim ama bir faydası yok. siz hazırlıklı olun
Mutluluklar şimdiden herkese

Tecrübeli bir kişi olaraktan anlatayım kızlarrr :) Sözüm oldu dün kızlarrr 6da gelip 11 gibi gittiler. Ama o stres o servisti falan aman Allahımmm çok zor. Yemekli yaptık yemek zorladı baya gerçi ben serviste babet daha sonra topuklu giydim. Çok kalabalıktı. Yemek tercih etmeyin derim. Gelir gelmez yemeğe aldık akşam yemeğiydi. Curcuna gibiydi. Kim ne aldı ne kadar aldı bilmiyorum gerçi beni fazla sokmadılar yemekten sonra kahve faslı ben tanışmada aşırı tuzlu yaptığım için bunu mutfak ekibi azcık yine koymuş tuz ekle dediler eklemedim kıyamadım bu defa :D Ama siz yapın çok komik oluyor :D
Hatta kahveleri geç bırakmışım etraf sessizleşmiş çabuk ol konu açamıyorlar dediler yani kahveleri hemen yapmanız gerek isteme o fasılda oluyor. Hemen yaptık ve yanınızda mutlaka arkadaş bulundurun ki özellikle yemekliyse birkaç tane. Kahveler içililrken istediler dedemde hayırlısı olsun dedi. Yüzüklerden sonra el öpülecek sanıyordum ama öncesinde öptük sonra yüzükler kesildi çok stres yaptığım için ellerim titriyodu ayakkabım falan herşey rahatsız etti amaan çok stres ya. Siz siz olun sakinleştirici alın almadığıma pişman oldum. Resim faslı sonra çay servisi biz tabiki erkek arkadaşımla mutfakta oturduk çoookkk güzeldi. Artık olumsuz ne konuştular bilmiyorum bi öncekinde konuşmuşlardı bunda söylemedi. Sıra nişanda.
Yeni sözlenceklere tavsiyelerim kızlar servis yapmanız için bir babet mutlaka bulunsun benimki yüksek topuktu zorlandım. Strese karşı bi kaşık pasifloranız bulunsun. Arkadaşlarınız mutlaka olsun çikolataları onlar getiriyor o ikram ediliyor verildikten sonra söz mendilleri hediyeliklerde arkadaşlarım dağıttı çok güzeldi ama stre panik çok fazla. En olumsuz yanı el öpmeyi benim gibi sevmiyorsanız bi üç kere girdiklerinde verildikten sonra çıkarken öp allah öp :)
Herkese başarılar diliyorum :D Kız babaları damada resmen zulum ediyor birde o var babanız birden çok kez öyle bir bakış bakıyorki benimki fenalık geçiriyodu hahhahahaa :D

e hadi gözün aydın, hayırlısı olsun hakkında çok sevindim :KK9:Ama bayağı yorulmuş gibisin :) Bizim de ilk tanışma gerçekleşti ve gayet güzeldi çook sevmiş beni karşı taraf :D Bizimkiler de hiç olumsuz konuşmadı onlar hakkında. Çok şükür iyiydi her şey :)
Onlar tam gelmeden önce çok heyecanlandım ama elim ayağım titredi. İlk geldiklerinde biraz sohbet muhabbet sonra servis yaptık. Yengem de vardı allahtan tek olsam altından kalkamazdım.

Kıyafet olarak da kırmızı ve siyahtan oluşan bir etek, siyah gömlek giydim. Altına da şık bir babet almıştım topuklu ile yürümek zor olur diye. Kıyafetim çok rahattı :KK28:

Çay içme faslı bayağı uzun sürdü muhabbet sardığından:D
İnşallah böyle devam eder diye umuyorum. 1 Şubat'ta da biz gideceğiz onlara.
Ama onlarda nasıl davranacağımı bilemiyorum pek acaba servise yardım etmek gerekir mi emin değilim kalksam mı ayıp olur kalkmasam mı, kafam karışık :KK53:

İstemeye geldiklerinde söz de olur diyoruz biz aynı şekilde ama çok kalabalık olacağız büyük ihtimalle. Hem onlar hem de biz kalabalığız. Nasıl sığarız ne yaparız hiçbir fikrim yok o günde.

Bir de benim acilen zayıflamam lazım yaa:KK61:

e hadi gözün aydın, hayırlısı olsun hakkında çok sevindim :KK9:Ama bayağı yorulmuş gibisin :) Bizim de ilk tanışma gerçekleşti ve gayet güzeldi çook sevmiş beni karşı taraf :D Bizimkiler de hiç olumsuz konuşmadı onlar hakkında. Çok şükür iyiydi her şey :)
Onlar tam gelmeden önce çok heyecanlandım ama elim ayağım titredi. İlk geldiklerinde biraz sohbet muhabbet sonra servis yaptık. Yengem de vardı allahtan tek olsam altından kalkamazdım.

Kıyafet olarak da kırmızı ve siyahtan oluşan bir etek, siyah gömlek giydim. Altına da şık bir babet almıştım topuklu ile yürümek zor olur diye. Kıyafetim çok rahattı :KK28:

Çay içme faslı bayağı uzun sürdü muhabbet sardığından:D
İnşallah böyle devam eder diye umuyorum. 1 Şubat'ta da biz gideceğiz onlara.
Ama onlarda nasıl davranacağımı bilemiyorum pek acaba servise yardım etmek gerekir mi emin değilim kalksam mı ayıp olur kalkmasam mı, kafam karışık :KK53:

İstemeye geldiklerinde söz de olur diyoruz biz aynı şekilde ama çok kalabalık olacağız büyük ihtimalle. Hem onlar hem de biz kalabalığız. Nasıl sığarız ne yaparız hiçbir fikrim yok o günde.

Bir de benim acilen zayıflamam lazım yaa:KK61:

Canım güzel geçmesine çooookk sevindim inşallah devamı daha güzel olur :) Bizde haftaya cumartesi onlara gidicez :) Ayyy aynı anda yaşıyoruz bu telaşları çok güzel yaa :) Servise yardım etmen gerekir canım hatta bana söz oldu artık anne diyeceksin diyorlar ama ben düğünden önce diyemem gibi bilmiyorum bu konuda tecrübeli kızlardan yardım almamız lazım ne zaman denir ?
Onlara gittiğinde yardım mutlaka edeceksin ben ne giyicem diye düşünüyordum ama günlük giyinip gidicem yani elbisedir falan değil birazda böyle görsünler :D
Sözün daha güzel geçecek eminim yemekli çok zorladı bizi bide çok kalabalıktı ama kalabalık daha iyi aslında şöyle düşününce. Zaten stresli oluyorsun az kişi olsa herkes sana bakar ama kalabalık olunca herkes ayrı telden konuşuyor hepsi bir anda bakmıyor. Gerçi bende baktılar ama :D
Ben diyetteyim şekeri kestim yani çok fazlalığım yok ama şekeride kesince inan gidiyor. Biz ramazandan sonra düşünüyoruz düğünü sadece o zaman almasam diye düşünüyorum kara kara :) Şekeri kes artık kendimi şartladığım için benim midemi bulandırıyor hatta çok afedersin çıkarıyorum içim almıyor. Birde diyetisyene gidicem sende git.
Ama en büyük etki elma sirkesinde ben bir litre suya limonları doğruyorum yarım limonu üç tatlı kaşığıda elma sirkesi koyup içiyorum tadıda güzel oluyor ödem söktürüyor yağları parçalıyor dene istersen canım :)

Canım güzel geçmesine çooookk sevindim inşallah devamı daha güzel olur :) Bizde haftaya cumartesi onlara gidicez :) Ayyy aynı anda yaşıyoruz bu telaşları çok güzel yaa :) Servise yardım etmen gerekir canım hatta bana söz oldu artık anne diyeceksin diyorlar ama ben düğünden önce diyemem gibi bilmiyorum bu konuda tecrübeli kızlardan yardım almamız lazım ne zaman denir ?
Onlara gittiğinde yardım mutlaka edeceksin ben ne giyicem diye düşünüyordum ama günlük giyinip gidicem yani elbisedir falan değil birazda böyle görsünler :KK70:
Sözün daha güzel geçecek eminim yemekli çok zorladı bizi bide çok kalabalıktı ama kalabalık daha iyi aslında şöyle düşününce. Zaten stresli oluyorsun az kişi olsa herkes sana bakar ama kalabalık olunca herkes ayrı telden konuşuyor hepsi bir anda bakmıyor. Gerçi bende baktılar ama :KK70:
Ben diyetteyim şekeri kestim yani çok fazlalığım yok ama şekeride kesince inan gidiyor. Biz ramazandan sonra düşünüyoruz düğünü sadece o zaman almasam diye düşünüyorum kara kara :) Şekeri kes artık kendimi şartladığım için benim midemi bulandırıyor hatta çok afedersin çıkarıyorum içim almıyor. Birde diyetisyene gidicem sende git.
Ama en büyük etki elma sirkesinde ben bir litre suya limonları doğruyorum yarım limonu üç tatlı kaşığıda elma sirkesi koyup içiyorum tadıda güzel oluyor ödem söktürüyor yağları parçalıyor dene istersen canım :)

bir müddet aradan sonra yine ben :)
Onlara da gittik sonra yine onlar bize geldi. Ama bu sefer sadece anne baba ve kendisi geldiler biz de 3 kişiydik :))
Babam istedi böyle olmasını, hep kalabalık oluyoruz konuşamadık doğru düzgün dedi ve onlar da hoşgörüyle karşılayıp geldiler sağolsunlar :)

Ama ne kadar iyi oldu bilmiyorum, bu pazar (15 Şubat) istemeye gelecekleer o_Oo_O
Söz de sonraki hafta olacak. İki aile de çok kalabalık olduğu için bu şekilde karar verdiler.
Bizim için iki kere telaş olacak ama :KK17:
Bir de benim söz elbisem yok maalesef, çok dertliyim bu konuda. Basen problemim olduğundan hiçbir şey yakıştıramıyorum kendime :KK61::KK61:

Canım basenlerini takma yada kloş kesim düşün ben söz elbisemi defactodan aldım ve çok hoş oldu kadife elbiseydi bakabilirsin onlara. Çok vaktin yok dikim yetişmeyebilir veya içine sinmeyebilir sen mağazaları bir dolaş koton defacto oralarda güzel elbiseler oluyor veya bütçene göre bulursun bence. Bizde mart sonu nişan yapıcaz inşallah :)

kızlar merhaba zaman zaman okuyordum paylaştıklarınızı. Kısmetse bizimde sözümüz mayıs ayında olacak. Babam istemez diye tereddüt ediyordum ama olumsuz birşey demedi çok şükür. Ama daha zaman oldugu için içimde hala korku var olmazsa diye :cry: kabuslar, kuruntu yapmaktan rahat olamıyorum zaten :KK51:

Canım basenlerini takma yada kloş kesim düşün ben söz elbisemi defactodan aldım ve çok hoş oldu kadife elbiseydi bakabilirsin onlara. Çok vaktin yok dikim yetişmeyebilir veya içine sinmeyebilir sen mağazaları bir dolaş koton defacto oralarda güzel elbiseler oluyor veya bütçene göre bulursun bence. Bizde mart sonu nişan yapıcaz inşallah :)

Ya 2 haftada dikim yetişmez mi dersin?
Söz kıyafetimi onlar alacakmış, o yüzden de rahat olamıyorum o konuda :(

Bir de bende tek taş var onu vereceğim tekrar takılacak ama alyans da almalı mı hiç bilemiyorum, sizde nasıl oldu?
Buna ek olarak da söz tepsisi de almalı mı? Eğer alınacaksa da ben alacağım dimi onu ?

Kafamda deli sorular:KK17::KK17::KK17:

kızlar merhaba zaman zaman okuyordum paylaştıklarınızı. Kısmetse bizimde sözümüz mayıs ayında olacak. Babam istemez diye tereddüt ediyordum ama olumsuz birşey demedi çok şükür. Ama daha zaman oldugu için içimde hala korku var olmazsa diye :cry: kabuslar, kuruntu yapmaktan rahat olamıyorum zaten :KK51:

Benim babamda iki cihan bir araya gelse asla ona vermem diyodu eli mahkum verecekti belli edince ben verdi :D Yaşasın kötülük üzülme tatlım verir :)

Ya 2 haftada dikim yetişmez mi dersin?
Söz kıyafetimi onlar alacakmış, o yüzden de rahat olamıyorum o konuda :KK43:

Bir de bende tek taş var onu vereceğim tekrar takılacak ama alyans da almalı mı hiç bilemiyorum, sizde nasıl oldu?
Buna ek olarak da söz tepsisi de almalı mı? Eğer alınacaksa da ben alacağım dimi onu ?

Kafamda deli sorular:KK17::KK17::KK17:

Yetişir canım ama ben kendim aldım bilmiyordum onların alacağını onlarda bilmiyordu :D Ben tektaşımı verdim onu tekrar taktılar canım hatta sözde sadece kıza tektaş takılır onun yüzüğünü falan almıyorsun o nişanda alyans alınıyor tatlım. Söz tepsisinide ewet makası vs onlar getirecek ama söyle bizimkiler ve bende bilmediğim için kendim aldım ama onların alması gerekirmiş. Yani sözde kız verilmediği ve isteme olacağı için sen daha verilmedin hala bi muallak öyle düşün baban veridm gitti demeden ona gidipte alyans alma. Yani çoğunda böyle ama sözde de alyans takalım nişanda çıakrır tekrar takarız diyorsan ewlenince kullanacağın nişanda takılan alyansı erkeğinkini sen seninkini onlar alıyor. Söz tepsisi falan onlara ait ama ben ve onlarda bilmediğimizden ben kendim aldım. Gondolunu vs hepsini onlar alıyor bu konuları sevgiline tekrar söylemende fayda var.

İzmir de yaşıyorum 22 yaşındayım çalışıyorum. 18 mayıs pazar günü sözüm var :132: yavaş yavaş hazırlıklara başladım . Çok beğendiğim aynalı tepsi var yakında onu alıcam ve yüzükler için yükselti yapıyorum çok az kaldı içime sindi . Tüm kemeraltını talan ettim benimkinden güzeli yok diyemiycem 1tane buldum gümüş boncuk işlemeli 50tl idi tanesi bende kendim yapmaya karar verdim ve çok güzel oluyor :KK16: söz mendilim içinde ahşap kutu süslemeyi düşünüyorum bitince sizlerle paylaşacğm:KK52:

Söz de yüzüklerin ikisinide erkek mi alıyor canım ?

Benim babamda iki cihan bir araya gelse asla ona vermem diyodu eli mahkum verecekti belli edince ben verdi :KK70: Yaşasın kötülük üzülme tatlım verir :)
hehe hayırlı olsun canım :) gelsinler diye söz çıkmadı ağzından ama olumsuz da çıkmadı belki de ondan panik yapıyorum sevgilimin ailesi biliyor mayısta geleceklerini ama babam son dakika bombası patlatmasın diye kafam karışıyor:KK45:

Yetişir canım ama ben kendim aldım bilmiyordum onların alacağını onlarda bilmiyordu :KK70: Ben tektaşımı verdim onu tekrar taktılar canım hatta sözde sadece kıza tektaş takılır onun yüzüğünü falan almıyorsun o nişanda alyans alınıyor tatlım. Söz tepsisinide ewet makası vs onlar getirecek ama söyle bizimkiler ve bende bilmediğim için kendim aldım ama onların alması gerekirmiş. Yani sözde kız verilmediği ve isteme olacağı için sen daha verilmedin hala bi muallak öyle düşün baban veridm gitti demeden ona gidipte alyans alma. Yani çoğunda böyle ama sözde de alyans takalım nişanda çıakrır tekrar takarız diyorsan ewlenince kullanacağın nişanda takılan alyansı erkeğinkini sen seninkini onlar alıyor. Söz tepsisi falan onlara ait ama ben ve onlarda bilmediğimizden ben kendim aldım. Gondolunu vs hepsini onlar alıyor bu konuları sevgiline tekrar söylemende fayda var.

Karışık işler :)
Hala elbisemi alamadım bu arada :KK42: Etek ceket gibi bir takım dediler de çok ağır kaçar gibi geldi bana siz nasıl düşünürsünüz acaba?

Sözde sabun yaptırmak vardı aklımda ama hangisi olacağı konusunda kararsızım biraz fikir verirsen çok sevinirim :KK66::KK66:

buradaki kalpli olandna var yapacak kişinin elinde, ama kutusuna karar veremedim.

Eklentiler

• zxczxc.PNG
    zxczxc.PNG
    1,6 MB · Görüntüleme: 118
  • AiRBOUnRrG3rwuaHrEibTaaQFPdA_C4vhhU7rSroW4ym.jpg
    AiRBOUnRrG3rwuaHrEibTaaQFPdA_C4vhhU7rSroW4ym.jpg
    85,1 KB · Görüntüleme: 92
  • Ai-YwC4YMNuooy9uvdXdnFDCO61B_Lrmuun0s4EoIoUO.jpg
    Ai-YwC4YMNuooy9uvdXdnFDCO61B_Lrmuun0s4EoIoUO.jpg
    61 KB · Görüntüleme: 92
ya bende bir şey sormak istiyorum.bu yaz nişan yapmayı düşünüyorum.eşim deniz astsubayı.bende atama bekliyorum.nişanı haliyle kız tarafı yapacağı için tüm masraflar babama ait.benim akrabalarımda nişanda yapılan takıyı kız tarafı alır diye tutturdular. bende çekiniyorum sonuçta evin eşyalarını çalışıp kazandığımızla alıyoruz hatta yarısından çoğunu eşim alıyor.ailesi de değil kendisi çalıştığı parayla bir şeyler yapıyor.arabasını satıp eşyaların kalan kısmını almayı düşündü hatta.benim kalkıp nişan takılarını alıyorum demem çok saçma olur.bizimkileri zorluyorum olmaz öyle şey diye babam tamam dedi ama üçüncü kişiler hep bizimkilerin aklına girmekle meşgul :) ne yapayım siz söyleyin birde.

ya bende bir şey sormak istiyorum.bu yaz nişan yapmayı düşünüyorum.eşim deniz astsubayı.bende atama bekliyorum.nişanı haliyle kız tarafı yapacağı için tüm masraflar babama ait.benim akrabalarımda nişanda yapılan takıyı kız tarafı alır diye tutturdular. bende çekiniyorum sonuçta evin eşyalarını çalışıp kazandığımızla alıyoruz hatta yarısından çoğunu eşim alıyor.ailesi de değil kendisi çalıştığı parayla bir şeyler yapıyor.arabasını satıp eşyaların kalan kısmını almayı düşündü hatta.benim kalkıp nişan takılarını alıyorum demem çok saçma olur.bizimkileri zorluyorum olmaz öyle şey diye babam tamam dedi ama üçüncü kişiler hep bizimkilerin aklına girmekle meşgul :) ne yapayım siz söyleyin birde.

Canım nişan takılarını sen alsan bile yine sizin oluyor. Erkek arkadaşınla senin :) Aynı kapıya çıkıyor dert etme bunları derim

Back