2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

Öncelikle herkese günaydın kızlaaaarr.. :))

@duman91 Ladypurple

iyi aksamlar kizlarr, bende cikayim sizde gitiniz zatenn :)

İyi akşamlara yetişemedim, günaydın diyeyim kuzuum.. :)

Pis herifler yaa...
Çok bilmisler...ne anlarlar hamile bayanin halinden Hih çok sinirlendiiiimmm...

Ah canım yaa tepkilerine öyle alışmışım ki takmıyorum artık ama işte bu ara dengesizim taktıgım zamana da denk gelebilirdi ama şükür :) Geçen kilo ile ilgili yorum yapmışlardı da bütün gün ağlamıştım :))))) Artık işlemiyo galiba, güya kendilerince espri yapıyorlar işte, neyse. :)

Ohhh afiyet olsun kuzum.Ben de dün bulgur çorbasıyla kabak yemeği yaptım. :) Ah yaa ben de şu et yemeklerinden çok anlamıyorum.Ama et severim tabi :)

Hahahha çok güldüm canim yaaa...nasıl da açıklamis kızlara
Çok guzel poz vermiş kizin vallahi, tam önden... yumuk ayaklari yerim yeriiiimmm:)))

Teşekkür ederiz maviş teyzesiiii :)) Evet kızlar göremedik deyince zorla gösterttik kendimizi :)))

Aramızda tam on hafta var kuzum meğer ne kadar fark ediyormuş bu kadarlık bir süreçte.Evet maşallah bayağı büyümüş :) Ah ah heyecanlı olunmaz mı hiiiiç :)

Bu düdüklü olayı iyiymiş, ben de hep et pişirince sert oluyor diye yakınıyorum.Bir daha öyle deniycem ama fırında poşetle de hiç denememiştim.O zaman bir düdüklüde haşlayıp, fırın poşetıne tereyagıyla birlikte koyup pişiricez.

Aneeemmm o kadarını tahmin etmiyordum hiç.Ama düşününce minik de olsa kocaman bebiş oldu artık , doğrudur. :))

O mutfagın durumuyla alakalı değil mi ki kuzum, normalde mutfagın buhar yaptı mı öyle olmaz mı? Yaa benim mutfak fayans ve dolapları her yemek pişirdiğimde öyle damla damla oluyo :/

Hmm kusbasi eti 15 dakka haslayip yapsan hızlı piser...böyle uzun sürmüştur :)
Aslında su akitmamasi gerekir...hava veriyor sadece yani.. ara sor bakalim..:) bir derdi var galiba...
kesınlıkle oyle olurdu canım dogalgazdan tasaruf valla ya ılk yaptıklarımda sankı boyle olmuyodu bır tanıdık hemen cıkarma buharını sogumasını bekle dedı ben ocagı kapatıyorum 2 dk sonra cıkarıyorum ondan mı acaba bılemıyorum

oyy kıyamam ya annelık ıste canı acıyor ama yıne yavrusunu dusunuyor :)

ohh afıyet ıolsun canım :)
kesınlıkle duduklu super haslama vs ıcın nohutta falanda oyle ama benım ıcın sonuc husran korkuyorum artık oyle bıldıgın gıbı degıl havasını cıkarır cıkarmaz savas meydanı gıbı oluyo koca mutfak halıyı yıkatmadan bı sure once olmustu halıda pembe lekeler olustu sonra tuvarlar halı masa hıc bısey kalmıyo ıcıne mı cok su koyuyorum az mı koymalıyım anlamıyorum max yazan yere kadarda mın yazan yere kadarda denedım

Hmmm seninkinde bir anormallik var o zaman, bende öyle vahim olmuyor, ben de en fazla max a kadr su koydugum oluyor. Ama önce çeşmenin altına koyuyorum bayagı bi o sıra cogu buhar cıkmış oluyo zaten. sonra aparatını kaldırınca ahım sahım bır buhar cıkmıyor

Fark etmez benimki de et aşığı
Ama burda et Bulgaristandaki gibi ucuz değil çok pahalı.. sürekli yemiyoruz...
Sebze yemeklerinden yemediği var, eskiden hiç yemedigi yemekleri yiyor artık ama, alistirdim sukur :)

aynen canım ucuz ama tabi buranın maaşına göre anca uygun geliyo bize
zaten buraya gelen etsiz dönmüyo genelde geri

yemesi güzel canım, demekki lezzetli yapıyosunkii sevdirmişsin

bencede canım ılk zamanlar tazefasulye falan yapmıstım olmamıstı..sonra et,nohut ve fasulye denedım sonuc bu buraya yazdıktan sonra sıkayet vara yazdım bakalım donus olacak mı ama sanırım dudukluler farklı senle annemde bana senınkı gıbı almam mı soyluyo en guzelı dıye

Nasılsın canımm? Bugün bende negatif enerjiler var

günaydın kızlar
bugun bendede bir yorgunluk var,keyfim yok gibi

Ladypurple sagol kuzum ıyıyım bırazcık karın agrım var :) ama ıkınızde aynı seyı yazmıssınız neden acabaa

Hmmm..Benimki emsanın canım, memnunum ben.

Ne bileyim bugün bir duygusalım, ağlamaklıyım.

Hmmm..Benimki emsanın canım, memnunum ben.

Ne bileyim bugün bir duygusalım, ağlamaklıyım.
aa benımde emsanın tombo tencere setınden cıkan duduklu o zaman aynı sen suyun altına tutuyorsun yanı bende oyle denesem mı korkuyorum ama :) ben kullanma klavuzunu kaybetmıstım teknık servıstekı adamın anlattıgı gıbı yapıyorum once buhar ayarında kalıyo sonra hava cıkmaya baslayınca 1 veya 2 pısırecegım seye gore ayarlıyorum ve altını kısıyorum pıstıkten sonra altını kapatıyorum ıste 2 dk sonra hemen buharını cıkarıyorum ben 5 dk sonrada acıyorum..bazen pısme esnasında kopuk cıkıyo ıcınden azcık ama

hee eksık yazdım altını kısınca buharını cıkarmak ıcın tekrar 0 a cevırıyorum ıste ortalık savas alanı oluyo

aaa yıne mı basladı..aglamayın kuzum benım hersey mukkemmel olacak bebıs gelecekk :)

Eeee evet aynıymış. Valla şu zamana kadar hep ocaktan alır almaz suyun altına tuttum, o sırada fısss diye bir sesle yavastan buharı cıkıyor zaten, aparatı çevirince de cok fazla buhar cıkmıyor. Aynen pişirirken de dediğin gibi buhar cıkmaya baslayınca cevriryorum ben de, dediğin gibi de hemen cıkarıyorum buharını ama bence suyun altına tutmadan direk çevirme canım aparatı sıfıra , o zaman felaket buhar cıkar. İstersen öyle bir dene bir de . Yani ben hep bu şekilde kulllanıyorum, şükür bir sorun olmadı.

Amin amin hayırlısı inşallah canım :)

dıkkat et canım uzan dınlen bıraz evdeyım dıye yormusmuydun kendını

sabah doktora kadar gıtmıştık ,gelince kahvaltıyı 10 gibi ettim, açlığıma dayanamıyorum normalde ondanmı oldu bilmem..
içim titriyo resmen, nazarda var sanırım okudum şimdi buna şükür

evett felaketın otesı resmen :) denıyım oyle bı cıdden ınsallah olmazz bısey ya korkuyorum ben onu yerınden kaldırmaya ya elımde patlarsa dıye Allah korusun korkak ben :) ama demek bısey olmuyo ınsallah sorunsuz olur bu sefer once onlemlerımı alayım en ıyısı halının uzerıne falan bırseyler sereyım :) gercekten dun duduklude yapsaydım hemen hazırdı et yemegı :)
bu arada recel yapmak ıstıyorum cılekten ama ucuzlayınca tabı fıyatları ne zaman yapmak lazım ? sen yapacakmısın?

sabah doktora kadar gıtmıştık ,gelince kahvaltıyı 10 gibi ettim, açlığıma dayanamıyorum normalde ondanmı oldu bilmem..
içim titriyo resmen, nazarda var sanırım okudum şimdi buna şükür
ondandır canım benımde cok sık tansıyonum duser hep dunyam donuyo bu yuzden
olabılır canım nazarda

erken değilmi canım reçel için daha
çunki bahçedekiler daha çiçeklenmedi bile bizim, yani pazardakiler hormonlu hala, nerden baksan 1 ay var daha sanırım

Zaten suyun altındayken o tıslama sesini duyacaksın, buharın bir kısmı çıkmış olacak.Bir dene bakalım bir dahakine paylasırsın tecrübelerini.Bugün kuru fasulye günüydü sen katılmıyor musun???

Ben hayatımda hiç reçel yapmadım canım :))) Çok reçel gitmiyor bizim evde ama bak çilek reçeline ve dağınık incir reçeline hsatayım. Onlardan da annem yapar verir bir kavanoz, o bayagı gider bize.Bitince de marketten hazır almam hiç.
Aslında yapılabilir. Bu sene ilk kez deneyebilirim.Sonsuza dek annemden alacak değilim ya :) Ama bence daha var, daha tam bahçe çileği çıkmadı, hormonlu hep bunlar.

erken değilmi canım reçel için daha
çunki bahçedekiler daha çiçeklenmedi bile bizim, yani pazardakiler hormonlu hala, nerden baksan 1 ay var daha sanırım
bılmıyorum kı ıste erken dımı hıc almadık bu sene eve sımdı degılde acaba dıyordum 2-3 hafta ıcınde bıter mı pazarda pahalıda zaten sımdı bu sekılde kazık yerız

tamam canım olmez sag kalırsam ınsallah ılk kullanımda yapıcam haftasonu falan yaparım belkı nohut :) ayyy katılırdım valla cok severım ama pazar yapmıstım pazartesıde yedık hatta foto paylasmıstım yanı kuruyu paylasmadım ama yanındakı soganları paylastım ımmm yanında bol sogan cok severım haftasonu denersem yazıcam sana ınsallah olduu yasasın dıye yazarım :)
bızım evde cılek recelını yıyor esım bazen yanı nutella flan yoksa ama baska yemıyor..ben bu sene hazır aldım hep bayada recel yemısızdır yıne ama kucuk kucuk bır suru kavanoz aldım annemde yapmamıstı bu sene ıncır recelı bır kere hazır almıstım hıc begenmedım evde yapılma buyuk ıhtımal daha bır guzel olur sanırım denemek lazım ama once bırınde yemem lazım ben ayvayı cok sevıyorum kucuk kucuk dogranmıs yada bır kere rendeleyıp yapmıstı annem..ama bu yıl yapmadı onuda seneye artık yap canım valla artık sende bır annesın evınde yap yavrucagın cılek kokusunu alsın ımmm benım annem yapmazdı oyle seyler demesın dogru soyluyosun ama bana cılek bıtımıne dogru haber verın fıyatları dusunce olur mu sızde oyle mı yapıyosunuz domates patlıcan vs ne yapılacaksa hepsı ucuzlayınca yapılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…