2014-2015 geLinLerii.. buyrun sohbete :)

oluyor bazen ınsana bıtkınlık ısteksızlık..
evet canım cok sukur geldı rahatım artık net konusunda :)
oooo 14 subat ıcın he :KK49: ayy yemekten once tatlı yerıne sana bır kurabıye tavsıyesınde bulunayım hep aklımdaydı bugun yaptım hamur halınde mınık tadına baktım oyle bıle guzeldı:KK76: pıstıkten sonra bakamadım tabı ama goruntu harıka yorumlarda harıka serbetlı bır kurabiye brownı gıbı http://www.ugurbocegimmutfagi.com/2013/05/kakaolu-islak-kurabiyeserbetli.html bak goruyon mu bende farkında olmadan yarına yapmıs oldum 1 gece dınlenırse daha ıyı oluyormus :KK76:
yemekte boyle cok degısık bır menu gelmedı aklıma köfte patates falan dıcem :KK64:meze tarzı seyler hazırlarsın guzel olu aslında alınazık mesela harıka oluyor gecı meze mı olur bılemedım ama :KK48:fırında tavuk ,alı nazık,pilav,salata aradakı alı nazık tuhaf mı kı yogurtlu patlıcan uzerıne kıymalı ama nefıs oluyor

açmadı linki tüh, kurabıye bende dusunmustum, yemekten sonra atıştırmalık ama..

fırında tavuk, salata, pilav felan dusunmustum bende, sonrasındada tatlı falan ..
sevdığı seyleri yapasım var aslında ama,..
dur şu kurabiyeyi araştırayım bari.

sen yapcakmısın bbişiler

Ben bu tarifi çok yaparım.Çok lezzetli oluyor, hem de görüntüsü güzel, kolay ve çabuk :)) Hatta bayagıdır yapmamıştım, iyi aklıma getirdiniz, yapayım bari ben de :))

oo harıkaymıs canım bugun neden erken cıkıs :) haftasonu bol bol dınlenırsın artık :) bende ıyıyım cok sukur :)
Öyle işim vardı canım.Aynen bu haftasonu çok çok iyi geldi bana ama yetmiyor yaa, o kadar dinleniyorum ama yine yorgun baslıyorum haftaya..

Nasılsın canım daha iyi misin? Nasıl geçti hafta sonun?
Valla haftasonum süperdi, dolu dolu geçti ama yetmiyor yetmiyor :))
Galiba benim bu hamilelikten bu ara hep yorgun hissediyorum kendimi, hiç dinlenmiş kalkmıyorum.
Sen nasılsın canım, ne yaptın haftasonu??

Ben bu tarifi çok yaparım.Çok lezzetli oluyor, hem de görüntüsü güzel, kolay ve çabuk :)) Hatta bayagıdır yapmamıştım, iyi aklıma getirdiniz, yapayım bari ben de :))

Canim ya yaptim.ben ama beceremedimm..
Oylece duruyolar hala cope gitmesin diye yenir belki dedim.ama tik yook..

Iyiyim.bende canimcim sinavlarimi.bitrdim geldiim cok sukur.. :)

• 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
Şerbeti için :

• 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Bir kaç damla limon

İlk önce şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir küçük tencereye su ve şekeri alıp üzerine limonu sıkalım. Kaynamaya başlayınca 6 dakika daha kaynatarak altını kapatalım ve ılınmaya bırakalım.

Yoğurma kabına tereyağını, unu, yumurtayı, kakaoyu, pudra şekerini, sıvı yağı, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştıralım. Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.

Bir tepsiye yağlı kağıt serelim ve hamurdan parçalar alıp yuvarlak şekil vererek tepsiye dizelim. Aynı işlemi bütün hamura yapalım. 200 derecede 10 dakika pişirelim. Kurabiyeler piştikten sonra, ilk sıcaklığı gidince ılınmış olan şerbete kurabiyeleri batırıp çıkaralım. Üzerlerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serperek serviz edelim. Afiyet olsun.

İstersen bir de şu tarife bakıver.Ben hep bu tariften yaparım.. :)
Eeee nasıl geçtiler peki genel olarak? :)

Valla haftasonum süperdi, dolu dolu geçti ama yetmiyor yetmiyor :))
Galiba benim bu hamilelikten bu ara hep yorgun hissediyorum kendimi, hiç dinlenmiş kalkmıyorum.
Sen nasılsın canım, ne yaptın haftasonu??
Ahh bu hamilelik yaaa, kalem arkadaşım vardı o da öyle eve gidince direk uyurmuş sabaha kadar düşün yani günde 12 saat uyurdu yine yetmezdi... Seni az çok anlayabiliyorum...
Valla hafta sonu gezmelerdeydim yine..
Güne gittim, ordan da kayınvalidemlere geçtik, dün akşam döndük işte... ev berbat halde, çamaşırlar yıkanacak temizlik yapılacak.. ahh ahh çok işim var çoookkk:KK43:

Ohh çok şükür valla ben strese giriyordum senin sınavlarından :)
Hadi inşAllah hepsini verirsin..

Ahhh kızlar bir yardım edin... Eşime Antalya'ya 1 haftalığına seminer çıktı, haftaya gidecek, ben nasıl kalırım bir hafta ondan ayrı :KK43:
Bende gitsem tam bu sıkışıklıkta bilmiyorum otel konaklama fiyatı 450 TL diyor, yol ücreti falan dersen 600 TL gerekiyor ne yapsam bilemedim yaaa... O parayı ne yapıp edip bulsam mı, biz birde balayına da gitmedik, balayı gibi birşey olur bizim için çok da güzel olur... :KK43:

• 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
Şerbeti için :

• 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Bir kaç damla limon

İlk önce şerbetini hazırlayalım. Bunun için bir küçük tencereye su ve şekeri alıp üzerine limonu sıkalım. Kaynamaya başlayınca 6 dakika daha kaynatarak altını kapatalım ve ılınmaya bırakalım.

Yoğurma kabına tereyağını, unu, yumurtayı, kakaoyu, pudra şekerini, sıvı yağı, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştıralım. Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.

Bir tepsiye yağlı kağıt serelim ve hamurdan parçalar alıp yuvarlak şekil vererek tepsiye dizelim. Aynı işlemi bütün hamura yapalım. 200 derecede 10 dakika pişirelim. Kurabiyeler piştikten sonra, ilk sıcaklığı gidince ılınmış olan şerbete kurabiyeleri batırıp çıkaralım. Üzerlerine hindistan cevizi ve antep fıstığı serperek serviz edelim. Afiyet olsun.

İstersen bir de şu tarife bakıver.Ben hep bu tariften yaparım.. :)
Eeee nasıl geçtiler peki genel olarak? :)

Hee bu tarif baskaymis.. Benim yaptigimda yarim su bardagi seker yarisifa pudra sekeriydi..
Ve sivi yag fazla gelmisti..
Kurabiyeleride firindan cikar cikmaz soguk serbete batiriniz yaziyodu ..
Inadim inat nasipse tekrar denerim, cok kolay aslinda ama .. Edamin verdigi linko acamamtim baska yerden aldim tarifi,baskada arastirmadim .
Sagol kuzucum deneyeyim bunu ben.

Genel olarak iyi canim, son sinavda yaptik.bisiler ama arkadasin biri bayildi sinavin sonlarina dogru,sonra zaten ciktik,insallah onuda gecmisimdir..

Ahh bu hamilelik yaaa, kalem arkadaşım vardı o da öyle eve gidince direk uyurmuş sabaha kadar düşün yani günde 12 saat uyurdu yine yetmezdi... Seni az çok anlayabiliyorum...
Valla hafta sonu gezmelerdeydim yine..
Güne gittim, ordan da kayınvalidemlere geçtik, dün akşam döndük işte... ev berbat halde, çamaşırlar yıkanacak temizlik yapılacak.. ahh ahh çok işim var çoookkk:KK43:
Aynen canım, ben de geçen mesela 9 da yattım sabah yedi bucukta kalktım.10 saati geçiyor ama yok yanii :))

Oh oh iyi yapmışsın, biz gibi kayınvalide gezmesi olmuş. İyi olmuş :) Ah ah o ev halini hiç sorma zaten, gezmek iyi hoş da eve kim yetişecek :)

Ahhh kızlar bir yardım edin... Eşime Antalya'ya 1 haftalığına seminer çıktı, haftaya gidecek, ben nasıl kalırım bir hafta ondan ayrı :KK43:
Bende gitsem tam bu sıkışıklıkta bilmiyorum otel konaklama fiyatı 450 TL diyor, yol ücreti falan dersen 600 TL gerekiyor ne yapsam bilemedim yaaa... O parayı ne yapıp edip bulsam mı, biz birde balayına da gitmedik, balayı gibi birşey olur bizim için çok da güzel olur... :KK43:

Hmmmm.Şöyle ki canım o Antalya eğitimleri genelde çok agır geçmez, biz de gitmiştik, iyi geziliyor :) Yaniiii 600 tl tabi az para değil ama bir hafta için çok değil bence.Zaten eşinin masrafları karşılanıyordur demi, daha sonra onun masrafları yatırılır ona.Sadace ikiniz için 600 tl masraf olacak toplamda.Aslında çok değil ama durumunuz önemli tabi.Eğer ki ayarlayabilirseniz cidden balayı gibi olur size :)

Hmmmm.Şöyle ki canım o Antalya eğitimleri genelde çok agır geçmez, biz de gitmiştik, iyi geziliyor :) Yaniiii 600 tl tabi az para değil ama bir hafta için çok değil bence.Zaten eşinin masrafları karşılanıyordur demi, daha sonra onun masrafları yatırılır ona.Sadace ikiniz için 600 tl masraf olacak toplamda.Aslında çok değil ama durumunuz önemli tabi.Eğer ki ayarlayabilirseniz cidden balayı gibi olur size :)

Hee bu tarif baskaymis.. Benim yaptigimda yarim su bardagi seker yarisifa pudra sekeriydi..
Ve sivi yag fazla gelmisti..
Kurabiyeleride firindan cikar cikmaz soguk serbete batiriniz yaziyodu ..
Inadim inat nasipse tekrar denerim, cok kolay aslinda ama .. Edamin verdigi linko acamamtim baska yerden aldim tarifi,baskada arastirmadim .
Sagol kuzucum deneyeyim bunu ben.

Genel olarak iyi canim, son sinavda yaptik.bisiler ama arkadasin biri bayildi sinavin sonlarina dogru,sonra zaten ciktik,insallah onuda gecmisimdir..

Çünkü cidden çok harika oluyor, ben yaparım herkes bayılır.Zincirleme kaç kişi istemişti bu tarifi :)) Neyse denersin yine, olur inşallah canım..

Hmmm yazık iyi stres yapmış demek.Hadi geçmiş olsun cnm.inşallah iyi olur sonuçlar.

Ohh çok şükür valla ben strese giriyordum senin sınavlarından :)
Hadi inşAllah hepsini verirsin..

canım benim :KK19:
inşallah, sağlık olsun takmak istemiyorum o kadar:oops:

hmm canım aslında çok güzel olur, heleki balayınada gitmemişsiniz, sanada değişiklik olur.. gerçekten ihtiyacı oluyor insanın tatile, dinlenmiş olursun sende
1 haftada az değil, yalnız kalabiliyomusun bilmem ama..
1 haftasımı 450 miymiş bilmem ama uygun geldi bana aslında:KK64:

gün içinde harcama yapıyosan, biraz sıkarsın dişini, üç beş arttırsan yine iyi..

seninde yerinde olsam giderdim yani canım:KK55:

Çünkü cidden çok harika oluyor, ben yaparım herkes bayılır.Zincirleme kaç kişi istemişti bu tarifi :)) Neyse denersin yine, olur inşallah canım..

Hmmm yazık iyi stres yapmış demek.Hadi geçmiş olsun cnm.inşallah iyi olur sonuçlar.

şimdi benimkiler güzel olmadı ya diğerleride öyle olur gibime geliyor ama tekrar denemeye değer sanırım:KK28:

Ayy evet yaaa ben gitmeyi çok istiyorum, alanyada dayım oturuyor ama o otelde ben başka bir yerde hiç olmaz, benimde otelde olmam lazım :)
tam da zamanında çıktı, ekstra dan 1.000 TL başka bir yere ödeme yaptık bu ay birde.. kredi kartına taksit yaparlar mı ki acaba?
Eşim zaten ücretsiz gidiyor yani dediğin gibi daha sonra yatırılacak parası ama benim için işte indirim varmış 100 TL kadar.. Çok kararsızım... Bu fırsat bir daha elimize geçmez sanmıyorum :KK43:

Ayy evet yaaa ben gitmeyi çok istiyorum, alanyada dayım oturuyor ama o otelde ben başka bir yerde hiç olmaz, benimde otelde olmam lazım :)
tam da zamanında çıktı, ekstra dan 1.000 TL başka bir yere ödeme yaptık bu ay birde.. kredi kartına taksit yaparlar mı ki acaba?
Eşim zaten ücretsiz gidiyor yani dediğin gibi daha sonra yatırılacak parası ama benim için işte indirim varmış 100 TL kadar.. Çok kararsızım... Bu fırsat bir daha elimize geçmez sanmıyorum :KK43:
Oyyyy indirim varsa çok iyi işte.Evet canım bak kredi kartından mesela 450 tl tek çekim yapılacak ya , o yapıldıgı an hemen müsteri hizmetlerini arayın, yaptıgın tek çekimlik alışverişe taksitlendirme yapıyorlar. Ama hesp kesim tarihinden önce arayın mutlaka yoksa yapılmıyor.E o zaman 450 tl ise 350 ye düşecek bir de..Bence süper yaa.Bu fırsat kaçmaz. :)

X