Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doğru canım aklımada gelmedi değil ama hani belki vardır atlamak istemedim genede :)
Kocaman bir maşallah diyorumm sizedee canımm
Canım bayaa bir pahalı ya kaçıyormuş yaa , Tek düğün 15 çok gibi ama ailesi de katkıda buluncaksa olur. Hem dediğin gibi 1 kere düğünün oluyor. Benim sevdiğimin babası vefat etti malesef. 13 yıl gecti ve mecbur aileye yardım etmek zorunda. Canım istersen düğün kına herşey tek tek yazabilirim harcamalarıı :)))
Biz çok araştırdık ona göre hareket edelim. Ona göre paramızı ayarlayalım diye canm,
:)) Ben baya ayrıntılarla girdim valla :))
Ama gerçekten ev kurmak çok zor canım ya.
Ee sizde aşağı yukarı bu derecelerde harcıyorsunuzdur. Sen deneyimlisinde :) Nasıl gidiyor çeyiz hazırlığı :) Maddi olarak ortalama ne kadar harcamayı planlıyorsun canım![]()
Ben kınayı hic mi hiç sevmiyorum yaaaKokusu öldürüyor beni :26:
Nefesim daralıyor resmenn![]()
Doğru canım aklımada gelmedi değil ama hani belki vardır atlamak istemedim genede :)
Kocaman bir maşallah diyorumm sizedee canımm
Canım bayaa bir pahalı ya kaçıyormuş yaa , Tek düğün 15 çok gibi ama ailesi de katkıda buluncaksa olur. Hem dediğin gibi 1 kere düğünün oluyor. Benim sevdiğimin babası vefat etti malesef. 13 yıl gecti ve mecbur aileye yardım etmek zorunda.
Biz çok araştırdık ona göre hareket edelim. Ona göre paramızı ayarlayalım diye canm,
:)) Ben baya ayrıntılarla girdim valla :))
Ama gerçekten ev kurmak çok zor canım ya.
Ee sizde aşağı yukarı bu derecelerde harcıyorsunuzdur. Sen deneyimlisinde :) Nasıl gidiyor çeyiz hazırlığı :) Maddi olarak ortalama ne kadar harcamayı planlıyorsun canım![]()
evet canım 15 bin gerçekten çok fazla, düşününce insan neler yapar o parayla yani...
valla düğün kına nişan harcamalarını da yazıversen süper olur tatlım, bi de ne tarz bir düğün ve kına yapmak istiyorsun, nişanı da salonda yapmayı mı düşünüyorsunuz vs..?
gerçi biz onların araştırmasını yaptık ama istanbul'da çok pahalı herşey
Sevgilim izmit'te yaşıyor, orası biraz daha uygun olur diye orayı düşünmeye başladık artık.:44:
sen izmir'de yaşıyorsun sanırım di mi canım?
ben de kınanın görüntüsünü sevmiyorum hiç. Ama adettendir diye minnacık da olsa yakacağım
Kokusu zamanla geçer tatlım, azıcık yaktırırsın sen de
bn toplu almadm eşyalarımı bi kısmını aldım taksitle ödedim azaldımı ilawe yaptm böle böle bitirdk sayılır ıncık cıcıkları ama inan okdr yoruo wala çk tutuoki onlar az kaldı galiba diorm ama hala çk eksiğimn çıkcğna eminim nekdr tuttu dersen tencere tawa yemek takımı misafir çat bıç newresmler bornozlar mutfak ıwırları bulaşk mak 15000 geçmiştir sanırım çnkü askeri ücretle çalışıorm we 2 2,5senedir özellkle bütün maaşımı çeyize yatırıorm nişan içnde bilmiorm nekdr tuttu çnkü ailem cebimden 1lira çıkarttırmadı yüzüklerin ikisi nakit indirimli 1500 tuttu onu biliorm)
Yazayım tabi canım benim
İstanbul evet çok pahalı canım ya.
Ben izmirdeyim evet canım.
Nişan için;
Bizim tarafın: 2000TL Onların tarafın; 2100TL
Bohça toplamı olarak:1100 Bohça toplamı olarak:1500
Alyans ;450 Alyans :450
Albüm ;300 Çiçekti vs. :150
Pasta ;100
Kuaför ;50
Kına İçin;
Bizim Tarafın;2500
-Organizasyon için 500 TL
-Bir paket düşünüyorum,yakın arkadaşları için tabi. 80 halay mendili , 80 fular , 80 ya bileklik ya da oje düşünüyorum bunlarda (80*(0,8+0,5+1)) 200 TL
-Eve alışveriş 300TL
-Annemlere vs elbiseler 1000TL
-Kuaför 200TL
-Ex vs girince 2500TL ye gelicek bize..
Onların Tarafı içi;1500TL
Abiye + Bindallı vs. ; 350
Kınalar : 50
Çerezler : 100
Tepsi sepet : 50
Çeyrek : 150
Giyim : 450
Evlerine Alışveriş : 200 - Malum düğün günü her iki taraftada yemek pişiyor :)
Ex :150
Düğün;
Bizim; 1200
Damatlık;450
Saat ;450
2 Çeyrek;300
Onların;6300
Düğün Salonu ;2500
Gelinlik herşey :2000
Albüm ;700
Davetiye ;250
Kuaför ;350
Araba Kiralama ;250
Saat ;250
Bunlar bizim hesaplarımız tabi.
Buna göre bizim 5700 yapıyor amaa altınları yazmadım tabi :))
Onların ise ; 9900 yapıyor ama altınlar gene yok. Onlarda genelde set + 4 Bilezik takılıyor kolye falanda tabi,
Böyle karışık birşey inşallah beğenmişsinizdir bizim kendi bütçemizle hazırladığımız listemiz.
Umarım kötü değildir :)
Başım dönüyor onun kokusuyla canım yaa.
Altına peçete koyup yaktırıyorum gibi göstericem napayım![]()
nişanda çiçek çikolata istemeyle dahil 1500den çk dha fzla tutuo en az çiko bile 80 90lira çiçeklerde desen öle kuaförde 300den aşağı hesaplamayın bn tanıdk kuaföre gttim tanıdk olmasına rağmen sdce bnmki 300tuttu bide dışarda yaparsanız bahşişleri hesaba katın 150falanda onlar tutuo minimum yüzük yastığı falan düşündünzmü bide o 50lira pastada nim 50kişilik psta 150lira e nişan pstanızda merdiven altı olmıcğna göre bide dha fzla kişi düşünün 200 250arası hesaplayın
Yok canım nişan evde olucak.
Çikolata konusunda haklısındır onların net fiyatlarını tam bilmiyorum bende 200 falan diye de düşünüyorum da 150 dedik nedense.
İllaki +50 +100 TL ler olucak.
Kuaföre gelince arkadaşımın annesinin dükkanı var. Onu rahat bir şekilde hallederiz konuştum da makyajla saçını yaparım dedi 30 TL. Ayrıca kuzenimin dayısının dükkanı var kuaför ama çok lüks onun ki. Fiyatlarda kabarık.
Pasta yı söylediğin iyi oldu canım
Bizim burda tanıdık bir pastane var yardımcı olur diye hesapladık ondan öyle yazdım. Birde kuzen geçen yıl 80 TL yaptırmıştı ona kandım sanırım,Ama onu tamam 200 TL olarak düşüncem.
Biz nişanda tahminen 40 kişi falan olucaz. Ben tek kat istiyorum bu arada.
Nişan yastığını da gümüş tepsimiz var kullanmadığımız hoş birşey. Onu süslemek istiyorum ben inşallah olursa. Olmadı nişan yastığı da alıcaz tabi
Çok teşekkür ederim bu aradaa![]()
Gerçekten çook güzell
Benimde beğediğim bir modeldi :)
Mutlulukla takın inşallah ömür boyu.
Bende KPSS ye hazırlanıyorum canım adalet bakanlığına.
Çok güzel birşey yapmışsınız canım.
Ben şuan boştayım eylüldeki kpss ye odaklıyım işde aramadım,
Sevdiğimde kenarı para koyuyor ama ben daha atamadım malesef.
Attığım olduğunda da ertesi gün gidip takside giriyorum :)
İnşallah eylülden sonra zaten güzel birşekilde birikim başlamamız gerekiyor.
Bizimkide aynı şekilde kpss ye hazırlanıyorum kazanamazsam 2014 ün sonlarıaa ancaa olur yani :)
Ben katipliğe hazırlanıyorum. inşallah olursa 70 i geçmem yetiyor.
3 dk da 90 kelime istiyorlar benim net olarak 135 yazıyorum şuan.
Lap toptan giriyorum ama f klavye olarak yazıyorum q klavyede :)
Gittim katip abla var konuştum da 120 üstünü hemen alıyorlarmış.
O yüzden diyorum 70 alsam herşey güzel olucak inşallah. Aldıkları maaşta bana göre çok çok güzel.
Hayırlısı olsun inşallahhakkımızda![]()
14 Ayar Yeşil ve Beyaz Altın Alyans : FAVORİ - Altın takı, pırlanta
link gönderdm cnm aynısı şuan kndi birebir parmağmdan çekip atamıorm işteyim bu alyansı ilk denedk gezdk gezdk gttik bunu aldk ilk gördğmz nasibimizmş![]()
ne kötüsü canım ya, süper olmuş, bayıldımm. maşallah ne güzel hesaplar yapmışsınız tüm ayrıntısıyla
Biz de yavaş yavaş araştırıyoruz ama öyle ciddi ciddi hesaplar yapamadık henüz.
Çünkü benim üni.nin bitmesine 1 sene var, öğrenciyim yani. Sevgilim de eylül'deki kpss'ye hazırlanıyor. O da öğrenci sayılır
Ama biz ortak hesap açtık oraya her ay elimize ne geçerse koymaya başladık, orada biriken para bizim balayı paramız olacak inşallah
Sevgilim kpss'de atanırsa herşey çok güzel olacak ama atanamazsa herşey aksayacak, çok korkuyorum o yüzden:26:
nedemek cnm rica edermçiçek çiko çok fzla tutuo bzde okdr düşünmemştk erkan sırf istemeye geldklernde çiçek çiko 250harcadı bide nişanda aldk düşün artk pstada desen öle çk tutar tahminnden kuaför konusunda şanslıymşsn ama ayakkabın çantanı hesaba kattnmı bnm ayakkabım çk ii denk gelmşti düz lame burnu kapalı ayakkabı kampanyadaydı 80aldım çntamda 89dü bunlarıda hesapla ayakabına uygun takı alcksn bide boş olmz öle takı olana kdr
tşk ederm çk saol ilk denedğmz alyanstı bu öle bi mutlulukki nişan okdr tatlı oluoki ilk denedğnz alyansı aldnz die ona bile bi manewi anlam yüklüosnz![]()