2013 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi graf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğinizin cinyeti ne olacak

• Ankete Katılan
    530

Kızlar ben de çok sıkıldım tipimden bide beyazlarım arttı fln kuaförüme sordum kesinlikle boyamam dedi önce sonra organik boyayı sordu beyazları kapatmaz bide senin saç rengin koyu olduğu için pek açmaz dedi rengini . En sonunda krepe balyaja karar verdim hep diplere değmiyo hem dip boya derdi yok hem de değişiklik olur dedim bakalım galiba yarın yaptırıcam

merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. Aslında yeni de sayılmam hamileliğimin başından beri sizi takip etmekteyim ama sohbetlerinize katılma fırsatını şimdi buldum. Sizi takip ederken sizlerden çok şey öğrendim. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bebeğim 8 temmuzda doğacakken bize sürpriz yaptı ve 29 haziranda doğdu. Aslında haziran annesiyim ama temmuz annelerini çok benimsediğim için burayı takip etmekten kendimi alıkoyamadım. Umarım siz de beni aranıza alırsınız. Biraz da bebeğimden bahsetmek istiyorum. 29 haziranda 3250 gr. 51 cm doğdu. İlk günlerde çok gazı vardı. Çok şükür bunu atlattık. Şu anda 3 ay 10 günlüğüz. 3 aylık kontrolümüzde 61 cm 6450 gr idi.Yaptıklarına gelince 2 gün önce yüzüstü yatarken sırüstü döndü. Sırtüstü yatarken yüzüstü dönmeye çalışıyo ama henüz dönemedi. Ne zaman döneceğini çok merak ediyorum. Bir de sizlere bir sorum olacak. Artık kucağımda oturabilir mi? Şimdiden teşekkürler... Görüşmek üzere hoçakalın...

Kizlar kactir sorucam sorucam,sacini boyayan varmi aramizda ?? Yada organik boya tavsiyesi olan???
normalde kuaforde boyatiyodum ama,gel organik yapiyim diyo cok emin olamiyorum ; ya normal boyarda
organik yaptim der kandirrirsa diye ???

ben de boyatmak istiyorum. kapalıyım okulda başımı açıyorum diye bu zamana kadar boyatmadım ama şimdi artık kamuda başörtüsü serbest olduğuna göre istediğim renge boyatabilirim ama zararlı mı emzirme döneminde bilmiyorum.. doktoruna soran var mı? birisi sormuş zararlı demiş sanırım

sende minnakında hoşgelmiş aramızaaaaaaaaa
benim kızda 24 haziran doğumlu yüzüstü yatarken sırtüstü dönüyo benimli ama ben onu dönmekten saymıyorum nedense atıyomuş kendini gibi geliyo
sırtüstüyken dönerse sayıcam onu döndü diye :9.
tospikin kızmı cnm erkekmi*
bu arada bnmkide kontrolde 62 cm ve 6.500dü. aynıyız
ben azar azar oturtuyorum ama yayışık tutuyorum, tam dik tutmuyorum daha

Aramıza hoşgeldin canım

erkek canım. Ben hiç oturtmuyodum da çevremden oturur falan dediler dün bikaç kere oturttum ama tedirginim tabii.

Kızlar size bir tavsiyem var.
2 gündür oğlumu bu şekilde oyalayıp çamaşır katlayabildim ☺️
Hani şu gazetelerin verdiği masal anlatan ninni söyleyen ayı ve kuzu var ya.onu koydum karşısına çeşit çeşit masal derken uyudu bizimki karşısında.
Dedemiz bize daha doğmadan kupon biriktirip almıştı sağ olsun.
Birlik oyıncağın malı.vallahi çok işime yaradı.siz de deneyin isterseniz.baya bir oyalandı bizimki maşallah.oyuncakçılarda vardır muhakkak.
Karşısına nasıl koydum meselesine gelince mama sandalyesi almıştım durur belki diye ama durmadı bizimki.yatar pozisyona koydum içine tepsisine de ayıyı .bir de hareket ediyor ilgisini çekti baya.
Benden size tavsiye arkadaşlarım 😉 sürekli konuş konuş bir yere kadar .bizşmki ayıya konuşuyor artık.😊😊😊

yaw bi tane tığla yapılan bere anlatımı bulamadım yaaa
hani ikili trabzan yaparak yapılıyor ya kulaklıklı fln,
kaç kaç artırıcam onu demiyolar sadece resimleri var güzel güzel koymuşlar ama iyi hoşta nasıl yapıcaz yazmıyor ya

Medikal Park'ta Ali satılmış I çok övdüler bana ama kısmet olmadı.
Şimdi Anadolu hastanesinde Ayşe Hanım'a gidiyorum.

Bazen bizimkinin de kakası öyle oluyor.doltor normal diyor.sürwkli olmuyorsa sıkıntı yapma.

gecmis olsun.. bende son 1 aydir oyleyim..
Demir hapi vermisti doktor onuda unutuyorum kullanmayi.. halsizlik cok fazla..

pinu... cok gecmis olsun.. benim kizda atiyor oyle kendini..
paradokss bebegin cok tatli. hayirli uzun omru olsun insallah..

cancağızlarımmm nasılsınızz
geçmişe bakamadım henüz. milliyet com.tr de çok güzel bir yazı gördüm sizlede paylaşmak istedim.

Beli eğrilmez
Başını iyi tutan, kafasını iyi kaldıran, kendini öne getirmeye çalışan ya da ana kucağından atmaya çalışan, yarı yatar pozisyonda bile rahatsız olduğunu belli eden bebekleri destekleyerek kucağımızda oturtmanın hiçbir sakıncası yok, beli eğrilmez. Bu durumdaki bebekler genellikle dört aylıktır. Bebekler yaşamlarının her döneminde yeni kademelere geçiyorlar. Bu oturmayla ilgili dönem, bebeklikte üçüncü dördüncü ayda başlayan bir gelişimsel nokta. O nedenle bebeğin oturmasını yedinci ve sekizinci ayına kadar bekletmek, bebeklerin gelişimini engelleyici bir davranış oluyor.
Bebeğin oturması neden önemli? Oturmaya kadarki dönemde bebekler hep tavana bakıyor. Tavana bakarken aldıkları stimülasyon çok az, renk az sadece ışık var, hareket yok ve bu, bebeğin görsel ve sosyal gelişimi için yeterli değil. Bebek büyümeye başladığı zaman bir iki ayını geçirdikten sonra kendini öne doğru kaldırmaya başlayan hareketler yapar. Yüzükoyun koyduğunuz zaman kafasını dirseklerinin üzerine çıkacak kadar yükseltmeye başlar. Bu demektir ki boyun kasları ve sırt kasları artık hazırlanıyor. Bu durumda bebeklerin mutlaka ve mutlaka oturur ve etrafına bakar pozisyonlara getirilmeleri lazım. Kendi kendine oturamayan bir bebeği oturtursanız pat diye düşer. O nedenle ilk üç-dört ayında oturur pozisyona getirirken her zaman için destek verip arkasının dik olduğundan emin olunmalı. Ama dik de olsa oturur tarzda annenin kucağında kalabilir. Daha sonraki beşinci ve altıncı aylar içinde bebek desteklendiği zaman, mesela bir koltuk kenarına konulduğunda durabiliyorsa destekli şekilde oturtulabilir.

Oturuyorsa ek besine hazırdır
Bebek en erken yedinci ve sekizinci ayında desteksiz bir şekilde oturabiliyor. Yine bu oturma durumuna göre de ek besinlere geçiyoruz. Altıncı ve yedinci aya gelip de sırt kaslarını iyi koruyup, destekli bir şekilde tuttuğunuz zaman iyi oturabilir bir durumdaysa o zaman bebek artık yemeye de hazır demektir.
Bebeklere oturur pozisyonda dünya çok daha enteresan geliyor. Bebek, dışarıya çıkarıldığında arabaları seyredebilir, etrafta yürüyen insanları takip edebilir. Bebek oturduğu zaman çevresindeki kişilerle göz göze gelecektir. Bu göz göze gelmesi çok önemli, çünkü o gözlerden çok fazla mesaj alacaktır.
Yine oturan çocuk başka şeylere daha kolay ilgi gösterebiliyor. Yakalaması için, eline alması için merak edebilmesi için bir şekilde uzanıp etrafındakileri elde etme çabası daha erken başlamış oluyor.

Oturtulmaması sorun yaratabilir
Oturtulmayan, yatırılan bebeklerde bakış anomalileri olabiliyor. Mesela çok yatırılmış ve bir nedenle tek tarafa bakmayı tercih etmiş bebeklerde görme odaklanması bile değişebiliyor.

Canlarım benim bilmediğim konulardı bunlar çok ilgimi çektiği için sizle de paylaşmak istedim. Umarım sizlerede faydası dokunur. oğlum izin verirse şimdi biraz geçmişi inceliyeyim

Tam da aradığım bir konu teşekkürler:)))

tatlım ben tığ işinden anlarım ıkı tane yelek ,patık ordum kızıma tığ ıle.lınk at ben sana musaıt olunca nasıl oldugunu yazarım bayram telasesıyle cok bakamam ama bayramdan sonra yardımcı olabılırım

Biliyosunuz kızım ememiyor pompayla sağıp veriyordum ama 4-5 gündür öyle bi azaldıki her defasında tek göğüsten nerdeyse 90 cc çekmeye başlamıştım baya arttırmıştım şuanda 2 göğüs 40 cc çekiyorum ki 4-5 saatte anca okadar doluyor strestenmi neden bilmiyorum ama bu durum fena halde üzüyor beni

nddd Allah razi olsun. cok sagol merak ettigim bi konuydu..

hergun farklilik gosterebiliyor sut miktari. simdi uzulursen daha cok etkilenecek. benimde az ,hep az oldu. bazen sabaha kadar dinlendigim halde bile 60 cikiyordu. halada oyle. az oldugu zamanlarda daha SIK emziriyorum..yada 1 ogun mama veriyorum. sutum cogalsin diye..yarina yine cogalir. bide ben dun kisir yemistim. 2 saatte cok fazla sut olmustu. istersen dene bi..

Son düzenleme:
canım yaa hırs yaptım diyebilirim söktüm söktüm ördüm
ece bir şok etkisi yarattı bende ve 2 sa. uyudu
o uyurken harıl harıl bişeyler yapmaya çalışıyorum du bakalım becerebilecekmiyim
baktım olmuyor yardımını isterim tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…