canım orasını sölemedicanım göğüs ucuna o karışımı sürdükten sonra bebişi emzirirken silmek gerekiyormuymuş?

hadi gözün aydın..az kalmış 1 hafta sonra bebeğin kucağında olacak..düşünmesi bile çok heyecan verici...Selam güzel anne adayları!
Paşamın doğum şeklinin nasıl olacağının belli olacağı için bugün önemli bir kontrol günümüzdü. Vesselam belli oldu da. Benim tembel oğlum aynen kafası yukarıda göğüslerimin altında ayaklarını da kasıklarıma vermiş dikey olarak sere serpe yatmakta hala. İlk hamileliklerde rahim daha küçük olduğu için bebek genelde 37. haftaya kadar dönemedi mi sonrasında da dönme ihtimali pek kalmıyormuş. Bu sebeptendir ki haftamız artık hem ilerlediği için ve gelişimimizde yerinde seyrettiği için ( Kilomuz 3300gr olmuş maşallah!) artık sezaryana karar verdi doktorumuz. Gönlümden normal doğumda geçse her şeyden önce sağlıklısı ve hayırlısı olsun artık diyorum..Salı günü tekrar kontrol günümüz ama bir aksilik olmadığı sürece Epidural sezaryen olarak 28inde alacak doktor amcamız bizi doğumhane hayırlısıyla.
Bizden haberler şimdilik bu kadar..
Bundan sonraki süreçte herkese güzel gebeliklerini sağlıklı doğumlarla taçlandırmayı diliyorum Allah'tan!
Kızlar aslında bnm sezaryen tarihi belli ama doktorum da ben de karar veremiyoruz normali beklesek mi diye..bebeğim dönmüş herşey normal ama 7 cm çapında bir miyomum var ve biraz doğuma engel olma ihtimali olan biyerdeymiş.doktora nasıl engel olur diye sordum ,doğumun her aşamasında dogum eylemini durdurablirmiş ve acil sezaryene alma ihtimali varmış.ıkınma ile kanama yapabilirmiş ki o zaman da yine sezaryen olacak doğum başlamış da olsa.bir de son kötü ihtimal doğumdan sonra kanama yaparmış o zaman da doğum b itmiş de olsa mecburen tekrar ameliyat gibi açıp müdahale etmeleri gerekirmiş.bunların hiçbiri de olmayablir sonuçta o sürece girmeden neler olacağını bilemiyor insan ama kararveremedim beklesem mi herşeyi göze alıp yoksa hiç riske girmeden sezaryen mi olsam???sizce napayım ki ben şimdi ??normali beklersem daha gelmeyee hiç niyeti yok paşamın ne bi sancı ne bi ağrı ne kasılma..bu arada gecen çarşamba kilosu da 3100 du.
canım eğer sağlık yönünden sıkıntın varsa hiç riske atma derim ben...sonuçta sezeryanda bir doğum şekli her doğumun kendine göre ayrı sıkıntıları var elbet ama senin ve bebeğinin sağlığı için hangisi iyiyse o olmalı bir şeye odaklanmamalı...senin için hayırlısı olsun canım