Canim kolostomi bebegin bagirsagini gecici sure disara agizlastiriyolar..
Oraya torba takiyosun kakasini oraya yapiyo fln...
Yani kuvezin disindan ellemeden cok gittim geldim eve..cidden cok sukur..sdc aci cekmesin insallah hayirlisiysa rabbim cabuk kilo alsin kapansin orasi....
Arkadaşlar merhaba benim bebişim 6 aylık düzeltilmiş 3 aylık 6 aydan beri sütüm geliyordu hatta oğlum hastanede iken dolap sütten taşmıştı ama şimdi sütüm bitti diyebilirim ne yapmam lazım bilmiyorum doymuyor mamaya başladık çok üzülüyorum((
Canım benim de aynen senin gibi hastanedeyken dolabım dolmuştu,eve gelince hepsini eopratinli süt karışımı yaptığımdan tükettim.Şimdi emziriyorum ama yetmiyor, en fazla bir buçuk saat sonra ağlıyor, prematil veriyorum ama doktorumuz aptamil pdf alalım dedi ona başlıyacağız, bende çok üzülüyorum, senin yine çok dayanmış ben tam 3 ay boyunca hiç emzirmeden sağdığımdan sütüm çok azaldı,benim düzeltilmiş 40 günlük daha, ama olsun buna da şükür yinede 4 ay boyunca anne sütü aldı yavrum, hala az da olsa alıyor,napalım, hiç anne sütü almayan bebekler var,üzüntüden kesilenler var yada sütü zehirli olanlar var, seninki de 6 aydır anne sütü alıyor diye sevin bence, bir de sık sık emzir,gelmese bile, tamamen bitse bile tekrar süt gelebilirmiş diye duymuştum
Canim kolostomi bebegin bagirsagini gecici sure disara agizlastiriyolar..
Oraya torba takiyosun kakasini oraya yapiyo fln...
Yani kuvezin disindan ellemeden cok gittim geldim eve..cidden cok sukur..sdc aci cekmesin insallah hayirlisiysa rabbim cabuk kilo alsin kapansin orasi....
kızıma kavuşalı 2 ay oldu ama hala hastane günleri aklıma gelince gözlerim doluyor,konuşamıyorum.hep dua ediyorum benim yavrum gibi erken doğan tüm bebeklere rabbim şifa versin anne babalarına da sabırlar versin diye.yaşamayan bilemez bu duyguyu.seni çok iyi anlıyorum.dualarım seninle tüm prematüre anneleriyle...
Aynı cümleleri yazmıştım bende, istersen bak eski yazdıklarıma,yazını okuyunca gözlerim doldu,hissettim acını,çok değil, 19 gün oldu yeni yeni kabuk bağlıyor yaram,ama hiç acımıyor artık ve hep mutluyum, Allahım 97 gün demiş benim acıma, inşallah hiç kimsenin o kadar uzun sürmez,hatta hiç olmasın, Allah kimseye evlat hasreti vermesin, küvezde kalmasın hiç bir bebek,merak etme canım, kucağına da alcaksın,koklayacaksın da doyasıya,hatta benim gibi abartcaksın, yatağına koyamıyorum kıyamıyorum daha fazla benden ayrı kalmasına, kucağımda uyutuyorum,kokluyorum da öpüyorum da, bu günler hep geçecek, evine gelecek paşan,Allah sana güç kuvvet versin, yavruna da şifa, dualarım seninle ve tüm bebeklerle.
Ayni benim gbi canim 30+1 de suyumun bitmesi yuzunden gece yarisi dogum yapmistim...bebegim 49 gun kaldi 2 kere kuvezde bi kerede cikinca operasyon gecrdi10 gun hastanede beraber kaldk...suan gene bugun teslim ettim iki gun icin gene kuvezde bekliyoruz bebisimizi...anlican dogdugundan beri kosturuyorum...
Bebegimi ilk defa bir ay sonra kucagima aldim.iki ay sonra emzirebildim nerdeyse...
Rabbim siniyo biliyorumm....
Hersey birgun duzelir mi diye soruyorum kendime...sirtimi rahat bi sekilde koltuga dayanip ruhumu dinlenmis ve huzur icinde hissedebilcek miyim bilmiyorumm..
Tek dayanagim Rabbim...insallah en kisa zamanda huzura ve mutluluga kavusur ve gulucuklerini duyarizzz bebislerimizin...amiinn
Teşekkürler tavsiyen için inşallah gelir geri ben büyük oğlumu 2 yasına kadar emzirdim bence acaba sağmakmı yaptı böyle
canım çok sağol dualara okadar ihtiyacı varki 55 gün oldu ama ömrümden ömür gidiyo, inşallah benim yaramda gün gelir kabuk bağlar ama hiçbirşey söylemiyor doktoru makine değerlerinden falan anlıyormusun nelere dikkat etmem lazım gittiğimde bakıyım en azından ordan takip edeyim, normal gününümü doldurmasını bekliyorlar onuda bilmiyorum, düşünmekten ben benlikten çıktım rabbim kimseyi elatlarıyla imtihan etmesin minik prensesinizi rabbim size bağışlasın
Canim 36 hafta cok iyi gerci kilosu ne kadardi bilmiyorum ama oldukca sanslisin bana gore..30 haftalik dogumyaptim...
Ben her uc saate bir emzirip mama veriyorum...prematil aptamil kullaniyodum simdi confortmiline gectim..insallh bunda huzurlu olur..
Bebegim suan 44 haftaya yaklasti..gozlerini acip konusunca benidinliyo.reflex gulmeleri var...kafasini az da olsa dik tutabiliyo..
Seninki ne yapabiliyor?
teşekkür ederim canım, Allah hepimizinkini bizlere bağışlasın,solunum cihazına bağlı mı bebeğin,vücudunda nerelerine bişeyler takılı, ilk zamanlar iki kolu ve bacağında kalbolar vardı mesela,ağzında sonda burnundan solunum cihazına bağlıydı, gözlerini kapatmışlardı, sonradan hepsi birer birer çıktı, kablolarını takip edebilirsin,yavaş yavaş çıkacaktır eğer iyiye gidiyorsa,doktoru bilgi vermek zorunda, bizim doktorumuz neler yaptıklarını ve de gelişimiyle ilgili günlük bize bilgi veriyordu,hatta bazen karnı şişerdi, akşam arar doktoruna sorardım kakasını yaptı mı diye,hemşirelere sorabilirsn onlar belki cvp verir, birde bizim yavrular erken doğduklarından gelişimlerini ancak doğmaları gereken zamanda tamamlıyorlar, hatta doktorumuz şöyle demişti ' anne karnında 1 gün, burdaki 2 güne eşit' ona göre düşün canım, mesela bizimkinin doğumu 10 nisanda olması gerekiyordu,18 ocakta doğdu,hastaneden 25 nisanda çıkarttık
canım benimde 10 hazirandı normal doğumum ama 26 martta yaptım yaklaşık senle aynı inşallah senin gibi haziranda alırım canım hayırlısıyla canım oğluşumda ağzında hava birde süt borusu var burnunda takılı birşey yok, birde ayağında ışıklı bir cihaz var, birde göğsünde ritimleri ölçmek için bir cihaz takılı başka bişey yok canım. sana birde çıktıktan sonra bakımı için alınması gereken senin kullandığın önerdiğin şeyler varsa bizimle paylaşırmısın canım ne alacağımı bilmiyorum bakımları farklımı oluyo doktorları bişey söylüyomu, sen tecrübelisin :)) şimdiden çok sağol allaha emanet ol
CANM 2200 kg dogdu su anda 38 günlük oldu su anda 3340 kg oldu ılkinde doktor nenatal bebelac verdı ondan sonra aptamil 1 kullandım obu mamada kabız yaptı sımdı bebelac 1 aldım onu denicem inş bu mamayı yer gunde 2 kere mama vermeye calısıorum hep emzırmeye calısıormkı sütüm cogalsın eskıden 3 saatte bir uyandırıp beslıodum sımdı agladıkca verıorum sımdı zorla uyandırmım dıorum sence dogrumu yapıorm
canım benimde 10 hazirandı normal doğumum ama 26 martta yaptım yaklaşık senle aynı inşallah senin gibi haziranda alırım canım hayırlısıyla canım oğluşumda ağzında hava birde süt borusu var burnunda takılı birşey yok, birde ayağında ışıklı bir cihaz var, birde göğsünde ritimleri ölçmek için bir cihaz takılı başka bişey yok canım. sana birde çıktıktan sonra bakımı için alınması gereken senin kullandığın önerdiğin şeyler varsa bizimle paylaşırmısın canım ne alacağımı bilmiyorum bakımları farklımı oluyo doktorları bişey söylüyomu, sen tecrübelisin :)) şimdiden çok sağol allaha emanet ol
canım ağzında hava dediğin solunum cihazı mı? benim bildiğim solunum burundan veriliyor, onu bi doktora sor, solunuma bağlıysa daha çıkmaz.Diğer kablolarda sıkıntı yok.Süt borusu dediğin sondadan da kurtulması gerekiyor, çıkmasına yakın emzirmeyi deneyecekler,emmezse de biberonu deneyecekler, boğazındaki sondayı çıkarcaklar.
canım biz evimize hastanedeki dezenfektan ve ameliyat maskesi aldık,ona bir oda hazılradık,eve misafir kabul etmedik, sadece eşim ve benm ailemizi kabul ettik, onlarda maskeyle tek tek girdiler odasına.nerdeyse bir ay olcak hala bebeğimi benden başkası kucağına almadı.Her 3 saatte bir altını değiştiryorum ve ardından besliyorum.(emzirme ve takviye prematüre maması veriyorum)Antalyadayız ve hava çok sıcak,henüz kullanmadık ama odasına klima taktırdık,buhar makinesi aldık, ateşölçer aldık,günde 10 dak. kadar balkona çıkarıyorum güneş alsın diye(odası malesef güneş görmüyor) evde kimse yokken salona çıkarıyorum, yanımda uyuyor.Haftada 2 kez banyo yaptırıyoruz.Doktor 2-3 ay böyle koruyun dedi ama ben yavaş yavaş alıştırmayı düşünüyorum, hazirandan itibaren eve misafir kabul etcem, yine bebek odasında olcak tabi, bakıp çıksınlar sadece.haftasonları da dışarı çıkarmayı düşünüyorum, alışsın yavaştan yavaştan.Bunları doktor anlatıyor zaten ama anlatmasada en azından bir ay çok dikkat et,aklıma geldikçe yazarım, sende kafana takılan her ne varsa sorabilirsin
benimde normal doğumum 18 mayıstı ama 26 martta doğum yaptım. 32 haftalıktı bebeğim 10 gün küvezde kaldı 5 günde hastanede beraber kaldık.1600 gr olunca evimize geldik. 1.5 ay sütüme eprotein katarak 3 saat arayla besledim. çok şükür artık sadece emiyor süt sağmaktan kurtuldum. ilk bir ay eve hiç misafir almadık hatta ev halkı bile odasının kapısından baktı sadece. mikrop kapmmaması iççin hemşireler çok tembih ediyor hastaneden çıkmadan.
oğlunun göğsündeki ve ayağındaki kablolar o kadar önemli değil ağzındaki ve burnundaki çıkarsa bi de emerse verirler sana en kısa zamanda. Allah herkesin yavrusuna sağlık sıhhat versin.
canım allah razı olsun sağolasın bilgiler için, doktorla görüştüm yine bişey anlamadım kortizon tedavisine başlamışlar 1 aydan fazla küvezde kalan bebeklerde kullanıyoruz faydasını göreceğiz dedi. sizlerin bebeklerinde kullanıldımı arkadaşlar varmıdır yan etkisi sakıncası bilgisi olan lütfen yazsın, allahim evlatlarımızı ailelerine bağışlasın inşallah
Benim bebeğim 25 haftalıkken doğdu kesem patladı şimdi yoğun bakımda
bende sağmaktan azaldığını düşünüyorum,en başından beri emzirebilseydik keşke ama olmadı buna da şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?