Benim minik oglum icinde dua edermisiniz arkadaslar. Bizimde duaya ihtiyacimiz var ben hepinizle ayni duygular icindeyim. Bugun 27. Gunumuz hala burundan hava aliyoruz , sutte alamiyoruz safra geliyor. Cigerlerde ve bagirsaklarda enfeksiyon var uzun suredir antibiyotik kullaniyor. Dr artik beslenmeye baslamamiz lazim dedi. Gecicek insallah butun bunlar dimi duzelicekler.
Benim minik oglum icinde dua edermisiniz arkadaslar. Bizimde duaya ihtiyacimiz var ben hepinizle ayni duygular icindeyim. Bugun 27. Gunumuz hala burundan hava aliyoruz , sutte alamiyoruz safra geliyor. Cigerlerde ve bagirsaklarda enfeksiyon var uzun suredir antibiyotik kullaniyor. Dr artik beslenmeye baslamamiz lazim dedi. Gecicek insallah butun bunlar dimi duzelicekler.
canım ne demek tabiki birbirimize destek olacağız, bugün ben sana yarın da sen başkalarına güç vereceksin, bu çok zorlu bir imtihan ve bu acıyı yaşamayanlar asla senin psikolojini anlamıyor,yeri geliyor eşin bile anlamıyor,inşallah çok iyi görürsün bugün ve bundan sonra..
allah senin bebeğini de sana bağışlasın[/QUO
AMİN İNSALLAH HIC IYI GORMEDIM BUGUNDE AKSAM ZOR GECMIS MEKANIK MAKINAYA BAGLAMISLAR COK AZ DESTEKLE AMA O BILE BENIM MORALIMI COK BOZDUU BEBEGIMI OYLE DILI DISARIDA GORUNCE COK KOTU OLDUM ALLAHIM SABIR VERSIN COK ZORLU BI SUREC DAHA NE KADAR DAYANACAGIM BILEMIYORUM UMUTLU OLMAK ICIN COK CABALIYORUM BEBEGIM EVE GELECEK MIS GIBI ODASINI HAZIRLIYORUM SUSLUYORUM BI YANDAN GELEMICEK KORKUSU YASIYORUM BESLENEMEMESI COK ZORUN YARATIYO 64 GUN OLDU HALA BESLENEMIYOO YETERI KADAR SINDIREMIYOO NASIL BUYUYECEK SENIN BEBEGIN NE ZAMAN BESLENMEYE BASLAMISTII
benim bebeğim 600gr doğdu ve nerdeyse 2,5 ay boyunca beslenme sorunu yaşadı, bir türlü kilo almıyordu, karnı şişiyordu sürekli,2,5ayda 1kg.a ulaştı, doktor hep 1kg ulaşsın hemen büyüyecek hiç korkma derdi, dediği gibi oldu,1kg.dan sonra düzeldi günde 20-30 derken 1580gr oldu ve çıkardılar, seninki 1kgı geçti aslında, artık düzelmesi lazım ama belli olmuyor işte, hepsi aynı değil ki,kimsenin bebeğiyle kıyaslama canım,biz küvezdeyken ne anneler teselli ettim,hepsinin bebeği iyileşti, gelen gidiyordu,biz hep kalıcıydık
benim oğlumda INTRA-UTERIN GELİŞME GERİLİĞİ (İUGG) tesbit edildi 22 eylül 2013 yerine 30 temmuz 2013 de doğdu 32+2 de ama boyu kilosu gelişme geriliğinden doğlayı 27 haftaya eş değerdi 2090 gr 33 cm sürekli kontrol altında tutuldum ama baktılarki suyu azaldı ve bebeğe kan akışı git gide azalıyor aniden doğuam alındım bebeğim kuvezde kaldı 31 gün
doğumdan çıktım bebeğimin rsmini gösterdi eşim kocaman göründü gözüme tamam ya oğlum kocaman dedim kendimi toparlayıp aşağı indiğimde geri yukarı nasıl çıktığımı bilemiyorum ağlamaktan helak oldum bu bebek asla büyüymez yaşamaz bile dedim içimdençok ağladım 3. günü sütüm geldi annemin desteği ile moralmen iyi hissettim doktorumzuda içimizi rahattı organ geliştirici iğneleri doğumdan 22 gün önce vurulmuş olmam büyük şanstı solunumu kendi yapıyorsdu herşeyi süperdi ve midesine yolladıkları hortum ile beslenmeye başlamıştı hemen
14. gün doktorumuz bebeğimizin enfekte olduğunu gece 3 kez solunumu durduğunu söyledğinde yığıldım kaldım meğer enfeksşyonun premature bebeklerdeki etkisi böyleymiş sonradan araştırdım ki herkeste aynı şey olmuş
derken sütümü sağıp donduurp günde 2-3 kez hasta gelip beslenme saati görüyordum 27. gün hemşire bana yarın sütünü sağmadan gel emzirmeyi deneyecez dediğinde aklım yerinden çıktı o gecesabah olmadıoğlumu emzirecek olmak çok çok harika bişeydi vel hasıl oğlum 30 ocakta 6 auylık olacak boyu 62 cm kilosu 6400 gr kafa çapa 41 cm doktorumuzda herşey yolunda diyor ve ben işe başladım annemin evi işime yakın olduğu için günde 3 kez gidip emziriyorum çokuzun oldu ama aranıza yeni katılınca hikayemi pauylaşayım dedim
canım olumsuz olsa da üzülme, henüz çok küçük , damarları gelişmemiş olabilir,doktorlar zaten bir sorun görürlerse sıkı takip yapıyorlar,çözümü de var, allah gözlerine şifa versinkızlar çok korkuyorum rop muayeneleri olmuş bugün sonucu yarın öğreneceğim çok kaygılıyım ne olur dua edin
canım olumsuz olsa da üzülme, henüz çok küçük , damarları gelişmemiş olabilir,doktorlar zaten bir sorun görürlerse sıkı takip yapıyorlar,çözümü de var, allah gözlerine şifa versin
rop muayenesinden korkmayın rabbimin izni ile sütünüz onları iyi decek benim oğlum 5. muayeneye kadar görmüyor demişti doktor sonra üzülmüştüm doktorumuz bilgi verdi dediki normal doğacağı tarihin üzerine 40 gün koy o zaman dek görürü merak etmeyin dedi oğlum 22 eylül yerine 30 temmuzda doğdu ekimin 27 si gibi bi sabh oğlumun beni gözü ile takip ettiğini fark ettim şok oldum ve görüyordu şükür daırıs sizin bebişlere
Bunvp buldum seni burdasın cok merak ediyorum nasılsın diye sukur ki kuzuların hala hayatta ve ins kucağına aldığın günler de gelecek.cok dua ediyorum kuzularına ve bütün prematüre kuzulara .benim de kasilmalarim sıklasti gecen hafta korkup hastaneye gittim bi gece kaldık nidilata başladık sen hastaneye ne sikayetle gitmiştin merak ettim..biraz korkuyorum aslında ama hersey Rabb'imin takdiri..dualarimdasin unutma kızlar da merak ediyor seni ins büyüyecek kuzuların bu gunleri unutacaksın arkadasim..Çok sağolun kızlar desteğiniz için...damarlanmalar oluşmaya başlamış ama bir şey dememiz için çok erken gebelik haftasına göre 36 ya geldiğinde kesin bir şey söylerim dedi.bekleyeceğiz ve göreceğiz çok korkuyorum ollumsuz bir şey daha duymaktan...beyin kanamaları şimdilik görünmüyor ama ilaçla kontrol altında dedi.ama dilatasyon gelişmedi bu iyi bir şey dedi. bir şey daha sormak istiyorum 1,2,4 gr alıyorlar çok az böyle giderse ayda en fazla 120 gr alırlar ne olacak böyle sizinkilerde böyle miydi?allah yardımcımıoz olsun.inşallah kusursuzca kucağımıza alabiliriz.
Bunvp buldum seni burdasın cok merak ediyorum nasılsın diye sukur ki kuzuların hala hayatta ve ins kucağına aldığın günler de gelecek.cok dua ediyorum kuzularına ve bütün prematüre kuzulara .benim de kasilmalarim sıklasti gecen hafta korkup hastaneye gittim bi gece kaldık nidilata başladık sen hastaneye ne sikayetle gitmiştin merak ettim..biraz korkuyorum aslında ama hersey Rabb'imin takdiri..dualarimdasin unutma kızlar da merak ediyor seni ins büyüyecek kuzuların bu gunleri unutacaksın arkadasim..
Çok sağolun kızlar desteğiniz için...damarlanmalar oluşmaya başlamış ama bir şey dememiz için çok erken gebelik haftasına göre 36 ya geldiğinde kesin bir şey söylerim dedi.bekleyeceğiz ve göreceğiz çok korkuyorum ollumsuz bir şey daha duymaktan...beyin kanamaları şimdilik görünmüyor ama ilaçla kontrol altında dedi.ama dilatasyon gelişmedi bu iyi bir şey dedi. bir şey daha sormak istiyorum 1,2,4 gr alıyorlar çok az böyle giderse ayda en fazla 120 gr alırlar ne olacak böyle sizinkilerde böyle miydi?allah yardımcımıoz olsun.inşallah kusursuzca kucağımıza alabiliriz.
68 gunun sonunda kızım melek olduu annesının babasının can kuşuydu cennet kusu olduu...
bizim hastanemizde küsüratları söylemiyorlardı,bazen 1 hafta boyunca kilosu aynı dediklerini bilirim, sonrada 10gr almış diyorlardı mesela,belki de benimki de seninki gibi o bir hafta boyunca günlük 2-4 falan alıyordu da küsüratları söylemediklerinden kilo almamış diyorlardı bilmiyorum ki..
mrb ben 33 haftlk dogum yaptm suyum geldı bebegm 1600 grm dogdu snra amıyon sıvı yutgu ıcn 5 gun sarı sarı kustu mıdesne hortm koydulr kusuyrdu snra anne sutu ıstedlr az az verdıler sırangayla snra solunma 10 gun baglıydı satrasyonu olculuyrdu solunmu kestıler snra satrasyonu kestılr snra serumu kestıler sutum yoktu emmedgı ııcn hemsıreler bıberonla mama verdı cok zor gunler yasadım orda ama cok sukur kılo verdı 10 gun ııcnde 1400 grma kadar dustu snra kılo alamadı yavasladı kılosu aptamıl mama ve eproteın verdı doktor bebegm kılo aldı 1830 grm oldu hasteneden cıktık 22 gun kuvezde kaldık cok zor du suan 15 gundur evdeyım cok sukur bebegm ıyı kontrola gıdyrz esımle suan 2500 grm oldu ama cok zor prameture annesı olmak Allah yardımcınz olsn ben cok agladm cok agladm o kadar acı kı ınsann evladyla snanması gerckrn cok zor rabbım evladınıza kavusmanzı nasıp etsın arkadaslar ben karsın ılcesnde ysyrm memurz burdan tayınımzn cıkmasnı dort gozle beklyrz cok kotu hastahnelerı ınsanları ALLAH dusurmesn dusmanımı buraya amın anneler uzulmeyın sabredın dua edın ınann hırslı oln ben sabredtım umudumu kaybetmedım hep kuvezzde mama saatınde cok kalyrdum yer yonde bılgıler alıyrdm ınsanlar ozenyrdu bana nasıl bır annesnkı bu kadar egtmlısın dıyorlardı bende bılgı ıstyrlrdı bebeklerı ıcın bende yardmcı olyrdum onlra bebklern bakm konsunda bu benm ılk bebgım ustelık 8 aylk dogdu oglm sabredın dua edn herseyı ıyı ogrenın evde bakımı zor olmasn eve gııdnce uykusuz gunler sıze bekleyecek o tatlı gunler gececk bebgnz kocman olack sıze bu zor gunlerı atlacaksnz ıns rabbım yardmcınz olsn arkadaslar =)
canım mesajını okuduğumdan beri kendime gelemedim.yıkıldım.çok çok çok üzüldüm.benim meleklerimin küvezdeki 42.günü.umutlarım yıkıldı....acını ne desem dindiremem söyleyeceğim herşey anlamsız ,saçma olacak biliyorum.başın sağolsun canım.allah sabır versin.allah size dayanma gücü versin.acını yüreğimde hissediyorum.
68 gunun sonunda kızım melek olduu annesının babasının can kuşuydu cennet kusu olduu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?