2013 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebişlerimizin Cinsiyetleriii :)

• Kızımız Olucak

OY: 169 48,0%
  • Oğlumuz Olucak

OY: 185 52,6%

• Ankete Katılan
    352
Eyy hatunlar, size birkaç sorum var, gece gece aklıma geldi:
1. Bebişleri yastıksız mı yatırıyorsunuz?
2. Gece uyanmasa da besliyor musunuz?
3. Gece altını değiştiriyor musunuz?
4. Nasılsınız iyi misiniz?

Başka sorum yok, teşekkür ederim.

merhaba
1.iki tane yastık var.kafası çok terliyor.gece sürekli değişimli kullanıyorum.incecik yastıklar
2.hayır beslemiyorum
3.altını almıyorum alışmasın diye.uykusuda kaçabilir
4.iyi olmaya çalışıyorum:)

1. Yastıksız yatıyor canım
2. Gece uyanmadığı olmadı ama uyanmasa beslemem ben de uyanmam:)))
3. Kaka yapmadıysa değiştirmiyorum
4. İyi diyelim iyi olalım

Herkese merhaba,
6 aylık kızım var. 3 gündür kakası sıvı ve mukusluydu. Birazda son iki aydır gelişimi yavaşladı. özellikle baş çevresi tam anlamıyla buyume göstermedi. nerolojiye gösterdik öncelikli kan tahlillerini istedi. ishalde olunca Bizde mikrobik bir durum olabilir diye tahlil yaptırdık. Kan ve gaita tahlilleriyle başlandı endoskopiye kadar tüm araştırmalar yapıldı miniğime resmen:KK43: tam gün hastanelerde mahvolduk resmen. Önemli olan bi sonuç çıkışında rahatlayın diye o Dr dan o doktora koşturduk resmen. En son endoskopiye bağırsaklarda alerjiden şüphelendiler. Biyopsi sonucunu bekliyoruz şuanda... Ama yüksek olasılık inek sütü alerjisi olduğunu söyledi gastralog:KK43:(
Bizde milupanın pregomin As mamasını başladık. Ancak onu sevmedi :KK43:(( resmen uykuda içirmeye çalışıyorum. Ama uyanıkken çok zor oluyo.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum resmen üzülüyorum daha da zayıflayacak diye. Bilgisi olan arkadaşlar var mıdır? Varsa beni de bilgilendirlerse çok sevinirim...

Şimdiden teşekkürler....
Geçmiş olsun canım inşallah düzelir Rabbim dermansız dert vermez her şey yoluna girer merak etme:)))
yemek, temizlik hepsi halloluyor da bırakıp giderken ağlıyor ya oğlum o zaman içim parçalanıyor resmen.. arabada halasına gidene kadar anlatıyorum. oğlum çalışmam gerek, seni halana bırakacağım sonra gelip alacağım diye.. pusetiyle kapıdan veriyorum, bi halasına bakıyor bi bana başlıyor ağlamaya... :KK5: yüzüme baka baka ağlıyor, bırakma beni der gibi.... offfff..... :KK43: yüreğim sızlıyor şu anda... :KK5: Allah sabır versin bizlere...
Âmin canım oğlum eve geldiğimde hemen gülmeye başlıyor üstümü değiştirip elimi yıkamaya gidince ağlamaya başlıyor tekrar gittim zannediyor yanına gelinceye kadar ağlıyor bakıcıya alıştı onda sorun çıkarmıyor ama sabah ben giderken içim gidiyor ailemden birine baktırsaydım gözüm bu kadar arkada kalmazdı herhalde bunada alışırız

kızlar merhaba bebişlerinizi allah bağışlasın.ben mart annesiyim,arada ocak-şubat annelerini de takip ediyorum. sizlere sormak istediğim birşey var benim saçlarım inanılmaz dökülüyor sizin saçlarınız ne alemde dökülmeler azaldı mı?doğumdan dökülür deniyor,daha ne kadar devam edecek?tşk.sevgiler:KK16:
Benim hala dökülüyor canım ne kadar süreceğini ben de merak ediyorum ama 1 ay öncesine göre daha az dökülüyor

kocalarının koynundan kalkıp işe giden,:KK9:
sabaha kadar bebe pışpışlayan:KK9:
amaaannn bayram geliyo temizlige dalayım diyen:KK9:
hiç bişe yapmadan mala baglayan :KK9:
kaynanam bana yatıya gelecekmiş diye sinir krizi geçiren :KK9:
öküz altından buzagı arayan tüm annelere GÜ-NAY-DINNNNNNNNNNNNN :KK52:

ben bugün hiç bişe yapmadan mala baglayan katagorisindeyim :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:
ben sabaha kadar bebe pışpışlayan sonrada işe giden kategorisindeyim sanada tünaydın

ben bu ek gıdayaaa..töbe töbe yaa..aklımdan akıl gitti . normalde ben hep çok dikkat ediyorum .yedirdikten sonra yarım saat mama koltuğunda oturtuyorum ,ağlasalar da orada oyalıyorum ki kusmasınlar diye ,çünkü hareket edince malum kusuyorlar.. geçen kızım fışkırır tarzda kusmuştu ama uyanıktı o zaman ,ozaman da ilk defa öyle kustuğunu gördüm ve korktum birden ama olabilir alışamadı dedim herhalde..demin saat 10 gibi uyutmuştum bunları ..arada kızım öksürür ya da ses çıkarır uyurken ,onlardan bi ses geldi gittim baktım bişey yok ,neyse 12de uyanma vakitleri geldi ,odaya bir gittim ki ne göreyim .ALLAHım beynimden vuruldum resmen.kızım bir kusmuş size anlatamam ,resmen göl ve yavrum gölün içinde mışıl mışıl uyuyor ,öyle böyle değil ,yediklerimin hepsi yatağın üzerinde ,kulaklarından burnundan içeri girmiş ,suratı hep kusmuk ve yavrum o şekilde yatıyor ,bütün vücudu yatak göl olmuş ki ne göl ,hemen tuttum soktum banyoya ,bi güzel de küfrettim ek gıdaya .. o kadar kontrol ediyorum ama yine de kusuyor yavrum ,pişiği düzelmişti bu sabah yine aynı yer pişik ,yediklerinden biri allerjimi yapıyor acaba ,kusması da ondan olabilirmi diye düşünmeye başladım artık ,RABBİM hepsini korusun ama az önceki manzarayı hele de o göl gibi kusmuk dolu yatakta ağzı yüzü kusmuklar içinde mışıl mışıl uyumasını görseydiniz içiniz parçalanırdı ..nasıl olacak bu ek gıda işi hiç bilmiyorum ,önceden hevesle yedirme hayalleri kurarken bugün resmen nefret ettim bu işten ..
Ne hissettiğini tahmin edebiliyorum canım yazını okuyunca oğluma bakmaya gittim hemen
ben zaten ek gıdadan hep korkuyordum hiç heveslenmemiştim

İyi günler yavrular..şu emzirme olayım bi bitsin aile boyu bi cips alcak yanında 2,5 litre kolayla içicem canım çekti tabi sonra mefta:KK53:

Dün gecede saat çalmış eşim sözde seslenmiş bana cezveye suyu koyup süt için tabi ben çocuğun uyanmasına kalktım saat 5 te, cezve alev topuna dönmüş kıpkırmızı ve soğuyunca kapkara tabiki:KK9:

ay ben çok yaktım cevzeee.. allah korumuş da yangın çıkmamış bacım geçmiş olsun.. ben 1 ay önce oğlumu yıkayacaktım banyoyu ısıtırken bornozu tutuşturdum :18:

hmm ben istanbuldayım. :44: gerçi kızıma annem bakıyo da. ben sadece Yurt dışında olur zannediyodum iyiymiş.
yok burda da var öyle yerler
ya beğen dedim ama ben mesajını beğendim olayı değil. allah korumuş aynı şey bir kerede benim başıma gelmişti mama yedirmiştim uyanıktı yastığında yatıyodu. biberonu mutafa bıraktım geldim. aynı manzara. ama ben tahmin ediyorum parmağını emerken kendini kusturdu. çünkü baş parmağını emiyor kızım. neyseki bir şey olmamıştı. allah korusun hepsini. aynen ben de kaptığım gibi banyoya koşmuştum. yavrummmmmmmmmmm oooy kurban olurum yaratana.
teşekkür ederim:KK16: amin ..
benim kızın tüm parmakları ağzında zaten ondan da oluyor olabilir ama geçen de olmuştu sanırım alerjik olabilir ya da çok mu yedirdim bilmiyorum
1. Yastıksız yatıyor canım
2. Gece uyanmadığı olmadı ama uyanmasa beslemem ben de uyanmam:)))
3. Kaka yapmadıysa değiştirmiyorum
4. İyi diyelim iyi olalım

Geçmiş olsun canım inşallah düzelir Rabbim dermansız dert vermez her şey yoluna girer merak etme:)))

Âmin canım oğlum eve geldiğimde hemen gülmeye başlıyor üstümü değiştirip elimi yıkamaya gidince ağlamaya başlıyor tekrar gittim zannediyor yanına gelinceye kadar ağlıyor bakıcıya alıştı onda sorun çıkarmıyor ama sabah ben giderken içim gidiyor ailemden birine baktırsaydım gözüm bu kadar arkada kalmazdı herhalde bunada alışırız

Benim hala dökülüyor canım ne kadar süreceğini ben de merak ediyorum ama 1 ay öncesine göre daha az dökülüyor

ben sabaha kadar bebe pışpışlayan sonrada işe giden kategorisindeyim sanada tünaydın

Ne hissettiğini tahmin edebiliyorum canım yazını okuyunca oğluma bakmaya gittim hemen
ben zaten ek gıdadan hep korkuyordum hiç heveslenmemiştim

sağolasın:KK16: aman yaa şu ek gıda işi çok poktan çıktı bee yaa :KK47:

Misafirlerim gece 12 de gitti. :KK53:

Merak edenler olmuş, eşim yemeklerden birini söz verdiği gibi 1 gün önceden yaptı, birine de yardımcı oldu. :KK52:

Eşimi yardım lazım mı diye arayan kadın, aradığına pişman oldu herhalde, iftara 1 saat kala geldi, sürekli yardım rica ettim ondan kızartma işlerinde (en sevmediğim iştir) :KK76: :KK33: :KK33:

bu arada 30 kişi gelmedi, iptal edenler oldu, 2si çocuk 22 kişi geldi :KK14:

yemekten sonra şerbet servisi, tatlı servisi, çay servisi (türk usulu çayı çok seviyorlar) misafirler gittiğinde ayaklarımı hissetmiyordum nerdeyse.

bir de oğlum uyuyamadı, küçük çocuk(5 yaşında) zıplayıp oğlumun yatağına bi inip bi çıktığı için :KK20:

kısacası atlattık. Ama şu an hala yıkamam gereken bir sürü bulaşık var :KK14: :KK14::KK14::KK5::KK5::KK5::KK5::KK43::KK43::KK43::KK43:

ben de evdeyken televizyon açmıyorum. ama halasındayken ne yapıyor bilmiyorum. ben onlara her gittiğimde tv kapatıyorum. oğluma tv izletmek yasak diyorum. görümceme geçen de dedim, bebeklere tv izletmek otizme neden oluyormuş diye.. bugün gittim yine açıktı tv. :KK50: mamasını falan reklamları izleterek yediriyor. benim evde tv açıksa mama yedirirken özellikle kapatıyorum. gerek yok çünkü, oğlum yiyor zaten. ben söylüyorum sürekli ama kendim söyleyip kendim dinliyorum... :KK24:

reklam tam zarar yaa, özellikle mi yapıyolar nedir :KK20:

İnce bir yastıkla yatırıyordum başı yassı olmasın diye :KK1: ama son 2 aydır, yastıkta bazen duruyo bazen yatağın alt bölgelerinde geziniyo uyurken.

Gece uyanmasa diye bir durum söz konusu olmadı henüz :KK53:

Değiştirmiyorum, zaten gece çok yapmıyor.

İyiyim senden naber :KK1:

kızlar merhaba bebişlerinizi allah bağışlasın.ben mart annesiyim,arada ocak-şubat annelerini de takip ediyorum. sizlere sormak istediğim birşey var benim saçlarım inanılmaz dökülüyor sizin saçlarınız ne alemde dökülmeler azaldı mı?doğumdan dökülür deniyor,daha ne kadar devam edecek?tşk.sevgiler:KK16:

azaldı benim dökülmesi, akıyordu resmen.

İyi günler yavrular..şu emzirme olayım bi bitsin aile boyu bi cips alcak yanında 2,5 litre kolayla içicem canım çekti tabi sonra mefta:KK53:

Dün gecede saat çalmış eşim sözde seslenmiş bana cezveye suyu koyup süt için tabi ben çocuğun uyanmasına kalktım saat 5 te, cezve alev topuna dönmüş kıpkırmızı ve soğuyunca kapkara tabiki:KK9:

ben yiyorum cips falan arada, kolayı zaten sevmem, misafirlikte falan belki yarım bardak. ama hergün az kafeinli bol sütlü bir bardak nescafe içerim :KK56: ben de çok unuttum boş suyla cezveyi, aman süt unutma da, o resmen kömüre dönüyo,mutfaktan çıkan karadumanları gören biri itfaiyeye haber verebilir :KK1:

Misafirlerim gece 12 de gitti. :KK53:

Merak edenler olmuş, eşim yemeklerden birini söz verdiği gibi 1 gün önceden yaptı, birine de yardımcı oldu. :KK52:

Eşimi yardım lazım mı diye arayan kadın, aradığına pişman oldu herhalde, iftara 1 saat kala geldi, sürekli yardım rica ettim ondan kızartma işlerinde (en sevmediğim iştir) :KK76: :KK33: :KK33:

bu arada 30 kişi gelmedi, iptal edenler oldu, 2si çocuk 22 kişi geldi :KK14:

yemekten sonra şerbet servisi, tatlı servisi, çay servisi (türk usulu çayı çok seviyorlar) misafirler gittiğinde ayaklarımı hissetmiyordum nerdeyse.

bir de oğlum uyuyamadı, küçük çocuk(5 yaşında) zıplayıp oğlumun yatağına bi inip bi çıktığı için :KK20:

kısacası atlattık. Ama şu an hala yıkamam gereken bir sürü bulaşık var :KK14: :KK14::KK14::KK5::KK5::KK5::KK5::KK43::KK43::KK43::KK43:

ben yiyorum cips falan arada, kolayı zaten sevmem, misafirlikte falan belki yarım bardak. ama hergün az kafeinli bol sütlü bir bardak nescafe içerim :KK56: ben de çok unuttum boş suyla cezveyi, aman süt unutma da, o resmen kömüre dönüyo,mutfaktan çıkan karadumanları gören biri itfaiyeye haber verebilir :KK1:
22 kişi yaa ordu gibi ben oturtucak sandalye ağırlıycak tabak bulamazdım canım kızartmayı yaptıracak birini bulmana sevindim keşke gelenlerden bulaşık konusunda da yardım alsaydın 20 kişiyle çabuk biterdi kolay gelsin canım bir çırpıda biter inşallah
ben de çok çaydanlık cezve unuttum ama gercekten en kötüsü süt oldu:KK37::KK37:

ben bu ek gıdayaaa..töbe töbe yaa..aklımdan akıl gitti . normalde ben hep çok dikkat ediyorum .yedirdikten sonra yarım saat mama koltuğunda oturtuyorum ,ağlasalar da orada oyalıyorum ki kusmasınlar diye ,çünkü hareket edince malum kusuyorlar.. geçen kızım fışkırır tarzda kusmuştu ama uyanıktı o zaman ,ozaman da ilk defa öyle kustuğunu gördüm ve korktum birden ama olabilir alışamadı dedim herhalde..demin saat 10 gibi uyutmuştum bunları ..arada kızım öksürür ya da ses çıkarır uyurken ,onlardan bi ses geldi gittim baktım bişey yok ,neyse 12de uyanma vakitleri geldi ,odaya bir gittim ki ne göreyim .ALLAHım beynimden vuruldum resmen.kızım bir kusmuş size anlatamam ,resmen göl ve yavrum gölün içinde mışıl mışıl uyuyor ,öyle böyle değil ,yediklerimin hepsi yatağın üzerinde ,kulaklarından burnundan içeri girmiş ,suratı hep kusmuk ve yavrum o şekilde yatıyor ,bütün vücudu yatak göl olmuş ki ne göl ,hemen tuttum soktum banyoya ,bi güzel de küfrettim ek gıdaya .. o kadar kontrol ediyorum ama yine de kusuyor yavrum ,pişiği düzelmişti bu sabah yine aynı yer pişik ,yediklerinden biri allerjimi yapıyor acaba ,kusması da ondan olabilirmi diye düşünmeye başladım artık ,RABBİM hepsini korusun ama az önceki manzarayı hele de o göl gibi kusmuk dolu yatakta ağzı yüzü kusmuklar içinde mışıl mışıl uyumasını görseydiniz içiniz parçalanırdı ..nasıl olacak bu ek gıda işi hiç bilmiyorum ,önceden hevesle yedirme hayalleri kurarken bugün resmen nefret ettim bu işten ..

Ilginc ya nasil rahatsiz olmadan yatmis oyle islak islak kiyamam..bizimkide agiz dolusu kusuyo zorlarsam burnu falan hep doluyo ama idare ediyolar kendilerini artik kafalarini falan ceviriyolar hemen, eskisi gibi korkmuyorum..

yastık kullanmıyorum
gece uyanmazsa beslemem
kaka yapmazsa degışmem zaten yapmaz hiç
İç güveysinden hallice:-)

kızlar merhaba bebişlerinizi allah bağışlasın.ben mart annesiyim benim saçlarım inanılmaz dökülüyor sizin saçlarınız ne alemde dökülmeler azaldı mı?doğumdan dökülür deniyor,daha ne kadar devam edecek?tşk.sevgiler:KK16:

Çok döküldü saçlarım çok uzun dalgalı idi kestirdim 4 aylıkken artık dökülmüyor kesin çözüm:-)

Bebegi hasta olan bütün annelere geçmiş olsun allah şifa versin

22 kişi yaa ordu gibi ben oturtucak sandalye ağırlıycak tabak bulamazdım canım kızartmayı yaptıracak birini bulmana sevindim keşke gelenlerden bulaşık konusunda da yardım alsaydın 20 kişiyle çabuk biterdi kolay gelsin canım bir çırpıda biter inşallah
ben de çok çaydanlık cezve unuttum ama gercekten en kötüsü süt oldu:KK37::KK37:

ya tabak çatal bardak herşey sorun oldu, tekrar tekrar yıkadık bazen :KK1: hem su, hem şerbet, hem meyvesuyu, hem çay bardak mı yeter :KK53:

bulaşıkları 1.5 saatte bitirdim resmen, omuzum ağrıdan kopuyo şu an :KK14:

$tisort.jpg

ben de keçeyle ilk denememi yaptım, daha yapıştıramadım gerçi, yapıştırıcım yok :KK53:

he yoooo millet nerdesiniz :KK52: :KK52: kimseler uğramamış

abimin eşi yani yengem oluyor kendisi öğleden sonra sancılarından ötürü doğuma almışlar sancı wermişler üstüne hala bekliyoruz :18: :18: allah kolaylık verir de aksilik olmazsa inşallah gece yarısına kalmaz hala olacam :KK52: :KK52: :KK52:

burdayım vaveyla çok güzel keçeler maşallah hello kty ye bayıldım çok yakışır senin cimcimeye :KK52:

delikız geçmiş olsun nsıl oldu büşra inş.iyidir nazar degdi çocuga iki dirhem bir çekirdek giydirdin iftara götürdün koca bacaklıyı nazar degdi işte :KK1::nazar::nazar:

repuu atlatmışın iftarı hadi oldu da bitti maşallh :nazar: keçene bayıldım oglanın adı arif mi ?

bende oturuyom kös kös bugün pazara gittim dilim dışarda geri geldim susuzluktan konuşamaz haldeydim :KK52:kızıma çorap aldım kendime bluz aldım gerisi de kör bogazı doyuracak malzemer işte :KK52:

delikız senin banttan bulamadım beya pazarda :KK19:

he yoooo millet nerdesiniz :KK52: :KK52: kimseler uğramamış

abimin eşi yani yengem oluyor kendisi öğleden sonra sancılarından ötürü doğuma almışlar sancı wermişler üstüne hala bekliyoruz :18: :18: allah kolaylık verir de aksilik olmazsa inşallah gece yarısına kalmaz hala olacam :KK52: :KK52: :KK52:

amaaannnnnnnnnnnnnnnn rabbim saglıkla dogumlar nasip etsin bir nefesde kurtarsın gelininizi ve dogumda olan cümlesini :KK49:
aminnnn.....

bende iki kız halasıyım çok güzel halalık halaaaaaaaaaaaaaa diye arkanda dolanmıyolar mı bayılıyorum teyzelikde başka tabii ama hala olmak çok başkaaaaaaa bence :KK9:

burdayım vaveyla çok güzel keçeler maşallah hello kty ye bayıldım çok yakışır senin cimcimeye :KK52:

delikız geçmiş olsun nsıl oldu büşra inş.iyidir nazar degdi çocuga iki dirhem bir çekirdek giydirdin iftara götürdün koca bacaklıyı nazar degdi işte :KK1::nazar::nazar:

repuu atlatmışın iftarı hadi oldu da bitti maşallh :nazar: keçene bayıldım oglanın adı arif mi ?

bende oturuyom kös kös bugün pazara gittim dilim dışarda geri geldim susuzluktan konuşamaz haldeydim :KK52:kızıma çorap aldım kendime bluz aldım gerisi de kör bogazı doyuracak malzemer işte :KK52:

delikız senin banttan bulamadım beya pazarda :KK19:
sorma zaten çok nazar değiyor yaa ,bazen dışarı çıkasım gelmiyor ,ikiz diye her gören durdurup seviyor ,çok hoşuma gidiyor ama kem gözler de var demekki ,halbuki hep isteyene RABBİM nasip etsin diye dua ediyorum ama ... pazarda hiç mi bant yoktu ,bi de herhalde her pazar aynı olacak değilya :)) nete bak bi istersen nette de güzel şeyler oluyor ama tabi 1 tl değil :) bana hep öyle ucuz ve güzel şeyler denk gelir niyeyse :KK1: çirkin şansı desem çirkin değilim :KK60:

Ilginc ya nasil rahatsiz olmadan yatmis oyle islak islak kiyamam..bizimkide agiz dolusu kusuyo zorlarsam burnu falan hep doluyo ama idare ediyolar kendilerini artik kafalarini falan ceviriyolar hemen, eskisi gibi korkmuyorum..

evet artık farkındalar tehlikeden kendileri sakınıyor

sorma zaten çok nazar değiyor yaa ,bazen dışarı çıkasım gelmiyor ,ikiz diye her gören durdurup seviyor ,çok hoşuma gidiyor ama kem gözler de var demekki ,halbuki hep isteyene RABBİM nasip etsin diye dua ediyorum ama ... pazarda hiç mi bant yoktu ,bi de herhalde her pazar aynı olacak değilya :)) nete bak bi istersen nette de güzel şeyler oluyor ama tabi 1 tl değil :) bana hep öyle ucuz ve güzel şeyler denk gelir niyeyse :KK1: çirkin şansı desem çirkin değilim :KK60:

kızzzzzzzz sen ankaradaymışın yaaaaaaa ben seni ist.da sandımdı zilli nerde tabii pazarlar aynı olmaz valla oruç mu beni tutuyo ben mi orucu tutuyom belli degil haaaaaaa :KK52:ikiz olunca insanlar daha bi ilgi gösterirler kendimden biliyom ikizlere bayılırım çok sverim ikiz bebek :KK52:

kızzzzzzzz sen ankaradaymışın yaaaaaaa ben seni ist.da sandımdı zilli nerde tabii pazarlar aynı olmaz valla oruç mu beni tutuyo ben mi orucu tutuyom belli degil haaaaaaa :KK52:ikiz olunca insanlar daha bi ilgi gösterirler kendimden biliyom ikizlere bayılırım çok sverim ikiz bebek :KK52:
zaten bugün yazdıklarına çok güldüm :KK60: oruç oruç merak etme :KK1: gel benimkileri de sev

zaten bugün yazdıklarına çok güldüm :KK60: oruç oruç merak etme :KK1: gel benimkileri de sev

valla bi tuhaf oldum bu ay açlık yedi beni :)

severim kızzzzz ama ısırırım o kızını bacaklarını vura vura severim aglar sonra babası da beni aglatır kıymetli bunlar kıymetliiii :KK52:

çıbık kraker oglunuda havalara ata tuta severim :KK52:

X