2013 Ocak Anneleri için malzeme listesi

wiselight

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
59
2
36
Ankara
Merhaba arkadaşlar, ocak ayında doğacak benim bebeğim. kış bebeği olacak yani.. ama bebeğimin nelere ihtiyacı olacak bilmiyorum. paylaşırsanız sevinirim. bir liste oluşturalım. hangi kıyafetten, hangi bedenden kaç adet almak lazım? lütfen paylaşın benimle.. teşekkürler...

canım ben de ocak sonu şubat başı gibi anne olacağım. çok okudum araştırdım. yorgan kullanılmaması gerekiyormuş. çünkü bebek ellerini hep yukarı kaldırırmış ve yorganı yüzüne çekme gibi bi durum oluşuyormuş. o yüzden uyku tulumları var ya kundak gibi olan, ben 2 tane ondan aldım. yorgan kullanacaksan da ellerini dışarıda bırakıp kenarlara sıkıştırman gerekiyormuş ama ben elleriüşürse diye emin olamadım ondan. bol bol pamuklu tulum lazım olur demişler. benim bebeğim erkek ama yine de içine külotlu çorap giydiririm gibi geliyor çünkü bacakları tulumun içinde üşüyebilir miniğin. ne olur ne olmaz bir tane biberon (hastaneye gidecek çantanın içine) dr. browns tavsiye ediyorlar, damlama sistemi varmış kolik önleyiciymiş ben daha almadım. polar, penye en az 3-4 (yıkama durumuna göre) battaniye, göğüs ucu kalkanını arkadaşım tavsiye etmişti hastane için, lansinoh krem kullanmaya başladım ben göğüs ucunu güzel yumuşatıyor, hatta dudaklarıma bile sürüyorum iyi geliyor. ama büyük boyunu alma küçük boy yeterli. kışlık en az 2 hastane çıkışı takımı, kendine bir tane lohusa geceliği bir tane de pijaması (hastane için). normal doğum yapacaksan gecelik daha rahat diyorlar. bebişe bol bol pamuklu çorap (tulumun üstüne giydirin demişlerdi). penye yelek ve hırkalar (sayısı kusma ve yıkama durumuna göre sana bağlı), yastığa gerek yok 6 ay falan olana kadar ama yan yatma yastıkları için çok kullanışlı demişler (kusmayla boğulmayı engellemek için), içine giydirilecek kısa kollu uzun kollu zıbınlar, pişik kremi için gerek yok, teyzem çocuğu doğduğundan beri her altını açtığında normal bephanten krem kullandı çocuğu 2 yaşında hiç pişik olmadı. şapkaya ihtiyaçları var çünkü doğdukları zaman kafasının üşümemesi gerekiyormuş. emzik tercihe bağlı, emme düzeni bozulmasın diye sadece uyurken vermek şartıyla damaksız tavsiye ediyorlar. en az 2 nevresim tk, ben ekstra 4 tane lastikli çarşaf da aldım. alt açma (tek kullanımlıklardan, zaten herkes alt açma batana kadar kullanıyormuş tek kullanımlık gibi değil yani :)) emzirme sütyeni ve atleti için çok kullanışsız diyorlar ama ben atletten bi tane aldım rahat gibi geldi. eldivenlerden çok alma 3-4 tane en fazla, çünkü bebeğin ellerini de tanıması gerekiyor, elleriyle oynaması falan. banyo küveti, şampuanı vırtı zırtı lazım. en çok alacağın şey ağız bezi ve havlu. bende 10 tane küçük havlu 24 tane ağız bezi var ve buna yetmez diyenler var. ki bence yeterli. burun aspiratörü ve ateş ölçer doğmadan önce hazır edilmesi gerek. bol bol önlük (ipli değil çıtçıtlı ya da cırtcırtlı, ipliler boğazını sıkacak gibi oluyor demişler). biberon ısıtıcısı, sterilizatör falan kullanılmıyormuş pek ben de almadım. ben buhar makinası aldım odada nem oranını ayarlamak için. şimdilik aklıma gelen bunlar canım. aklıma geldikçe uğrar yazarım.

cnm ya buhar makinası bende alıcam ama hangisi iyi karar veremedim? sen hangisini aldın

Ben chicco'nun buhar makinesini aldım, bebek doğmadan kullanmaya başladım, zaten şuan grip olduğum için iyi gelir demişlerdi. memnun sayılırım ama aklıma birşey takılıyor. soğuk buhar veriyor makine, sıcak buhar iyi değilmiş zaten. ama soğuk buhar da odayı soğutuyor gibi geliyor bana. acaba doğru mu hissediyorum, yoksa psikolojik mi anlayamadım.

arkadaşlar öncelikle merhaba, ben de ocak annesi olcam nasipse. Bu malzeme listesi beni çok strese sokmuştu ama çok şükür tamamladım sayılır. Listemi sizlerle de paylaşmak isterim, belki benim unuttuğum, az ya da çok aldığım ya da sizin unuttuğunuz birşeyler olabilir. Aklıma gelenleri yazıyorum lütfen eksik gördüğünüz birşey varsa söyleyin:

BEBEK GİYİM GRUBU:

hastane çıkışı- 2 takım ( birisi 10'lu diğeri 5'li)
iç zıbın-5 tane
dış zıbın- 4 tane
patikli pantolon:0-3 ay 5 tane, 3-6 ay 4 tane
patikli tulum: 0-3 ay 3 tane
çıtçıtlı uzun kollu body: 0-3 ay 9 tane, 3-6 ay 8 tane
penye önlük- 4 tane
yelek- 1 tane
hırka-1 tane
çorap- 6 tane
şapka-6 tane
eldiven- 4 tane
ağız mendili- 12 tane
sırt bezi-2 tane
mevlüt takımı

BAKIM GRUBU:

biberon
tırnak makası
fırça-tarak seti
burun aspiratörü
ateş ölçer
oda termometresi
Bebek Temizleme Pamuğu
küvet
maşrapa
şampuan
bebek yağı
sabun
yıkama süngeri
pişik kremi
göğüs pompası
süt saklama poşeti
göğüs kremi
göğüs pedi
buhar makinesi (henüz alamadım)

TEKSTİL GRUBU

altaçma örtüsü
battaniye: penye-polar-triko-kalın kadife
nevresim takımı
yorgan
yastık
uyku tulumu
yan yatma yastığı
alez
banyo havlusu
malzeme çantası
portbebe
kanguru

Arkadaşım, öncelikle Allah hayırlısı ile bebeğini kucagına almayı nasip eylesin diyorum. Çok güzel bir liste paylaşmışsın. Bende bu listeyi hemen hemen tamamladım. Çok teşekkür ediyorum paylaşımın için. Gerçekten çok faydalı ve iç rahatlatıcı bir liste olmuş... Hayırlı doğumlar...

bencede faydalı bı paylasım bır cogu tamam sadece bakım setlerımız kaldı sabırsızım mınıgıme kavusmak ıcın:))

merhaba arkadaşlar.. ben 2012 ocak annesiyim. bebeğim şuan 1 yaşında. geçen sene aynı telaşlar içindeydik. benim sık kullandığım işe yarayan şeyleri aklıma geldiği kadarıyla paylaşmak isterim.

hastaneye giderken kendiniz için yakası geniş bir gecelık alın. eğer sezeryan olacaksanız mutlaka gecelık giydiriyorlar. ertesi güne kalırsanız yürümeye başladıktan sonra pijama takımınızı giyebilirsiniz. bana 1er tane yetmişti. ilk gün iç çamaşırı giydirmediler sürekli bebeği emzireceğimiz için. 2. gün emzirme sütyeni kullandım. koca bir valizle gitmiştim ama çoğuna dokunmadan geri getirdik.
süt için ayva kompostosu , su ve humana tea götürüdüm. doğumdan sonra yeme içmeye izin verince booolll mıktarda tükettim. böylece gazım da kolay çıktı sütüm de daha çabuk geldi.

evde uzun bir süre sadece pijama takımı kullandım. sütyen kullnmadım esnek atletlerden kullandım. biri geldiğinde de üzerime şal attım. ama yıne de emzirme sütyeni büyük kolaylık. almanızı tavsiye ederim.

bebek için 2 takım hastane çıkışı götürmüştüm. yetti ama bence siz 3 takım götürün. bol mıktarda bez , eldiven, bere, mendil götürün.

bebek için en gerekli şey çıtçıtlı badi. bol mktarda almanızı tavsiye ederim.ben sadece ilk 2 hafta önden çıtçıtı zıbınlardan kullandım. sonra çıtçıtlı badilere geçtim.a lırken omuzlarında çıtçıt olmamasına dikkat edin. tenıne değmesin.
3-4 tane tulumu vardı fakat ben evde önden çıtçıtlı pijama takımlarından kullndım. çok para vermenize gerek yok. uygun fiyatlı olanlardan 6-7 tane alsanız işinizi görürü. zaten 1 ay sonra hiçbirinin üzerine olmadığını göreceksiniz.
çorap bileklerini sıkar korkusuyla giydiremedim. penye patiklerden çok kullandık.
penye yeleklerden 3-4 tane almanızı tavsiye ederim. özellikle ilk 2-3 ay bebeklerın boynu belirgin olmadığından örgü yelek giydirmek istemeyebilirsiniz. ama 3. aydan sonra sürekli örgü yelek, örgü patık kullndım. şuan da süveter kullnıyorum daha çok.
ilk aylar önlük ihtıyacım olmadı .ek gidaya geçince önlük kullanmaya başladık. bence çok almanıza gerek yok.
tulumun da pijama takımının da içine mutlaka ayaklı alt pijama giydirdim. malum kış bebeği..
evde hiç şapka bere kullanmadık. eldivenı çook kısa bir süre kullandık.

portbebemiz yoktu. bir arkadaş ödünç vermişti ama onu da kullanamadık. ağer arabanız varsa bence gereksiz.
1i örgü olmak üzere battaniyemiz vardı .1 i kalın battanıyeydi. ancak yetti. sürekli elinizde olduğu için çok cabuk kirleniyor. hala da kullnıyorum .
ateş ölçer çocuğunuzun hareket halıne bağlı. doktorumuz braun kulaktan ateş ölçer kullnıyor. ben evde koltuk altından ölçer kullnıyorum.
burun asprıratörü almadık. bazı anneler çok pratık olduğunu söylüyor ama ben kullanmadım. tırnak makası bebedorun onu hala kullanıyorum.
ben çalıştığım için sütümü sağarak verdim. makınem avent. biberonlarım da aventın.
emziğe alıştırmanızı öneririm çookk fazla emmediği sürece bence zararı yok. bebedorun bir emziğini kullnıyoruz sadec geceleri uykuya dalarken arıyor.
şampuan - bebek yağı - losyonu - pişik kremi gibi ürünleri sebamed almıştım.sebamed pişik kremi pişik önleyici bi krem zaten. pişik olmadan kullnırsanız iyi. yada baktınız minicik bir kızarıklık var sürerseniz etkili. ama ek gidalara geçtikten sonra idrarındakı asit oranı arttığı için pişikler daha ağır geçiyor. hametan bize iyi geliyor. doktorumuz yazmıştı zaten.daha ağır pişiklerde bepanthol pişik kremi ve sudacrem bence en iyileri.
bez olarak en başından beri pğrime kullnıyoruz. bir ara pişiklerinin sebebi bezi mı acaba diye huggıese geçtim ama çok daha kötü oldu. islak mendil olarak uni baby yeni doğan piyasadaki en en en iyisi. başka bir marka kesinlikle almayın . en azından ilk 6 ay. ben şuan huggıes alıyorum ama ıslak mendil kullanmıyoruz. lavobada ılık suyla yıkıyoruz direkt. onu ancak altını yıkamamın mümkün olmadıı yerlerde kullanıyorum.
şu kumaştan olan alt açmalar hiç bir işe yaramıyor. ancak port bebesinin yada bebebk arabasının altına serebilirsiniz.can bebe alt açma örtülerinden stok yapmanızı öneririm peynir ekmek gibi gidiyor. bu arada bez stoklamak isteyenler için , bence stok gereksiz ama ben 1 numaradan 2 pk kullnıp 2 numaraya geçtim. ondan da en fazla 2-3 pk kullnmışımdır.

yatak olarak park yatak kullnıyoruz. kraftın modeli. 9 ay kullandı ama malesef artık yatmıyor. oyun parkı olarak kullnıyoruz. park yatak alacaksanız kesinlikle uyku seti tavsiye etmem . nevresım takımı yeterli. ama biz bir müddet sonra yorganı da kaldırdık. yorhan hiç bir işe yaramıyor. kullanmanız imkansız. hala battanıye kullnıyoruz. yorgan dolap bekliyor. bize 1 takım nevresim yetti. zaten 2 adet yastık kılıfı çıkıyor. yıkayacağım zaman da evdeki düz renk çarşafı katlayıp seriyorum.

ana kucağı kullanmadık ama ana dizi diye bir şey var. çook büyük kolaylık. ben bebeğimi hiç ayağımda sallamadım. şimdi de hamaklar çıkmış.
aklıma gelenler bunlar.. sormak istediğiniz bişey olursa; çok sık giremıyorum ama cevap vermeye çalışırım.

Back