canım ben de ocak sonu şubat başı gibi anne olacağım. çok okudum araştırdım. yorgan kullanılmaması gerekiyormuş. çünkü bebek ellerini hep yukarı kaldırırmış ve yorganı yüzüne çekme gibi bi durum oluşuyormuş. o yüzden uyku tulumları var ya kundak gibi olan, ben 2 tane ondan aldım. yorgan kullanacaksan da ellerini dışarıda bırakıp kenarlara sıkıştırman gerekiyormuş ama ben elleriüşürse diye emin olamadım ondan. bol bol pamuklu tulum lazım olur demişler. benim bebeğim erkek ama yine de içine külotlu çorap giydiririm gibi geliyor çünkü bacakları tulumun içinde üşüyebilir miniğin. ne olur ne olmaz bir tane biberon (hastaneye gidecek çantanın içine) dr. browns tavsiye ediyorlar, damlama sistemi varmış kolik önleyiciymiş ben daha almadım. polar, penye en az 3-4 (yıkama durumuna göre) battaniye, göğüs ucu kalkanını arkadaşım tavsiye etmişti hastane için, lansinoh krem kullanmaya başladım ben göğüs ucunu güzel yumuşatıyor, hatta dudaklarıma bile sürüyorum iyi geliyor. ama büyük boyunu alma küçük boy yeterli. kışlık en az 2 hastane çıkışı takımı, kendine bir tane lohusa geceliği bir tane de pijaması (hastane için). normal doğum yapacaksan gecelik daha rahat diyorlar. bebişe bol bol pamuklu çorap (tulumun üstüne giydirin demişlerdi). penye yelek ve hırkalar (sayısı kusma ve yıkama durumuna göre sana bağlı), yastığa gerek yok 6 ay falan olana kadar ama yan yatma yastıkları için çok kullanışlı demişler (kusmayla boğulmayı engellemek için), içine giydirilecek kısa kollu uzun kollu zıbınlar, pişik kremi için gerek yok, teyzem çocuğu doğduğundan beri her altını açtığında normal bephanten krem kullandı çocuğu 2 yaşında hiç pişik olmadı. şapkaya ihtiyaçları var çünkü doğdukları zaman kafasının üşümemesi gerekiyormuş. emzik tercihe bağlı, emme düzeni bozulmasın diye sadece uyurken vermek şartıyla damaksız tavsiye ediyorlar. en az 2 nevresim tk, ben ekstra 4 tane lastikli çarşaf da aldım. alt açma (tek kullanımlıklardan, zaten herkes alt açma batana kadar kullanıyormuş tek kullanımlık gibi değil yani :)) emzirme sütyeni ve atleti için çok kullanışsız diyorlar ama ben atletten bi tane aldım rahat gibi geldi. eldivenlerden çok alma 3-4 tane en fazla, çünkü bebeğin ellerini de tanıması gerekiyor, elleriyle oynaması falan. banyo küveti, şampuanı vırtı zırtı lazım. en çok alacağın şey ağız bezi ve havlu. bende 10 tane küçük havlu 24 tane ağız bezi var ve buna yetmez diyenler var. ki bence yeterli. burun aspiratörü ve ateş ölçer doğmadan önce hazır edilmesi gerek. bol bol önlük (ipli değil çıtçıtlı ya da cırtcırtlı, ipliler boğazını sıkacak gibi oluyor demişler). biberon ısıtıcısı, sterilizatör falan kullanılmıyormuş pek ben de almadım. ben buhar makinası aldım odada nem oranını ayarlamak için. şimdilik aklıma gelen bunlar canım. aklıma geldikçe uğrar yazarım.