anne :sensiblegirl
bdt:30 ocak
doğum tarihi:16 kasım
boy:36 cm
kilo:1250 ,1160
adları beysim , beycan
hastane reyap
şehir tekirdağ çorlu
doğum şekli spinal sezeryan
kızlar sizi beklettim biliyorum ama ancak toparlanıyorum benim ikizler ocağı bekleyemedi doğmaya karar verdi bıcırıklar :)çok şükür durumları iyi
neyse doğum hikayemi paylaşmak istiyorum
11 kasım pazar sabahı karnımda sertleşmeler oldu geçmeyince doktorumu aradım. oda sağolsun hemen gel bakalım dedim.bu arada doktorum hamileliğimin başından sonuna kadar çokilgiliydi ve hiçbirşeyi baştan savma yapmadı hep tedbirliydi.önce nts takıldı sancı çıkmadı biz eve döneceğimizi beklerken alttan muayne edince doktor rahimde yumuşama var ve rahim uzunluğu 1.5 mm olmuş yatışını yapalım dedi.ben şok oldum tabi o zaman 28+3 tük .nerdeyse bir hafta hastande yattım bu süreçte sürekli kontrollerim yapıldı ilaç başlandı ancak açılma devam etti.Allahtan pazar güü ciğer geliştirici iğnem yapıldı .perşembe günü doktorum bebeklerden birinin suyu azalmaya başlamış daha fazla bekletemem dedi yarın alalım dedi.bende doktoruma güvendim .cuma sabahı 29+1 olmuştuk saat 10 gibi beni ameliyata hazırladılar.ameliyathane önlüğünü giydirdier sedyeye yatırdılar.o an çok tuhaftı kendimi tabiri caizse kurbanlık koyun gibi hissettim yani hiçbirşey benim elimde değil Allaha emanetim herşey olabilir.ben hem dua ediyorum hem bebekleri için endişeleniyorum .neyse asansörle ameliyathane katına kadar indik eşim hep o zamana kadar elimi tuttu eşimde bana çok destek oldu hem hamilelik sürecinde hem sonrasında sağolsun.içeri alınınca nasıl anestezi istediğimi sordular ben spinal istedim .sonra ameliyathane masasına oturttular belime iğne vurdular ağrı vermedi zaten iki üç saniyde bacaklarım uyuştu.sonda takıldı ben o şekilde istedim onu da hiç hissetmedim.önüme örtü serdiler ben sadece tavanı ve yan tarafları görüyorum.bu arada bir kişi benimle sürekli konuşuyor beni rahatlatmaya çalışıyor. ben sürekli dua ediyorum bebekleri için sizin için.sonra doktorum kafasını uzattı örtüden nasılsın başlıyoruz dedi gülerek .tamam dedim onu görünce biraz daha rahatladım.sonra karnıma dokunduklarını bişeyler yaptıklarını hissediyorum ama acı duymadım.birkaç dak sonra ilk bebişimin ağlamasını duydum bir dak içinde de diğer bebeğimin sesini.o kadar güzel bir duyguydu ki herşeye değer.Allah size de nasip etsin. doktorum baksana ikisi de canavar gibi sesleri nasıl güçlü dedi
ben en kötüünü bile düşünürken seslerini duyunca dünyalar benim oldu .bebekler hemen küvöze alındı ben bir sonraki gün görebildim ama babaları hemen görmüş :) sonrasında rahatladım tabi bebeklerim sağlıkla doğu diye 15 dak kadar dikim sürdü beni çekiştiriyorlar karnımı çekiyorlar falan tuhaftı.işlem bitince tekrar sedyeye alındım ve odama götürüldüm . sonra hemşireler beni temiledi giydirdi sağoldunlar. bazen sancılarım oldu ama genel anlamda rahat geçti dün taburcu oldum günden güne daha iyileşiyorum .tam ayaklanayım hergün bebeklerimi görmeye gidicem inşallah yakında kucağıma da almak nasip olur .darısı sizin başınıza kızlar