• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Nisan Ayında Tedaviye Başlayacaklaar...

maşaallah canım. ne kadar güzel. 4 kilo almış oluyorsun. ben de ilk 3 ay almadım 1-2 kilo verdim. ekim itibariyle kilo almaya başladım. şu an toplamda 11-12 kilo aldım.üstelik bundan sonra çok alınıyormuş. herkes öyle diyor. bu da beni korkutuyor. bu arada ben de sezeryan olacağım inş.
canım aslında 8 kg aldım totale bakarsak, ama 2 gündür iştahım o kadar açıkki anlatamam sanırım şimdiye kadar alamadığım kiloları birkaç hafta içinde alacağım:9:. bebeğim sağlıklı olsunda kilo, çatlak TIIIIIIIN:36: :)

canım hangi tip sezaryeni yaptırıcaksın doktorun bişey dedi mi? bana kombine yani epidural spinal ikis birarada dedi ama ben spinaldn korkuyorum sonra başağrısı çekme riski daha yüksekmiş gibi hep okuduğum yorumlar
biz 35. haftada yani haftaya gittiğimizde görüşeceğiz sanırım doğum detaylarını, internetten araştırdığım kadarıyla kan sulandırıcı kullananlara genel anestezi uyguluyorlarmış, ama ben spinal olmak istiyorum, kızımı ilk ben görmek istiyorum gerçi kalbim tansiyonum dayanırmı bilemem:26:... bu arada ben çanta malzemelerini aldım ama yerleştirmedim, valize direkt koymayacağım hurç aldım yıkadım onun içine koyacağım eşyaları... göğüs kalkanı ve lansinoh aldım, tedbir olsun diye biberon ve emzik, silikon uçlu kaşık da koyacağım, hasta bezini unutmayalım tabi ekstradan. birde kuranı kerim almayı düşünüyorum bir tanıdık söyledi unutma diye, gerçi okumadıktan sonra ne anlamı var bilemedim ama yanında bulundurmak iyiymiş... 2 pijama 1 gecelik var, 1 tane daha gecelikmi alsam diyorum acaba??? lohusa külodu ve emzirme sütyeni ne kadar kullanışlı olur bilemedim, sütyen takmayı düşünmüyordum ama tecrübeli anneler almak gerektiğini söylüyorlar.

canım aslında 8 kg aldım totale bakarsak, ama 2 gündür iştahım o kadar açıkki anlatamam sanırım şimdiye kadar alamadığım kiloları birkaç hafta içinde alacağım:9:. bebeğim sağlıklı olsunda kilo, çatlak TIIIIIIIN:36: :)

biz 35. haftada yani haftaya gittiğimizde görüşeceğiz sanırım doğum detaylarını, internetten araştırdığım kadarıyla kan sulandırıcı kullananlara genel anestezi uyguluyorlarmış, ama ben spinal olmak istiyorum, kızımı ilk ben görmek istiyorum gerçi kalbim tansiyonum dayanırmı bilemem:26:... bu arada ben çanta malzemelerini aldım ama yerleştirmedim, valize direkt koymayacağım hurç aldım yıkadım onun içine koyacağım eşyaları... göğüs kalkanı ve lansinoh aldım, tedbir olsun diye biberon ve emzik, silikon uçlu kaşık da koyacağım, hasta bezini unutmayalım tabi ekstradan. birde kuranı kerim almayı düşünüyorum bir tanıdık söyledi unutma diye, gerçi okumadıktan sonra ne anlamı var bilemedim ama yanında bulundurmak iyiymiş... 2 pijama 1 gecelik var, 1 tane daha gecelikmi alsam diyorum acaba??? lohusa külodu ve emzirme sütyeni ne kadar kullanışlı olur bilemedim, sütyen takmayı düşünmüyordum ama tecrübeli anneler almak gerektiğini söylüyorlar.

Coraspin kullanıyorum bende canım ama doktorum sezeryanımın spinal olcağını söyledi.

olsun olsun napak bölede sıkıntı çekiyom öle sıkıntı can kurban zorlancaz ama göişlerde bebiş olunca unutcaz ay canım inşlh hayırlısı seninde az kalmış allahım salıcakla kucaklarınıza almayı nasip etsin dua edin banda :)
canım akşamları 7 den sonra hiçbişey yiip içme belki öle verirsin kilo, ben hep öle zayıfladım yani gerekince, bi dene bakalım.[/QUOTE]

kız ben akşam 5 de yiyom yemek daha yemiyom anam peh peh :8

o zaman ben de çıkayım yarın göğüs kalkanı, lohusa külodu falan almaya gideyim, tam bitti diyorum gene bişey çıkıyo. hasta bezi falan verirler hataneden ya bence. ben telefon ettim ne getirelim diye, dil macununa kadar veriyomuş özeller. sizin tercih ettiğiniz extra markalar yoksa burda veriliyo dedi kadın.

peki strelize ettin mi kalkanı kaşığı, emziği falan. kaynattın mı nası yaptın? ben bi makina aldım sterilizatör ama ilk sefer kaynatmak mı lazım bilmiyorum. düşününce hiç biey bilmiyorum, ben nası bakıcam bu bebeğe panik oluyorum :(

zaman yaklaştıkça strese giriyorum ben öf:53:
ben de canım strese giriyorum. acaba yapabilecekmiyim? sezeryan olayı, emzirmek, onun ihtiyacını anlamak ve bunlarla beraber çevresel faktörler... ayyy inş vaktinde gelir de bebişlerimiz. bir şekilde Allah yardım eder. stres yapmamak lazım ama engel olamıyorum.

bende istiyom lann o sitresten bende koymak istiyom elibse don bez ühüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü:50::50:
canım az kaldı Allah ın izniyle inş. sen de bu curcunayı yaşayacaksın. bunlar yorucu stresler ama cidden çok güzel. Rabbim isteyen herkese yaşatsın inş.

canım akşamları 7 den sonra hiçbişey yiip içme belki öle verirsin kilo, ben hep öle zayıfladım yani gerekince, bi dene bakalım.
ben de akşam 7 den sonra yeme içmeyi kesiyordum. ekmek yemiyordum. öyle zayıflıyordum. inş doğum sonu kilolarımızı da verebiliriz:))

kız ben akşam 5 de yiyom yemek daha yemiyom anam peh peh :8[/QUOTE] bence diyetisyene git ve hareketini arttır canım. cidden inanıyorum zayıflayacaksın:))

o zaman ben de çıkayım yarın göğüs kalkanı, lohusa külodu falan almaya gideyim, tam bitti diyorum gene bişey çıkıyo. hasta bezi falan verirler hataneden ya bence. ben telefon ettim ne getirelim diye, dil macununa kadar veriyomuş özeller. sizin tercih ettiğiniz extra markalar yoksa burda veriliyo dedi kadın.
canım özelde yapacaksan zaten herşeyi veriyorlar. bence götürmene gerek yok. OPU işleminden sonra ped filan vermişlerdi. ama tereddüt ediyorsan sor. öğüs pompası hastanelerin ki daha iyi oluyor. medikal onlar. çekim kuvveti daha iyi. lansinoh, göğüs kalkanı ve her ihtimale karşı biberon iyi olur.

bende bende bende o dediklerinizi yapmak istiyorum :44:
canım inşşş en kısa zamanda siz de bu duyguları yaşayacaksınız. siz de bize bu tatlı stresleri yazacaksınız. dört gözle bekliyorum o günleri inş :))

peki strelize ettin mi kalkanı kaşığı, emziği falan. kaynattın mı nası yaptın? ben bi makina aldım sterilizatör ama ilk sefer kaynatmak mı lazım bilmiyorum. düşününce hiç biey bilmiyorum, ben nası bakıcam bu bebeğe panik oluyorum :(
canım dün bebeğin kıyafetlerini hazırladım sadece biberonu falan koymadım onları doğumdan 1 gün önce kaynatırım diye, kalkan dediğin zaten silikon tarzı bişey fokur fokur kaynatınca acaba zararlı madde salgılarmı biberon emziği vs diye endişeliyim , sterilizatör bende alacaktım ama vazgeçtim, kaynatmak daha içime sinecek, zaten biberonu cam aldım ama emzik falan konusunda kararsızım her nekadar bpa içermez yazsada, belki sıcak suya batırıp çıkarırım birkaç kere diye düşünüyorum. buarada deneyimli annelerden öğrendiğim kadarıyla bebeğe hastanede tulum ve ağız mendilini bol koymak lazımmış, dün eşyaları hazırlarken 2 hastane çıkışı, 1 de ayrıca tulum koydum, 6 tane ağız mendili, 2 çorap, 3 battaniye (tüylü kalın battaniye, pazen ve penye battaniye) 12 prima premium care bez, uni baby ıslak pamuk, ve bebek için kuru pamuk da koydum. şampuan, havlu aldım ama koymayacağım. kendi kıyafetlerimin bir kısmını yıkamadığım için hazırlamadım, bu haftasonu halledeceğim, yeni bilgiler edinirsem haber veririm:) buarada zemzem ve hurma da götürcem hastaneye:26: bende çok korkuyorum, nasıl bakacağım bebeğime, yeterli ve iyi bir anne olabilecekmiyim diye... bugun burnum akıyor çok moralim bozuk, 8 ay dikkat ettim okadar etrafımda hasta varken, tam son ayda hasta oldum:25:

buarada günaydın canım arkadaşlarıııııııııııııım, hayırlı cumalar...

Son düzenleme:
canım dün bebeğin kıyafetlerini hazırladım sadece biberonu falan koymadım onları doğumdan 1 gün önce kaynatırım diye, kalkan dediğin zaten silikon tarzı bişey fokur fokur kaynatınca acaba zararlı madde salgılarmı biberon emziği vs diye endişeliyim , sterilizatör bende alacaktım ama vazgeçtim, kaynatmak daha içime sinecek, zaten biberonu cam aldım ama emzik falan konusunda kararsızım her nekadar bpa içermez yazsada, belki sıcak suya batırıp çıkarırım birkaç kere diye düşünüyorum. buarada deneyimli annelerden öğrendiğim kadarıyla bebeğe hastanede tulum ve ağız mendilini bol koymak lazımmış, dün eşyaları hazırlarken 2 hastane çıkışı, 1 de ayrıca tulum koydum, 6 tane ağız mendili, 2 çorap, 3 battaniye (tüylü kalın battaniye, pazen ve penye battaniye) 12 prima premium care bez, uni baby ıslak pamuk, ve bebek için kuru pamuk da koydum. şampuan, havlu aldım ama koymayacağım. kendi kıyafetlerimin bir kısmını yıkamadığım için hazırlamadım, bu haftasonu halledeceğim, yeni bilgiler edinirsem haber veririm:) buarada zemzem ve hurma da götürcem hastaneye:26: bende çok korkuyorum, nasıl bakacağım bebeğime, yeterli ve iyi bir anne olabilecekmiyim diye... bugun burnum akıyor çok moralim bozuk, 8 ay dikkat ettim okadar etrafımda hasta varken, tam son ayda hasta oldum:25:

buarada günaydın canım arkadaşlarıııııııııııııım, hayırlı cumalar...
günaydın canım . hazırlıkları bitirmiş sayılırsın. ellerine sağlık. canım moralini bozma. son aydasın zaten. inş çok zorlamadan geçer gribin. bol sıvı tüket. senden iyi bir anne olur. için rahat olsun. şimdiden bu kadar itina gösteriyorsun. bebişin çok şanslı canım. bu arada canım kauçuk-silikon, cam ne varsa ya strelize et ya da kaynat. ancak o şekilde güvenle kullanabilirsin. batırıp çıkarmak yeterli olmuyor. öpüyorum

günaydın kızlar... nasılsınız bu sabah? umarım hepiniz iyisinizdir. kendinize iyi bakın:)))

kızlar günaydın, ben 2 3 gündür regl ağrısı çekiyorum, öldüm artık ağrıdan. dün gece uykumdan bile ağrıyla uyandım bi kaç kez, bugün dr. randevum var. ne diyecek merak ediyorum. çok fena sancı çekiyorum sürekli yaaa :(

kızlar günaydın, ben 2 3 gündür regl ağrısı çekiyorum, öldüm artık ağrıdan. dün gece uykumdan bile ağrıyla uyandım bi kaç kez, bugün dr. randevum var. ne diyecek merak ediyorum. çok fena sancı çekiyorum sürekli yaaa :(

taze anne doğum agrıları olmasın sakın allah korusun ya :((( hayırlı haberlerler gelırsın ınşallah..

Canım benim aklımada direk doğum sancısı geldi sen öle yazınca.daha erken ama gelirsede gelsin senin kuzu:)34 hafta güzel bi hafta ama tabi ikiz gebelik için.senin içinde bi risk söz konusu olmaz diye düşünüyorum.doktordan gelince yaz hemen

inşallah erken doğum değildir kızlar zaten bebeğim küçük haftasına göre :26: yanarız valla. gelince yazarım saat 4 de randevum var.

canım bende bugün adet sancısı gibi karın ağrısı yaşadım ama kısa sürdü yarım saat falan... çok kötü ggribim sürekli su içiyorum c vitamini tüketiyorum:2:

kızlar malesef sancılanıyomuşum, ciğer geliştirici iğne yapıldı bebek için. 6 saatte birde 2 şer tane nidilat içicem. inşallah 37. haftayı görürürm.

kızlar malesef sancılanıyomuşum, ciğer geliştirici iğne yapıldı bebek için. 6 saatte birde 2 şer tane nidilat içicem. inşallah 37. haftayı görürürm.

Sakin ol canım korkma.haftan güzel bi hafta.ciğerleri zaten büyük oranda gelişmiştir miniğinin.üzme kendini stres yapma senin kuzu annesine kavuşmak için sabırsızlanmış:)yat dinlen

Sakin ol canım korkma.haftan güzel bi hafta.ciğerleri zaten büyük oranda gelişmiştir miniğinin.üzme kendini stres yapma senin kuzu annesine kavuşmak için sabırsızlanmış:)yat dinlen
evet cnm dinlenmem lazım. daha 33+1 deyim. en azından 35+ yı görsem :(

Back