2013 Nisan Anneleri Yasin Okuyor


bencede tefriciye mi okusak hepimiz icin bebeklerimizi saglikla kucagimiza almamiz icin niyet ederiz??
 

hala çok üzgünüm ama az da olsa yüreğime su serptin teşekkür ederim arkadaşım.. ben ne yaparsanız ne isterseniz (tabi kuran bilmediğimi hesaba katmayı unutmayın )varım..
elim kolum bağlanmış gibi hissediyorum şuan;İnşallah söylediğin kadar kolaydır tatlım öğrenmeyi çok istiyorum
 
Gulimier1 Yasin-i Şerif
Dertsiz1 Yasin-i Şerif
TOPLAM2 Yasin-i Şerif


Allah Kabul Etsin İnşallah
 
Son düzenleme:
bende okudum birtane,Allah Kabul etsin insallah...

Laternecim o zaman istersen sen diger topicde de duyur baslayalim tefriciyeye hem Kuran okumayi bilmeyenler de rahatca okuyabilir, bi kisi 100 tane bile okuyabilse bitiririz Allahin izniyle sayimiz cok
 

Hayır bi'tanem gayet rahat ol.
Burdan ahkam kesmek haddim değil,İnan ki "yukarda Allah var"-"Allah'a ağır varmasın" gibi şirk içeren cümleler kullanılan bir ortamda senin durumun gayet masum"bilmiyordun".
Ben tekrar nasip olursa sabahtan soracağım,site yine kışkışlamazsa sana muhakkak haber veririm.
Uygun bir yol bulacağım

Eğer uygunsa tefriciye yaparız 4444 adet onu Türkçe'den gönlünce oku tatlım :))
Bilen varsa bölüşürüz.Ben yine Yasin bulurum bize :))
 

merak edip baktim araf suresinin 189. ayetnin mealine, soyleymis

"Sizi bir nefisten yaratan ve gönlünün huzura kavuşacağı eşini de ondan var eden Allah'tır. Eşine yaklaşınca, eşi hafif bir yük yüklendi ve bu halde bir müddet taşıdı. Hamileliği ağırlaşınca, karı-koca, Rableri olan Allah'a: "Bize kusursuz bir çocuk verirsen, and olsun ki şükredenlerden oluruz" diye yalvardılar."

cok hosuma gitti aklima geldikce okumaya calisicam insallah
 



kızlar ezberden konuşmayalım diye araştırsam da öyle cevap yazsam diye düşünüyordum, kaynak kitaplardan baktım, direk burayada kopyalıyorum

Mushaf’ı Türkçe harflerle yazmak

Sual: Bazı Mushaflarda, âyetlerin okunuşu Latin harfleriyle kenarına yazılıyor. Böyle yazmak ve okumak, namaz surelerini buradan öğrenmek uygun olur mu?
CEVAP
İbni Hacer-i Mekki hazretleri buyuruyor ki:
Kur’an-ı kerimi, Arapçadan başka harfle yazmak, Kuran-ı kerim yerine bunu okumak, sözbirliğiyle haramdır. Arapçadan başka harfle yazmak ve böyle yazılmış Kur’anı okumak haramdır. Kur’an-ı kerimi başka harflerle yazmak, okumak, öğrenmesini kolaylaştırır demek doğru değildir. Kolay olsa bile, caiz olmasına sebep olamaz. (Fetava-i fıkhiyye)

Doğru okunmadığında, Kur’an-ı kerimin mânâsı değişerek, yanlış mânâların çıktığı haller çoktur. Mesela, Hallâk kelimesi, ile okunduğunda yaratıcı, Ha ile okunduğunda, berber mânâsına gelmektedir.

Arapçadaki harflerin karşılığı latin harflerinde yoktur. Arapçada üç tane S, üç tane Z harfi vardır. Biri kalın Zı, ikinci ince okunan Ze,üçüncüsü Zel’dir. Bunların üçü ayrı ayrı söylenir. Rükû tesbihinde ile azîm denir ki, Rabbim büyüktür demektir. Eğer ince Ze ile azîmdenilirse, hâşâ, Rabbim benim düşmanımdır mânâsına gelmektedir.

Bunun için, her müslümanın namaz kılacak kadar sureleri, duaları, düzgün okumasını bilen birinden öğrenmesi gerekir. Latin harfleriyle yazılmış halinden öğrenmiş olsa bile, mutlaka bilen birine kontrol ettirip, yanlışların düzeltilmesi gerekir. Bunları latin harfleriyle düzgün olarak ezberlemek mümkün değildir. Kur’an-ı kerimi de aslından okumalıdır. Aslından okunmazsa, sevab kazanalım derken, günaha girilebilir. Okumayı öğrenmek, hiç zor değildir. Sitemizdeki Sesli elifbada öğrenmeye yardımcı olur.

 
Kur'an-ı kerim okumak ve dinlemek

Sual: Kur’anı Türkçe tercümesinden okumak uygun mu?
CEVAP
Hayır, değildir. Diyanetin hazırladığı Kur'an-ı kerim mealinin önsözünde diyor ki:
(Kur'an-ı kerim, yalnız Türkçeye değil, hiçbir dile hakkıyla çevrilemez. Eski tefsirlerin ışığı altında verilen manalara da tercüme değil, meal demek uygundur. Kur'anın yalnız manasını ifade eden sözleri, Kur'an hükmünde tutmak, namazda okumak caiz olmaz. Hiçbir tercüme, aslının yerini tutamaz.)

Büyük İslam âlimi İbni Hacer-i Mekki hazretleri buyurdu ki:
(Kur'an-ı kerimi Arapçadan başka harf ile yazmak ve Kur'an-ı kerim yerine tercümesini okumak haramdır. Kur'an-ı kerimi tercüme etmek başka, yapılan tercümeyi Kur'an yerine koymak başkadır. Arapçadan başka harf ile yazmak ve böyle yazılmış olanı okumak haramdır. Kur'anı Arapça harflerle, okunduğu gibi yazmak bile haramdır.)[Fetava-i fıkhıyye s.37]

Sual:
Sitede deniyor ki: (Kur'anı Arapça harflerle, okunduğu gibi yazmak suretiyle değiştirmek bile haramdır.) Buna göre, Latin harfleriyle okunduğu gibi yazmak nasıl caiz olur? Sitede İslam harfleriyle yazıldığı gibi Latin harfleriyle de sureler yazılmıştır. Bu caiz midir? Suudilerin hacılara dağıttığı Mushafta okunuşuna yani tecvid kaidesine göre yazılmıştır. Bu caiz oluyor mu?
CEVAP
Kur’anı okunduğu gibi yazmak başka, bilmeyen birisine öğretmek niyetiyle okunuş şekliyle yazmak başkadır. Sitede ayrıca sesli olarak da veriliyor ki, yanlış okunmasın diye.

Suudilerin dağıttığı Mushafta, okunuşuna göre yazılmışsa, yani bazı harfler eksik veya fazla ise caiz olmaz.

Latin harfleriyle yazmak haramdır. Ama zaruret olunca, Mushafı değil, bazı sure ve âyetleri Latin harfleriyle yazmak caiz olur. Mushafı Latin harfleriyle yazmak için bir zaruret, bir ihtiyaç mevzubahis olamaz. Ama İslam harflerini bilmeyen, namazda okuyacağı, sure ve duaları Latin harfleriyle yazıp öğrenebilir. Sonra bilen birisine dinlettirir, doğru denirse okumaya devam eder.
Sual: (Kur'an okuyan bir çok kimse var ki, Kur’an-ı kerim onlara lanet eder) hadis-i şerifini âlimler nasıl açıklamıştır?
CEVAP
Muhyiddin-i Arabi hazretleri (Müsamere) adındaki kitabında buyuruyor ki:
Hazret-i Ebu Hüreyre’nin haber verdiği hadis-i şerifte, (Bir zaman gelir ki, müslümanlar birbirlerinden ayrılır, parçalanırlar. İslamiyeti bırakıp, kendi düşüncelerine, görüşlerine uyarlar. Kur’an-ı kerimi mizmarlardan, yani çalgılardan, şarkı gibi okurlar. Allah için değil, keyf için okurlar. Böyle okuyanlara ve dinleyenlere hiç sevap verilmez. Allahü teâlâ bunlara lanet eder. Azap verir!) buyuruldu. Başka bir hadis-i şerifte, (Kur’an-ı kerimi Arap şivesi ile, onların sesi ile okuyun! Fâsıklar, şarkıcılar gibi okumayın!) buyuruldu.

Başka bir hadis-i şerifte, (Kur’an-ı kerim, okuyanlarına, ya şefaat edecek veya düşman olacaktır) buyuruldu. (Müslim)

Demek ki, Kur’an-ı kerim, Allah rızası için, dinimizin bildirdiği şekilde okuyana şefaat edecek, şarkıcılar gibi okuyana düşman olacak, ona lanet edecektir. (Şir’a)

Kolu açık Kur'an okumak
Sual: (Kadınların kolları ve saçları açık Kur'an okuması ruhsattır, yani mahzuru yoktur) deniyor. Hâlbuki S. Ebediyye’de, (Kendi avret yeri açıkken ve avret yeri açık olanların yanında Kur’an-ı kerim okumak mekruhtur) deniyor. Kadınlara bu ruhsatı kim vermiştir?
CEVAP
Kadınlara ruhsat veren yoktur. Yani hiçbir kitapta mubah olduğu bildirilmemiştir.

Kadınların, başı ve kolları açık Kur’an okuması tahrimen mekruhtur.(İbni Abidin)

Erkeklerin bile başı kolları açık Kur'an okumaları tenzihen mekruhtur.


kaynak: Kur'an- kerim okumak ve dinlemek - Dinimiz slam burdan dinimizle ilgili herşeyi soru-cevap şeklinde ehli sünnet vel cemaate uygun olarak bulabilirsiniz arkadaşlar

 
Sual: Kur'an okumasını bilmeyen, sayfasını açıp baksa, sevap olur mu?
CEVAP
Kur'an okumasını bilmeyenin de, bereket için evde Mushaf bulundurması çok iyidir. Açıp sayfasına bakmak sevaptır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Beş şey ibadettir: Az yemek, camide oturmak, Kâbe’ye, Mushafa ve âlimin yüzüne bakmak.) [Deylemi]

Kur'an-ı kerimi öğrenmek zor değildir. Öğrenip okumak çok sevaptır. Hadis-i şerifte, (Ümmetimin yaptığı ibadetlerin en kıymetlisi, Kur'an-ı kerimi, Mushafa bakarak okumaktır) buyuruldu. (Şir’a)


 
Sağol canım teferruat için.
Bebeci ve laterne çok hevesli ve ben pat diye söyledim diye aslında hem üzüldüm hem sevindim.Sonuçta benden,bizden hesap soracaklardı.Üzülmelerine de üzüldüm
Aslında büyük bir hata varki bu yasinlerin veya Türkçe Kur'anların başında "latin okumak haramdır,sevap hükmünde değildir vs" diye ibaresinin olmaması.Herkes sormaz,herkes söylemez...
 

bebeci ve laternanın inşallah hevesleri daha da artar öğrenmek için canım, hepimiz inançlıysak ve hesaba çekileceğimizi biliyorsak gücümüzün yettiği kadar kırmadan üzmeden doğru bildirklerimizi anlatmak zorundayız, sevaba giriyorum derken haram işliyo olmak daha üzücü, Rabbim iyi niyetlerinden dolayı inşallah affeder,hepimiz küçükken öyle öğrendik malesef ki, zararın neresinden dönülse kardır inşallah kızlar, açıp sayfalarına baksanız öğrenene kadar inşallah Rabbim kat kat sevap verir, keşke yakın olsak da öğrenmelerine yardımcı olsak, ama inanın kızlar çok kolay, geçen sene okumalara gelen bi abla vardı böyle türkçesinden takip ediyordu, bu sene kursa başlamış öğrenmek için, dediki canım ne kadar kolaymış bir haftada Kuranı Kerime geçtim, çok sevinçliydi bende çok mutlu oldum
 

Allah Razı olsun canım hala üzgünüm ama zararın neresinden dönsek kardır sonuçta bu güne kadar beni bu konuda uyaran olmadı;Kuran okunan yerlerde de hep Latin harflerinden okudum ama kimse bir şey demedi;Kuran öğrenmenin sevap olduğunu biliyorum ama böyle okumanın haram olduğunu bilmiyordum senin bebeci'ye yazdıklarını okuduktan sonra araştırdım ve şok oldum;ufacık bir esneklik bile yok oysa haram diyor ( bu yaşıma geldim ve yeni haberim oldu;Yasin okumayı çok severim küçüklüğümden beri ama şimdi öğrenmeden elime alamayacağım internetten öğrenmeye çalışacağım önce kendim beceremezsem yardımcı olacak birini bulmaya çalışacağım artık...
 
Sorma benim moralim çok bozuldu ki benim bebeğim düşük tehlikesi oldugunda 41 Yasin okuycam demiştim şimdi okuyamiyorum çok üzülüyorum bende hep okurdum bu zamana kadar okuduklarımın haram yerine geçeceğini sanmiyorum bu konuda hala hayır haram değildir senin niyetin isteğin önemli ama öğrensen daha iyi olur diyenler var neticede birçok konuda din adamları farklı görüşlere sahip olduğu gibi bunda da var hepimiz dualari bu sekilde öğrendik o zaman namazlarımızda kabul olmaz orada da telaffuzda hatalarımız oluyordur din hocalarımız hepimize bu sekilde öğretti duaları, simdi biz ibadet ederken nasil gunah yazilsin bize, Herseyi bagislayan rabbim biz bu sekilde ibadet ettik diye gunah mi yazacak bize , benim icim rahat bu zamana kadar okuduklarım acısından , ama bundan sonra da bile bile okuyamam öğrenmem lazım esime söyledim burada yazılanlardan sonra o da gitmiş cemaat bulmuş ben cemaate girmek istemiyorum ki Kur'an okumasını öğrenmek istiyorum nereden nasıl bilmiyorum
 

tatlım bak aşağıda diyanetin sitesinin linki var;ben ilk önce buradan öğrenmeye çalışacağım kendi kendime ( seslerini vererek öğretiyorlar inşallah faydası olur

http://www.diyanet.gov.tr/turkish/alfabe/index.htm
 
ben 500 çekerim kızlar ama bu cumaya diyosanız biraz zor olabilir, ama paylaşıldıysa 4444 cumaya duasını yapalım inşallah
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…