Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
günaydın kızlar ve mini mini bebişlerimiz
bugün güne biraz kötü başladım sabah rahatsızlandım. Ama yavaş yavaş toparlanıyorum.
Sizler nasılsınız
geçmiş olsun cnm.ne oldu.umarım şimdi daha iyisindir
saol canım sürekli tansiyonum düşüyo ve otobüsteyken tansiyonum düştü kolumdaki çantayı bile taşıyamayacak hale geldim ve ayaktaydım kimse yer verme zahmetnde bile bulunmadı bende ilk durakta indim babamı aradım geldi aldı beni şuan hala sersemlik var üzerimde.
kızlar psikolojim çok bozuldu doğum yapmaktan korkuyorum böle bir şey yoktu yeni başladı sürekli aklıma geliyor kendimi doğum yaparken ölecekmiş gibi hissediyorum :18:
doğum korkusunu eminim herkes yaşıyordur cnm.bende dahil:)ama öleceğimi düşünmek değil zor olacağını düşündüğüm için. O yüzden sezeryan istiyorum
bende sezeryan istiyordum fakat doktorum doğum sırasında belli olur nasıl yapacağın dedi benim ailemde normal doğum yapabilen çok az kişi var bu beni korkutuyor
insanlar çok düşüncesiz olmuş ya.hiç mi hamile olduğunu farkeden olmadı.o yüzden bende tek başıma bir yere gitmek için otobuslere binemiyorum.durumunu anlıyorum.dikkatli ol cnm.yat dinlen
ben geçen çarşamba doktoruma söyledim sezeryan istediğimi.oda şuan kararlı olma dedi.36.haftada izin verirsenb ondan sonra hep alttan muayne ederim.çatına bakarız normal doğum zor gibi görünüyorsa zaten sezertan dedim.ama olabilecek durumdaysa istersen normal doğum yapabilirsin.o zamanda yine yok ben sezeryan olacağım dersen patron sensin.bişey diyemem.sezeryan yasağınıda kimse takmaz dedi::)
günaydın kızlar ve mini mini bebişlerimiz
bugün güne biraz kötü başladım sabah rahatsızlandım. ama yavaş yavaş toparlanıyorum.
sizler nasılsınız
canım çok geçmiş olsun
insanları anlamaya çalışma boşver, tüm değerlerimizi yavaş yavaş kaybediyoruz zaten
saol canım sürekli tansiyonum düşüyo ve otobüsteyken tansiyonum düştü kolumdaki çantayı bile taşıyamayacak hale geldim ve ayaktaydım kimse yer verme zahmetnde bile bulunmadı bende ilk durakta indim babamı aradım geldi aldı beni şuan hala sersemlik var üzerimde.
doğum korkusunu eminim herkes yaşıyordur cnm.bende dahil:)ama öleceğimi düşünmek değil zor olacağını düşündüğüm için. O yüzden sezeryan istiyorum
günaydın anneler ve bebekleri
dünkü o kilo takıntım yerini bugün ne alsama döndü
bir an önce alışveriş yapmak için sabırsızlanıyorum....dün akşam annemler geldi sence ben çok mu kilo almışım dedim hayır dedi 8 kilo almışım dediğimde normaldir bebeğin büyüyor o kilonun bir kısmı bebek,bir kısmı ödem,bir kısmı plesantadaki su dedi sen bebeğini karıncamı sanıyosun kocaman oldu o dedi rahatladım....
doktoruma doğum korkumdan bahsettiğimde şaşırdı, benden böyle bişey beklemiyodu muhtemelen. bana önce kafamda bitirmemi, kimsenin sözlerine aldırış etmememi söyledi. ama o anı düşündükçe korkularım beni ele veriyor. umarım normal doğumdan vazgeçmem. yoksa ben o kiloları bir an önce veremezsem yazık ederim kendime :)
pilates normalde cok iyidir ama devamlılığı olması lazım. maalesef benim hamile pilatesi eğitimim yok ve hamilelikte önermiyorumda.pilates vucut esnetme hareketlerının bolca oldugu bi egzersiz dolaysıyla hamileikte cok zararlı. hamile pilatesine de güvenmem ben bu konuda kayıplar var. hele ki netten falan bakıp sakın yapmayın. yürüyüş ve yüzme artı nefes hareketleri en ideaili hamilelikte. canım yaparsın dogumdan sonra yıne olursun manken gibi
cnm platesin devamlılığı olması konusunda haklısın. fakat hamilelikte zararlı olduğu konusunda aynı şeyi düşünmüyorum.
hamilelik plastesi yapıyorum, faydası gerçekten var. şuan ara verdim, hantallaştığım her halimden anlaşılıyor.
Bir de bu işi bilen birinin kontrolünde yapılırsa daha faydalı oluyor. fakat esneme hareketlerinde dikkat etmek gerekiyor, eğer vücudu fazla zorlayarak yaparsak o zaman kötü sonuçlara sebep olabiliyo.
şükretki kayın validen var çocuğa bakabilecek. keşke benimde annemle kayınvalidem yaşlı olmasalardıda bende baktırabilsem. kızım 8 aylıkken çalışmaya başladım 7 ay durabildim bakacak kimse yoktu. değerini bil emekliliğin olsun.kafamı şu aralar doğum izninden sonra çalışacağıma taktım.
acaba doğru mu yapacağım diye düşünüyorum. internette bununla ilgili yazılar okuyorum, her iki taraftan olanlarda çoğunlukta. pedogoglar genelde 0-3 yaşta
çocuğun yanında annesiyle olmasını öneriyolar ama biraz ihtiyaçtan çalışacağım tabiki ev aldık çalışmassam çok sıkışacağız ama bebeğimle birlikte olacağımı düşünememekte
beni üzüyor. kayınvalidemin çok iyi bakacağına eminim ama onun bakmak için heveslenmesini de çok kıskanıyorum içimden o benim çocuğum ama diye söylemek geçiyor
yok bende aynı davrandım canım aynıııı senin gibi. herşey onun istediği gibi oldu. benimkide çok sıcağa gelemez falan filan amannnnnnnnnn yokkkkk o yok buuuuuuuuu bişiler söylüyor. çocuğun kişiliği nasılsa öyle davranıyorsun valla. o seni öyle güzel yönlendiriyorki. bwn mwmnunum hayatımdan.benim oğlum da maşallah benden daha özgüvenli ne istediğini bilen bir çocuk hatta biraz inatçı.odasına da alışkın bazende bizimle yatıyor hasta filan olduğunda ama resmen yastıklarla yatak başı arasında uyuyor.ten temasını sevmiyor.sıcaktan kaçar hep.yani anadolu pedagojisi mi hatalı biz mi hatalıyız anlayamadım:26: sanırım benim oğluma göre değil biz ona göre şekil aldık hep bebeğimizin rahatı ve isteği doğrultusunda davrandık.öyleki uyku saatini bile biz değil o belirledi baştan beri ne yaptıysak değişmiyor.
herkese iyi haftasonları diliyorum
ben şimdi kızımla balık yiyeceği inşallah ama hiç sevmiyorum ben balığı yaa [/QUOTE
balık sevilmezmi yahuuuu
ohhhhhhhhhhhh naptınızzzzzzzzzzzz niye böyle düşünüyorsunuzki. yemelerizi vitaminli yağa hamurişine dikkat ederek geçirirseniz çok şükür okadarda almazsınız. böyle düşünürseniz alırsınız tabi. sık sık küçük porsiyon yiyin kızartma yerine fırın yapın makarna pilav yiyecekseniz yanında başka bişi yemeyin çikolatayı falan fazla yemeyin. fazla tuzdan şekerden kaçının ( ödem yapar) öyle güzel gidiyorki hamilelik. bide bol su içmek çok önemli.ebah bende tam 8 kilo aldım çok canım sıkılıyo ya garanti bi 10 kilo daha alırız gibi geliyo bana...bende akşam atıştırmalarını bıraktım bakalım neolcak
rahatla rahatla bundan sonra daha dikkat edersen belki 4 kilo aralarak bile atlatabilirsin 12 kg da çokkkk değil doğumda fısssss diye sönersinnnn. hiççççççççççççççç sıkma canını önündeki maçlara bak ama bebeğin vitaminlerinden kesme.günaydın anneler ve bebekleri
dünkü o kilo takıntım yerini bugün ne alsama döndü
bir an önce alışveriş yapmak için sabırsızlanıyorum....dün akşam annemler geldi sence ben çok mu kilo almışım dedim hayır dedi 8 kilo almışım dediğimde normaldir bebeğin büyüyor o kilonun bir kısmı bebek,bir kısmı ödem,bir kısmı plesantadaki su dedi sen bebeğini karıncamı sanıyosun kocaman oldu o dedi rahatladım....
Bende sezeryan istiyordum fakat doktorum doğum sırasında belli olur nasıl yapacağın dedi benim ailemde normal doğum yapabilen çok az kişi var bu beni korkutuyor
canım geçmiş olsun. bana da aynı sey oluyor cok otobuse binmem genelde kalabalıktan sıkıldıkca benim de tansiyonum düşüyo. gecen gun mecbur kaldım bindim yanımda kayınvalidemde vardı kimse yer vermedi kayınvalidem bir kıza yer verebilir misin diye sordu kız da hayır cok yorgunum veremem dedi baktık kaldık öyle. insanlar böyle yani yapacak bi şey yok. hadi biz neyse de yaşlılara da yer vermiyolar o daha acı bi durum