2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar bilginize ihtiyacım var,
az önce ayıptır söylemesi lavaboya gittim.elime avuç dolusu beyaz akıntı geldi,ilk defa böyle oldu.korktum....:18::18::18:

canım blmıyorum aynı şekldemi oldu ama dün akşam benimde sanki su gelmiş gibi çamaşırım ıslandı baya.bende korktum dr. a gittim bugün birşey yok dedi korkma dedi akıntı olabilr yani blmıyorum sabaha kadar uyumadım bebeğin suyumu acaba diye ama çok şükür brşey yokmuş.sende korkma belki bu haftalarda oluyordur.

doktorunu arayıp sorsan önemli birşey değildir umarım....ama benimde birkaç gündür akıntım hızlandı bugün kapalı ayakkabı giydim klima direk ayaklarıma vuruyor ve üşüyor....bununla ilgili olabilirmi acaba??

doktorum devlet hastanesinden numarası yok ki...
Umarım kötü bişey değildir.:18::18:

hiç haberim olmamıştı böyle birşeyden ama arpa suyu böbrekleri çalıştırıyor,acaba yan etkisi olabilirmi??c.tesi sorayım doktora yan etkisi yoksa hamilelere normal zamanda içildiğinde çok faydalı arpa suyu.....

kızlar morelinizi bozmak istemiyorum aslında yani buraya hep güzel duygularla güzel anlarımı paylaşmak için yazmak okada istiyorum ki...şuan çook kötüyüm aslında herşey üstüste geldiğinden beri iyi değilim..kendimi motive etmeye çalısıyorum süreklii :KK14::KK14:yavrumunn gelişimi çook güzeldi taki 12. hafaya kadar dr.lar uyumlu haftasıyla gayet sağlıklı diyorlardı.bende iyidim..yavrum hareket ediyordu her ultrasona girdiğimde el bile sallıyorduu:KK14::KK14:nezaman hastalandım biryandan hala gribim gecmedi neler yapıyorumm kulaklarım ikisi birden tıkandı az işitiyor..sesim kısldı kendimi duymuyorum...karaciğer biryandan ,tiroit biryandan :KK14::KK14:bebeğimin gelişimi gerilerdiii:KK14::KK14:ultrasonda hep uyuyorr:KK14: çoook üzülüyorumm çookk hepsi benim yüzümden :KK14::KK14::KK14: kusura bakmayın nolurrrr canınızı sıkmak istemezdmmmm:KK14::KK14:

Porselen valla şimdi kızacaksın bana, ama ben de sana çok kızıyorum, elimde değil.
Arkadaşım ne olur bu kadar evhamlı olmasan? Cocuk 3,5 kilo yerine 3,400 doğsa bile sen sağsalim kucağına aldığına şükretmek yerine neden 100 gr eksik diyeceksin gibi geliyor bana.

Ultrason cihazları önce gösterir, sonra gösterir... Daha yolu yarılamadık bile, arayı tamamlar ya da ne olacak 1 hafta geriden gelir. Sağlıklı olmadığını göstermez ki bu?

Hepimiz endişeliyiz ama bu bebeleri inşallah sağsalim kucağımıza alırsak bir 30 yıl daha onlar için endişelenmeye devam edeceğiz. Böyle olursan kendi ömründen yiyeceksin.

Benim yüksek tansiyonum var. Kardiyoloğum cocuk doğurmamı yasaklamıştı, dinlemedim. Her gün kullandığım 2 ilaca rağmen kontrollerde 18 çıkıyor tansiyonum. Bebeğimde gelişim geriliği, ölü doğum, bende beyin kanaması, koma vs olması muhtemel. 20. haftadan sonra ciddi risk altındayım. Ayda 1 olan kontrollere belki de ben haftada 1 gideceğim. Belki 4 ay boyunca her sabah önce hastaneye gidip idrar tahlili vermem gerekecek. Tam 1 yıl bunları düşündüm, okudum kurdum... Rüyalarımda ölü doğumlar gördüm.

Sonra bunların hepsinin bir olasılık ifade ettiğine karar verdim. Ben iyi hissedersem her şey iyi olacak. Ben kötüyü düşünmeyeceğim, kötüyü çağırmayacağım. Tevekkül ediyorum, şükrediyorum... Gerisini Allah'ıma ve doktoruma bıraktım. İnşallah her şey yolunda gidecek ve sağ salim kucağıma alacağım.

Ne olur sen de düşünme kötüleri, bebeğinin iyi olduğuna inan...

canım blmıyorum aynı şekldemi oldu ama dün akşam benimde sanki su gelmiş gibi çamaşırım ıslandı baya.bende korktum dr. a gittim bugün birşey yok dedi korkma dedi akıntı olabilr yani blmıyorum sabaha kadar uyumadım bebeğin suyumu acaba diye ama çok şükür brşey yokmuş.sende korkma belki bu haftalarda oluyordur.

hmm canım,aynı dediğin gibi yani lavaboya gitmeseydim,iç çamaşırım baya ıslanırdı,içimi ferah tutayım en iyisi.Haftalarımız aynıymış,herhalde bu hafta yoğunlaşıyor..Rabbi'm korusun.:nazar:

Ay evet nekadar azız gercekten. Benım dogum tarıhımde 1 mart belkı bebısım benımle aynı gun dogar gercı doktor martın ılk haftası dedı 4 mart bes mart gıbı dedı
martta bursada doğracak sen-ben-begümd...o ay nüfusa 3 kişi eklenecek başkada yok :KK1:

Porselen valla şimdi kızacaksın bana, ama ben de sana çok kızıyorum, elimde değil.
Arkadaşım ne olur bu kadar evhamlı olmasan? Cocuk 3,5 kilo yerine 3,400 doğsa bile sen sağsalim kucağına aldığına şükretmek yerine neden 100 gr eksik diyeceksin gibi geliyor bana.

Ultrason cihazları önce gösterir, sonra gösterir... Daha yolu yarılamadık bile, arayı tamamlar ya da ne olacak 1 hafta geriden gelir. Sağlıklı olmadığını göstermez ki bu?

Hepimiz endişeliyiz ama bu bebeleri inşallah sağsalim kucağımıza alırsak bir 30 yıl daha onlar için endişelenmeye devam edeceğiz. Böyle olursan kendi ömründen yiyeceksin.

Benim yüksek tansiyonum var. Kardiyoloğum cocuk doğurmamı yasaklamıştı, dinlemedim. Her gün kullandığım 2 ilaca rağmen kontrollerde 18 çıkıyor tansiyonum. Bebeğimde gelişim geriliği, ölü doğum, bende beyin kanaması, koma vs olması muhtemel. 20. haftadan sonra ciddi risk altındayım. Ayda 1 olan kontrollere belki de ben haftada 1 gideceğim. Belki 4 ay boyunca her sabah önce hastaneye gidip idrar tahlili vermem gerekecek. Tam 1 yıl bunları düşündüm, okudum kurdum... Rüyalarımda ölü doğumlar gördüm.

Sonra bunların hepsinin bir olasılık ifade ettiğine karar verdim. Ben iyi hissedersem her şey iyi olacak. Ben kötüyü düşünmeyeceğim, kötüyü çağırmayacağım. Tevekkül ediyorum, şükrediyorum... Gerisini Allah'ıma ve doktoruma bıraktım. İnşallah her şey yolunda gidecek ve sağ salim kucağıma alacağım.

senin ağzını yirimben bu zamana kadar nerelerdeydin seeennn :KK9:
iyi dedin ay bencedeeeeeeee yaaaaaaaaa
negatif olma..
ay geceyim ben allah sanada hepımızede saglıklı dogumlar nasıp etsın..takdır ettım senı aferın sana :KK31::KK16:

hmm canım,aynı dediğin gibi yani lavaboya gitmeseydim,iç çamaşırım baya ıslanırdı,içimi ferah tutayım en iyisi.Haftalarımız aynıymış,herhalde bu hafta yoğunlaşıyor..Rabbi'm korusun.:nazar:

Benim hep ıslak. Günlük ped kullanma, pamuklu çamaşır giy dedi doktorum. Beyaz akıntıdan korkma dedi. Ne zaman kontrolün, o zaman sorarsın. Çok varsa biraz erkene al istersen de için rahatlasın.

senin ağzını yirimben bu zamana kadar nerelerdeydin seeennn :KK9:
iyi dedin ay bencedeeeeeeee yaaaaaaaaa
negatif olma..
ay geceyim ben allah sanada hepımızede saglıklı dogumlar nasıp etsın..takdır ettım senı aferın sana :KK31::KK16:

Sağol canım, cümlemize inşallah :)
Bende de bazen ele verir talkımı, kendi yutar salkımı durumu oluyor, neyaparsın... Ama yine de pozitif olmak lazım her zaman :)

Evet bazen bendede oluyo ınternetten arastırmıstım normal bır durum oldugu konusundaydı. Hatta bazılarında sık aralıkla geldıgı ped kullandıkları vs vs yazıyordu. Bence usutmekten kaynaklanıyo gıbı gelıyo bana

Benim hep ıslak. Günlük ped kullanma, pamuklu çamaşır giy dedi doktorum. Beyaz akıntıdan korkma dedi. Ne zaman kontrolün, o zaman sorarsın. Çok varsa biraz erkene al istersen de için rahatlasın.

kontrolüm cuma günü 28inde.3lü tarama ve ultrasona gireceğim,o zmn söylerim artık.

geceyimben ne kadar güzel yazmışsın...allah sağ-sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin....

ilk başlaarda günlük ped kullandım,mahvetti kaşıntı vb.pişik oldum,şimdi hergün değiştiriyorum gerçi iç çamaşırımı,sadece bir an korktum fazla olunca.

kızlar bilginize ihtiyacım var,
az önce ayıptır söylemesi lavaboya gittim.elime avuç dolusu beyaz akıntı geldi,ilk defa böyle oldu.korktum....:18::18::18:

benimde bilgim yok bu konuda ama normal akıntı dersen bende de hep oluyor. inşallah önemli bir şey değildir. herhangi özel hastaneden bir doktoru arayamazsın değil mi?

alkolsüz bira nedir??ben bilmiyorum:KK17::KK17::KK17:

dr izin verdimi sordun mu içebiliyormuymuşuzzzzzzz???? bende istiyooommmm

kızlar yanlış anlamayın içki muahbbetlerinize karışmak istemiorum ama aşkolsun size... bebeğiniz varken vucudunuza alkol nasıl sokarsınız. aklınızdan bile geçirmeyin. alkol sağlıklıyken bile vucuda binbir zararı var:KK53:

dini açıdan tercih meselesi. ama sağlık açısından bir çok hastalığa da sebep oluyor... beni lütfen yanlış anlamayın ama alkol hamileyken alınmamalı asla...:KK19:

sigarayı da umarım hamilelikten sonra hepiniz bırakırsınız.. birbirnizi gaza getirmeyin tam tersi millet bırakmak için ne ilaçlar kullanıyor. vucuda bıraktığı zararları da cabası :KK25:

burda herşeyi konuşuyoruz ama bunları da söylemek istedim birbirimizin iyiliği için :KK59:

Alkol kullanan hamile kadınların bebeklerinde zihinsel veya bedensel rahatsızlık olma riski oldukça yüksektir. Hamilelik öncesinde ve gebelik döneminde alınan alkol; ölüdoğum, düşük, bebekte gelişme geriliği, geri zekalılık, büyüme bozuklukları, kafa yada yüz bozuklukları, eklem ve kaburga problemleri ve kalp hastalıkları gibi çok önemli sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Özellikle hamilelik döneminde, güvenli alkol içme miktarı diye bir şeyden kesinlikle söz edilemez.

"Ara sıra alınan az miktarda bir içki, hamile olsanız bile kesinlikle zarar vermez" sıklıkla duyduğumuz bir sözdür. Ancak bilim dünyası, artık o kadar emin olmayın diyor.

Bugüne kadar, Fötal Alkol Sendromu'nun (Fetal Alcohol Syndrome - FAS) yalnızca anneleri alkolik olan çocukları etkilediği biliniyordu ancak yeni araştırmalar küçük miktarlarda alınan alkolün bile, gelişmekte olan fetüse zarar verebildiğini ortaya koyuyor.

ABD Sağlık Bakanlığı, 2005 yılından beri, hem hamile annelere hem de çocuk sahibi olmayı planlayanlara içkiyi kesinlikle bırakmalarını önerdi. Fransa ve Kanada, hiç içki içilmemesini öneriyor.

FAS, annenin hamilelikte alkol tüketimine bağlı olarak çocukta özel doğumsal bozukluklar ve zeka geriliği tablosu olarak tanımlanıyor. Bu çocuklarda başkaları ile kolay iletişim kuramama ya da sonucunu düşünmeden derhal eyleme geçme gibi davranış ve gelişim bozuklukları görülebiliyor. Ayrıca yüz şeklinde de belirgin farklılıklar olabiliyor. Hamilelikte alkol alınmasının sonuçlarına ilişkin araştırmalarını sürdüren bilim insanları, son yıllarda doğum öncesi alkol hasarının tanımını FAS tanısının ötesine taşıdılar. Ve Fötal Alkol Spektrum Bozuklukları (Fetal Alcohol Spectrum Disorder - FASD) diye daha geniş bir yelpazede değerlendirmeye başladılar. Buna göre artık illa çocuğun yüz şeklinin bozuk olması gerekmiyor. Bugün yüz şekline bakılmadan, çocuğun gösterdiği fiziksel, zihinsel ve davranış bozuklukları da dikkate alınıyor.

FAS'lı çocuklar gibi FASD'li çocuklar da aritmetikte zorlanma, dikkat toplayamama gibi sorunlar yaşıyorlar. Bu çocuklar işitsel sorunlar, yeme zorluğu, uyku düzensizlikleri, tuvalet eğitimini geç alma, geç yürüme, hiperaktivite gibi sorunlar da yaşayabiliyor.

Washington Üniversitesi'nden Ann Streissguth ve meslektaşları, her 500 canlı doğumda bir FAS vakası görülmesine karşın, FASD oranının ABD'de yapılan araştırmalara göre her 100 doğumda bir olduğunu belirlediler. Başka çalışmalara göre ise bu sayı 300 yeni doğumda bir şeklinde. Her iki durumda da sayı oldukça dramatik. Down sendromu taşıyan çocuklar ise her 800 doğumdan birinde görülmekte.

Streissguth bu konu ile ilgili ilk çalışmalarına 1993 yılında başladı. Hamilelikleri döneminde içki içen annelerin 7 yaşına gelen çocukları üzerine yapıldı ve bu çocukların aritmetik ve dikkat konusunda sorun yaşadıkları tespit edildi.

Ekip, söz konusu çocukları 20'li yaşlarının başında bir kez daha inceledi ve aynı IQ'ya sahip diğer çocuklarla karşılaştırdı. Bu çocukların daha saldırgan oldukları ve dikkat dağınıklıklarının sürdüğü tespit edildi. Bir diğer dikkat çekici unsur da bu çocukların gençliklerinde içki hatta uyuşturucu bağımlılığının daha fazla olması...

Alkolsüz bira diye piyasaya sürülen bira, içerisinde %5-7 nisbetinde etil alkol bulunan biranın, etil alkol oranının vakumla azaltılmasıdır. İçerisinde kesinlikle %1-1,5 nisbetinde etil alkol bulunur. (Gıda Bilimi ve Teknolojisi. AÜ Ziraat Fak Teksir No: 113, s.173, Ankara, 1983)

X