• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Kuzular günaydın,

8+2'de dün, embriyonun kalp atışı durduğu için tıbbi tahliye işlemi ile bebeği aldırmak zorunda kaldım.
Üzülmüyorum, demek ki böylesi hayırlıymış. Benim ilk gebeliğim, ilk denemede tutmuştu. Ama belki bir anomali vardı ve zaten gitmesi gerekiyordu, diyorum. Yaşım 33. Çok da geç kalmadan kendimi toparlayıp yeni bir gebelik macerası için gücümü toplayacağım.
Dünki operasyondan sonra bir sorunum olmadı, ağrı kesici bile kullanmadım çok şükür..
Bu gebelikte içimde hep bi huzursuzluk vardı; başında idrar yolları enfeksiyonu geçirmiştim. Bu enfeksiyon gelişme geriliği ve anomali yapabiliyor diye hep korkuyordum. Zaten bebek de geriden geliyordu gelişim olarak. Allah da daha fazla korkmamı ve 9 ay kendime işkence etmemi istemedi sanırım..

Bana kısmet olmadı ama size mart ayında mis kokulu bebişler kısmet olacak inşallah..
Rabbim bahtlarını da şanslarını da açık etsin..
Sizlere de kolaylıklar versin..
Huzurunuz, mutluluğunuz daim olsun..

Sevgilerimle...

böyle teslim olmuş olman ve hayırlısını dilemen gerçekten çok güzel canım güçlü olmana çok sevindim..
hayırlısı olsa Rabbim daim ederdi her şey için bunu düşünmeliyiz
inş sağlıklı güzel bir gebelik nasip olur en kısa zamanda :16:

Güzel anneler hepinize günaydın.... kızlar bn günde 30 defa hapşırıorum nerdeyse sabah saatleri daha cok bu hapşırırken karın kasılmaları falan bebege zarar verırmı bu kadar sık olunca bı sorum dedım sıze :44:

ben normalde ağzımın içinde hapşururdum.eşim çok kızardı hamileykende yap da göreyim diye :9:
kendini sıkmadıktan sonra bence birşey olmaz canım..
aynı tedirginliği bende yaşıyorum sanki kuvvetli hapşurunca kasığım ağrıyo gibi

Kızlar bilgi olsun diye buraya da yazıyim.
Benim 10 gün önceki kontrolümde bebeğin kalbi atıyordu.
Dünkinde atmadığını gördük ve aldılar bebeği..
Ben geçen cumartesi günü iki kez üst üste rahmime ani bir iğne saplanır gibi hissetmiştim..
Önemsemedim, gebeliktir, olur dedim.
Ertesi günden itibaren dün doktora gittiğim güne kadar da mide bulantılarım birden azalmaya başladı..
9. haftaya gireceğim ondandır, dedim.
Ama meğerse kalbi durmuş ve o nedenle gebelik belirtileri azalmaya başlamış.
Biz burda yazışırken bazen bunu önemsemiyoruz. Birbirimize olur öyle, birşey yoktur vs diyebiliyoruz.
Olabilir, endişe etmeyelim diyoruz ama bence yine de dikkate almak gerekir.
Bedeni iyi dinlemek gerekir çünkü o gereken sinyalleri veriyor..

Herşeyden korkup endişelenmek tabii ki doğru değil ama
özellikle ilk 12 hafta vücudun verdiği tepkilerde dikkatli olmakta yarar var..

Çünkü genellikle bu dönemde oluyor olacak olan..

İlgilerinize, sevgilerimle..

evet dikkat etmek önemli ama hepimiz tecrübesisiz..mesela benim hiç hamilelik belirtim olamdı öğrendiğimden beri:nazar:
bir ağrım vardı o da tatilden dönüşte geçti belkide klimalardan oluyordu
arada aklıma geliyor Allahım bebeişimiz ne alemde acaba diye ama kötü şeyler düşünmek istemiyorum
hepimiz için hayırlısıı olsun herşeyin inş:emir_bebek:

yarın sabah ben gidicem doktora 2 li test için aklıma geldikçe heyecanlanıyorum,bu haftalarda bebeği eli ayağı hareketi olarak görebilecekmiyiz acaba??en son 3 hafta önce gittiğimizde yalnızca kalp sesi vardı birde ekranda leke gibiydi 3 haftada büyümüş müdür?? hareketini kendisini görebilir miyiz acaba :44:

bende çokkk merak ediyorummmm :9:nasıl birşey oldu acaba?belirginleşti mi ?oyyyy :10:

canim sen 10 haftalik degil misin? ikili test icin erken degil mi daha???

bir de duyduguma gore gitmeden once cikolata yiyince bebek cok hareketli oluyormus
ve daha iyi gorunuyormus....

yarın 11.hafta doluyor bayramdan sonraki hafta ense ölçümüne bakacak....ikili testte zaten 11-14 haftalar arası yapılıyor o yüzden adı 2 li testmiş :1: bende 2 li bişey bakacaklar sanıyordum :1::1:

Seninle beklenen tarihimiz aynı. Beni bayramdan sonraki hafta çağırdı. Aynı gün de ikili test yapılacakmış.

eşimde diyor bir kerede gitsek ne diye 2 hafta ara ile çağırıyor diyor benim derdim herşey biran önce olsun bitsin onun derdi her kontrolden 10 gün geçince tekrar muayene ücreti ödemek...erkek aklı :27: kadın aklı :37:

eşimde diyor bir kerede gitsek ne diye 2 hafta ara ile çağırıyor diyor benim derdim herşey biran önce olsun bitsin onun derdi her kontrolden 10 gün geçince tekrar muayene ücreti ödemek...erkek aklı :27: kadın aklı :37:

ben de bunu ilk defa duyuyorum ya. ben 11-14. haftalar arasi diye biliyordum yani 1 kerede yapiliyor. ve en uygun tarih 12+3 diye duymustum kafam karisti simdi :44:

2013 martı bekliyorum ben de hayırlısıyla saglıklısıyla gelir inşallah bebişlerimizz
13 mart tahmini dogum tarihi :):49::49:

Son düzenleme:
ben de bunu ilk defa duyuyorum ya. ben 11-14. haftalar arasi diye biliyordum yani 1 kerede yapiliyor. ve en uygun tarih 12+3 diye duymustum kafam karisti simdi :44:

o sebepten zaten adı 2'li tesr 11.ve 14.haftalar arasında yapıldığı için adı 2'li testmiş,uzman tv'de ki kadın doğum doktoru anlattı kendi haftamı izlerken öğrendim..ben bu hafta 2'li teste gidicem 2 hafta sonra ense kalınlığı ölçümüne gidicem beni 2 kes çağırdı önce tahlil sonra ense kalınlığı için sonra ayda bire düşürücez kontrolleri dedi....yani benimde sizden bir farkım yok aynı ama ben öylesine ek bilgi olsun diye 2'li teste neden 2'li test dendiğini söylemek istemiştim....:17::17::17::17:

yarın sabah ben gidicem doktora 2 li test için aklıma geldikçe heyecanlanıyorum,bu haftalarda bebeği eli ayağı hareketi olarak görebilecekmiyiz acaba??en son 3 hafta önce gittiğimizde yalnızca kalp sesi vardı birde ekranda leke gibiydi 3 haftada büyümüş müdür?? hareketini kendisini görebilir miyiz acaba :44:

Büyümüştür hemnde baya farketmiştir bence.benimde yarın sabah 9,30 da randevum var.bakalım yarın konuşuruz yine madem

Geçen hafta cumartesi bir dakika aralıklarla çivi batar gibi ağrılarım oldu ve o gün devam etti. Bir haftadan beri evham yaptım kendime. de dr.a gitmeme de daha 2 hafta olduğu için kendi kendime kalp atışı dursa Allah korusun nerden haberim olucak diye.Şimdi birde arkadaşın başına geleni okuyunca iyice evham yapar oldum.Acaba Pazartesi günü kontrole gitsemmi bilemedim.En azından bayramı içim rahat geçirirdim:44:

aynı şeyleri bende düşündüm bugün arkadaşım
ama bereket ben yarın sabah gidicemde geçer o korkularım çok fazla stres yapmamaya çalış sonuçta herkesede aynı şeyler olcak diye bişeyde yok

bu arada birgül arkadaşım o haftalarda benimde çok kalbim çarpıyodu.doktorum kalbin normalden fazla kan pompaladığı için olur normal korkmana gerek yok demişti.Bilgine

ben işte dik otururken bacak bacak üstüne kasığımda batmalar oluyor bugün onu farkettim...ben onu sıkıştırınca canımı acıtıyor.....

merhaba arkadaşlar tehlikeli dönemdeyim diye pc başınada pek geçmek istemiyorum artık oyüzden yazılarda çok geçmiş oluyor hepsini okuyamıyorum son 2 sayfayı okuyabildim ancak. ARZ yazıU_MU ya çok geçmiş olsun. bize verdiği önerileride aklımda tutacağım. dikkatli olmak lazım 12 hafta . ilk bebeğimde hiç hisetmediğim korkuları hissediyorum bu bebekte. bide burada okudukça iyice endişeleniyorum. ilk hamileliğimde böyle topikte yazışmamıştım. kötü olayları okudukça panik oluyorum.
2013 martı bekliyorum ben de hayırlısıyla saglıklısıyla gelir inşallah bebişlerimizz
hoşgeldin. hayırlısı olsun canım.

ikili test 1 kere yapılıyor zaten. ama üçlü test nasıl oluyor bilmiyorum ben ikiliden sonra 20. haftada 4lüyü yaptırmıştım.

Canlar merhaba..2 li test konusunda benım doktorumda 12 +larda yaptgnı soyledı bu nedenle bayram donusu 12+5te yapcz insallah.rabbım bı aksılık vermesın cumlemıze.bide kızlar benım derdmde olan var mı:-)ben yüz üstü yatmaya alıskın bırıyım ve doktorum 3aydan snra yatmamam gerektgnı soyledı.2 gundur denıyorum baska turlu yataym dıyorum vykuya dalamıyorum.benı yoracak sanırım bu durum..

Canlar merhaba..2 li test konusunda benım doktorumda 12 +larda yaptgnı soyledı bu nedenle bayram donusu 12+5te yapcz insallah.rabbım bı aksılık vermesın cumlemıze.bide kızlar benım derdmde olan var mı:-)ben yüz üstü yatmaya alıskın bırıyım ve doktorum 3aydan snra yatmamam gerektgnı soyledı.2 gundur denıyorum baska turlu yataym dıyorum vykuya dalamıyorum.benı yoracak sanırım bu durum..

bende dönmemek için bacağımın arasına yastık koyuyorum. beni rahatlatıyor

Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin canım.hoşgeldin aramıza.

hahaa böyle yatan cok kişi var demekki bu soru cok soruldu yazıldı çizildi.bende onlardan biriyim.her gece uyandıgımda yüzüstü yatıyor buluyorum kendimi ve cok mu sıkıyorum neyse karnım agrıyor oluyor uyandıgımda.alısmamız lazım sol tarafımıza yatmaya ben bir gün soluma ince yastık koydum ama uyuyana kadar uyuyunca atmısım yere :1:
Allah yardımcımız olsun inş. bu yatıs biraz zorluycak gibi ama olsun alısırız heralde

ben cıktım kızlar hayırlı aksamlar herkese Allaha emanet olun öptüm

selamlar kizlar.nasilsiniz.:3::3:bebislerini goren kizlar surmeli,ozpolat,baska varmi acaba:44::1::1:tebrik edrim kizlar masallah.RABBIM sonuna kadar guzel hamilelik gecirmeyi nasip etsin insallah.darisi diger bekleyenkizlara ve bana:16::16:ismni unutdum qaliba kusarken kan gelmis.canim cok gecmis olsun.bende hamileyken olmusdu.bogazim tahris oldugu icin kanamisdi.insallah cabucak gecer canim:16::16:

selam canim.nolduki niye boyle hissediyorsun kendini.sakin ol guzelim.kontrole 2 hafta var diyemi.:44::44:
belkide ondan canim bide burdaki arkadasin yazdigini okuyunca biraz tedirgin oldum ,cunku bendede batmalar var acaba kalbi atiyormu diye simdi korkmaya basladim ama hersey ALLAHin takdiri ,ama mide bulantim hala devam ediyor
canim tas atmissin kimse cvp vermiyo diye:))))
ya ben okudum ama yazacak bi sey bulamadim ki ya hic bi bilgim yok.
bi sey olmaz desen bi risk, olur desn bi risk.
doktorunu ara danis canim niye supheyle duruyosun ki......
yok canim boyle bende bi kac defa oldu , artik bende zaten bi sadece belirli kisilerle yazismayi uygun göruyorum ,bazen sabahin bi köründe hic üsenmeden günaydin yaziyorum tabi herkes cvb yazmak zorunda degil ama en azindan bi begenide yapabilirler ,ama bi yandanda herkes kendi derdinde burasi sanal bir ortam kimse kimseye cvbda vermek zorunda degil
Büyümüştür hemnde baya farketmiştir bence.benimde yarın sabah 9,30 da randevum var.bakalım yarın konuşuruz yine madem

aynı şeyleri bende düşündüm bugün arkadaşım
ama bereket ben yarın sabah gidicemde geçer o korkularım çok fazla stres yapmamaya çalış sonuçta herkesede aynı şeyler olcak diye bişeyde yok

bu arada birgül arkadaşım o haftalarda benimde çok kalbim çarpıyodu.doktorum kalbin normalden fazla kan pompaladığı için olur normal korkmana gerek yok demişti.Bilgine
cok tesekkür ederim canim bilgin icin ..

ay kızlarr sizi görünce çok heyecanlandım ben 2012 mart annesiydim oğluşum şimdi yanımda ıkınıp duruoo:D darısı başınıza muhteşem bişeyy iyiki var hamişliğinizin tadını çıkarın bol bol naz yapınn(beni dinleyin ve bunu yapınnnn:)))) poponuzu bile kaldırmayın tabii evdee dışarda fıldır fıldır gezinn kafanıza bişeyi takmayın çok mutlu olunn ve benii kesinlikle dinleyinnn ii bakınn bebişlere kendinizee

kızlar bebeklerinizin kalp atış hızı kaçtı? benim kafama cok takılıyor kimseyede söylemedim e son kontrolde 188 atıyordu kalbi.doktor bişiy demedi.sadece kalbi atıyor canlı dedi yani kalbi sukadar atıyor demedi kağıtta 188 yazıyordu..biraz bu duruma takılmış durumdayım içten içee :53:

merhaba arkadaşlar.nasılsınız?bebeğini kaybeden arkadaşıma Allah sabırlar versin.Ben 2 kez kaybettim.Çok zor ama Allaha dua etmekten başka çare yok..2 kez kaybettiğim için bu hamileliğimde çok stresli geçiyor.En son pazartesi gittim doktora çok şükür herşey yolunda ama işte o tedirginliği üzerimden atamıyorum..Dualarını bekliyorum arkadaşlar.Rabbim tüm anne adaylarının bebeklerini sağlıkla kucaklarına almalarını nasip etsin inşallah...

Back