• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
kızlar nasılsınız keyfiniz nasıl evdeyim canım çok sıkılıyor istanbul da hava kapalı yağmurlu evde ne yapacağımı şaşırdım:27: birşey duydum kızlar bi bilginiz varmı hamileler saç kestirmezmiş e ne olcak şimdi doğuma kadar rapunzel gibi dolaşıcakmıyım ben yahu herkes bişi sölüyor :52::52::52:

yok be canim. o nerden cikmis. sacmalamasinlar. makastada mi kimyasal maddeler var:))). o zaman bacaklari faland uzatalim konu kil kesmemekse. bence kesinlikle mantiksiz.

kızlar nasılsınız keyfiniz nasıl evdeyim canım çok sıkılıyor istanbul da hava kapalı yağmurlu evde ne yapacağımı şaşırdım:27: birşey duydum kızlar bi bilginiz varmı hamileler saç kestirmezmiş e ne olcak şimdi doğuma kadar rapunzel gibi dolaşıcakmıyım ben yahu herkes bişi sölüyor :52::52::52:

canım hiç sorma benim memleketimde (kayseri) hiç böyle şey duymadım.burada(mersin) hamile saç kestirirse bebeğin ömrü kısalır diyorlar. hadi kestir kestirebilirsen :36::36: benim sacım sırtımın ortasında doğuma kadar dizime gelir heralde :1::1:

canım hiç sorma benim memleketimde (kayseri) hiç böyle şey duymadım.burada(mersin) hamile saç kestirirse bebeğin ömrü kısalır diyorlar. hadi kestir kestirebilirsen :36::36: benim sacım sırtımın ortasında doğuma kadar dizime gelir heralde :1::1:

aman yapmayin allah askina ya. bunlar batil inanclar. hic bir bilimselligi yok. gece sakiz cigneme, tirnak kesme olayi kadar mantiksiz..

aman yapmayin allah askina ya. bunlar batil inanclar. hic bir bilimselligi yok. gece sakiz cigneme, tirnak kesme olayi kadar mantiksiz..

hayirli olsun canim ekseyi gormussun . gecmisi okuyamadigim icin gormemeisim. insallah kalp atislarini da duyarsin.
benim kaynanam da ayni zayiflari sevmiyo ama gelipte bi sey pisirmiyo. hos zaten bildigi iki tane yemek var onlari da ben sevmiyorum:)))))
ben 42 kiloyum su an ablamda ayni benim gibi hamile kalmisti 30 kilo aldi saka gibiydi. ben de korkuyorum valaaaa:)

kaynanamın bildiği 2 yemek var onlarıda ben sevmiyorum dedin ya evin içinde öyle bir kahkaha attım ki ay sen çok yaşa :1::1::1: aynı benim kaynana :1:

kaynanamın bildiği 2 yemek var onlarıda ben sevmiyorum dedin ya evin içinde öyle bir kahkaha attım ki ay sen çok yaşa :1::1::1: aynı benim kaynana :1:

ama canim gercekten oyle ya. bi cesit corba yapmayi bilir, pirinc corbasi. onun haricinde dondurup dondurup yaptigi 2 tane yemek var. tavusadec dudkluye koyar kaynatir yanian pilav yapar al sana yemek. kaynamis tavuk ve pilav. ben de yiyemem ki ole aman yaaa.

ama canim gercekten oyle ya. bi cesit corba yapmayi bilir, pirinc corbasi. onun haricinde dondurup dondurup yaptigi 2 tane yemek var. tavusadec dudkluye koyar kaynatir yanian pilav yapar al sana yemek. kaynamis tavuk ve pilav. ben de yiyemem ki ole aman yaaa.

benimki dolma yapar içine doldurur kuyruk yağını ööögggh bide mumbar doldurur benim kocam da ölür annesinin bu iki yemeğine ben normalde yiyemem hamileyken asla zaten.:1:

benimki dolma yapar içine doldurur kuyruk yağını ööögggh bide mumbar doldurur benim kocam da ölür annesinin bu iki yemeğine ben normalde yiyemem hamileyken asla zaten.:1:

kuyruk yagi deme yaaaaaaa. hayatta yiyemem.

hanımlar sağlık bakanlığı pis olan su markalarını açıklamış hep bizim içtiğimiz su markaları.çok kötü oldum ya.para veriyoruz mikrop alıyoruz paramızla rezil oluyoruz resmen

bencede saçma ama herkes sölüyor ya bnm eltimde hamileyken kestirmemiş saçları uzundu hatırladığım kadarıyla o zamanlar evli bile değildim...ama bnm saçlarım çok çabuk uzuyor kestiririm ben o ne öle rapunzel gibi balkondan aşağı atarım saçlarımı kocamda eve öle gelir:21::21::21::1::1::1::52::52::52::66::66::66:

bencede saçma ama herkes sölüyor ya bnm eltimde hamileyken kestirmemiş saçları uzundu hatırladığım kadarıyla o zamanlar evli bile değildim...ama bnm saçlarım çok çabuk uzuyor kestiririm ben o ne öle rapunzel gibi balkondan aşağı atarım saçlarımı kocamda eve öle gelir:21::21::21::1::1::1::52::52::52::66::66::66:

ozpolat naber.. ikimiz kaldik sanirim.. isteyim ben canim sok sklyo(ingilizce klavyeden de yazilmiyo ki bu kelime yaaa) cumartesi cumartesi is de yok zaten. bosuna gel iste.
eltini anlat da az gulelim yaa:))))))))))))))) bu arada ben de hala bu smileyler cikmiyo ya gicik oldum.
0

Mrb kızlar şimdi dr den geldim.yine azda olsa kanamam oldu.hemen dr ye koştum ama nafile.nasıl hastane anlamadım.usg ile baktı kalp atışı var dedi.bende duymak istedim bu cihazda ses çıkmıyor dedi.kaç atıyor dedim tecrübelerime dayanarak normal dedi.neyse çevrede kanama falan gözüküyomu dedim bu cihazda oda belli olmuyor dedi.sinirlerim alt üst oldu ya.ağlıycam sinirden.başka hastaneyede geçemedim.iş yerinde 1 saat zar zor izin alabildim.içim hiç rahat değil.napcağım bilmiyorum.

canını sıkma canım ya kalp atışı varsa ve kanaman kırmızı kanama olmadığı sürece sorun olmaz stres yapma iyi düşün iyi olsun ayaklarını uzatabiliyorsan uzat yorulmamaya çalış :34:

dar ve sıkı şeyler giymek anneyide bebeğide etkiler demişti doktorum ilk hamileliğimde...

hamile kıyafetleri var pantolanlar kotlar etekler şortlar t.şört kazak vs.göbek altına kadar normal üstü lastikli ve ince şu sünen kumaşlardan.çok cici çok şık....

çok tesekkür ederim verdiğin bilgiler için.

kızlar nasılsınız keyfiniz nasıl evdeyim canım çok sıkılıyor istanbul da hava kapalı yağmurlu evde ne yapacağımı şaşırdım:27: birşey duydum kızlar bi bilginiz varmı hamileler saç kestirmezmiş e ne olcak şimdi doğuma kadar rapunzel gibi dolaşıcakmıyım ben yahu herkes bişi sölüyor :52::52::52:[/QUOTE

sebep neymiş onu da söylediler mi?? hani saç boyatma yasak onu anlarım da saçı kesmemenin mantıklı açıklaması ne acaba?? ben de kestircem okul açılmadan..

ya bende bayram sonrası okul açılmadan kesitrecektim niyeki ya ne zararı varmış acaba kimyasal bişey yokki su ve makas bi de fön :44:

yok be canim. o nerden cikmis. sacmalamasinlar. makastada mi kimyasal maddeler var:))). o zaman bacaklari faland uzatalim konu kil kesmemekse. bence kesinlikle mantiksiz.

arkadaslar ister inanın ister inanmayın sac kestirmemenin sebebi şudur:
sacı kestirdiğimiz zaman ne oluyor sac kökleri güçleniyor.vücut sağlıklı saç üretmek için oraya vitamin minerel her neyse işte ondan oraya takviye ediyor.şacı kestirmeyince oraya herhangi bir vitamin filan gitmiyor yani bebişe gidecek olan faydalı seyler saca gitmiyor.benim bildiğim bu ama yok ömrü kısalırmıs falan hikaye.ben kestirmiycem sizde nasıl bilirseniz öyle yapın.zaten 9 ayda uzayacagı nedir ki Allah aşkına 10 cm uzar yada uzamaz. neyse saygılar :42:

Mrb kızlar şimdi dr den geldim.yine azda olsa kanamam oldu.hemen dr ye koştum ama nafile.nasıl hastane anlamadım.usg ile baktı kalp atışı var dedi.bende duymak istedim bu cihazda ses çıkmıyor dedi.kaç atıyor dedim tecrübelerime dayanarak normal dedi.neyse çevrede kanama falan gözüküyomu dedim bu cihazda oda belli olmuyor dedi.sinirlerim alt üst oldu ya.ağlıycam sinirden.başka hastaneyede geçemedim.iş yerinde 1 saat zar zor izin alabildim.içim hiç rahat değil.napcağım bilmiyorum.

gecmis olsun canim ya. bu gibi durumlarde ben de cok deneyimsizim. ama icin cok rahat etmiyosa izin almaya calis tekrar git doktora. ne diyim bilemedim ki

gecmis olsun canim ya. Bu gibi durumlarde ben de cok deneyimsizim. Ama icin cok rahat etmiyosa izin almaya calis tekrar git doktora. Ne diyim bilemedim ki

tekrar izin vermezler.imkansız yani.akşam iş çıkışı başka hast nöbetçi dr varmış.oraya gideceğim.huzursuzum çünkü.

tecrübeli anneler 16 haftalik hamileyim saclarim cok gür ve cok uzadilar cok bi kat verdirmem sart fakat hamilelikte sac kesilmez iyi degil diye icime korku soktular napicagimi sasirmis vaziyetteyim lütfen yardim cevaplarinizi bekliyorum

baska bi sitede buldum cevabıda şu :

büyükler hep aynı şeyi söylüyor ama doktorlarda saçın bütün vitamini emdiğini söylüyor bende dediğin gibi korkudan kestirmemiştim ama bebeğine gidecek vitamini saçlarının aldığını düşünürsek kestirmek daha iyi

site de şu : hamilelikte sac kestirmek | Anneysen.com

coğu kişi inanmıyor ama ben inanıyorum sonucta bebeğimin alacağı her türlü besin ne kadar azda olsa bebeğime gitsin neden saçıma orama burama gitsinki.9 aylık bi yola cıktık hersey bebek içinse ben katlanırım kestirmezsem ölmem sonucta

tekrar izin vermezler.imkansız yani.akşam iş çıkışı başka hast nöbetçi dr varmış.oraya gideceğim.huzursuzum çünkü.

cnm kalp atımını duymuşsun ne guzel Allahın izniyle bunu duyduktan sonra birşey yoktur şu an bence izin alıp dinlenmelisinn ...

Back