slm ee napalım bizde belki cevap gelir diye yazalım bi umutla.. Ya cok merak ediyorumm doktor sizlere hangi tahlilleri yaptırdı? Bana tsh,elise birde hemograma bakıldı.bukadar yeterlimi acaba?:44: Hepsi normal,tsh yüksek cıktı 5.98 buda iyi değilmiş bebişe zararı varmış allahım korusun rabbim..tedavi edilmem lazımm..sizlerde doktorlar hangi tahlilleri istediler?
ne bende ne doktorumda evham yok,ben gidecekse yaşamayacaksa yaşamaz diye düşünüyorum doktorumda onaylıyor,8 ay önce dış gebelik geçirdim kendimi kahrettim bu yüzden bu miniğimde aslında her duruma hazırlıklıydım ve hala daha hazırlıklıyım hala daha kendimi çok kaptırmıyorum verende allah alanda allah diyorum,miniğim mucizeydi tam rahim flimine girecekken beklemediğimiz anda süprizle geldi biz daha kötü senaryolara hazırlamıştık kendimizi....bebeğin nasibi ruhu yaradan tarafından üflenirken veriliyor endişenlenmeye evham yapmaya gerek yok...
aybenımde canım cektı bıde yogurt yanına..bende yapım en kısa zamanda bugun esımın ısyerının dısarda ıftar yemegı var,yarın fılan yapım..pek severım..erıstem yok ama olesıne yapım.kalmıs olanı daha cok severım ertesı gun yenenı..mmmmmmmmmmm
kızlar ben bi yemek yapıp geleyim kociş oruçlu ve yeşil mercimek yemeği yiyesi gelmiş hem banada yararı olur çok faydalı ne olsa işim bitince hemen gelirim kızlar tamam
benimde eriştem yok ama eriştesizde hmmmm çok güzel oluyo yap gülüm valla çok vitaminli afiyet bal şeker olsun yoğurt ve pilav yapcam bende yanına
canım yhaa sen nasıl yapıosun mercimek yemeğini
benim eşim onu yemekten saymaz inan,bende çokk severiimm..
eğer şöyle değişik bir tarifi varsa belki kocişinde hıoşuna gider
Malzemeler
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil köy biberi ( çarliston biber de olabilir ben varsa 1 kırmızı biberde koyuyorum )
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Mercimekleri yumuşayana kadar haşlayosun gülüm haşlanmış mercimekleri süzüp ve sudan geçiriyosun.Bir tencereye eklediğiniz zeytin yağında, piyazlık olarak doğramış olduğun soğanı sotelemeye başlıyosun. Soğanlar biraz yumuşadıktan sonra küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyosun ve ibiraz yumuşayınca salçayı ekliyosun ve tekrardan karıştıyosun. Ardından haşlanmış olan yeşil mercimekleri tencereye ekle ve salçayı malzemelere iyice yedirene kadar iyice karıştır pulbiber, kırmızı biber ve karabiberi ve tuzu tencereye ekleyip 2-3 dk. kadar karıştırarak pişir . Tencerenin içindeki malzemenin üstünü 2 parmak kadar aşacak şekilde soğuk su ilave et ve malzemeleri tekrar karıştırıp orta ateşte yemeği kaynamaya bırak gülüm yemek suyunu çekince yemeğin hazır demektir hmm bide çok sulu olmıycak yemeğin üstünde 1 parmak kadar suyunun olması kıvamı için yeterli ben böyle yaparım eşimde bayılırtabi herkesin tamak tadıda farklı gülüm eşin yemesede sen kendine yap bebişe çok faydalı
Malzemeler
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil köy biberi ( çarliston biber de olabilir ben varsa 1 kırmızı biberde koyuyorum )
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Mercimekleri yumuşayana kadar haşlayosun gülüm haşlanmış mercimekleri süzüp ve sudan geçiriyosun.Bir tencereye eklediğiniz zeytin yağında, piyazlık olarak doğramış olduğun soğanı sotelemeye başlıyosun. Soğanlar biraz yumuşadıktan sonra küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyosun ve ibiraz yumuşayınca salçayı ekliyosun ve tekrardan karıştıyosun. Ardından haşlanmış olan yeşil mercimekleri tencereye ekle ve salçayı malzemelere iyice yedirene kadar iyice karıştır pulbiber, kırmızı biber ve karabiberi ve tuzu tencereye ekleyip 2-3 dk. kadar karıştırarak pişir . Tencerenin içindeki malzemenin üstünü 2 parmak kadar aşacak şekilde soğuk su ilave et ve malzemeleri tekrar karıştırıp orta ateşte yemeği kaynamaya bırak gülüm yemek suyunu çekince yemeğin hazır demektir hmm bide çok sulu olmıycak yemeğin üstünde 1 parmak kadar suyunun olması kıvamı için yeterli ben böyle yaparım eşimde bayılırtabi herkesin tamak tadıda farklı gülüm eşin yemesede sen kendine yap bebişe çok faydalı
kıslar bende mart annesi olucam inşallah 27 yaşındayım. ilk bebeğim,muhtemel dogum tarihim 24 mart,şuan 7 haftanın içindeyim.
Merhaba arkadaşım.
İkili test ve ense kalınlığı testlerinin bir riski yok. Biri kan testi, diğeri de ultrason ile alınan bir ölçü.
Bu testlerin sonucunda istatistiksel olarak bebeğin bir sorunu olup olmama olasılığını söylüyorlar. Atıyorum ense kalınlığı 9 mm üzerindeyse %50 olasılık ile şu problem vardır diyorlar. Yani aslında %50 olasılık ile şu problem yoktur da demiş oluyorlar.
Eğer olasılık yüksek çıktıysa daha detay tarama testleri ve ayrıntılı ultrason isteniyor.
Senin riski dediğin sanırım amniyosentez. Bunda da bebeğin beyin sıvısını değil de, kesesinin içindeki amniyo sıvısından alıyorlar. Artık ultrason yardımı ile yapılan bu işlemde hatalı bir şekilde bebeğe zarar vermenin oldukça düştüğü söyleniyor. Yine de risk risktir, ve hiç birimiz bebeklerimizi riske atmak istemeyiz. O nedenle mümkün olduğunca amniyosentez işleminden kaçılır. Zaten bu test de üçlü testten sonra uygulanır genelde, ikili testten sonra değil. En erken 15. haftada yapılırmış.
Ama bunun ikili ve üçlü testler ile ilgisi yok. O nedenle doktor isterse gönül rahatlığı ile yaptırılabilir.
Çok ukalaca bir mesaj oldu sanırım, çok özür dilerimbugün bütün gün bu konudaki internet sitelerini okudum da, oralardan toparladığım bilgiler.
teşekkür edrim gülüm annişler yapsın bebişler beslensin evet dediğin çok mantıklı ben kara oluyo diye döküyodum ama yemek nasılsa kara oluyo bundan sonra öyle bari yapayım saolasın bilgin içinellerine sağlık ama küçük bir tüyo haşlama suyunu ayrı bir yerde tut yemeği yaparken yeni su koyacağına haşlama suyunu ekle kara renkli su ama mercimeğin tüm faydası suyunda kalıyor taneleri haşlandıktan sonra posa gibi düşün bir faydası olmuyor tüm protein suyunda.....herkese afiyet olsun.....
teşekkür edrim gülüm annişler yapsın bebişler beslensin evet dediğin çok mantıklı ben kara oluyo diye döküyodum ama yemek nasılsa kara oluyo bundan sonra öyle bari yapayım saolasın bilgin için
beğendiğinize çok mutlu oldum gülüm yesende maden suyu içsen faydası olmaz mı ki bakliyatlar çok faydalı bu dönemde yada az tüket ama çıkarma tatlım hayatından bakkk canında çekmiş yarın felan yapta yeyin bebişinizleeee hmmmm yarasın ikinizedeTarfi cok guzel anlatmışsin canım çekti
Ama gecen aksam mercimek ve kuru fasulye yedim. Gaz sancısından gidiyordum ben. Cok kotu oldum.Aman gazli seylere dikkat edin.
ben de onu diyorum ya tek hamile benim sanki diyorum bu kadar endise ediyorum evet cahilce davranmamak lazim bilincli olmak iyi ama endiselenerek de cahilce davraniyoruz aslinda. bebege daha cok zarar veriyoruz. ben 5 haftalikken doktora gittigimde bebk gorunmuyo dedi bana kucuk tabi ondan dedim bi sey dusunmedim. sonra internete bi girdim anam bos gebelikmis bilmem neymis, odum kotu bugunu zor ettim. simdi kalp atislarini duydum rahatladim ama sonra baska bi sey cikacak endise edecek. karakter meselesi hic rahat olmadim ki bund aolayim. iste de oyle stres sikinti yapiyorum bile bile. cahillik iste bu da. bilincliyiz iste guya. uff cok kixziyorum kendimeİlk gebelik zormuş. Elimizin altında da internet. O da işi zorlaştırıyor :)
Ben ikinci cocuğum, annem ablamı doğurduktan sadece 5 ay sonra bana hamile kalmış. Hiç doktora gitmemiş. Aman zaten yeni geçmiştim o süreçten, bir şey de yapmıyorlardı zaten. Bi karnımızı ölçüyorlardı, bir de dinliyorlardı o kadar diyor. Çok da endişesiz bir hamilelik geçirmiş :) Oysa biz şimdi herkeste ve hatta her hamilelikte farklı olan bu süreçte sürekli çevremizdekilerle internettekilerle duyduklarımızla kendimize endişeler yaratıp duruyoruz.
Bakmayın ben de çok evhamlıyım. Biraz da kendime telkin bu dediklerim. Dün bebeği gördüm ya ondan bu kadar rahat konuşmalarım. Yoksa 1 hafta gecince hemen evhamlanmaya başlıyorum, iyi mi kalbi hala atıyor mu, sağlıklı vs...
Övgün için de çok teşekkür ederim.
yarın ki yemek belli oldu.memlekette yeşil mercimek patlaması yaşanacak sayemizdecanım istedi yarın yapacam
Malzemeler
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
canım benim çok sağol emek verp yazmışsın teşekkür ederim
bende böyle yapıorum yani çok benzer ama dediğin gibi damak tadı eşime sinir oluyorum bu konuda
ama alışması lazım bebeğe faydalı desem yer heralde
onunla ne lakası varsa
ben de onu diyorum ya tek hamile benim sanki diyorum bu kadar endise ediyorum evet cahilce davranmamak lazim bilincli olmak iyi ama endiselenerek de cahilce davraniyoruz aslinda. bebege daha cok zarar veriyoruz. ben 5 haftalikken doktora gittigimde bebk gorunmuyo dedi bana kucuk tabi ondan dedim bi sey dusunmedim. sonra internete bi girdim anam bos gebelikmis bilmem neymis, odum kotu bugunu zor ettim. simdi kalp atislarini duydum rahatladim ama sonra baska bi sey cikacak endise edecek. karakter meselesi hic rahat olmadim ki bund aolayim. iste de oyle stres sikinti yapiyorum bile bile. cahillik iste bu da. bilincliyiz iste guya. uff cok kixziyorum kendime
ben de onu diyorum ya tek hamile benim sanki diyorum bu kadar endise ediyorum evet cahilce davranmamak lazim bilincli olmak iyi ama endiselenerek de cahilce davraniyoruz aslinda. bebege daha cok zarar veriyoruz. ben 5 haftalikken doktora gittigimde bebk gorunmuyo dedi bana kucuk tabi ondan dedim bi sey dusunmedim. sonra internete bi girdim anam bos gebelikmis bilmem neymis, odum kotu bugunu zor ettim. simdi kalp atislarini duydum rahatladim ama sonra baska bi sey cikacak endise edecek. karakter meselesi hic rahat olmadim ki bund aolayim. iste de oyle stres sikinti yapiyorum bile bile. cahillik iste bu da. bilincliyiz iste guya. uff cok kixziyorum kendime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?