Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar ya ben sağlık ocağında yaptırdım testleri 2 tüp kan verdim hemoğram ve biyokimya yazıyo sunuç kağıdın da acaba eksikmi kalanlar içinde bi hastaneye mi gitsem ki:44:
müstakbel anne adayları nasılsınız...
Ben ayakta uymam dışında iyyim. Ağzım yırtılcak esnemekten. Sürekli uyuyasım var..
Tecrübeli hamişlere sormak istediğim bi şey var.
Hamilelik döneminde karın ve kasık ağrısı yaşadınız mı ve ne kadar sürdü.
Ben işk hamileliğimi öğrendiğimde tyani adet olmam geken günlerde çok karın ve kasık ağrısı çektim. Doktor normal dedi. Rahim adetten daha yaeni çekiliyo. Dedi. şimdi ilk günlerdeki gibi ağrım yok ama arada sol kasığıma batmalar oluyo.
Sisde durumlar nasıl.
ben daha hamile kalınca gitmeye başladım gülüm bu doktora çok övyodu herkes diye hastanede değil özel kliniğinde çalışıyor test konusunda bişey demedi zatende sağlık ocağına gittiğimde biyokimya be hemoğram istendi hepside güzel çıktı ebeye hastaneye mitmeme gerek varmı dedim hayır 11 ve 13. haftalarda ikili test için git ihmal etme dedi onu sorcam sadece bi doktoruma kimisi yaptır diyo kimisi gerek yok diyo 12 haftalık olsun arayıp sorarım artık bidahaki kontrolüm 13. haftadaArkadaşım boşver doktorun gerekenleri yaptırmıştır. Ben de şimdilik sadece hemogram ve biyokimya yaptırdım.
Rubella, toxoplasma vs testlerin eksik sadece. Onları da ya ilerde yaptırır ya da yaptırmadan bağışıklığın yok gibi muamele edecektir. Az pişmiş, pişmemiş et yeme. Özellikle yeşil yapraklı sebzeleri yemeden önce bol sirkeli suda beklet, çiğ et, tavuk vs ile çok muhattap olma, kedi kedi kumu gibi canlı hayvan ve bunların pisliklerine dokunma yeter.
Doktor çok önemli, daha doğrusu doktora güven... Yaptırmadıysa vardır bi bildiği demek lazım. Biz biraz da burada birbirimizi gaza getiyoruz. Miniklerimize çok özeniyoruz, hiç bir şeyleri eksik olmasın istiyoruz ama nihayetinde hiç birimiz herhangi birimizin doktoru kadar bu işi bilmiyoruz.
Ben valla dayadım sırtımı doktoruma, onun dışında kim ne diyorsa kulaklarımı tıkamaya çalışıyorum. Çok takarsam arayıp soruyorum, böyle böyle diyorlar siz ne dersiniz diye.
Ama tabi benim 2 senedir gittiğim doktor, güven de kolay tesis edilmiyor.
ben daha hamile kalınca gitmeye başladım gülüm bu doktora çok övyodu herkes diye hastanede değil özel kliniğinde çalışıyor test konusunda bişey demedi zatende sağlık ocağına gittiğimde biyokimya be hemoğram istendi hepside güzel çıktı ebeye hastaneye mitmeme gerek varmı dedim hayır 11 ve 13. haftalarda ikili test için git ihmal etme dedi onu sorcam sadece bi doktoruma kimisi yaptır diyo kimisi gerek yok diyo 12 haftalık olsun arayıp sorarım artık bidahaki kontrolüm 13. haftada
kızlar 9. haftanın içindeyim doktorum 15 ağustosa randevu verdi ozaman ikili test yapmak gerekiyormuş, zeka testi riskli diyorlar bebğin beyin sıvısını alıyorlarmış sizin bilginiz nedir bu konuda test yaptıran varmı aranızda yaptıysanız hangileri gerkli acaba
kızlar 9. haftanın içindeyim doktorum 15 ağustosa randevu verdi ozaman ikili test yapmak gerekiyormuş, zeka testi riskli diyorlar bebğin beyin sıvısını alıyorlarmış sizin bilginiz nedir bu konuda test yaptıran varmı aranızda yaptıysanız hangileri gerkli acaba
ben ilk kızımda böyle bişi yaptırmadım. Ikili testi yaptırdım ama.
aynen bende en son gittiğimde 7+5di kalp atışları duyuldu ama neresi başı neresi gövdesi belli değildi 1.24 cm dedi dokror çok merak ediyorum şimdi ne halde diye o halde bende gideyim 11. haftanın ortalarında bari hem bi göreyim bakayım bişeye benzemiş miBen daha dün gittim doktoruma. 11. haftada çağırdı ikili test için. Benimki yapmak istiyor, ben de sorgulamadım, zaten doktora gitmek için bahane arıyorum, bebişi görecem diye :) İkili test de 11 ile 14 hafta arasında herhangi bir zaman yaptırsak oluyormuş. Ama benimki çok geciktirmek istemedi.
aynen bende en son gittiğimde 7+5di kalp atışları duyuldu ama neresi başı neresi gövdesi belli değildi 1.24 cm dedi dokror çok merak ediyorum şimdi ne halde diye o halde bende gideyim 11. haftanın ortalarında bari hem bi göreyim bakayım bişeye benzemiş mi
kızlar yaptırıp yaptırmamak size kalmışş...
doktorum oğlumdayken bana önermiyorum hiçbir hastamada yapmıyorum dedi.
yaptım sakat dedim hiç bir problem olmadı çok sağlıklıydı dedi
yaptım problem yok dedim bebek sakat oldu dedi..
bu testler sadece ülkemizde yapılıyor önce ikili sonra üçlü sonra karından sıvıya kadar gidiyor we erken doğuma sebeb oluyor dedi o yüzden sadece ultrasonda ense kalınlığına bakacağım normlase hiçbir problem yok dedi Allah'a şükür normal çıktı bi problem yok saçim sizin doktorunuz ne derse o ben kendi doktorumun bana önerdiğini söylüyorumm
ben hem çin takvimini hemde rus takvimini yaptım kız çıktı bakalım ne olcak hayırlısıyla gönlümdende kız geçiyo ananemde rüyasında bi kızım olduğunu görmüş ama rüyalar tersine çıkar erkek erkek diyo hayırlısı artık en erken 15. haftada belli oluyomuş ama bazen 20de beşiş göstermeyebiliyodaçin takvimini deneyenininz var mı ben baktım erkek diyor bakalım kaçıncı ayda belli oluyor ?????cinsiyeti bebişimizin
Merhaba arkadaşım.
İkili test ve ense kalınlığı testlerinin bir riski yok. Biri kan testi, diğeri de ultrason ile alınan bir ölçü.
Bu testlerin sonucunda istatistiksel olarak bebeğin bir sorunu olup olmama olasılığını söylüyorlar. Atıyorum ense kalınlığı 9 mm üzerindeyse %50 olasılık ile şu problem vardır diyorlar. Yani aslında %50 olasılık ile şu problem yoktur da demiş oluyorlar.
Eğer olasılık yüksek çıktıysa daha detay tarama testleri ve ayrıntılı ultrason isteniyor.
Senin riski dediğin sanırım amniyosentez. Bunda da bebeğin beyin sıvısını değil de, kesesinin içindeki amniyo sıvısından alıyorlar. Artık ultrason yardımı ile yapılan bu işlemde hatalı bir şekilde bebeğe zarar vermenin oldukça düştüğü söyleniyor. Yine de risk risktir, ve hiç birimiz bebeklerimizi riske atmak istemeyiz. O nedenle mümkün olduğunca amniyosentez işleminden kaçılır. Zaten bu test de üçlü testten sonra uygulanır genelde, ikili testten sonra değil. En erken 15. haftada yapılırmış.
Ama bunun ikili ve üçlü testler ile ilgisi yok. O nedenle doktor isterse gönül rahatlığı ile yaptırılabilir.
Çok ukalaca bir mesaj oldu sanırım, çok özür dilerim bugün bütün gün bu konudaki internet sitelerini okudum da, oralardan toparladığım bilgiler.
Merhaba arkadaşım.
İkili test ve ense kalınlığı testlerinin bir riski yok. Biri kan testi, diğeri de ultrason ile alınan bir ölçü.
Bu testlerin sonucunda istatistiksel olarak bebeğin bir sorunu olup olmama olasılığını söylüyorlar. Atıyorum ense kalınlığı 9 mm üzerindeyse %50 olasılık ile şu problem vardır diyorlar. Yani aslında %50 olasılık ile şu problem yoktur da demiş oluyorlar.
Eğer olasılık yüksek çıktıysa daha detay tarama testleri ve ayrıntılı ultrason isteniyor.
Senin riski dediğin sanırım amniyosentez. Bunda da bebeğin beyin sıvısını değil de, kesesinin içindeki amniyo sıvısından alıyorlar. Artık ultrason yardımı ile yapılan bu işlemde hatalı bir şekilde bebeğe zarar vermenin oldukça düştüğü söyleniyor. Yine de risk risktir, ve hiç birimiz bebeklerimizi riske atmak istemeyiz. O nedenle mümkün olduğunca amniyosentez işleminden kaçılır. Zaten bu test de üçlü testten sonra uygulanır genelde, ikili testten sonra değil. En erken 15. haftada yapılırmış.
Ama bunun ikili ve üçlü testler ile ilgisi yok. O nedenle doktor isterse gönül rahatlığı ile yaptırılabilir.
Çok ukalaca bir mesaj oldu sanırım, çok özür dilerim bugün bütün gün bu konudaki internet sitelerini okudum da, oralardan toparladığım bilgiler.