• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
ben hem çin takvimini hemde rus takvimini yaptım kız çıktı bakalım ne olcak hayırlısıyla gönlümdende kız geçiyo ananemde rüyasında bi kızım olduğunu görmüş ama rüyalar tersine çıkar erkek erkek diyo:53: :nazar: hayırlısı artık en erken 15. haftada belli oluyomuş ama bazen 20de beşiş göstermeyebiliyoda:52:

bende erkek istiyorum rusu bilmem ama çin doğru söylüyodur inş :)) tabi allah hayırlısı hangisiyse onu nasip etsin hepimize :)

git git ben dün 8+1'de epey bi benzettim bebeğe. Gerçi şimdi bakınca beyaz bi yumurtaya daha çok benzetiyorum ama kadın gösterince burası kolu burası kafası, su cıkıntılar bacak olacak diye epey benzetiyorsun :)
yumurtamı :52: yerim o yumurtayı ben görmek için içim gidiyo hergün gel dese doktorum giderim heralde benimde bugün 8+4

benim niye canım bişey istemiyor biz niye naz yapamıyoruz babamıza miniğimle...dün öğlende aradım öylesine bulamasın uğraşsın diye güllaç dedim ramazan ayı olduğunu unuttum elini sallasan güllaca çarpıyor almış gelmiş espirisi kalmadı mecbur yedim :52::52:hiçbirşey canım istemiyor ne sinir bozucu bir durum halbuki ben bunu sonuna kadar kullanmak istiyordum :47::47: eskiden evde sesim çıkardı şimdi değil naz yapmak uyumaktan gıcık çıkmıyor koltukta sızıp kalıyorum ne olucam ben böyle naz yapmadan aşermeden :50::50:

:)) aynı durumdayım ya dün burda konuştuk hiç birşey istemiyor canım :( Ama canım balık istiyor dedim , limon, karışık tost akşam getirir hepsini büyük ihtimalle ama nasıl yerim bilemiyorum bu bebişler babalardan yana sanırım :))

bu noktada ben de bişeyler eklemek istiyorum..
kızıma hamileyken 3lü testte(bu da bir kan testidir) bebeğime %97 olasılıkla down sendromu teşhisi konuldu...
neler yaşadığımızı anlatmadam doğrudan teknik konuyu vermek isityorum bu arada...
1 hafta içide tıp fakültesinde amniyo senteze gittik.bebeğin sıvısından (amniyon)ultrason yardımıyla karından iğneyle girme yöntmiyle 2 tüp sıvı aldılar..
risk her zaman var dediğin gibi yüksek düşük riskiyle 15 gün yattım...
1 ay sonra sonuçları çıktı...
ve hiçbişey yokk....:47:

bencede böyle şeylere fazla kafanızı yormayın...
zaten eğer rahatsızlık durumunda bebeğinizin yaşamına son verilmesini isteyecekseniz çok gerekli şeyler bunlar..
ama yok ben istememem diyorsanız hiç gerek bile yok...:
19:
anne karnında tedavisi olan hastalıklar dışında bebeğe dışardan müdahale edilemsine karşıyım
çünkü benim o hamileliğm 15. haftamda bitmişti resmen..her gün kabuslarla uyanıyordum..
böyle şeylerle anneyi yıpratmaya bebeği rahatsız etmeye değmez:49::emir_bebek:

Tamemen katılıyorum bu dediğinize.

sselam kızlar , başsağlığı msjlarınız tşk ederim. mutlaka izlemeniz gereken bir belgesel önereceğim national geographic anne karnında yaşama yolculuk bir kez daha bu olayın mucize olduğuna inanacaksınız...

:)) aynı durumdayım ya dün burda konuştuk hiç birşey istemiyor canım :( Ama canım balık istiyor dedim , limon, karışık tost akşam getirir hepsini büyük ihtimalle ama nasıl yerim bilemiyorum bu bebişler babalardan yana sanırım :))

Ay ben dün ilk defa mercimek çorbası istedim. Ama işkembecilerde olan vardır ya sarı, ondan :) Söylene söylene gitti kocam. Milletin gazına geliyor. Aynı yerde çalışıyoruz, bütün arkadaşlar "yandın olm sen, sürekli kapris sürekli naz çekeceksin, oooo gece ile işin zor" falan diyor. Ki Allah için hiç bir de huysuzluğum olmadı.

bende erkek istiyorum rusu bilmem ama çin doğru söylüyodur inş :)) tabi allah hayırlısı hangisiyse onu nasip etsin hepimize :)
aminnnn sağlıklı olsunlar hayırlı olsunlar o yeter tabi ama inşallah doğru çıkar bende isterim kız olsun :16: babamızda kız istiyo hayırlısı ALLAHTAN artık 6 hafta sonra öğrenirim inşallah:52::49:

Ay ben dün ilk defa mercimek çorbası istedim. Ama işkembecilerde olan vardır ya sarı, ondan :) Söylene söylene gitti kocam. Milletin gazına geliyor. Aynı yerde çalışıyoruz, bütün arkadaşlar "yandın olm sen, sürekli kapris sürekli naz çekeceksin, oooo gece ile işin zor" falan diyor. Ki Allah için hiç bir de huysuzluğum olmadı.

geçen hafta tatilde otelde gecenin bir vakti aklıma salatalık turşusu geldi uyumak üzereyken gideyim mutfaktan alayım dedi ben yok boş ver dedim halbuki git al desem bir ısırık alıp bıraksaydım hamile olduğumu anlardı :47::47: ben hiçbirşey yapmıyorum istemiyorum hep uyuyorum yalnızca çok alıngan oldum her söze dudağım bükülüyor ağlamamak için kendimi zor tutuyorum o da anlıyor zaten normal zamanda üsteler şimdi hadi bişey öyle demek istemedim üzülme diyor ama ben yine ağlıyorum :14::14:

geçen hafta tatilde otelde gecenin bir vakti aklıma salatalık turşusu geldi uyumak üzereyken gideyim mutfaktan alayım dedi ben yok boş ver dedim halbuki git al desem bir ısırık alıp bıraksaydım hamile olduğumu anlardı :47::47: ben hiçbirşey yapmıyorum istemiyorum hep uyuyorum yalnızca çok alıngan oldum her söze dudağım bükülüyor ağlamamak için kendimi zor tutuyorum o da anlıyor zaten normal zamanda üsteler şimdi hadi bişey öyle demek istemedim üzülme diyor ama ben yine ağlıyorum :14::14:

Aynen, bunlara biraz yapacaksın da o zaman anlayacaklar :)

kızlar ben bi yemek yapıp geleyim kociş oruçlu ve yeşil mercimek yemeği yiyesi gelmiş hem banada yararı olur çok faydalı ne olsa işim bitince hemen gelirim kızlar tamam :16::3:

bende zaten senin firkirlerini çok beğeniyorum...mantıklısın..
ve mantıklı davranmak lazım boşu boşuna evham yapmaya gerek yok...
tecrübeyede ihityacımız var tabikii..

İlk gebelik zormuş. Elimizin altında da internet. O da işi zorlaştırıyor :)
Ben ikinci cocuğum, annem ablamı doğurduktan sadece 5 ay sonra bana hamile kalmış. Hiç doktora gitmemiş. Aman zaten yeni geçmiştim o süreçten, bir şey de yapmıyorlardı zaten. Bi karnımızı ölçüyorlardı, bir de dinliyorlardı o kadar diyor. Çok da endişesiz bir hamilelik geçirmiş :) Oysa biz şimdi herkeste ve hatta her hamilelikte farklı olan bu süreçte sürekli çevremizdekilerle internettekilerle duyduklarımızla kendimize endişeler yaratıp duruyoruz.
Bakmayın ben de çok evhamlıyım. Biraz da kendime telkin bu dediklerim. Dün bebeği gördüm ya ondan bu kadar rahat konuşmalarım. Yoksa 1 hafta gecince hemen evhamlanmaya başlıyorum, iyi mi kalbi hala atıyor mu, sağlıklı vs...

Övgün için de çok teşekkür ederim.

İlk gebelik zormuş. Elimizin altında da internet. O da işi zorlaştırıyor :)
Ben ikinci cocuğum, annem ablamı doğurduktan sadece 5 ay sonra bana hamile kalmış. Hiç doktora gitmemiş. Aman zaten yeni geçmiştim o süreçten, bir şey de yapmıyorlardı zaten. Bi karnımızı ölçüyorlardı, bir de dinliyorlardı o kadar diyor. Çok da endişesiz bir hamilelik geçirmiş :) Oysa biz şimdi herkeste ve hatta her hamilelikte farklı olan bu süreçte sürekli çevremizdekilerle internettekilerle duyduklarımızla kendimize endişeler yaratıp duruyoruz.
Bakmayın ben de çok evhamlıyım. Biraz da kendime telkin bu dediklerim. Dün bebeği gördüm ya ondan bu kadar rahat konuşmalarım. Yoksa 1 hafta gecince hemen evhamlanmaya başlıyorum, iyi mi kalbi hala atıyor mu, sağlıklı vs...

Övgün için de çok teşekkür ederim.

ya sen beni görsennnn her doktora gidişim merasim...
ağlamalar sızlamalar krizler...
bneim 2 tane kaybım oldu birazda ondan her an aynı şey olacakmış gibi hissediyorum ama kendimi,senin dediğin gibi,telkin ede ede susturuyorum..
ve böyle yapan insanları görüncede övmeden edemiyorumm:34:

bide kayramm vardı nerelere gitti bilmem küstümü acaba:50:

Ay benim de canım istedi. Erişte de olsun içinde :) Afiyet şeker olsun :) Bebeğine kan can olsun.
allah razı olsun bitanem bak üzüldüm ama şimdi evde mercimeğin varsa yap bari gülüm nasılsa kolay hemen olan bi yemek içme dert olcak yoksa:43::17:

ne bende ne doktorumda evham yok,ben gidecekse yaşamayacaksa yaşamaz diye düşünüyorum doktorumda onaylıyor,8 ay önce dış gebelik geçirdim kendimi kahrettim bu yüzden bu miniğimde aslında her duruma hazırlıklıydım ve hala daha hazırlıklıyım hala daha kendimi çok kaptırmıyorum verende allah alanda allah diyorum,miniğim mucizeydi tam rahim flimine girecekken beklemediğimiz anda süprizle geldi biz daha kötü senaryolara hazırlamıştık kendimizi....bebeğin nasibi ruhu yaradan tarafından üflenirken veriliyor endişenlenmeye evham yapmaya gerek yok...

kızlar ben bi yemek yapıp geleyim kociş oruçlu ve yeşil mercimek yemeği yiyesi gelmiş hem banada yararı olur çok faydalı ne olsa işim bitince hemen gelirim kızlar tamam :16::3:

aybenımde canım cektı bıde yogurt yanına..bende yapım en kısa zamanda bugun esımın ısyerının dısarda ıftar yemegı var,yarın fılan yapım..pek severım..erıstem yok ama olesıne yapım.kalmıs olanı daha cok severım ertesı gun yenenı..mmmmmmmmmmm:56:

çok güldürdün beni valla :1:canım yoğunluktan dolayı hepimizin mesajları arada kaynayabiliyor seni neden beğenmeyelim :38:

:3:slm ee napalım bizde belki cevap gelir diye yazalım bi umutla..:1: Ya cok merak ediyorumm doktor sizlere hangi tahlilleri yaptırdı? Bana tsh,elise birde hemograma bakıldı.bukadar yeterlimi acaba?:44: Hepsi normal,tsh yüksek cıktı 5.98 :50:buda iyi değilmiş bebişe zararı varmış allahım korusun rabbim..tedavi edilmem lazımm..sizlerde doktorlar hangi tahlilleri istediler?

Ay yok üzülme, bana da iyi fikir oldu işte. 1 aydır yemek yapamıyorum zaten bugün hazır kendimi iyi hissediyorken yaparım :)

sana ilham olduysam iyi barim yap gülm yap hem bi değişiklik olur hemde rahatlarsın ayrıca bebişin içinde çok faydalı sizede can kan olsun gülüşüm :56:

Back