2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Eren in kolu iyileşti, ishalleri 10 günde geçti ama bacagindaki bir sinek isirigini bakın ne hale getirdi, dün de bu la uğraştım, hastane falanEki Görüntüle 1609937
ishal çok fena canım ya uzun da sürmüş,ne kötü olmuş sinek ısırıgı da yavrum ya... geçmiş olsun tekrar tekrar...

Allahım canlarını sağ etsin, hiç durmuyorlar, birbirlerini azdiriyorlar, kizinca da bana sen kötü annesinin diyorlar, okul açılacak ya inanın karnıma ağrılar giriyor, çok alıştık birbirimize

papatyacım bi kere de sen maşallah de de anlat şunları,kötü anne demek maşallah onlara...

Yenikullanici
Öyle insanlar her yerde canım, onların çocukları çocuklarımızın arkadaşları olacak maalesef, sen site içinde pek karsilasmiyorsundur ama biz parkta ne insanlar tanıyoruz, görüyoruz

Sweet
Canım sabır, daha önce de söyledim eren 8 gün boyunca her yere yaptı kaka ve cinsini, bir anda bitecek, sakin bırakma

canım heryerde her tür insan var burda da terör estiren 2 çocuğumuz mevcut yetiyo da artıyo bile,annelerimizin de maşallahı var,büyükler bi de biri 5 yaşında biri 6-7 yşlarında, onlar bahçede olduğu sürece Derinin peşindeyim kaç yaşına gelirse gelsin öyle olucak galiba,ben yanındayken b,le üzerine bisiklet sürebiliyolar itmeye düşürmeye çalışabiliyolar elindeki oyuncağını alıp atmaya çalışabiliyolar hele diğer çocuklara yaptıklarını hiç anlatmayayım,lafa rasında birinin annesi de avmye scooter götürdüklerinden bahsetmişti :)

kizlar nerelerdesiniz? kac gundur gelen olmamis buralara. bz hala cis ve kakayla ugrasiyoruz bi degisiklik yok

burdayım canım,ben de önümüzdeki ay başlıycam sanki hazır gibi artık da ben cesaret edemiyorum hadi cesaretlendir artık siz de halledin sıra bize gelsin...

Ben her gün bakıyorum ama kimse yazmayinca ben de yazmıyorum.
Okulların geç açılmasına sevindim, bir hafta daha bereberiz yavrularimla.
tel.dan ara ara ben de baktım yazamadım ama burdayım, okul açılınca napıcaksınız papatyacım babaanne m, bakıcak yine okula başlatıcak mısın...

Selam millet
Uzuuuuunnnn bir aradan sonra herkese merhaba. Kaka cis konusulmus. Bi hala kakamizi tuvalete yapamiyoryz. Atamadik korkuyu uzerimizden.
Bu arada hamileyim. Yani hamileymisim. Hem de ikiz

aaa hayırlı olsun sağlıkla gelsinler... sen de hoşgeldin bu arada...

Pes etme sakin, pes edersen bir süre sonra yine başlayacaksınız ve o zaman hamileliğin de ilerlemiş olacak.
Az kaldı arkadaşım, belki bir kaç gün daha ,,,
yok cnm birakmicam bu sefer. Tekrar sonra baslamayi kaldiramam. Surekli yaninda olurda takip edersem daha iyiyz. bi kac kez kendi dedi cisim var diye ins hepsini soylemeye baslariz artik

Selam millet
Uzuuuuunnnn bir aradan sonra herkese merhaba. Kaka cis konusulmus. Bi hala kakamizi tuvalete yapamiyoryz. Atamadik korkuyu uzerimizden.
oyy masallah cnm Allh kolaylik versin hayirli olsun ins

Selam millet

Hos geldin cemre
hayirli olsun canım, ben sanki senden ikiz olsaydı dediğini hatırlıyorum ilk bebeginde
Sağ salim dogsunlar inşallah

tel.dan ara ara ben de baktım yazamadım ama burdayım, okul açılınca napıcaksınız papatyacım babaanne m, bakıcak yine okula başlatıcak mısın.

Canım bizim düzen devam edecek en azından birinci dönem, kayinvalidemler bizim yakinimizdan ev alacaklar inşallah, eğer öyle olursa krese falan vermem o zaman, çünkü babannemiz çok güzel bakıyor, allah razı olsun, ev alırlarsa her şey daha güzel olur zaten. Yok ev alamazlarsa okulunun karşısında askeriyenin kresi var, yarım gün oraya vermeyi düşünüyorum ikinci dönem, fiyat olarak da çok uygun, beraberinde götürür getiririm diyorum,
Ay ozlemcim ya ne istediğimden aslında emin değilim, bir öyleyim bir böyleyim,
Bir vereyim diyorum krese bir kiyamiyorum, küçükler diyorum, ömür boyu okul olur mu diyorum,
Aman öyle işte :)))

Hos geldin cemre
hayirli olsun canım, ben sanki senden ikiz olsaydı dediğini hatırlıyorum ilk bebeginde
Sağ salim dogsunlar inşallah

Canım bizim düzen devam edecek en azından birinci dönem, kayinvalidemler bizim yakinimizdan ev alacaklar inşallah, eğer öyle olursa krese falan vermem o zaman, çünkü babannemiz çok güzel bakıyor, allah razı olsun, ev alırlarsa her şey daha güzel olur zaten. Yok ev alamazlarsa okulunun karşısında askeriyenin kresi var, yarım gün oraya vermeyi düşünüyorum ikinci dönem, fiyat olarak da çok uygun, beraberinde götürür getiririm diyorum,
Ay ozlemcim ya ne istediğimden aslında emin değilim, bir öyleyim bir böyleyim,
Bir vereyim diyorum krese bir kiyamiyorum, küçükler diyorum, ömür boyu okul olur mu diyorum,
Aman öyle işte :)))

canım bence babaanne taşınırsa süper olur bu kış da o baksa en güzeli bence,gerçekten küçükler,okulun katkıları var tabi ama seninkilerin maşallah o katkıya inan hiç ihtiyacı yok ama sanki haftada 3 gün yarım gün gibi seçenekleri var bazı okulların o daha güzel olabilir arasıra yaşıtlarıyla vakit geçirebileceği bişeyler de öğrenebileceği bi ortam... ama ben zorunlu olmadıkça tercihen 2 buçuk yaşında haftanın 5-6 günü zorunlu olarak sabahtan akşama okulda olmalarını çok tercih edilesi bulmuyorum,daha bu yaşta okul zorunluluk olmasa arasıra özledikçe gidecekleri bi ortam olsa daha iyi sanki... ben babaanneleri size yakın ev alır da taşınırlar inşallah diyorum canım :)

bikaç gündür hasta derin hapsirikla başladı burun tıkanması ve hapsirdıkça akması ve ayteşle devam etti, ateşi 2 vardı kontrol altında tuttum bi kere calpol verdim sadece,her akşam bi soğanı ikiye koyup başucuna koyuyorum tüm gün de kalıyo odada,sabah akşam ıhlamur-cubuk tarcın-karanfil-zencefil-limon-keçiboynuzu özü çayı da verdim 1-2 kere iyi geliyo ateş durdu burun akması da tıkanıklığı da gitti,sesi hala mızmız hala tam iyileşmiş değil ama işe yaradı tedavi tavsiye ederim... ama iştahsızlık ve huysuzluk devam ediyo bugün nispeten daha iyi olsa da 2-3 günde nasıl süzülüyolar...

bikaç gündür hasta derin hapsirikla başladı burun tıkanması ve hapsirdıkça akması ve ayteşle devam etti, ateşi 2 vardı kontrol altında tuttum bi kere calpol verdim sadece,her akşam bi soğanı ikiye koyup başucuna koyuyorum tüm gün de kalıyo odada,sabah akşam ıhlamur-cubuk tarcın-karanfil-zencefil-limon-keçiboynuzu özü çayı da verdim 1-2 kere iyi geliyo ateş durdu burun akması da tıkanıklığı da gitti,sesi hala mızmız hala tam iyileşmiş değil ama işe yaradı tedavi tavsiye ederim... ama iştahsızlık ve huysuzluk devam ediyo bugün nispeten daha iyi olsa da 2-3 günde nasıl süzülüyolar...
cok gecmis olsun cnm iyi elh cok uzun surmeden gecirmis derin. mizmizliklari hasta olmasalarda var zaten:)

sağol cnım inşallah...
daha doğum yaptığım hastanede ilk muayenesinde anlamışlardı kalp dok.na yönlendirmişti çocuk dr.umuz... kalpte üfürüm dedikleri ufak bi delik ve kalbe giden bi damarda biraz daralma varmış, başlarda önemliydi gelişimini engelleyebilir diye o zamanlar daha sık kontrole gidiyoduk çok şükür hiç bi sorun olmadı ilerlemedi rutin kontroller seyrekleşti bişeyimiz yok çok şükür sadece takipte olucaz bundan sonra da 2 senede bir falan...

tam ismini bulmuşlar... çabuk iyileşir inşallah canım...
hmm anladım .. allah şifa versin canım inş. benimde kuzenimin çocuğunda var 14 yaşında.çok şükür takipte olunca bi sıkıntı olmadı olmazda kimsenin inş.tedbiri alınca sizde rahat olursunuz.öpüyorum derini.gribal bişeyler olmuş sanırım.inş çabuk atlatır kuzu.

kızlar meriç İnanç'ın çişini ve kakasını hallettik çok şükür.ne kadar rahatlık varmış artık kurtardık yani :)) ama benim size bir haberim var çok giremesemde sizle paylaşmayı görev sayıyorum. ben hamileyim şuan 12+1 ... meriç inanç tüp bebekti, tüplerim tıkalı ve rezerv azlığım vardı eşiminde spremleri eh idi.geçen ene tedavi yaptırdık kalbi durdu karnımda.bu sene ise tamamen sürpriz bir hamilelik oldu ilk ihtimal vermedim 5+4 ben öğrendim.tüp filmimde çok çok az açıklık olduğunu ama bununla hamile kalınmayacağını bi yerde önünün kapandığını demişti tüm dr lar ki kendi dr umda para göz değildir uyarırdı. yanlış değerlendirilmiş olma ihtimali var dedi kendi dr uma çektirmemişitim çünkü hsg yi.kısacası çok mutlu olduk yeni ev almıştık martta.resmen hediyesi oldu.meriç çok mutlu sabah ilk iş kardeş soruyor.öpüyor falan.gönlümde hep 3 çocuk vardı ama bu da tek :) olsun dedim normal oluyo da 3. yüde yaparız inş.gerçi çalışırken nasıl olur bilemem ama.yarın cinsiyetini öğrencez işte .yine yazarım size.

Mrb kızlar ne zamandır yazamıyordum. İzmire taşındık, yerleştik, düzenimizi kurduk çok şükür. Kızıma babaannesi bakıyor. Evimiz yakın sabahları eşim bırakıyor. Akşamları orda toplanıp yemeğimizi yiyip eve geçiyoruz. Sevdim bu düzeni..:p kayınvalidemin evine öğleden sonra görümcemin kızı da geliyor. İkisine birden bakıyor. Önceleri aralarında kıskançlık oldu ama şimdi birbirlerine kardeşimmm diyorlar. İkisi de tek çocuk, iyi geldiler birbirlerine.

hmm anladım .. allah şifa versin canım inş. benimde kuzenimin çocuğunda var 14 yaşında.çok şükür takipte olunca bi sıkıntı olmadı olmazda kimsenin inş.tedbiri alınca sizde rahat olursunuz.öpüyorum derini.gribal bişeyler olmuş sanırım.inş çabuk atlatır kuzu.

kızlar meriç İnanç'ın çişini ve kakasını hallettik çok şükür.ne kadar rahatlık varmış artık kurtardık yani :)) ama benim size bir haberim var çok giremesemde sizle paylaşmayı görev sayıyorum. ben hamileyim şuan 12+1 ... meriç inanç tüp bebekti, tüplerim tıkalı ve rezerv azlığım vardı eşiminde spremleri eh idi.geçen ene tedavi yaptırdık kalbi durdu karnımda.bu sene ise tamamen sürpriz bir hamilelik oldu ilk ihtimal vermedim 5+4 ben öğrendim.tüp filmimde çok çok az açıklık olduğunu ama bununla hamile kalınmayacağını bi yerde önünün kapandığını demişti tüm dr lar ki kendi dr umda para göz değildir uyarırdı. yanlış değerlendirilmiş olma ihtimali var dedi kendi dr uma çektirmemişitim çünkü hsg yi.kısacası çok mutlu olduk yeni ev almıştık martta.resmen hediyesi oldu.meriç çok mutlu sabah ilk iş kardeş soruyor.öpüyor falan.gönlümde hep 3 çocuk vardı ama bu da tek :) olsun dedim normal oluyo da 3. yüde yaparız inş.gerçi çalışırken nasıl olur bilemem ama.yarın cinsiyetini öğrencez işte .yine yazarım size.
Ayyy cnm ne kadar sevindim bilemezsin. İşte çocuk tamamen kısmet işi. Allah ol diyor ve oluyor. Eviniz ve hamileliğin hayırlı uğurlu olsun…

Kızlar şu sıralar kafamı karıştıran bişey oldu. Şöyle ki yeme-içme-giyinme vs. gibi konularda çok rahat bir anneyimdir. Hiç takılmam aman hasta olur, aman az yedi öğününü tamamlayım diye. Ama farkettim ki ben de düşmesi konusunda çok stresliyim. O kadar temkinliydim ki geçen haftaya kadar elini bırakmadan düz kaldırımda bile yürütmüyordum. Yürüse bile acaip geriliyordum. Ayağı tökezlese çığlık çığlık oluyordum. Ablam ve kardeşim beni bu konuda eleştiriyordu ama kabullenmemiştim. Son zamanlarda bu takıntının üstüne gitmeye başladım. Ve biraz gelişme var. Artık her dakka çocuğa düşeceksin demiyorum en azından. Hayır kız da zaten çok temkinlidir benim yüzümden öyle hoplayıp zıplamaz. Siz de durumlar nasıl? Bir de kakasını klozete yapan bebelerin anneleri… bitene kadar başında bekliyor musunuz? Ben düşer belki diye hep başında bekliyorum. Sizce normal mi yoksa abartıyor muyum?

Cnm geçmiş olsun derin’e. Hafif bişeydir inşallah. Bir de bahsettiğin çayı nasıl yaptın?

cnm cok sevindim sizin adiniza. iste ne olursa olsun Rabbim verdikten sonra drlar olmaz dese ne olur.Hayirli olsun ins.2013 mart annelerinden 2. haberleri geliyor artik hep:)
Kızlar şu sıralar kafamı karıştıran bişey oldu. Şöyle ki yeme-içme-giyinme vs. gibi konularda çok rahat bir anneyimdir. Hiç takılmam aman hasta olur, aman az yedi öğününü tamamlayım diye. Ama farkettim ki ben de düşmesi konusunda çok stresliyim. O kadar temkinliydim ki geçen haftaya kadar elini bırakmadan düz kaldırımda bile yürütmüyordum. Yürüse bile acaip geriliyordum. Ayağı tökezlese çığlık çığlık oluyordum. Ablam ve kardeşim beni bu konuda eleştiriyordu ama kabullenmemiştim. Son zamanlarda bu takıntının üstüne gitmeye başladım. Ve biraz gelişme var. Artık her dakka çocuğa düşeceksin demiyorum en azından. Hayır kız da zaten çok temkinlidir benim yüzümden öyle hoplayıp zıplamaz. Siz de durumlar nasıl? Bir de kakasını klozete yapan bebelerin anneleri… bitene kadar başında bekliyor musunuz? Ben düşer belki diye hep başında bekliyorum. Sizce normal mi yoksa abartıyor muyum?
erkek de biraz farkli oluyor cnm. pipi kalkinca klozetten disari cikabiliyor cis. o yuzden bn yapana kadar bekliyor. peceteyle pipisini ortuyorum cunku:) ama kizda oyle degildir heralde biraksan bisey olmaz neden dussun ki. senin aparatlardan yok mu? direk mi oturtuyorsun klozete

Ayyy cnm ne kadar sevindim bilemezsin. İşte çocuk tamamen kısmet işi. Allah ol diyor ve oluyor. Eviniz ve hamileliğin hayırlı uğurlu olsun…
canım çok teşekkür ederim, gerçekten öyle nasip kısmet işi imiş, dilerim herkes hayaline kavuşır.

cnm cok sevindim sizin adiniza. iste ne olursa olsun Rabbim verdikten sonra drlar olmaz dese ne olur.Hayirli olsun ins.2013 mart annelerinden 2. haberleri geliyor artik hep:)
çok teşekkür ederim canım, aynen Allah nasip etsin yeter ki gerisi hikaye.evet 2. lere geçmeye başladık, darsı dilerim tüm dileyenlere nasip olur :)

erkek de biraz farkli oluyor cnm. pipi kalkinca klozetten disari cikabiliyor cis. o yuzden bn yapana kadar bekliyor. peceteyle pipisini ortuyorum cunku:) ama kizda oyle degildir heralde biraksan bisey olmaz neden dussun ki. senin aparatlardan yok mu? direk mi oturtuyorsun klozete
aparat kullanıyorum cnm. yine de evham işte. aşmaya çalışıyorum. yoksa hayat böyle her an tetikte, 'aman düşer' diye geçmez.

hayırlı olsun canım, sağlıklı uzun ömürlü olsun, gönlüne göre 3.sü de olsun :)

Mrb kızlar ne zamandır yazamıyordum. İzmire taşındık, yerleştik, düzenimizi kurduk çok şükür. Kızıma babaannesi bakıyor. Evimiz yakın sabahları eşim bırakıyor. Akşamları orda toplanıp yemeğimizi yiyip eve geçiyoruz. Sevdim bu düzeni..:p kayınvalidemin evine öğleden sonra görümcemin kızı da geliyor. İkisine birden bakıyor. Önceleri aralarında kıskançlık oldu ama şimdi birbirlerine kardeşimmm diyorlar. İkisi de tek çocuk, iyi geldiler birbirlerine.

bence de düzeniniz çok iyi olmuş canım sevgiyle ilgiyle akrabalarıyla büyüyen çocuk ve de akşam hazır yemek...arayıp da bulamadığım :)

benim hijyeni abarttığım kadar abartıyosun canım :) ben kendimin farkındayım ama o konuda öyleyim... ama düşme kalkma konusunda hep gözetirim ama pek yakınında olmam takip ederim uzaktan tehlikeli bi yerdeyse müdahale ederim sadece yoksa ufak tefek düşmede vurmada kendi kalkar bişey yok bişey yok deyip devam eder öyle alıştı sanırım böylesi daha iyi,çok hareketlerini engellemek kendine güvenini engeller ya da becerilerini erteler falan deniyo bence biraz daha rahat olmaya çalış sen de inan olacak olanın yanındayken bile engel olamıyo insan...

Cnm geçmiş olsun derin’e. Hafif bişeydir inşallah. Bir de bahsettiğin çayı nasıl yaptın?

sagol canım tam da iyileşmedi sanki çayı veremiyorum 2 gündür günde 1-2 kere öksürük de eklendi ama iştah sıfır, sinir harbi yaşıyorum resmen,allah hergünü böyle olan annelere yardım etsin,yemeyince yedirilmiyo... çayı da mama sandalyesi fobisi olduğu için inadından içiremedim yoksa tadını keçiboynuzu özünden dolayı tatlı olduğu için seviyo kahve diyo ona kahve içtiğini sanıyo... bi büyük cezve kaynar suya bi tutam ıhlamuru bi küçük çubuk tarçını 4-5 karanfili bozuk para kadar büyüklükte tane zencefili bıçakla bölebildiğim kadar parçalara ayırıp atıyorum 10 dakika kaynatmadan demliyorum, sonra süzüp fincana alıp biraz limon sıkıyorum o zamn ılınıyo biraz,biraz daha bekleyip bi tatlı kaşığı kadar keçiboynuzu özü koyuyorum fincana ...

Yenikullanici
Geçmiş cok olsun canım, benimkiler de hasta oldu olacak, ama tamamen benim hatam, cami açık unutmuşum gece, ve uyandığımda içerisi epey soğuktu, öyle bir karışım yapmak aklıma gelmedi ama yarın ben de yapayım

Metro 25
Canım ben de başlarında bekliyorum klozette, çünkü her şeyden önce popolarını silip ellerini yıkamak için, yanlarından ayrilsam popoları pis kalkıp gelirler içeri. inebilirler ama, düşmeden inebiliyorlar, ama ben de başlarında bekliyorum, uzun da sürmüyor zaten

X