2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
yakari canım çok geçmiş olsun size de...
bugün facede camı açıp oturan başka bi bebeği de okuyunca yarın taktırıyoruz sanırım kilidi biz de ...

Kızımın en favori oyuncağı bu, dakikalarca çiziyor da çiziyor. İlk aldığımızda oynamaz sanmıştık ama çok sevdi. Kalem tutmayı da bu şekilde öğrendi. Şimdi mum boyası ve resim defterleri var, çiziktirip duruyor.

Banyo günlerimiz çok yorucu geçiyor. Eşim tutuyor ben yıkıyorum ama kesinlikle durmuyor ve kaçmak istiyor. Kan ter içinde kalıyoruz. Sonra ben giydirmeye gidiyorum eşim ıslanan banyoyu temizliyor. Giydirmek başlı başına bir iş zaten. Çok fazla zorluyor beni. giydiriyorum sonra eşim geliyor, ben tutuyorum o saçını kurutuyor yine bir mücadele. Saçı uzun ve çok olduğu için kurutmak da uzun sürüyor. En son işimiz bittiğinde savaştan çıkmış gibi oluyoruz vallahi.

Dün akşam 9da yatmaya gittik. 10,30 da zorla uyudu. İyice cılkını çıkardı bu zamanlar. Meme emiyor, bi daha emiyor. Süt istiyor süt veriyorum. Sonra sırtını kaşıttırıyor. Uyumuyor da uyumuyor. En son hamlesi de baba diye ağlaması. Odadan çıkıp babasının yanına gitmek istiyor. Babası geliyor bu sefer onla oynamak istiyor. En son tepki koyuyorum biraz ağlıyor kendi kendine. Sonra susup uyuyor. Aslında çalıştığım için benle bu şekilde vakit geçiriyor diye düşünüyorum ama artık dün gece iyice bunalttı beni.

beni de burda güldürdü allah onuda hep güldürsün inşallah
Canım geçenlerde sormuştun cevaplayamadım. Kızıma annem bakıyor. Ama yazın 4 ay kadar bakmadı. İki ay babaanneyi getirdik izmir’den, iki ay bakıcıya verdik. Bakıcıya sabahları bırakıyordum bi saat sonra falan tekrar bizim eve getirip bizim evde bakmaya devam ediyordu. Kızım o dönem sabahları gel git üşütüp hasta olmuştu. Annem 1 ay önce memleketten geldi bizim evde bakıyor. Kızımın keyfi çok yerinde şimdi acaip seviyor anneanneyi. Akşamları bile bize gelmiyor artık. Bi de öyle güzel “annenne” diyor ki. Annem bayılıyor!!!

biz aynı öyle yıkıyodur eşimle çok zor oluyodu,bi cesaret tek yıkamaya karar verdim yaz başında o gün bugündür çok rahatız kızım da banyoyu o zamandan beri çok sever hale geldi,beni banyoda görmesin hemen o da gelmek yıkanmak istiyo,beraber giriyoruz ben yıkayıp çıkıyoruz küvetten kurulanıp banyoda bezleyip çorabını bornozunu giydirip gönderiyorum içeri babaya yalnızsak içeri,sonra ben giyinip toparlayıp etrafı çıkıyorum ve giydiriyorum saçını tarıyorum,kızımın da saçı uzun doğduğundan beri de saçlı ama hiç kurutmadık biz,jkendi kendine kuruyo zaten zayıf inceceik saçlar çabuk kuruyo... bence yalnız yıkamayı dene sen de,şarkı söyle öp oyna eline sevdiği bişeyler ver girerken,biz cezve kaşıkla bile giriyoduk bi ara :) şimdi sadece şampuan kutusuyla oynuyo döküyomuş gibi yapıyo yıkıyo kendini güya...

Cnm bizde de banyodan çıkmamak için ağlama durumu var yıkarken sorun yok bi ara birlikte yıkanıyorduk ben yıkanırken o suyla oynuyordu en son onu yıkayıp çıkıyorduk deneyebilirsin bence

biz banyodan pek haz etmiyoruz
daha üstlerini çıkarırken anne banyo bitti diye ağlamaya başlıyorlar

eren bugün resim yaptığını zannediyor
anne bak diyor
bakıyorum annecim, ne var burada dedim
ay, güneş, bisküvi ve Ahmet 8 babamızın arkadaşı) var dedi
bana çok ilginç geldi, paylaşmak istedim :)

güvenlik önlemleri konuşulmuş
biz tüm pencerelerimizi geçen sene zincirledik
sadece 10 cm kadar açılabiliyorlar, sizler de sakın ihmal etmeyin,
evi havalandırmak biraz zor oluyor ama idare ediyorum
Allah korusun bir anlık dalgınlık, nelere mal olur

ben buraya geldiğimde kimse olmuyor, sizin olduğunuz saatlerde de ben gelemiyorum, muhabbete dahil olamıyorum hiç

Gunaydin...
memeden kestigim icin uyutmadan once inek sutu iciriyorum ogluma ama o zamandan beri kakasi biraz fazlalasti ve nerdeyse sivi halde yapiyor. Az oncede tepesine kadar yapti afedersiniz. Devam sutune geciyim diyorum ne dersiniz?

Cnm bizde de banyodan çıkmamak için ağlama durumu var yıkarken sorun yok bi ara birlikte yıkanıyorduk ben yıkanırken o suyla oynuyordu en son onu yıkayıp çıkıyorduk deneyebilirsin bence
Teşekkürler önerileriniz için. Bizim banyo küvet değil, duşakabin. Ben zor sığıyorum ikimiz nasıl sığarız ki bilemedim. Bir de kovayı koymamız lazım tabi.

Gunaydin...
memeden kestigim icin uyutmadan once inek sutu iciriyorum ogluma ama o zamandan beri kakasi biraz fazlalasti ve nerdeyse sivi halde yapiyor. Az oncede tepesine kadar yapti afedersiniz. Devam sutune geciyim diyorum ne dersiniz?
Canım ben seninle aynı durumda olsam inek sütünü içirmeye devam ederim.. Çünkü ilerde de inek sütü içmesini isteyeceğiz ve şimdi devam sütüne alışırsa belki inek sütünden soğuyacak. Hem bıdığın beslenme şekli tamamen değişti. Vücudunun alışması için belki böyle ishal olması gerekiyordur veya ishal olması bu durumla tamamen alakasızdır.

Teşekkürler önerileriniz için. Bizim banyo küvet değil, duşakabin. Ben zor sığıyorum ikimiz nasıl sığarız ki bilemedim. Bir de kovayı koymamız lazım tabi.
Bizim küvet ama küçük hiç beraber yıkanmadık onu oturtuyorum ben dısardan yıkıyorum suyu sevdiği için pek sorun cıkarmıyor..ama sevmese kacsa tek kişi zorlanırım.

ben buraya geldiğimde kimse olmuyor, sizin olduğunuz saatlerde de ben gelemiyorum, muhabbete dahil olamıyorum hiç

canım ben sık sık uğruyorum aslında ama biz de pek denk gelmiyoruz seninle...

Gunaydin...

canım bence devam sütüne geçmeyin ben 5buçuk ay emzirdikten sonra 1 yaşına kadar devam sütü verdim hiç içime sinmiyodu,1 yaşından sonra inek sütüne geçtim daha içime siniyo,bi ara keçi sütüne geçince ishal olmuştu derin de ben de ona yormuştum belki alışır o arada hergün muz ver dengeler belki...

bizim küvet ama duşakabinde daha da rahat olur ben sırf onu yıkayabilmek için tabure aldım onu yıkayacağım zamn içeri alıyorum ben oturuyorum yakta bacaklarımın arasında oluyo hiç kaçmıyo çok seviyo zaten çıkmasak 1 saat durur yani,kova da kullanmıyorum tek yıkamaya başlayalı beri,normal duş başlığıyla yıkıyorum,bi dene bence öyle...

kızlar uyku tulumu aldım 2 gündür onunla yatırıyorum gece uyanmalarımız bitti sanırım,galiba üşüyüp uyandıkça ben sallarken ısınıyomuş yavrum ya,sadece sabaha karşı 6 gibi uyanıp yanımıza geliyo,sabah uyandığında daha bi uykusunu almış duruyo yüzü çocuk da zırt pırt uyanınca kali,teli uyuyamıyodu...
ve bugün uğurböceği yiyodu derin,ağzında bişey olduğunu farkedince açtırdım ağzını uğurböceğini görünce şok oldum çıkardım ama ısırmış kırmızı boya vermiş,silebildiğimce sildim 114ü aradım bişey olmaz dediler ama pes yani ... eve kırk yılda bir uğur böceği girer onu da derin yer...

Bizim burun hala tıkalı acılmıyor cok rahatsız bi durum temizletmiyorda kacıyor on gün oldu

Canım şu yakaya damlatılan damlalar var ya onu denedin mi bi de bikaç arkadaşımdan duymuştum ayağının altına özellikle topuklara vix sürünce burnunu falan açıyomuş ne alaka demiştim ama bi kere denedim çocuğun nefesi naneli kokuyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…