2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
simdi oglumun hepinizin dualarina ihtiyaci var oglum havale gecirdi nobetleri oldu icim yaniyor ozel hast.geldik lutfen okuyan herkes allah rizasi icin xok dua etsin cok kotuyum..bayginlik gecirdim simdi guclu olmak zorundayim..

canım çok geçmiş olsun allah şifa versin inşallah tam anlamadım okuyamadım henüz herşeyi nasıl oldu neden oldu çok üzüldüm

Benim bebegim de cok zor annemler yanimdaydi bugun gittiler. Korkuyorum sonra da diyorum ki bu senin bebegin sen bakacaksin buyuteceksin tabi ki.

Esinle problemler daha cozemediniz mi canim. Ustunu kapatmayin konusun orta yol bulun. Is yuzunden tartisiyordunuz de mi? Isi birakmak mi istiyordu? Yoksa ailesi yuzunden mi aaniz kotuydu?

şimdi nasıl bebeğin. benimki sürekli huy değiştiriyor. bir ara salıncak kurdum eve sadece onda uyuyordu şimdi de kolumda uyuyor :) daha iyi oldu benim için. sonra beşiğine yatırıyorum. ama sık sık sıçraması var. eskiden gık dese koşuyodum şimdi gitmiyorum kendi dalıyor tekrar uykuya. bizim kilo problemimiz var. kilolu doğdu ama ben onu zayıflattım :) Aylık kilo alımı alt seviyelerde. 3.ay kontrolünde 500gram almıştı 5500gramdı boyu de 61cm. acaba boyu uzun da o yüzden mi ince gözüküyor diyorum ama 61cm uzun mu onu da bilmiyorum :44: bir de emmesi azaldı sanırım benim sütüm azaldığı için 3.aya girdiğimizden beri mama vermeyi arttırdım. önce üzülüyordum artık üzülmüyorum çünkü 4 aylık olunca yani 2 hafta sonra birer öğün aptamilin kaşık maması ve yoğurt vereceğim.

eşimle de artık iş konusu kapandı da yani vazgeçti. aileler ve kendi aramızdaki problemlerden kötüyüz bir ara iş boşanmaya kadar gitti. şimdi ortalık sakin bakalım ne olacak :)

bebeğinle dışarı çıkıyor musun anneme gidiyorum ama farklı yerlere gitmek istiyorum kaç gündür niyetlendim kc deki lcw gitmeye de korkuyorum :)))) hediye getirenler oldu da değişim yapacağım. aslında duruyor bebek arabasında. bu arada bebek arabasından hiç memnun değilim hafif diye aldım çok tıngır tıngır ediyor yollar kötü tabi yani konforlu bir yolculuk sağlamıyor bebeğe :) ayrıca kolu da çok kısa eğilmek zorunda kalıyorum :s

havalar da ne kadar sıcak bebeğe evde sadece kısakollu bazen de kolsuz body giydiriyorum.

sen neler yapıyorsun?

Dua eden okuyan herkesten allah razi olsun .. inaniyorum bu kotu bir ruya olarak kalacak ve yarin bitecek rabbim yanimizda insallah birdaha hicbirsey tekrarlanmaycak hersey cok cok guzel olacakk insallahh allahim acil sifalar versin bebegime ve tum sifa bekleyenleeere..aminn

canım Allah bebeğine acil şifa versin güçlü olmaya çalış...

canım okudum da eşinin senin yanında olması ne güzel... bu durumu hiç bozma.
biz aileler yüzünden kavga ediyoruz ama hiç birbirimizi tutmuyoruz o kendi ailesini ben kendi ailemi... birbirimizden de iyice soğuduk. o anneme terslendikçe ben ona daha çok kin besliyorum. inatlaşıp gidiyoruz. bir annem var onu da sığdıramadı bi yere... amaaan annemin de çok umrundaydı eşimle görüşmek görüşmemek

4.ayda ek gıdaya geçecekler ne vermeyi düşünüyorsunuz?

ben aptamilin pirinçli tahıllı maması ve yoğurt vereceğim. kızım zayıf gözüküyor. emmesi azaldı gündüzleri aptamil 1 içiyor arasıra emiyor gece emiyor. ama gece emdiğinin yetmediğini düşünüyorum. gece hiç çiş yapmıyor. 2,5 - 3 saatte bir gece kaldırıp emiziyorum. ama ayda 500gram almış hemşire 400-800 arası bekleriz biraz daha almasını isterdim dedi.

3.ayda 61cm boy uzun mu normal mi? bilen var mı?

limangoda şöyle bir tablo buldum
$Adsız.png
demek ki benim kızım 3.ayda girdiğinde 61cm olarak biraz uzun doğduğun 48 olduğunu düşünürsek.
neyse umarım ek gıda ile daha fazla kilo alır.

kız bebekler biraz ince olurmuş öyle diyorlar. ???

şimdi nasıl bebeğin. benimki sürekli huy değiştiriyor. bir ara salıncak kurdum eve sadece onda uyuyordu şimdi de kolumda uyuyor :) daha iyi oldu benim için. sonra beşiğine yatırıyorum. ama sık sık sıçraması var. eskiden gık dese koşuyodum şimdi gitmiyorum kendi dalıyor tekrar uykuya. bizim kilo problemimiz var. kilolu doğdu ama ben onu zayıflattım :) Aylık kilo alımı alt seviyelerde. 3.ay kontrolünde 500gram almıştı 5500gramdı boyu de 61cm. acaba boyu uzun da o yüzden mi ince gözüküyor diyorum ama 61cm uzun mu onu da bilmiyorum :44: bir de emmesi azaldı sanırım benim sütüm azaldığı için 3.aya girdiğimizden beri mama vermeyi arttırdım. önce üzülüyordum artık üzülmüyorum çünkü 4 aylık olunca yani 2 hafta sonra birer öğün aptamilin kaşık maması ve yoğurt vereceğim.

eşimle de artık iş konusu kapandı da yani vazgeçti. aileler ve kendi aramızdaki problemlerden kötüyüz bir ara iş boşanmaya kadar gitti. şimdi ortalık sakin bakalım ne olacak :)

bebeğinle dışarı çıkıyor musun anneme gidiyorum ama farklı yerlere gitmek istiyorum kaç gündür niyetlendim kc deki lcw gitmeye de korkuyorum :)))) hediye getirenler oldu da değişim yapacağım. aslında duruyor bebek arabasında. bu arada bebek arabasından hiç memnun değilim hafif diye aldım çok tıngır tıngır ediyor yollar kötü tabi yani konforlu bir yolculuk sağlamıyor bebeğe :) ayrıca kolu da çok kısa eğilmek zorunda kalıyorum :s

havalar da ne kadar sıcak bebeğe evde sadece kısakollu bazen de kolsuz body giydiriyorum.

sen neler yapıyorsun?
Cnm kim hakliysa ona hakkini ver. Esin anneni niye sevmiyor?

Tek basima hic disari cikmadim. Araba,iz cok konforlu, begeniyorum. Oto koltugu tasimasi zor. Havalar serinlesin simdi cok sicak cikaricam ben de disari.
Lcw cok uygun. Ben yazliklari ordan aldim. Cnm benim bebek de zayif. Benim sutum oldugu halde. Kimisinin sutu yagli oluyor cok yariyor bebege. Saglikli olsunlar da normal bunlar.
canım okudum da eşinin senin yanında olması ne güzel... bu durumu hiç bozma.
biz aileler yüzünden kavga ediyoruz ama hiç birbirimizi tutmuyoruz o kendi ailesini ben kendi ailemi... birbirimizden de iyice soğuduk. o anneme terslendikçe ben ona daha çok kin besliyorum. inatlaşıp gidiyoruz. bir annem var onu da sığdıramadı bi yere... amaaan annemin de çok umrundaydı eşimle görüşmek görüşmemek
Cnm kim hataliysa gitsin konussun. Boyle darginlik cok zor oluyor.

Cnm kim hakliysa ona hakkini ver. Esin anneni niye sevmiyor?

Tek basima hic disari cikmadim. Araba,iz cok konforlu, begeniyorum. Oto koltugu tasimasi zor. Havalar serinlesin simdi cok sicak cikaricam ben de disari.
Lcw cok uygun. Ben yazliklari ordan aldim. Cnm benim bebek de zayif. Benim sutum oldugu halde. Kimisinin sutu yagli oluyor cok yariyor bebege. Saglikli olsunlar da normal bunlar.

Cnm kim hataliysa gitsin konussun. Boyle darginlik cok zor oluyor.

annem ağır konuşuyor o yüzden :) valla canım artık umursamıyorum ya 3 ay neler çektim hem bebek hem o uğraştım. anlayışsız. hatalarını görmeyen sabit fikirli birisi. Napalım artık çok geç evlendik bir kere.. bile bile.. evlenmeden önce de kötüydük ben akılsızlık ettim işte. Allah yukarda o görüyor ya kimin ne yaptığını başka da bişey demiyorum artık.

ben arabaya oto koltuğu koydum arkada duruyor ama işte sadece kısa mesafe. anneme gidene kadar dayanıyor sonra ağlamaya başlıyor neyse ki gelmiş oluyoruz :) yani eryaman içi sadece. bir kere de bebek arabası ile çıkmıştım o zaman hava serindi uyudu. bir kere optimuma annemle gittik. gezdirirken etrafa bakıyor iyi oluyor ama işte en fazla 2 saat dayanır diye düşünüyorum sonra acıkır... havalar bu ara çok fena akşam 7den sonra çıkılır ancak.

limangoda şöyle bir tablo buldum
Eki Görüntüle 745991
demek ki benim kızım 3.ayda girdiğinde 61cm olarak biraz uzun doğduğun 48 olduğunu düşünürsek.
neyse umarım ek gıda ile daha fazla kilo alır.

kız bebekler biraz ince olurmuş öyle diyorlar. ???

canım benım kızımda hep alt seviyeden alıyor kılosunu bır tek 2. ayda 800 gr aldı onun dışında genelde 500 cıvarı...ama boyu uzuyor 61.5 cıktı doktor uzun dedi normale göre...kız oldugu için daha az kılo alabılır....ayrıca genetik durumda önemli..4. ayda ne cıkacak bakalım ama fazla kilo almadı bu ay gördüğüm kadarıyla :KK43:

günde 1 veya 2 defa mama veriyorum nun dışında sadece anne sütü bu yüzdende az kilo alablılır dogdugunda az emıyordu sütüm azdı ama mamaya başlamadım ben,o yüzden az alıyor sanırım..

simdi oglumun hepinizin dualarina ihtiyaci var oglum havale gecirdi nobetleri oldu icim yaniyor ozel hast.geldik lutfen okuyan herkes allah rizasi icin xok dua etsin cok kotuyum..bayginlik gecirdim simdi guclu olmak zorundayim..
çok geçmiş olsun..inşallah en kısa zamanda atlatırsınız..rabbim şifa versin bebeğine..

ben aptamilin pirinçli tahıllı maması ve yoğurt vereceğim. kızım zayıf gözüküyor. emmesi azaldı gündüzleri aptamil 1 içiyor arasıra emiyor gece emiyor. ama gece emdiğinin yetmediğini düşünüyorum. gece hiç çiş yapmıyor. 2,5 - 3 saatte bir gece kaldırıp emiziyorum. ama ayda 500gram almış hemşire 400-800 arası bekleriz biraz daha almasını isterdim dedi.

cnm yoktun ne zamandır.kızının resmini gördüm çok şiriinn maşallahh :nazar:

ben hala sadece anne sütüyle besliyorum bebeğimi.4 buçuk aylık olduk.
artık yavaş yavaş başlasam diyorum bende ek gıdalara..
pirinç unu yoğurt filan veririm diye düşünüyorum bende
ama nasıl başlasam ilk ne versem bilemiyorum...

benim oğlum 3 aylıkken 62 cm di.4 aylık kontrolünde 65 cm olmuş.
bence boyunuz gayet güzelama kilo alımı çok değişken olabiliyor bebeklerin..
sağlık problemi olmadığı sürece zayıflığı sorun etme canım.bünye meselesi sonuçta.
her bebiş tontiş olmaz..benim oğlumada her kontrolde orta sınırda ne zayıf ne kilolu diyor doktorumuz.
arada gidiyoruz bizde... :) en son 4 aylıkken 7 kiloyduk.

kızlar geçen sene tamda bugün öğrenmiştim bende hamile olduğumu
1 Temmuz günü...şimdi düşünüyorumda dolu dolu geçen 1 yıl var geride..
ve ilk gördüğümde nokta kadar olan oğlum şimdi 4 buçuk aylık..
bu resmen bir mucize...Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah..

cnm benim allah seninde yavrucugunda yardımcısı olsun inşallah hepsini unutursun gülücükler sacar sana yine güzel haberlerinide paylaşırsın burda inşallah geçmiş plsun dualarımız seninle

annem ağır konuşuyor o yüzden :) valla canım artık umursamıyorum ya 3 ay neler çektim hem bebek hem o uğraştım. anlayışsız. hatalarını görmeyen sabit fikirli birisi. Napalım artık çok geç evlendik bir kere.. bile bile.. evlenmeden önce de kötüydük ben akılsızlık ettim işte. Allah yukarda o görüyor ya kimin ne yaptığını başka da bişey demiyorum artık.

ben arabaya oto koltuğu koydum arkada duruyor ama işte sadece kısa mesafe. anneme gidene kadar dayanıyor sonra ağlamaya başlıyor neyse ki gelmiş oluyoruz :) yani eryaman içi sadece. bir kere de bebek arabası ile çıkmıştım o zaman hava serindi uyudu. bir kere optimuma annemle gittik. gezdirirken etrafa bakıyor iyi oluyor ama işte en fazla 2 saat dayanır diye düşünüyorum sonra acıkır... havalar bu ara çok fena akşam 7den sonra çıkılır ancak.

Evet cnm. 7 den sonra da benim halim kalmiyor. Bebis yoruyor beni.

canım sizin bir doktor işiniz vardı? ne yaptınız?
doğum yaptığım hast klinik bera işitme testi yaptırdık.sol kulakta %60 sağda.%30 işitme kaybı var dediler.tedavisi sadece işitme cihazıymış. oda 1 yaşından sonra.2 hastanede kulak geçmedi.3.bir hastaneye gittik orda normal test yaptılar geçti.klinik bera yapmadılar.normal dediler.ama benim içim hiç rahat değil.bu hafta yada haftaya tekrar götürcem teste.bu seferde geçerse o zaman rahatlarım.rabbim hepimizin yardımcısı ols

cnm benim bebeğim erkek.3. ayda 63 cm.doktor normalden uzun dedi.kilomuz da 6 kilo idi. bizimkide böyle tontiş bir bebek değil.gayet fit görünümlü.sanırım boya çekiyorlar.
Kraft park yataginin donencesi bozuk ses cikariyor. Szde de var mi? Yavrum uyuyordu korktu az once.

yok cnm bendede kraft var. ama bizimki onunla uyumuyor. sadece gün içinde uyanıkken eğleniyor. bozuk ses çıkartmadı şimdiye kadar.

Hastaneden geldik simdi moralim cok bozuk oglumun kulturunde ureme saptanmis 100000 mikrop barindiriyomus falan dr ultrason istedi antibiyotik verdi kulturde ureme cikan arkadaslar nasil bi yol izlediniz cok korkuyorum canim inanilmaz skkn kendmi cok kotu hissediyorum
Edlin canim sen yasamistin test sonuclari nasildi baska bi hastaneye de gtrsem mi acaba

doğum yaptığım hast klinik bera işitme testi yaptırdık.sol kulakta %60 sağda.%30 işitme kaybı var dediler.tedavisi sadece işitme cihazıymış. oda 1 yaşından sonra.2 hastanede kulak geçmedi.3.bir hastaneye gittik orda normal test yaptılar geçti.klinik bera yapmadılar.normal dediler.ama benim içim hiç rahat değil.bu hafta yada haftaya tekrar götürcem teste.bu seferde geçerse o zaman rahatlarım.rabbim hepimizin yardımcısı ols

Cnm insallah bir sey yoktur. Ses cikinca tepki durumu nasil?

Hastaneden geldik simdi moralim cok bozuk oglumun kulturunde ureme saptanmis 100000 mikrop barindiriyomus falan dr ultrason istedi antibiyotik verdi kulturde ureme cikan arkadaslar nasil bi yol izlediniz cok korkuyorum canim inanilmaz skkn kendmi cok kotu hissediyorum
Edlin canim sen yasamistin test sonuclari nasildi baska bi hastaneye de gtrsem mi acaba

Gecmis olsn cnm. Ne gibi bi sikayet vardi?

Gecmis olsn cnm. Ne gibi bi sikayet vardi?

Saol canim normalde aglayip mizmizlanan bi bebek degildi saati saatine herseyi duzenliydi duzen bozuldu huzursuzlasti hozlerime baka baka bisey qnlatmaya calisir gibi mizmizlaniyo biseyi oldugunu dusundum dra goturdum ciddi iltahaplanma varmis sami ulusa goturcez aksam esim gelinnce icimiz hic rahat degil

Saol canim normalde aglayip mizmizlanan bi bebek degildi saati saatine herseyi duzenliydi duzen bozuldu huzursuzlasti hozlerime baka baka bisey qnlatmaya calisir gibi mizmizlaniyo biseyi oldugunu dusundum dra goturdum ciddi iltahaplanma varmis sami ulusa goturcez aksam esim gelinnce icimiz hic rahat degil

Canım merhaba öncelikle geçmiş olsun.
Benim de rutin kontrolü için doktora götürdüğümüz de doktorumuz durup dururken idrar testi istedi sonuçta lokosit çıktı..
Lokosit sonucuna göre de kültür yapılmasını istedi..
Ama çocuğuma baktığımda herhangi bir problemi yoktu..
İdrar testi ya da kültürü yapılırken genital bölgenin çok iyi temizlenmiş olması gerek aksi taktirde sağlıklı bebekte üreme çıkabiliyor..
Doktor bana da antibiyotik vermek istedi hatta hastaneye yatırılması gerek dedi..
Ama ben doğum yaptığım hastanenin doktoruna gittim sanki daha önce muayene ettirmemişim gibi..
Doktora hiçbirşey bilmiyormuşum gibi sordum ay acaba enfeksiyon olabilir mi, test yaptıralım mı diye..
Yoo hayır her bebekte az miktarda lokosit vs olabilir.
İdrar enfeksiyonu da geçirebilirler.. Özellikle de kız bebekler..
Teste vs gerek yok dedi..
Ateşi kusması iştahsızlığı var mı dedi ?
Hayır dedim..
Bende ona güvenerekten ne antibiyotik verdim ne de yatırdım bebeğimi hastanede..
Bazıları bunu ticarete dökmüş..
Hemen yatış ya da antibiyotik diyorlar..
Ben o dönemi atlattım.
Doktoruma güvendim ve maşaalah hiçbirşey de olmadı..
Tek doktorla sınırlandırmayın derim ve özellikle testden önce başında durun kültürün testin nasıl alındığına bakın..
O çoook çoook önemli..

Son düzenleme:
X