2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Eki Görüntüle 711419 Eki Görüntüle 711420

kızlar buda benim oğlum:) yarın 2 ylık oluyoruz...
masallaah subhanallah...
arkadaşalr bi şey sorcam sizinde bebekleriniz uyurken gözleri yarım açık mı uyuyor.benim oğlum genelde uyurken o şekilde uyuyor yani tam dalamıyor.sonrada birden sıçrayarak yada kendiliğinden tamamen açıyor.bide daha genelde uyumuyor yada uyuyor.biraz araştırdım göz dalması deniyomuş galiba ve epilepsi oluyomuş acayip korktum drda yarın gitcez.nasıl bekliyeceksem.zaten gündüzleri hemen hemen hiç uyumuyor.

cnm netten arastirip da bos yere sikma canini..insan kafayi yer ordakileri okursa..bisey. yoktur allahin izni ile

Cnm sancimiz yok uyanikken cok mutlu ustunude sikica giydiriyorum battaniyelere sariyorum. sutumde var. ama dalamiyo uykuya. Kakamizin rengide sari bi sikinti var ama bilemiyorum

Canım öğlene yakın kızım uyuyor 2-3 saat kadar, ondan sonraki akşam 8e kadar benim kız da öyle. Üstelik uyutma gibi bir cabam olmadığı halde, tamam uyudu diyorum 10dk demeden cin gibi kalkıp gülücük saçıyor. Her bebeğin kendine özgü uykusu var ağlayıp huzursuzluk yapmıyorsa çok düşünme o uyku ona yetiyor demek ki :)

Bende sadece anne sütü veriyorum. İlk ay kilo alımı 1350 gramdı. 2. Ay 800 gr almış. Bugün evde tarttım 10 gündür hiç almamış görünüyor. :KK43: sütüm çok olmasa da geliyor yine de.acaba yanlış mı emziriyorum. Kakası hafif yeşilimsi. Her bezi çişli. Aç olduğunu gösteren emareler de yok. Çünkü aç olunca acayip ağlıyor. Sütüm mü kalitesiz. Sütünüzün kalitesini arttırmak için neler yapıyorsunuz. Of çok moralim bozuldu.

Kızlar benim kızım tuvaletini yapmadan önce 2-3 saat öncesinden ıkınmaya başlıyor sürekli ara ara ıkınıp ağlıyor ve bu şekilde 2-3 saat sonra yapabiliyor tuvaletini bu normalmi yoksa kabızmı acaba kıvamı sıvı ama her yapması 2-3 saat çabadan ve ıkınıp ağlamadan sonra oluyor.

Kızalr ne yapmalıyım sizce dr a götürmelimiyim şuan yine ıkınmaya başladı sürekli kızarıyor ıkınıyor hiç huzuru kalmadı uyku arasında bile uyanıp ıkınıyor halbuki 2 saat önce yapmıştı rahatladı derken şimdi yine bişr ıkınma başladı.

Son düzenleme:
Canım öğlene yakın kızım uyuyor 2-3 saat kadar, ondan sonraki akşam 8e kadar benim kız da öyle. Üstelik uyutma gibi bir cabam olmadığı halde, tamam uyudu diyorum 10dk demeden cin gibi kalkıp gülücük saçıyor. Her bebeğin kendine özgü uykusu var ağlayıp huzursuzluk yapmıyorsa çok düşünme o uyku ona yetiyor demek ki :)

Evet aynen bizdede boyle. uyanikken huzursuz olmuyo 5 dakika uyku yetmis olarak kalkiyo ama gelisimi icin uyku gerekli diye dusundugumden kafama takiyorum hani ninniler bile yapilmis ya uyusunda buyusun diye :)

Kizlar bu arada benim bebegimin inanilmaz gazi vardi doktor debridat diye bi surup verdi ikinci gunden itibaren gazimiz bicak gibi kesildi. artik gaz bile cikarmiyorum. gunde uc kere yarim olcek veriyorum. Ben ilaca cok karsiydim ama simdi iyiki vermisim diyorum.

Evet aynen bizdede boyle. uyanikken huzursuz olmuyo 5 dakika uyku yetmis olarak kalkiyo ama gelisimi icin uyku gerekli diye dusundugumden kafama takiyorum hani ninniler bile yapilmis ya uyusunda buyusun diye :)

Canım 2. ayından sonra uyku düzeni kurmaya başlıyorlar zaten gece uykusu uzunsa gayet normal bu, kızım 6-7 saat uyuyor hiç uyanmadan sonra emip 2 saat daha uyuyor tekrar emip 1 saat kadar uyuyor gece böyleyiz. Normal geliyor bana açıkçası :) Akşam 8-9 arası uyumuş olur sabah 6-7 civarına kadar. Tabi arada düzeni bozduğu oluyor ama ertesi gün aynı rutine kendi giriyor. 2 aylık bir bebeğin günde 12 ile 16 saat arasında uyuması normal diye okumuştum.

Bende sadece anne sütü veriyorum. İlk ay kilo alımı 1350 gramdı. 2. Ay 800 gr almış. Bugün evde tarttım 10 gündür hiç almamış görünüyor. :KK43: sütüm çok olmasa da geliyor yine de.acaba yanlış mı emziriyorum. Kakası hafif yeşilimsi. Her bezi çişli. Aç olduğunu gösteren emareler de yok. Çünkü aç olunca acayip ağlıyor. Sütüm mü kalitesiz. Sütünüzün kalitesini arttırmak için neler yapıyorsunuz. Of çok moralim bozuldu.

doktor hergün kırmızı et haftada 2 kez balık tüketmeye çalış dedi bende çalışıyorum belki sütün kalitesi için demiştir sonuçta benim değil kızımın doktoru protein işe yarayabilir

Kızlar benim kızım tuvaletini yapmadan önce 2-3 saat öncesinden ıkınmaya başlıyor sürekli ara ara ıkınıp ağlıyor ve bu şekilde 2-3 saat sonra yapabiliyor tuvaletini bu normalmi yoksa kabızmı acaba kıvamı sıvı ama her yapması 2-3 saat çabadan ve ıkınıp ağlamadan sonra oluyor.

Canım benim kızımda 1 aydır öyle. Kakasını masaj yaparak yaptırıyorum. Doktora götürdüm kakada bir şey çıkmadı, idrar yolarında enf. çıktı 15 gün şurup kullandım, ama geçmedi tekrar tahlil verdik temiz çıktı. Bu sefer bağırsak hareketlerini düzenleyici bir şurup verdi. Nispeten rahatız ama arada yine aynısını yapıyor maalesef :KK43:

kızlar merhaba.forumu uzun süredir takip ediyordum ancak yazmaya yeni fırsatım oldu.benim de 8 mart doğumlu bir oğlum var.sormak istediğim şey bebekleriniz ne kadar göz teması kurabiliyor?benimki kurabiliyor ama çok fazla değil genelde hep başka taraflara bakıyor bütün gün başında konuşup duruyorum gözlerime baksın diye.sizin bebekleriniz de durum nasıl?

kızlar merhaba.forumu uzun süredir takip ediyordum ancak yazmaya yeni fırsatım oldu.benim de 8 mart doğumlu bir oğlum var.sormak istediğim şey bebekleriniz ne kadar göz teması kurabiliyor?benimki kurabiliyor ama çok fazla değil genelde hep başka taraflara bakıyor bütün gün başında konuşup duruyorum gözlerime baksın diye.sizin bebekleriniz de durum nasıl?

Diğer uyaranlar daha fazla dikkatini çekiyordur. Benim oğlumda öyle. Anca çok yaklaşınca dikkatle bakıyor gözlerime, bir de emerken. İşte ozaman bitiyorum:)

bizde durum şöyle emerken sürekli benimle göz teması halinde sonra uyuyor zaten...
oyun oynarkende onunla konuştuğum sürece gözlerime ve dudaklarıma bakıyor sıkıldığı zaman hemen etrafına bakmaya başlıyor ama sonra yine benimle göz teması kuruyor...

Merhaba anneler
tecrube kazanmis anneler olarak size danismak icin en dogru yerin burasi oldugunu dusunuyorum. Yardimci olabilirseniz cok memnun olurum. Bende hamile kalmak icin progestan kullandim. 13. Gunu kan tahlili yaptim negatif cikti ve ilaci biraktim. 10 gun icinde regli olmam lazim bugun 7. Gunu ama daha olmadim. Sorum: regli olmaz isem hala hamile cikma sansim varmidir. Yoksa kendimi kandiriyormuyum.

bende senin gibi ilac kullandim canim.
5 gun sureyle.
yumurtam tam gelistigi sirada doktor iliskiye girebilirsiniz dedi.
bizde ole yaptik.
belli bir zaman sonra kan testi istedi tabi doktor ve negatif dedi.
ama ben adet gormemistim (1.5 aydan fazla sanirim)
doktor negatif dedigi icin hamile olmadimdan emindim.
adet zamanimi bekliyodum.
oyuzden hiic test yaptirmadim tekrar.
en sonunda dayanamayip gittim ve hamile oldumu ogrendim.
bize testi erken yapmis olabilirler oyuzden cikmamis olabilir dediler.
bence bekle olmazsan tekrar yaptir derim.
bende ole bir ihtimal olmustu insallah seninkindede olur :))

Fotoğraf paylaşan arkadaslara masallahdiyeyim öncelikle. Puppa bebisinin ayağı çok şirin tatlım. Mirrors.. Sağol canım. Benim kiziminda gündüz uykuları bölük bölük. Doymuyormu diye düşündüm ama sanırım sorun sık emzirmem olabilir. Güzelce karnı doyuyor sonra yarım saatte ada 15 dk da veriyorum memeyi istiyor çünkü ağlıyor vermeyince. Emzik niyetine kullanıyor sanırım.nasıl alistiricam2 saatte bir vermeye? Şu işin sırrını anlatın kizlar hiç mi arada istemiyor. Ark. Biri arada isteyince emzik veriyorum yazmıştı emzikte almıyor. Nasıl oyaliycam?Cok yakınında konuşunca bakıyor gozume gülümsüyor. Ama yanında konusunca dönüp bakmıyor sesime. Emerkende bakmıyor ama biberonla mama emerken bakıyor gozume. Nedense bilmem :)birde mama verme konuşulmuştu. eMemede süt kalmayıp hala açsa kızım memeyi sınırlı sınırlı emiyor çıkarıp çıkarıp tekrar alıyor sonra ağlıyor. Sanki anlam veremiyor süt gelmeyisine şaşkın saşkın bakıyor. Bende mama yapıyorum hemen... Kilosu iyi aslında2 saatte bir emse belki gerek kalmiycak mamaya...

Fotoğraf paylaşan arkadaslara masallahdiyeyim öncelikle. Puppa bebisinin ayağı çok şirin tatlım. Mirrors.. Sağol canım. Benim kiziminda gündüz uykuları bölük bölük. Doymuyormu diye düşündüm ama sanırım sorun sık emzirmem olabilir. Güzelce karnı doyuyor sonra yarım saatte ada 15 dk da veriyorum memeyi istiyor çünkü ağlıyor vermeyince. Emzik niyetine kullanıyor sanırım.nasıl alistiricam2 saatte bir vermeye? Şu işin sırrını anlatın kizlar hiç mi arada istemiyor. Ark. Biri arada isteyince emzik veriyorum yazmıştı emzikte almıyor. Nasıl oyaliycam?Cok yakınında konuşunca bakıyor gozume gülümsüyor. Ama yanında konusunca dönüp bakmıyor sesime. Emerkende bakmıyor ama biberonla mama emerken bakıyor gozume. Nedense bilmem :)birde mama verme konuşulmuştu. eMemede süt kalmayıp hala açsa kızım memeyi sınırlı sınırlı emiyor çıkarıp çıkarıp tekrar alıyor sonra ağlıyor. Sanki anlam veremiyor süt gelmeyisine şaşkın saşkın bakıyor. Bende mama yapıyorum hemen... Kilosu iyi aslında2 saatte bir emse belki gerek kalmiycak mamaya...

onu bi şekilde oyala emme aralıklarını uzat. böylelikle sütünde yeter mamaya gerek kalmaz bence
altını aç spor yaptır bebe yağı sürüp masaj yapabilirsin göbegine gögsüne doğru ben kızımı böyle oyalıyorum seviyo da
birde kızım hani puffffffffffffff deriz dudaklarımız titrer ya onu yapınca kızım bayılıyo dudaklarım uyuşuyo yapmıyorum mızıklıyo yapınca susuyo dili dışarda oda uğraşıyo çok keyifli sesler çıkartıyo sizlerde deneyin

Ay ben de tam bunu paylasacaktim canim.benim oglum da emiyo emiyor.memede sut kalmayinca mi nedir emip emip biraliyoe.snra da basiyor yaygarayi.ben de doymuyor diye 4 kez filan mama veriyorum.2 3 saatte bir istese belki doyacaktir da ne bileyim.krizlere giriyor.

mamaya hemen başlamamaya çalışın ne kadar anne sütü verebilirseniz o kadar iyi
memeyi sık verdiğiniz zaman tabiki dolmaya fırsat kalmaz
çok aceleci görüyorum yaptıklarınızı hemen kolay yolu seçmeyin lütfen
benimde sütüm bi ara yetmiyordu aynı sizin gibi ağzında dolandırıyo gelmeyince sinirli bi şekilde kendini geri çekiyo sonra yine emmeye çalışıyordu
bu hem biraz gaz sorunu olduğu için hava yuttukça midesi şişiyo ememiyo
hemde çok sık emdiği için oluyordu
bende istesede vermemeye başladım ama birden değil azar azar süreyi uzattım
şimdi yine istediği gibi alıyo fakat en azından dolmaya fırsat bırakıyo o fırsat vermezse yine bende oyalayarak fırsat buluyorum
ve şimdiye kadar mama vermedim

Kızalr ne yapmalıyım sizce dr a götürmelimiyim şuan yine ıkınmaya başladı sürekli kızarıyor ıkınıyor hiç huzuru kalmadı uyku arasında bile uyanıp ıkınıyor halbuki 2 saat önce yapmıştı rahatladı derken şimdi yine bişr ıkınma başladı.

gaz için şurup veriyomusun benim oğluşum şurubu bir süre kullandıktan sonra rahatlamıştı
gerçi bu aralar yine ıkınmaya başladı
kakası suluysa kabız değil
ıkınması gazdandır diye düşünüyorum
yinede içini rahatlatmak için götür ben çocuklarda ne olur ne olmaz diye kafamda soru işareti varsa götürüyorum doktora

X