2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472
Benim kadar tatlı yıyen hamiş varmı çk merak ediyorum hegun muhakkak bi çikolata yiyorum meyvede cabası şeker yuklememde bişey çıkmadı allah aşkına sizde çok atlı yıyomusunuz

Ben yemiyorum yani çok yemiyorum. Sadece bir ısırık o kadar :)

cemremm hosbulduk ve gecmis olsun insallah iyisindir ben anca cevap yazmayi ogrenebildmde acemiyim birazcik
:)

Teşekkür canım :KK54:

herkes çok beğenmiş siz de mi içiyorsunuz kızlar :KK9::KK9:

Yok ben içmiyorum. Gebeliğin başından beri 1 litre etmemiştir. Benim koca başımda vicdan yapıyor ben de illa içeceğim demiyorum... O kadarcık içtim ... Zaten gebelik dışında da içmemeye çalışıyorum. Arada bir iki fırt :nazar::KK9:

iyi akşamlar nasılsınız güzel anneler minnoşlar nasıl büyüyorlar mı :KK49::KK16:

Büyüyoruz bakalım haftaya gitmez doktora kaç gram cıkacak

anladım zaten
ben de edebiyatçıyım
:KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76:
orada ikiz doktorlar var ya onları söyledim
ahmet erdem
mehmet erdem

eşin osmaniyenin neresinden?
ecik dedikoduyu benle et
benim de bir tarafım oralıııı da

Aslen Adıyaman ınn dut köyü ama ailesi osmaniyede yaşıyor. Senin ne tarafın oralı???

Son düzenleme:
benide araniza alin benim kizimin beklenen dogum tarihi 20 mart ilk bebegim olucak allah nasip ederse yasim 26 biraz hamilelik gunlerimi anlatayim hamile oldugumu ogrendigmde ne yazikki yurtdisinda calisiyorduk esimle beraber 3 ayimi orda gecirmek zorunda kaldim ilk 3 ayim surekli hastalik halinde gecti hergun mide bulantisi halsizlik uykusuzluk gibi vb sikintilarim oldu tabi bide idrar yolu enfeksiyonu gecirdim yurtdisinda olmak ne yazikki rus bi doktorla tercuman esliginde anlasmaya calismak ve onlara guvensizlik berbat bir duyguydu ve sonunda turkiyeye dondum ucaktan indigim sabah solugu hastanede aldim ve 11 haftalikken ilk kez kalp atisini duydum ikili testimde sorun yoktu allaha sukur ayrintili ultrasonda iyi gecti benim tek sorunum suanda asiri kilo aliyorum saglikli besleniyorum sebze meyve sut urunleri gibi ama cok kilo almaya devam ediyorum bakalim bu cuma kontrolumuz var ve seker testim yapilicak ondan korkuyorum insallah bisey cikmaz bide tiroitim az calistigi icin ilac kullaniyorum oda kilo almama neden olabiliyormus tabbi neyse cok fazla uzattim..Allah heepinizin bebislerini saglikla kucaginiza almayi nasip eder insallah :)

hoşgeldin canım

evet canım yükün ağır
iş, eş, çocuk
ne güzel üstesinden geliyorsun
ve hoşuma giden çok da dik bir duruşun var

evet canım herkesin sınavı farklı
rabbim diğer şeylerde güldürsün yüzünü inşallahhhhhh

ee anne olunca öyle oluyo eskisinden daha sabırlı oluyo insan iç güdüsel bişey bu sanırım
ayrıca bide kedimiz var kedi bile kaprisli
eşime diyorumki
ben bebekle ilgilenirken kediyle oğlumuda sen sevki kıskanmasınlar
kedicik bile aileden oldu:))

GÜNAYDIN HERKEZE...
ben bu gün erken kalkmak zorunda kaldım malesef
gece komşular uyutmadı
sabaha karşıda oğluş kalktı uyutmadı
çok sinirli ve gıcık bi halim var şu an

zaten bu aralar uykumu alamıyorum
ne kadar uyusamda yorgun hissediyorum kendimi
bide böyle uyuyamayınca sinir küpüne dönüyorum

bide bir kaçtane kurabiye atıştırdım
kalp çarpıntım var kendimi hiç iyi hissetmiyorum
yazmıştım daha önce 1 yıl önce mide ameliyatı oldum o zamandan beri iyileşemedim
yemek yedikten sonrada nabzım 100 ün üzerine çıkıyo beni hasta ediyo çok kötü oluyorum

ne için ameliyat olmuştun canım? geçmiş olsun. benimde yemeklerden özellikle akşam yemeğinden sonra acaip kalbim çarpıyor balkona kısakollularla falan atıyorum kendimi biraz geçiyor. sıcaktanmıdır yemektenmidir anlamadım gitti.

günaydınn güzel anneler ve güzel bebişleri.umarım herkes keyifli bir hafta sonu geçirmiştir.ben yavrumu gördüm hafta sonu.1kg 300 gram olmuş :) çok şükür allahıma büyüyo ve bizde büyüyoruz yavaş yavaş.bugün kan uyuşmazlığı ignemi yaptırmaya gidecem.benim gibi eşiyle kan uyuşmazlığı olan ve iğnesini yaptıran ya da yaptıracak olacak arkadaşlar var mı.

geçmiş olsun canım maaşallah bebişine :)

kızlar benim bebiş sık sık göbeğimin hafif sağında sertleşiyo
yani sanki oraya toplanıyo ittiriyo gibi oluyo ve aşırı bi gerilme hissediyorum öyle olduğunda sizdede oluyomu
dönerkende sancım oluyo artık
heyecandan doktora sormayıda unuttum daha 3 hafta var doktora gitmeme

evet ya ilk bebişte böyle değildi genelde tekme falan atıyodu çok netti hareketleri. bu hatun bi tarafta toplanıyo sanki orayı tırmalıyo gibi bişeyler yapıyo :KK9: eşime diyorum kazarak çıkacak karnımdan :KK52:

Eki Görüntüle 572899 bu da kızıma ördüğüm pattaniyee:)

haaarika olmuş ya ben 2 sıra bile öremem böyle örenleri görünce çok özeniyorum valla ellerine sağlık

şimdi dermoeczanem den alışveriş yapıcam kızlar en uygun fiyatlar orada. eczaneden mustela çatlak kremi aldım 70TL ye o sitede 3lü paket var tanesi 53e geliyor. sonra bacak rahatlatıcı krem. yeni doğan konak önleyici şampuan çok iyiymiş. bir de lansinoh un memeucu kremi ve gogus pedi :KK34: vücut şampuanı ve pişik kremi olarak da sebamed kullanmayı düşünüyorum

canım diğerlerini bilmiyorum ama sebamedde PEG diye bi madde var kanserojen. içeriğine bi bak istersen.

şu beşiklere bayılıyorum kızlar
Eki Görüntüle 573031

aynen bendeeeee:nazar:

Sizlere birşey danışmak istiyorum detaylı ultrasona gırdiğimde oğlumda tek arter olduğunu soylediler çok uzuldum sadece 100 bebekten 1 nde rastlanıyormuş ama allahu tealadan geldiği için yapabilcek bişeyim yok yinede hamdolsun şukurler olsun ama takdir edersinizki çok uzulup kafaya takıyorum acaba kilo aldımı diye hep duşunuyorum hep karnıma bakıyorum buyudumu diye ama anlamıyorum tabi başından beri maşallah kilosu hep 10 gun ileride tek arter olanların kilosu duşuk oluyomuş benimki iyi diyolar boyle olan bebeklerde kalp ve bobrek anomalisi olabilyomuş ama çok sağlıklı doğan varmış kısacası boyle olupta sağlıklı doğum yapan annelerin bir iki lafına ihtiyacım var noolur bir bilen varsa anlatsın şimdiden teşekkurler rabbim herkesin evladına sağlık versin

canım çok takma kafana. benim de ilk gebeliğimde kalbinde sorun olabilir demişti çok şükür gayet sağlıklı kızım.sağlıklı denilenler özürlü olabiliyor özürlü denilen sağlıklı olabiliyor. Allaha dua et gerisini ona bırak içini ferah tut ki bebişin de etkilenmesin.

Eki Görüntüle 573086 bu ellerimle hazırladığım kapı süsümüz:):)

bu da çook güzelllll :KK9: :KK9: :KK9:

Dostlar yukarıda müstela yerine müsteşar yazmışım. :KK9: müsteşar diye bir krem yok haberiniz ola:KK9:

bende o krem yeni mi çıkmış yahu o nası isim diyodum :KK1:

ben arada bir kola içiyorum:KK17:

bende içiyorum valla :nazar: annem varken içemiyorum ama kızıyo :KK1:

Benim kadar tatlı yıyen hamiş varmı çk merak ediyorum hegun muhakkak bi çikolata yiyorum meyvede cabası şeker yuklememde bişey çıkmadı allah aşkına sizde çok atlı yıyomusunuz

bende çok yiyorum. ilkinde de çok yemiştim içim dışım tatlı oluyo valla :KK56:

Biz kızımla gün geçtikçe büyüyoruz artık hangimize gidiyor kilolar doğumda görecez bakalım,ilk kızım gibi 1900 gramcık çıkarsa işimiz var,şimdiye kadar 7 kg aldım kadının biri son üç ayda 15 kilo daha alırsın diyor yok artık dedim o kadar olmaz herhalde ama kafama da takılmadı değil şimdiden ağırlaştığımı hissediyorum şeker yüklemesi 76- 1 saatlik de 116 çıkmış iyi galiba baktığıma göre çarşamba da fetal kalp taramamız var umarım güzel haberlerle dönerim hepinize ve bebişlere selamlar....

yok canım ya neymiş o 15 kilo.. fetal kalp taraması rutin bişeymi dr bişeyden şüphelendiği içinmi size yaptırın dedi? benim hiç haberim yok daha önce duymadım da..

gündüz telden girmeye çalıştım sorun vardı heralde başka yerler açıldı yada açılmadı falan..ne çok yazmışsınız oku oku bitmedi :KK9:
bugün bende işe başladım ya raporluydum geçen hafta.. çok zor geldi valla sabah kalkıp işe gitmek. bi de zaten dün gece kızım uyutmadı sağolsun ha bire bişey istedi oturdu muhabbet etmeye başladı falan.. acaip uykum var gidip yatıcam şimdi
işyerinde de 3 hamile bayanız biyere sığdıramadılar bizi ha bire yerimizi değiştiriyolar falan deli oldum resmen bütün gün onunla uğraştılar en son biyere verdiler burda kalırım inşallah bakalım hayırlısı..

canım dünden beri tulumba tatlısı çekiyo geçer dedim geçmedi valla şimdi kocişe dedim bu saatte aramaya gitti bakalım :) :KK1:

yok canım ya neymiş o 15 kilo.. fetal kalp taraması rutin bişeymi dr bişeyden şüphelendiği içinmi size yaptırın dedi? benim hiç haberim yok daha önce duymadım da..[/QUOTE]

canım üniversite hastanesinde kontrollerimi yaptırıyorum 28 haftaya kadar bakıyorlarmış,bana bişey demedi ama rutin olduğubnu söyledi umarım bir sorun yoktur,

Merhaba canım bende senin gibi az kilo aldım 5-6 falan bana da az geliyor bebişler alsın da böylesi bizim için iyi.fetal eko için bende 2 ay önce gün almıştım benimkine 10 gün var ama nasıl bişey diye çok merak ediyorum korkuyorumda çok detaylı olduğu için bişey çıkarsa kafama takarım.neyse hayırlısıyla inşallah atlatıcaz.yapıldıktan sonra beni bilgilendirirsen çok sevinirim.güzel haberler alırız inşallah şimdiye kadar güzel geçti herşey :)

demek az bunu duyduğuma sevindim,benim az kalmış o zaman 28 haftaya kadar bakıyorlarmış zaten döndüğümde haber veririm inşallah bebeiğin kalbine kalp odacıklarına bakaaklar sorun var mı yok mu diye olası bir sorun avarsa doğumdan sonra erken müdahale edilme şansı var o iyi hayırlısı bakalım sağlıcakla...

canım üniversite hastanesinde kontrollerimi yaptırıyorum 28 haftaya kadar bakıyorlarmış .!.:
anladım bize bişey demedi dr ilk hamileliğimde de duymadım ondan sordum yarın dr uma sorayım olmazsa bende zaten 28. haftadayım bu hafta olması gerekiyor o zaman

hosbulduk canim umarim duser sekerin diyete uymaya calis kesinlikle benim kilo alisim anormal 18 kilo aldim ve asiri yemiyorum hamile olmadan once bile daha fazla yiyordum sadece ft4 tiroitim az calistigi icin mi bilemiyorum sekerdende korkuyorum cuma gunu bekliyorum kizimida gormek istiyorum 1 ay bana cok uzun geliyor :) senin bebisinin cinsiyeti neydi ?[/QUOTE]

Al brndende o kadar bende 18 kilo aldım. Şeker normal, troit yok aşırı yemiyorum ama kilo almaya devam ediyorum. Sonumu çokmerak ediyorum :KK43:

ben arada bir kola içiyorum:KK17:
İtiraf ediyorum ben de içiyorum :KK17:Ama sonrasında midem fena oluyor :KK43:

Eşim hergün çikolatalarla gelir eve, her akşam da evdeki bütün meyvelerden birer tane :) Şeker yüklemesinde de bi sorun çıkmadı çok şükür.

canım nasıl bir hastalık bu çok geçmiş olsun :KK5:
Saman nezlesi de deniliyor canım bütün yıl sürüyor ve durup dururken arka arkaya 5-10 kere hapşırmaya başlıyabiliyorsun ve yorgun düşüyorsun artık hapşırmaktan. Hamileyken de bazen kasıklarıma ağrı giriyor hapşırırken sürekli bi nezle halindesin,genelde burnun tıkalı berbat bişey yani canım. Herkes ıkınarak doğurur bu gidişle ben hapşırırken doğurucam heralde :2:

hosbulduk canim umarim duser sekerin diyete uymaya calis kesinlikle benim kilo alisim anormal 18 kilo aldim ve asiri yemiyorum hamile olmadan once bile daha fazla yiyordum sadece ft4 tiroitim az calistigi icin mi bilemiyorum sekerdende korkuyorum cuma gunu bekliyorum kizimida gormek istiyorum 1 ay bana cok uzun geliyor :) senin bebisinin cinsiyeti neydi ?

Al brndende o kadar bende 18 kilo aldım. Şeker normal, troit yok aşırı yemiyorum ama kilo almaya devam ediyorum. Sonumu çokmerak ediyorum :KK43:[/QUOTE]

benimde etrafimdaki herkes ve doktorum sonumu merak ediyor inanmiyorlarda cok yiyorum zannediyorlar tek annem butun gun yanimda o hak veriyor bende kafama cok taktim bi kac gun ama sonra yapicak bisey bulamadim rejim yapicak halim yok ya ekmegi az yiyordum artik kepekli yiyorum tatli yok sadece muz elma falan yiyorum doktor olmazsa vitaminide kan hapinida kesicez dedi bakalim kontrolde belli olucak yuruyus yapmaya calisiyorum o zamanda kasiklarim agriyo yani yapicak biseyim kalmadi bakalim sonumuz ne olacak sonra veririm ondan korkmuyorumda dogumda sorun olucak en cok ondan korkuyorum normal dogum istiyorum ben bide hayirlisiyla 3ayi atlatip saglikli sekilde bebeklerimize kavusuruz insallah

benimde etrafimdaki herkes ve doktorum sonumu merak ediyor inanmiyorlarda cok yiyorum zannediyorlar tek annem butun gun yanimda o hak veriyor bende kafama cok taktim bi kac gun ama sonra yapicak bisey bulamadim rejim yapicak halim yok ya ekmegi az yiyordum artik kepekli yiyorum tatli yok sadece muz elma falan yiyorum doktor olmazsa vitaminide kan hapinida kesicez dedi bakalim kontrolde belli olucak yuruyus yapmaya calisiyorum o zamanda kasiklarim agriyo yani yapicak biseyim kalmadi bakalim sonumuz ne olacak sonra veririm ondan korkmuyorumda dogumda sorun olucak en cok ondan korkuyorum normal dogum istiyorum ben bide hayirlisiyla 3ayi atlatip saglikli sekilde bebeklerimize kavusuruz insallah[/QUOTE]

Benim doktorumun yorumu tamamen bünye meselesi dedi kilo alman gerekiyorki alıyorsun dedi artık daha rahatım sorun etmiyorum. 30 kılo ile hamileliğini tanamlayan insanlar var. Yapacak birşey yok rahat ol :)

benimde etrafimdaki herkes ve doktorum sonumu merak ediyor inanmiyorlarda cok yiyorum zannediyorlar tek annem butun gun yanimda o hak veriyor bende kafama cok taktim bi kac gun ama sonra yapicak bisey bulamadim rejim yapicak halim yok ya ekmegi az yiyordum artik kepekli yiyorum tatli yok sadece muz elma falan yiyorum doktor olmazsa vitaminide kan hapinida kesicez dedi bakalim kontrolde belli olucak yuruyus yapmaya calisiyorum o zamanda kasiklarim agriyo yani yapicak biseyim kalmadi bakalim sonumuz ne olacak sonra veririm ondan korkmuyorumda dogumda sorun olucak en cok ondan korkuyorum normal dogum istiyorum ben bide hayirlisiyla 3ayi atlatip saglikli sekilde bebeklerimize kavusuruz insallah

Benim doktorumun yorumu tamamen bünye meselesi dedi kilo alman gerekiyorki alıyorsun dedi artık daha rahatım sorun etmiyorum. 30 kılo ile hamileliğini tanamlayan insanlar var. Yapacak birşey yok rahat ol :)[/QUOTE]

benimde allahtan doktorum cok iyi strese sokmuyor bide o ters davransa ciddi sinir bozucu olurdu bende duydum 30 kilo alip normal dogum yapan bile var ama ben 30 kiloyuda gecmekten korkuyorum cunku herkes esas son 3 ayda kilo aliniyor diyor bakalim gorucez rahat olmaktan baska caremiz yok :) hersey bebisler icin :)

Gunaydin arkadaslar
Bugün evdeki 2. gunüm. Preeklampsi başladığı icin bu hafta evdeyim. Haftasonu kontrolum var, geri kalan süreyi nasıl geçireceğime o zaman karar vereceğiz. Ama sanırım yatırırlar. Doktorum şimdi bile almak zorunda kalsak yaşatiriz merak etme dedi, ama bunu duymak iyi mı kötü mü bilmiyorum :)
İnşallah kızım iyice güçlendiğinde ve miyadinda doğacak.

Yemediği halde kilo alan arkadaşları okudum ama alıntı yapamadım. Ödem de olabilir. Arada sırada tansiyonunuzu olcturseniz iyi olur, gözünüzden bir şey kaçmamış olur.

ya çok güldüm =) bu forum bizi çok etkiliyr içimizden biri oluyrz =) bu arada geçmiş olsun..bundan sonraki aylarda sıkıntılarımız başlıyr anladığım kadaryla..dikkat etmeliyiz.
lolo arkadaşım bendede oluyor bizim kız öyle bir dönyr ki karnımda sanki amuda falan kalkıyr takla atıyr gibi stres oluyrm hiç durmmuyor neden acaba çok şekerli yiyen biri de değilim!!!benimde 3 hafta var doktora gitmeme =) ama geçsin şu zaman çok heyecanlıym..bende alacağım takımı ekleyeyim bakalım beğenecek misiniz?Eki Görüntüle 572815

takım güzelmiş çok beğendim

demek sendede oluyo iyi ozaman normal bişey

gece bi hapşurdum bebeğin olduğu taraf öyle bi sancıdıki
bebişim karnımın ortasında topaklaştı resmen yavrum uykusunun arasında hoplattım çocuğu heralde

geceyim ben çok geçmiş olsun sorun olsun yada olmasın hepimizin erken doğum riski var,lütfen sende kafana takıp bebeğini üzme....çok kaderci değilim ama ölüm ve doğum allahtan....arkadaşımın eşi 39.hafta doğumu sezeryan için gün aldı,ona rağmen erken 38.haftada geldi....inşallah bebeklerimiz bizi son güne kadar bırakmaz....

mihs oğlunun odası çok güzel olmuş sağlık ve mutlulukla kalmayı nasip etsin....şimdi sen o odaya baktıkça neler geçiyordur gözünün önünden....ay çok heyecanlandım....

akıntıları olan arkadaşlar aynısı bende de var...ama sancı kanama olmadığı sürece bir sıkıntı yokmuş...normalmiş....ama anormal bir durum tabiki doktora bildirilmeli,

adını unuttum bir arkadaş yazmış yemek yedikten sonra çok çarpıntım oluyor diye,aynı sorun bende de var,yemek yedikten hemen sonra ateş basıyor ama öyle böyle değil sonra kalbim bir anda duracak gibi çarpıyor dün akşam o soğuk balkona zor attım kendimi hava soğuk ama bana işlemiyor,eşim yatırdı yatağa kapıyı açtı kolonya sürdü kendime geldim...neden öyle oluyor acaba??

adını unuttuğun arkadaş benim canım

benimkinin sebebini geçirdiğim mide ameliyatına bağlıyorum
sindirimim çok yavaşlamış öyleki 12 saat açlıktan sonra endoskopiye girmiştim midemde ve bağırsaklarımda yemek artıkları vardı bolca hemde
doktorlar çok şaşırmıştı bağırsak hareketlerin normal bi insanınki gibi değil çok yavaş çalışıyo demişlerdi
sanırım benimki bununla alakalı
o ameliyata 100 kilo girmiştim ve yaklaşık 1.5 2 ay içinde 63 e kadar düşmüştüm
gerçi şu aralar yine kilom çıkmaya başladı ama inşallah fazla çıkmaz ve çabuk veririm
bende öyle kötü oluyorum bi ara bayılmaya bile başlamıştım benide eşim tutup yatağa zorla götürüyodu allah yardımcımız olsun ne diyim gerçekten çok zor

Ne içiyonuz iyi bişeyse bende içim

yok canım iyi bişey değil Cola :KK1:

canım diğerlerini bilmiyorum ama sebamedde PEG diye bi madde var kanserojen. içeriğine bi bak istersen.

bende içiyorum valla :nazar: annem varken içemiyorum ama kızıyo :KK1:

sebamede bi bakıyım canım ya:KK53: sağol.

Benim annem canın ne istiyosa iç diyo ama eşim çok kızıyo yarın geliyor artık arada kaçamak da olsa içemem:KK1: gerçi daha iyi olur içince kızım hiç durmuyo sevinçten mi rahatsızlıktan mı bilmiyorum artık :KK9:

Bu arada kızlar ben yarından sonra artık uzun bi süre giremem. eşim izinde olacak 4 aydır ayrıydık biliyorsunuz. Herkes şimdiden kendine çok iyi baksın Hepinizi öpüyorum:KK54:

bU carpıntı problemi bende de var benim nabzım 120 lere çıkıyor ve midem patlayacakmış gibi oluyor. özellikle kahvaltıdan sonra oluyordu benim doktor özellikle bal ve recel gibi tatlı seyler tüketme dedi, biraz daha rahatladım ama yine her yemekten sonra oluyor. Reflü de cabası....

bana kimse çare bulamadı malesef
benimde öyle 120 yi buluyo nadirde olsa geçtiğide oluyo
nabzım yükselirken tansiyonumda düşüyo bayılacakmışım gibi oluyo
bazen normal yemekten sonra bazen 1 bardak su bile içsem oluyo anlamadım ne yemeliyim ne yememeliyim
öyle olduğunda uyumam gerekiyo anca bir kaç saat uyursam kendime geliyorum ama bütün gün yorgun ve hasta gibi oluyorum

X