• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

bu da ihtiyaç tan "sen sor ben söyleyeyim. bu da tavsiye edilir... tarih coğ. ve vatandaşlık... gayet ayrıntı. her soru da var

$100_1429.jpg $100_1426.jpg

:1::1::1: ne güzel bişey bu abla :1::1::1:
nerde satılırki bu
canım bugün bime gelmiş ben de tesadüfen gördüm, hem de 3.95 ama tadı o kadar güzel ki, kolalı jelibon gibi :52: öyle resimdeki gibi kahve rengi ama renk vermiyor, çok hafif parlatıyor ve nemlendiriyor, benim dudaklarım soğukta çok kurur, lip balmları çok kullanırım. bir de niveanın narlı lipgloss ı var, o da bildiğin nar, o baya parlatıyor, renk vermiyor, bi de içinde simleri var dudağını hafif simlendiriyor, onu da tavsiye ederim :40:
bu da ihtiyaç tan "sen sor ben söyleyeyim. bu da tavsiye edilir... tarih coğ. ve vatandaşlık... gayet ayrıntı. her soru da var

Eki Görüntüle 525428 Eki Görüntüle 525421

bu bende de var gelinim, ben de çok memnunum. özellikle deneme çözüceğimiz zamanlarda yapamadığımız unuttuğumuz konuları buradan öğrenmek için ideal :40:

yarınki ders programım :53:
matematik, ölçme, ölçme, tarih, tarih, tarih :53:
3 saat ard arda tarih miiiiiii :27:
yarın bayılmazsam iyidir :37:

Eki Görüntüle 525428 Eki Görüntüle 525421

Benim başım kel mi,ben de alayım bir ara.:27:

yarınki ders programım :53:
matematik, ölçme, ölçme, tarih, tarih, tarih :53:
3 saat ard arda tarih miiiiiii :27:
yarın bayılmazsam iyidir :37:

Ne güzel kız,bence harika program.:27::27:

Beni işledin mi tabloya sedefim ? :9::9:

Sedefcim maşallah aynı hızla devam ediyorsun çalışmalarına... Ben de yeni başladım eğitim bilimlerine..

Yalnız ihtiyacın videolarını bulamadım bana yardımcı olabilir misin? Sen indirmiştin sanırım...

kızlar bir şey sorucam biz doğu görevini mutlaka yapmak zorundayız değil mi?yani 100 alıp ankaranın göbeğine atansakta doğu görevini 3 yıl ya da kaç yılsa bir ara yapmak durumundayız değil mi?birisi bana bugün hayır yapılmıyo falan dedi de bende şaşırdım bi:53:

kızlar bir şey sorucam biz doğu görevini mutlaka yapmak zorundayız değil mi?yani 100 alıp ankaranın göbeğine atansakta doğu görevini 3 yıl ya da kaç yılsa bir ara yapmak durumundayız değil mi?birisi bana bugün hayır yapılmıyo falan dedi de bende şaşırdım bi:53:

canım tam bilmiyorum ama benim bi tanıdığım iç anad. bi yere atandı, orası doğu yeri olarak geçmiyomuş o kendi tercih etmiş ama atandığı için orada yaptığı doğu görevi yerine geçiyormuş, yani bana böyle demişti, bu durumda sende ankaraya atansan orası senin için 5 yıl olmak kaydıyla doğu görevi sayılıyor ama ben bilmiyorum sadece duyum

bunu bilen varsa cevaplasa ya kızlar böyle bilgilerde önemli atanınca çok bilgisiz kalmayalım:37:bu tür moral bozmayan paylaşımlarda yapalım:34:

kelebekim ailene kulaklarını tıka. dershanede de çalışma, sadece kpssye odaklan ve 90 ı al derim ben :34: hep aklımda devlette olmak kalıcak diyosun, bi de oraya başlayınca iyice stres yapıcaksın eyvah dershanede vaktim gidiyo, yok işte eve geliceksin yorgun argın nasıl çalışıcam şimdi vs diceksin başın ağrıcak ohoo, öbür türlü evdeyken kendine güzel bi program yaparsın. günü 24 saat olarak düşünürsün, uykunu ona göre ayarlarsın ve düzenli gittiğin sürece dizini de izlersin dışarı da çıkarsın her şeyi yaparsın. ama işin içine bi de çalışmak girince bu sefer çok yorulursun bence, branşın ne? sınıfçılara bu yıl 6 il açılmıştı, benimkiler de yollamayız seni diyolar, ama ben yine de elimden geleni yapıcam, belki de başka iller de açılır ne biliim bunları şu an düşünmek anlamsız sen sadece sınavına odaklan ve al puanını, ondan sonra inş şırnaktan daha iyi bi yere atanırsın canım :16:

Biyoloji malesef:(( Hele ben atanayım görmezler. Yılbaşına kadar konular tekrar tekrar tarayıp konuları bitirmek. 2013 sadece soru çözeceğim ve denemeler :)))
Aslında iş ciddiye binsin gönderirler .Yolumuz açık olsun canım benim :)))Gerçek bir öğretmen olursam huzuru bulacağım :))

kelebekim ailene kulaklarını tıka. dershanede de çalışma, sadece kpssye odaklan ve 90 ı al derim ben :34: hep aklımda devlette olmak kalıcak diyosun, bi de oraya başlayınca iyice stres yapıcaksın eyvah dershanede vaktim gidiyo, yok işte eve geliceksin yorgun argın nasıl çalışıcam şimdi vs diceksin başın ağrıcak ohoo, öbür türlü evdeyken kendine güzel bi program yaparsın. günü 24 saat olarak düşünürsün, uykunu ona göre ayarlarsın ve düzenli gittiğin sürece dizini de izlersin dışarı da çıkarsın her şeyi yaparsın. ama işin içine bi de çalışmak girince bu sefer çok yorulursun bence, branşın ne? sınıfçılara bu yıl 6 il açılmıştı, benimkiler de yollamayız seni diyolar, ama ben yine de elimden geleni yapıcam, belki de başka iller de açılır ne biliim bunları şu an düşünmek anlamsız sen sadece sınavına odaklan ve al puanını, ondan sonra inş şırnaktan daha iyi bi yere atanırsın canım :16:

Biyoloji malesef:(( Hele ben atanayım görmezler. Yılbaşına kadar konular tekrar tekrar tarayıp konuları bitirmek. 2013 sadece soru çözeceğim ve denemeler :)))
Aslında iş ciddiye binsin gönderirler .Yolumuz açık olsun canım benim :)))Gerçek bir öğretmen olursam huzuru bulacağım :))

işte bu :46: hadi hayırlısı tatlım benim :16:

hocam teşekkürler . ben gy gk den konu çalışırken eğitim bilimlerindende her gün bir ünite okuyacagım . 2 3 ayda biter diye düşünüyorum sonrasında eğitim bilimlerini tekrar baştan alırım hocam . tam plan yapamadım daha bu yıl benim ilk girişim olacak sınava .

Hizmet puanları oluyor.

4,5,6 olanlar doğu diye geçiyor.Kontenjanda görürsün.

Burası Erzurum da olabilir,Milas'ın bir köyü de...

Puan konuşur yani.

Babamın arkadaşının kızı 88 aldı,Milas'ın köyünde doğu hizmeti yapıyor.

7 yıl kalmak zorundaymış.

Esas doğuda bu süre kısalıyor tabi.:ssz:

Hizmet puanları oluyor.

4,5,6 olanlar doğu diye geçiyor.Kontenjanda görürsün.

Burası Erzurum da olabilir,Milas'ın bir köyü de...

Puan konuşur yani.

Babamın arkadaşının kızı 88 aldı,Milas'ın köyünde doğu hizmeti yapıyor.

7 yıl kalmak zorundaymış.

Esas doğuda bu süre kısalıyor tabi.:ssz:

şunu da eklemek isterim:

eşlerden biri doğu hizmetini tamamlamışsa, diğeri muaf tutuluyor.

günaydın kızlar

gelişim psikolojisi bitmiş, sorularını çözüyordum. elimde güzel bir kaynak var. yargı çek kopart yaprak test. linki de vereyim:

Yargı Yayınları KPSS Eğitim Bilimleri Çek Kopart Yaprak Test 2012

üstelik 6 tl ye düşmüş burada. kaçırmayın derim. her bölümden yaklaşık 12şer sorudan 14 test var. fakat asıl önemli olan güncel bir kaynak olması. 2012 basım zaten. ben gelişime en son x yayıncılıktan çalışmış olmama rağmen, "çağdaş psikodinamik yaklaşımlar" başlıklı testteki hiç bir soruyu yapamadım çünkü adamların isimlerini yeni duydum. seçeneklerden çıkarım yapıp bir sayfa not çıkardım fakat yeterli değildir.önce bu şahs-ı muhteremlerin isimlerini vereyim, sonra da çıkardığım notları paylaşayım.

inşallah sizin de işinize yarar. link verdiğim eserde kaliteli sorular var, tavsiye edilir.

bu arada linkteki kitap stokta sadece 6 adet kalmış haberiniz olsun

bunlar benim 12 sorudan çıkardığım notlar:

ÇAĞDAŞ PSİKODİNAMİK KURAMLAR

KURAMCILAR: Jung, Horney, Adler, Fromm, Eysenck, Sullivan

JUNK:

*bilinçdışının insanlar tarafından paylaşılan ortak(kolektif) bir boyutu vardır.
*kişiliğin gelişiminde hem sosyo-kültürel hem de biyolojik faktörler etkilidir.
*insanlar içe dönük ve dışa dönük yönelimlerle dünyaya gelirler.
*insanlar, içlerinde her özelliği zıtlarıyla barındırırlar.

junk'la ilgili anahtar kavramlar: kişisel bilinçaltı, kolektif bilinçaltı, psikolojik tipler, arketip

HORNEY:

*İnsan davranışlarının temelinde fizyolojik faktörlerden öte toplumsal ilişkiler yatar. aile içi ilişkiler önemlidir.
*ölüm iç güdüsü yoktur.
*insanın güvenlik ve doyum olmak üzere iki temel ihtiyacı vardır.
*kişilik değişime açık değildir.
*üç tip davranış vardır: insanlara yönelme, insanlara karşı olma ve insanlardan kaçma------> soru köklerinde bu üç kavramdan birisi geliyor, "aşağıdaki durumlardan hangisi bu kavrama uyar-uymaz" şeklinde devam ediyor.

ADLER:

*Farklı çocukların farklı kişilik özellikleri göstermesi doğum sırasında yaşananlardan kaynaklanır.
*bireyler, doğuştan diğer insanlara yönelik bir sosyal ilgiye sahiptir.
* Adler ile ilgili anahtar kavram: yetersizlik duygusu

FROMM:

*İnsan davranışları üzerinde özgürlük duygusu etkilidir.fakat yalnızlık korkusu özgürlüklerini sınırlamalarına sebep olur.

Back