hiç bir şey umurumda değil artık.
oğlumu bu lanet yerde büyütmeyeceğim.
Allah'ın belası sistem bu sene sadece 1 Türkçe Öğretmenini 100 tam puanla bile atasa o öğretmen ben olacağım!!!!!!!!!!!!
Öğretmenlik tarih oluyor,kapatılsın bütün eğitim fakülteleri,gencecik insanlarla hayatlarıyla gelecekleriyle oynamasınlar artık!
Öğretmenlik tarih oluyor,kapatılsın bütün eğitim fakülteleri,gencecik insanlarla hayatlarıyla gelecekleriyle oynamasınlar artık!
aahh kızlar :26:
bugün yüksek lisans ders programını öğrenmek için okula gittim.istanbuldaki büyük bir devlet üniversitesinin fen-edebiyat, eğitim fakültesi öğrencilerini görünce içim cız etti.bikaç yıl sonra nelerle karşılaşacaklarını bilmiyorlar.üniversiteyi kazandıkları için seviniyorlar ama işin aslı öyle değil.bu fakülteler özellikle fen-edebiyat diplomalı işsiz hazırlıyor.öğrenciler bunu bilmeli..okurken formasyon almış şanslı bir fen-edebiyatlı olarak yazıyorum bunları.tercihlerimi yaparken fen-edebiyat yazma formasyon almak çok zor demişlerdi.başta kavak yelleri var,hayat çok kolay ya "olsun ben alırım" diye diklenmiştim.haklılarmış oysa ki.Allah'a her gün şükrediyorum ki çıkan bir yasayla okurken formasyon aldım.alamayan arkadaşlarımın durumu ortada.ben de formasyon aldım ama bu daha başlangıç.önümde kpss var ve ben elimden geleni yapacağımm..bu başlık iyi ki var içimizi dökebiliyoruz ve birbirimizi en iyi biz anlıyoruzz
kuzenim tarih mezunu. formasyon da yoksınav dersanesinde işe başlamıştı ne güzel. müdür demiş ki "hocam dersaneler kapanıyor, koleje çevrilse bile öncelik eğitim mezunlarının ve formasyonluların olur. ne yapın edin alın"
kızın devlet üniv. yüksek lisansa ortalaması da yetmiyor... ingilizce sıfır...
işte hepimiz fakülte yıllarında leylaydık
ya ingilizce kursuna git, ya alese gir puanın cepte olsun... ya senin gibi formasyon al...
kıza o kadar üzüldüm ki... formasyon alsa tarihten nasıl atanacak?
üds kursuna gitse sadece özel üniversitelere başvurabilir...
en iyisi gygk e girip memurluğa başvurmak, o da her yeri yazamıyorsun. kendi bölümünden mezun aramayan çok az seçenek var. yurtkuru biliyorum ben sadece.
mesela son memur alımında ben sadece toprak mahsulleri ofisinde tartı memurluğunu seçebiliyordum
x akademiye yazıldım ama vazmı geçsem
BAKANIN SON AÇIKLAMASI:
Bir gazetecinin ''Branş öğretmenlerinin eksikleriyle ilgili zaman zaman şikayetler oluyor. Bunlar zamanla giderilecek mi-'' sorusu üzerine Bakan Dinçer, şunları söyledi:
''Bizim öğretmen ihtiyacımız, açığımız var. Aşağı yukarı yeni eğitim sistemiyle birlikte 160 bin civarında öğretmene ihtiyacımız vardı. Geçtiğimiz hafta içinde 40 bin öğretmenimizin atamasını yaptık. Şimdi yaklaşık 120 bin öğretmeni bundan sonra özellikle de liselerde okullaşma oranlarının yüzde 100'e çıkması halinde ihtiyacımız olacak. Bunu da hükümetimiz zaman içinde bize ne kadar kadro verirse atayarak telafi etmeye çalışacağız. Benim tahminim en geç 3 yıl içerisinde Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu öğretmenlerin norm kadroları doldurulmuş olacak. Ama buna karşın her yıl emekli olan yahut da ayrılan öğretmenlerimizin yerine cüzi miktarda öğretmen ihtiyacımız olacak. Onları da yıllık olarak karşılayarak bundan sonra çok ciddi anlamda bir öğretmen ihtiyacı duymayacağız. Önümüzdeki bir kaç yıllık sürede Türkiye'de hem altyapı eksikliği önemli oranda giderilmiş olacak hem öğretmen eksikliği hem de bundan sonra Türkiye'deki fırsat eşitliğini biz çok daha iyi bir şekilde sağlamış olacağız.''
aslaaaaa derim. bak adam sınıf öğretmeni norm fazlası var diyo, bizi belki de atamıcak bile, hadi sınıfçıları geçtim. branşçıları da 3 yılda bitircekmiş. ondan sonra ne zaman emekli etcek, onların yerine bizi koymaya çalışacak. hadi diyelim atandın da.. alıyosun 90 küsür puan, 85 alan çanakkaleye gidip sen de batmana gidebiliyosun. tercih işi öyle bi kumar ki aman açıkta kalmıyayım gibilerinden nereyi yazıcağını şaşırıyosun. hadi oraya da gittin diyelim. 5 sene ordasın. eş durumu meş durumu çoğu kişi eşinin yanına gidemiyo. öğretmenlik topiğindeki kadının açtığı konuya bak, içim cız etti, bebeği var eşinin yanına gidemiyo, o bebek baba bilmiyo, bir diğerinin çocuğu yok ama gelmiş 28 yaşına ve artık eşinin yanına gidip o da bişeylerin planını yapmak istiyo, yapabiliyo mu? hayır. gidemiyo ki.. bu iş iş değil canım. ne güzel kazanmışsın keşke başlasaydın. okul öncesi öğretmenleri hem çok atanıyo hem de taban puanları çok düşük ama ben gene de sana okul öncesi bile okuma derim, yani bu ülkede neyin ne olucağı hiç belli olmuyo, bak sınıfçılar da 5000 küsür atanıyodu bi anda 324 e indi. okul öncesinin 4 sene sonra ne olucağını kim bilebilir? :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?