2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

BAKANIN SON AÇIKLAMASI:

Bir gazetecinin ''Branş öğretmenlerinin eksikleriyle ilgili zaman zaman şikayetler oluyor. Bunlar zamanla giderilecek mi-'' sorusu üzerine Bakan Dinçer, şunları söyledi:

''Bizim öğretmen ihtiyacımız, açığımız var. Aşağı yukarı yeni eğitim sistemiyle birlikte 160 bin civarında öğretmene ihtiyacımız vardı. Geçtiğimiz hafta içinde 40 bin öğretmenimizin atamasını yaptık. Şimdi yaklaşık 120 bin öğretmeni bundan sonra özellikle de liselerde okullaşma oranlarının yüzde 100'e çıkması halinde ihtiyacımız olacak. Bunu da hükümetimiz zaman içinde bize ne kadar kadro verirse atayarak telafi etmeye çalışacağız. Benim tahminim en geç 3 yıl içerisinde Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu öğretmenlerin norm kadroları doldurulmuş olacak. Ama buna karşın her yıl emekli olan yahut da ayrılan öğretmenlerimizin yerine cüzi miktarda öğretmen ihtiyacımız olacak. Onları da yıllık olarak karşılayarak bundan sonra çok ciddi anlamda bir öğretmen ihtiyacı duymayacağız. Önümüzdeki bir kaç yıllık sürede Türkiye'de hem altyapı eksikliği önemli oranda giderilmiş olacak hem öğretmen eksikliği hem de bundan sonra Türkiye'deki fırsat eşitliğini biz çok daha iyi bir şekilde sağlamış olacağız.''

hiç bir şey umurumda değil artık.

oğlumu bu lanet yerde büyütmeyeceğim.

Allah'ın belası sistem bu sene sadece 1 Türkçe Öğretmenini 100 tam puanla bile atasa o öğretmen ben olacağım!!!!!!!!!!!!

Dün diploma işlemlerimi halletmek için okulumdaydım,bölüm başkanımın söylediği cümle aynen şuydu:Sınıfçıların çoğunun yan alanı Türkçe,bu sene onları Türkçeye aktaracaklar,böyle bir durum olursa agustos atamasında size 250 300 kadro açılır...Moral de kalmadı iştahta nefret ediyorum eğitim sisteminden bu ülkede yapılanlardan haksızlıklardan...

Öğretmenlik tarih oluyor,kapatılsın bütün eğitim fakülteleri,gencecik insanlarla hayatlarıyla gelecekleriyle oynamasınlar artık!

Öğretmenlik tarih oluyor,kapatılsın bütün eğitim fakülteleri,gencecik insanlarla hayatlarıyla gelecekleriyle oynamasınlar artık!

kendi pisliklerinin, beceriksizliklerinin cezasını cekıyorlar. girsinler kpssye o cok konusan bakan beyler acaba kazanabılırler mi???
ellerıne yuzlerıne bulastırdı cahiller!!

az önce memurlar.nete baktım. moralim iyice bozuldu. lise öğretmenlerinin il içi yer değiştirme başlıklarına bak. yangından mal kaçırır gibi ortaokul branşlara hücum ediyorlar. endüstri meslek öğretmenleri ortaokula geçiyor mesela... edebiyatçılar türkçeye...fizik-kimya-biyolojiciler fen e...

tek sorunumuz sınıfçılar değil yani(

çalıştığı yerden memnun olmayan, eş durumundan atanamayan, liselilerle baş edemeyen, vs... hepsi hücum etmiş durumda. seneye ortaokul branşlarından alım azalacak, liseye fazla kadro verilecekmiş bu yüzden.

kendi adıma konuşayım, Türkçe ilk defa 90 barajları görmüyor. ben 4. sınıf dahil 4 kere girdim sınava. 2009 da 81 de kaldı, 2011 de 89 da. bu sene 81.2 de. yani alımı azaltsalar da umurumda değil. Allah belalarını versin. aptallar... madem sınıf öğretmenleri norm fazlası kalacaktı, buna akılları yetmedi mi? hadi sınıfçıları yan alan branşlara dağıttın, lise öğretmenlerine niye bu hakkı veriyorsun? adamlar hali hazırda çalışıyor. norm fazlası durumları da yok...

hadi buradan yakın... seneye alım olsa bile il merkezlerini, güzel yerleri unutun. oralara geçemeyen değerli öğretmenlerimiz bu haktan sonuna kadar faydalanıp depo kadro şeklinde ömürlük doldurmaya başladı bile oraları.

bize yine 300 alımla şemdinli köyleri göründü...

aahh kızlar :26:

bugün yüksek lisans ders programını öğrenmek için okula gittim.istanbuldaki büyük bir devlet üniversitesinin fen-edebiyat, eğitim fakültesi öğrencilerini görünce içim cız etti.bikaç yıl sonra nelerle karşılaşacaklarını bilmiyorlar.üniversiteyi kazandıkları için seviniyorlar ama işin aslı öyle değil.bu fakülteler özellikle fen-edebiyat diplomalı işsiz hazırlıyor.öğrenciler bunu bilmeli..okurken formasyon almış şanslı bir fen-edebiyatlı olarak yazıyorum bunları.tercihlerimi yaparken fen-edebiyat yazma formasyon almak çok zor demişlerdi.başta kavak yelleri var,hayat çok kolay ya "olsun ben alırım" diye diklenmiştim.haklılarmış oysa ki.Allah'a her gün şükrediyorum ki çıkan bir yasayla okurken formasyon aldım.alamayan arkadaşlarımın durumu ortada.ben de formasyon aldım ama bu daha başlangıç.önümde kpss var ve ben elimden geleni yapacağımm..bu başlık iyi ki var içimizi dökebiliyoruz ve birbirimizi en iyi biz anlıyoruzz

kuzenim tarih mezunu. formasyon da yok sınav dersanesinde işe başlamıştı ne güzel. müdür demiş ki "hocam dersaneler kapanıyor, koleje çevrilse bile öncelik eğitim mezunlarının ve formasyonluların olur. ne yapın edin alın"

kızın devlet üniv. yüksek lisansa ortalaması da yetmiyor... ingilizce sıfır...

işte hepimiz fakülte yıllarında leylaydık

ya ingilizce kursuna git, ya alese gir puanın cepte olsun... ya senin gibi formasyon al...

kıza o kadar üzüldüm ki... formasyon alsa tarihten nasıl atanacak?

üds kursuna gitse sadece özel üniversitelere başvurabilir...

en iyisi gygk e girip memurluğa başvurmak, o da her yeri yazamıyorsun. kendi bölümünden mezun aramayan çok az seçenek var. yurtkuru biliyorum ben sadece.

mesela son memur alımında ben sadece toprak mahsulleri ofisinde tartı memurluğunu seçebiliyordum

fakültede sınıf arkadaşım arzu vardı.

daha 4. sınıfın ilk günü kpss maratonu başlamıştı kızın. kantinde elinde hep yaprak test olurdu. zaten haftada 2-3 saat ders vardı, ona bile soru bankasıyla gelir arkada çözerdi. dersaneye de gitti.

hiç unutmam bir gün fakülteden çıktık, yağmur çiseliyor. ikimizin elinde de ders notları. ben hemen kahkülüme tuttum notları, sılanıp fönü bozulmasın diye. arzu da montunun içine sakladı notlar ıslanmasın diye

ben dershaneye gitmedim çünkü nişanlım izin vermedi. dershane onun için sosyal hayattan sayılıyordu ve benim dünyam yurt-yemekhane-fakülte üçgeninde geçmeliydi. kpss ye de öyle aman aman çalışamadım. zaten kasımda intihar girişimi, iflas eden karaciğer, eve döndüm. tam düzelmişken şubatta depresyon, martta eve dönüş... evde de yeşil reçete ilaçlarla uykuda geçen aylar...

neyse uyandığımda sınava bir ay vardı. bir şekilde 80.6 aldım. o yıl 81 de kaldı atanamadım.

arzu mu?

87 aldıönce sözleşmeli erzuruma gitti - ki zaten aslı erzurumdu.

sonra aynı yıl kadrolu alımla sakarya'ya ailesinin yanına geçti.

demek ki neymiiiiiiiiiiiş, ders notları montun içine, kahkülün Allah belasını versin

off off durumu çok zormuşş çalışmak isteyen genç insanları eve ve dershaneye mahkum ediyo ya bu sistem ne diyimm :26:

s4nki seneye de 4lım olmuc4k gibi geliyor 4lm4nc4 öğretmenliği olunc4
çok sğl türkmengelini cnm bnm

eşitliğe gellllllll
yorum bile yapmıcam artık, bela da okumak istemiyorum ama neyse hepsini Allaha havale ediyorum, biz çalışmamıza bakalım.
türkmengelini bu akşam madenlerle ilgili bi video izlicem, eğer verimini alırsam yazarım sana izlersin. hatta şimdi izle istersen sen de bi bak, o özel mesajla gönderdiğim site ve şifreyle gir, madenler videosu var orda.
ayy bugün pazar gezmesi yaptım çok lazımdı sanki şunları aldım bi kahvekolik olarak

[url=http://bit.ly/c25MCx]
"][url=http://bit.ly/c25MCx]
[/URL]

çok haklısın canım zaten atama puanına baktım sınıf öğretmenliğinin çok şaşırdım ailem çok istedi öğretmen olmamı pek çalışmadım herkes tutturmuş bir öğretmenlik rahat güzel diye bilmiyorum ya keşke sayısalcı olsaydım da hemşirelik için uğraşsaydım bakcaz artık hayırlısı çok teşkkr ederim Allah hepimizn hakkında hayılrısını versin umarım atanırsın sende :)

ihtiyaç yok artık öğretmene sanırım zırt pırt bir şeyler çıkarıyorlar yazık milletin psikolojisi bozulmuş kızlar üzülmeyin hayılrısı olsun elbet bir ekmek kapısı vardır rızkın nerden geleceği belli olmuyor birde bakmışsınız atanmışsınız hepiniz siz bunlara bakmayın moralinizi yüksek tutup çalışmaya devam edin benim dayımın oğluda kpssyle çok uğraştı ama oldu sonunda siz yine şanlısınız bundan sonra öğretmnlik okuyacaklar ne yapsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…