2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

canlarım kafanızı karıştırmak istemiyorum ama yine bi soruyla yanınızdayım
soru şu
I. hat
II. bitki motifleri
III. tezhip
anadolu selçuklular döneminde yukarıdakilerden hangileri mimari eserlerde süsleme sanatı olarak kullanılmıştır?
cevapta I,II,III gösteriyor. ama hakan hoca kesinlikle tezhip yoktur diyor. neye inanıcağımı şaşırdım valla :96:

bi de kızlar şu soruyu yapamadım
I. kubbe
II. mescit
III. kümbet
yukarıdakilerden hangileri türklerin islam mimarisine kazandırdığı üsluplar arasında yer almaktadır?
A) yalnız I
B) yalnız II
C) yalnız III
D) I ve II
E) I ve III

Kuzum o sitede daha mı uygun oluyor kitap fiyatları neden orayı tercih ediyorsun tam olarak?
canım ben öncelikle kredi kartı kullanmadığım için netten hiç alışveriş yapmıyodum. sonra kitapçılarda gezdim gördüm ki kitaplar ateş pahası. netten araştırdım bu siteyi öneren çok kişi vardı ve üstelik kapıda ödeme seçeneğim de vardı. kitaplar da ok ucuz. burdaki kitapçılardan kat kat ucuz. ve siparişimi verdiğimde ertesi gün olmadı 2 gün içinde mutlaka elimde oluyor. aras kargoyu seçiyorum, bi de ptt kargo var sanırım onu bilmiyorum. bir de aras kargo 5 tl, ptt 8 tl. kapıda ödeme yaparsan extra 5 tl daha veriyosun. ben aldıklarımın üstüne 10 tl daha vermeme rağmen burda kitapçıda kitapları hesaplattığımda netteki daha ucuza geliyor. bir de 90 tl ve üzerine kargo ücretsiz. ben 2 kez kitap aldım bu siteden, ikisinde de sorun çıkmadı kesinlikle tavsiye ederim tatlım.
canım sana mail attım

internet milli eğitimin olduğundan indirme sitelerinin hiç birini açmıyor((
ahh be canım sana bunları nasıl ulaştırabilirim? eski gönderdiklerimin bi tanesi 25 mb ın altında olduğu için gönderiliyodu. fakat bu eğitim bilimlerinin bi tanesi 120 mb falan. hotmaille gönderilmiyor. filemail diye bi site varmış, ordan 20 mb ın üstündekiler de gönderiliyormuş ordan göndermeyi denedim, onu mu açmadı? off ya, derslerin bi tanesi 2 saat sürdüğü için mb ları da fazla haliyle. klasöre sıkıştırdım winrar olarak yine de azalmadı mb ı. çok üzgünüm canım yaa internet bağlatma imkanınız var mı? varsa bağlatın çok faydasını göreceğinden eminim canım

tamam canım bakıcam bu yayının testlerine en kısa zamanda. ben de bugün tarih çalışmamı bitirdim birazdan gelişime başlıcam ve onu bugün bitirmeyi düşünüyorum. belki bitirirsem sorularına başlarım. bende ihtiyacın modüler set soru bankası da var ama onun gelişim psikolojisinin konu testlerini geçen yıl bi arkadaşım çözmüştü, sadece kaarma testleri duruyomuş gelişimi tamamen bitirirsem ondan çözmeye başlıcam

sedefcim tarihe başlamadığm için soruna cevap veremicem

kişilikten erikson ve freud'a çalıştım.savunma mekanizmaları ve insancıl kuram kaldı inşallah bitirebilirim.bu arada yaprak testi pegemden alabilirsin.modüler soru bankasından memnunum

bu arada atama sonuççları açıklandı inşallah 1 sene sonra burada mutluluğumuzu paylaşırız

canım ekliyorum hemen tabloya, savunma mekanizmaları çok zevkli bi konu
canım yaprak testi ilerde mi alsam diye düşünüyorum, dur bakalım bi bitireyim şu gelişimi. ihtiyaç soru bankasındaki karma testlerdeki durumumu göreyim baktım olmuyo yaprak testten konu konu çözerim
ayy ben bile bugün heyecan yaptım biliyo musun bu sitede çok çalışan meslektaşlarımız vardı inşallah hepsi atanır ve inşallah biz de seneye aynı mutluluğu tadarız canım. :13:
yarın da hemen göreve başlıyolarmış inanılmaz bi gün yaa, anlatılmaz yaşanır herhalde onlar adına inş biz de seneye yaşarız

kızlarr matematik sorularım varr
soru:AB ve AC iki basamaklı sayılardır.
AB*AC=1443 olduğuna göre AB+AC toplamı?(76)

soru:Bir kitabın her sayfasını 1den başlayıp numaralandırmak için 864 tane rakam kullanılmıştır. Buna göre bu kitabın tamamı kaç sayfadır?(324)

soru:5x+1 ve 4x-7 ardışık iki tek tam sayı olduğuna göre, xin alabileceği değerlerin toplamı kaçtır?(-16)

soruların cevaplarını parantez içinde yazdım çözümüyle birlikte cevap verirseniz çok makbule geçer

canım 3. soruyu yazayım
ardışık 2 tek tam sayı dediği için bu sayıların aralarındaki fark ya 2 olur ya da -2 olur
(şöyle düşün mesela ardışık 2 tek tam sayıyı ele alalım. biri 1 olsun, diğeri 3. aralarındaki farka bakarsak ya 1-3= -2 olur ya da 3-1= +2 olur.)
o halde; (5x+1) - (4x-7) = +2 veya (5x+1) - (4x-7) = -2
buradan denklemleri açarsak;
(5x+1) - (4x-7) = +2
x+8 = 2
x= -6 olur

(5x+1) - (4x-7) = -2
x+8 = -2
x= -10

x in aldığı değerler -6 ve -10
toplamı; -6 + -10 = -16

işte başbakan erdoğanın 2002 yılında verdiği sözler ve ecevite ilettikleri..

Şu sisteme bakın hele, ülkede 72 bin öğretmen açığı var, sen sınavla öğretmen seçiyorsun (KPSS). Hangi akla hizmet ediyorsunuz? Bırak da öğretmenlerimiz okul seçsin, göreve başlasın, önüne niye engel koyuyorsun? Ama inşallah biz hükümetimizi kurduğumuzda bütün öğretmenlerimizi göreve başlatacağız ve öncelikli olarak eğitim sorununu çözeceğiz..."

Gaziantep"teki mitingde de şöyle konuşmuş:

"Yahu bir sürü bölüm öğretmenimiz boşta geziyor. Resim öğretmeni matematiğe, müzik öğretmeni beden dersine giriyor. Niye? Öğretmen ihtiyacı var. Ama bakın ki işe bunlar bir de sınavla öğretmen alıyor (Ecevit"e yükleniyor). O zaman niye okutuyorsun bu öğrencileri, yazık değil mi? Öğretmen almıyorum de, bu evlatlarım okumasın boşuna. Ama biz iktidar olunca inşallah boşta öğretmen adayı olmayacak..."

Sayın Başbakanım, aynı yıl İstanbul"da da şunları söylemiş:

"Birçok gencimiz, özellikle öğretmen adaylarımız işsiz kaldı. Ülkede eğitim çökmüş, köy okulları kapanmış merkezdeki okullar bile öğretmen diye can çekişiyorken, sen sınavla öğretmen seçmeye kalkıyorsun, bıraksana genç öğretmenlerimiz gitsin çalışsın. O kadar sene beklet, sonra al. O adamda artık heves kalır mı, öğretmenlik yapabilir mi? Ama inşallah biz iktidar olunca öğretmenler okulun bittiği gün hazırlıklarını yapacak ve ertesi gün görev aşkıyla okuluna gidecek. Hiç merak etmeyin..."

of canım ya kaç kere baktım soruya güya ardışık tek olduğununda kendi kendime önemli olduğunu bildiriyorum kendime onund afarkındayım yani ama çözerken aradaki farkı 1 olarak alıp öyle çözdüm ve o zamanda bu iki değer için sağlıyorteşekkürler canım bak çalışmaya başladım

canım benim ne iyi ettin de başladın bugün bak yarın daha rahat bi gün olucak senin için, insanın çalıştıksa çalışası geliyo, bi kere bırakınca da gidiyo..
matematiğin ilk konusuna yazıyorum seni
sadece ardışık diyosa aradaki farkı 1 alıyoruz. ardışık tek ya da çift diyosa aradaki fark 2 oluyo canım. bu tarz sorularda direk kafanda 2 ardışık sayı düşün, o 2 ardışık sayı arasındaki bağlantı ne ise soruda verdiği bilinmeyenler için de aynı bağlantı geçerlidir.
matematikte sorular dikkat istiyo. özellikle kpss de çıkan şu mat1 soruları bence sırf dikkat isteyen sorular, sorunun bi yerini görmeyince tamamen farklı sonuçlar çıkabiliyo. ben össde yaşamıştım olsun onu da soru çöze çöze aşıcaz.

MEraba canım, 1. soru ilk ikisi doğru ama tezhip ben de tam bılmedığım için google'dan ogrenme amaclı baktım
"Türk tezhip sanatının en eski örnekleri, Türklerin tarih sahnesine çıktıkları ilk devirlerden itibaren görülmüş, Büyük Selçuklu, Anadolu Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı Devleti’nin kuruluş devrinde motifler ve renkler açısından olağan gelişmesini yaşamıştır" hocan sanırım yanlıs bılıo :) yanı cevap 1,2,3 doğru vermıs anahtar.

2.soru da mescit Peygamber Efendmız zamanında zaten vardı, onu eledik. kümbet Araplarda şirk olarak kabul edilir, benim cevabım 1 ve 3 yanı E. kubbede kararsızım ama bence bizimkiler katmıştır onu :) yanı E cevabım.

kafamız karışsın ki daha çok öğrenelim. sorularını sor canımm sormamazlık etme :) paylaşalım böyle daha güzel

canım ben bu ilk soruyu değer vererek yaptım, biraz karışık oldu aslında kafanı karıştırmamak için anlatmıcaktım ama başka çözüm yolu bulamadım. gene de söliim
şöyle ki; çarpımlarını önce bi yazalım
AB
x AC
. .
. . .
1443

canım buradan baktığımızda b ve c nin çarpımının sonucu ya 3 olucak ya da 63 olucak ki 3 en kenarda kalıp aşağı gelsin (ayrıca b ve c nin rakam olması gerekiyor 2 basamaklı sayıda oldukları için 10 ve 10dan yukarı olamaz. rakamlardan da çarpım denediğimizde sonu 3 olan sadece 1 ve 3 ün çarpımından 3 gelir, ya da 7 ve 9 un çarpımından 63 gelir.
o yüzden b=1 ise c=3 olur
b=3 ise c=1 olur
b=7 ise c=9 olur
b=9 ise c=7 olur)

şimdi toplama işlemini açalım.

AB+AC= (10A+B) + (10A+C) = 20A+B+C

şimdi buradan sonrasında ben olsam şıklardan giderdim. yani atıyorum şıklarda 76 mı var. o zaman zaten b ve c yerine koyacaklarım belli, b yerine 7 c yerine 9 yazsam b+c= 16 oluyor. a yerine de 3 yazarsam 76 yı bulurum.

ama bunun mutlaka bi formülü ya da mantığı vardır. ben sadece belirli bi yere kadar geldim, ondan sonrasını şıklarda arardım canım

not: çarpmayı yukardan aşağıya yazdığımda sayılar alt alta gözükmüyor canım anladın sen onu yani nokta koyduğum yerler burda yanlış gözüküyor da normal alt alta çarpma yapar gibi yazılıcak

Son düzenleme:

canım tebrikler, ikisi de doğru. açıklaman için teşekkürler. ben 2. soruda hepsini aldım, daha doğrusu alamadım şıklarda hepsi yoktu halbuki ben kafamda hangisi islam mimarisinde vardır diye kuruyorum soruda ise hangisini katmıştır diyo şu an farkettim
1. soruda ise bi de hocayı daha yeni dinledim üstelik bu 2012 videolarında anlatıyo özellikle vurguluyo tezhip yoktur diye. ama çoğu kaynakta var diye geçiyosa tezhipi alırım yani

çok sevindim yardımcı olduysam.. soru yanlıs anlamalar çok sık oluyo en çok ona üzülüyo insann.. tezhibi de vikipediden kopyaladım canım.. bilemicem neden öyle diyor....:)

cvp 1 3 mü?kubbe ve kümbet

günaydın kızlar

dün bölme ve bölünebilme konularını bitirdim bol bol da soru çözdüm... bugünde ebob ekok konusuna başlıcam ...
bol bolda soru çözeceğim ne kadar çok soru çözersen o kadar iyi anlıyorsun...

bu arada benim psikolaji okumaya hevesim var.. keşke açık öğretimde bölümü olsaydı da yazılsaydım... nerden geldi bu heves anlamadım yaaa...

canım düşünmen yeter... artık internet kafeye falan gidersek indiririz o siteden. uğraşmışsın çok teşekkür ederim. yine kısalar olursa beklerim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…