sevcanım onun ailesinden seni anlayabilcek düşüncelerini mantıklı bulabilcek biri var mı? varsa onunla konuşsan o konuşsa sevdiceğinle. belki o zaman fikrini değiştirir.
çoğu erkekte var bu aile yanında olma takıntısı. benimki de mesela edirnede olmak istiyodu hep. o edirneli, ama ben de edirneli olduğum için sorun yoktu. fakat ben de şöyle bi durum var, her ne kadar edirneli olsam da ben de bu şehri sevmiyorum, gitmek istiyorum burdan. neyse diyodum ki bu çocuk işletme okuyo, nerden bulcak edirnede iş. ama buldu eşek kafalı. bi de onun abisi de evlenip kayseriye gitti, annesi büyük oğlu için çok ağladı, ''abin gitti ama sen edirnede kal, ikinizin yokluğuna dayanamam'' falan diyomuş bizimkine arada. ama babası da gelmiş demiş ki ''sedef de sen de edirnelisiniz, büyük ihtimal de edirnede yaşıcaksınız, ama yine de 2 tarafın evine eşit uzaklıkta bi ev tutmalısınız, aynı ilde bile olsak ne sedefe ne sana haksızlık olmamalı, hem evlenmek demek, aileden ayrı kendi ayakların üstünde 2 kişi olarak yuva kurmak demek, bunun zorluklarını da görmelisiniz, ne bize ne onun ailesine dayanmanız hoş olmaz, edirnede de olsanız bizden eşit uzaklıklarda olmalısınız'' demiş. onur da mesela babam çok haklı falan demişti, ama babası böyle demese belki de onların mahalleden bi evde kalıcaktık. benim ailem onlara minibüsle 10 dk uzaklıkta bile olsa onların mahallesinde yaşarsam aynı evde yaşamaktan bi farkı kalmazdı. babası onu çok etkilemiş, demem o ki, o taraftan akıl vericek birileri varsa onunla irtibata geç. yoksa bence de kimse kendi memleketinden başka yere tayin istemez canım. bu sefer tayin zamanı geldiğinde sen x yeri yaz dicen, o yazmıcak, ya da birileri yazdırmıcak! bu sefer yine huzursuzluğunuz olucak canım.