• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

ayy kızlar ölüyorum yorgunluktan
dün gece annemler düğüne gitmek zorundaydı, parkeleri sil, evi döşe öldüm bittim
bugün de camları koltukları sildim. Allahtan halıları yıkamaya verdik :ssz:
kapımın altı parkeden dolayı kapanmıyodu, gece gece kapıyı da kestiremedik. kapısız odada kendimi çıplak gibi hissettim :1: o yorgunlukta uyumak hak getire. bari ses kaydı dinliyeyim dedim. muharebeler dönemini dinlerken uyuyakalmışım, en son uyandığımda kulaklıklardan bangır bangır yabancı şarkı geliyodu dedim noluyo lan :30: sonradan çaktım :27:
bugün son günüm. ilke ve inkılaplar kaldı, onları zaten biliyorum da bi kronolijisine bakıcam
yarın gelişim çalışmak için sabırsızlanıyorummm :52:

30.000 değil 2700 polis alacaklar.:14:

Üç yıl olacak okul biteli ne elde var ne avuçta,sevdicek hala işsiz.:5::14:

Başaramamaktan korkuyorum.:14:

Kavuşamamaktan korkuyorum.:14:

canım dur bakalım, gün doğmadan neler doğar, belki de giricek, daha hiçbir şey belli değil ki. ama sen yine de kendini koşullandırma polislik olmazsa da üzülme, hayırlısını iste her zaman. belki de öyle daha hayırlı olucak. bak sevgilimden örnek vereyim. össye hazırlanırken o yıl ben kazandım, o kazanamamıştı. daha doğrusu astsubaylık istiyodu, onun için de össden barajı geçmek yeterliydi ve çalışmamıştı, o yıl da astsubaylıklar puan sınırı koydular. üni olmadı, astsubaylık da olmamıştı. ben de senin gibi panikteydim. bi yandan annem ee sen kazandın o napıcak şimdi gibilerinden konuşup duruyodu. herkes kendi yoluna demek istiyodu. sonra sevgilim çok çalıştı, bilgisayar öğretmenliği istiyodu, fakat sınavda kaydırma yaptı, orası olmadı, işletme bilgi yönetimi oldu. önce çok üzüldük. fakat sonra baktık ki öğretmen atamaları yerlerde sürünüyor. şimdi iyi ki olmamış diyoruz. daha sonra onur ben senden sonra okulu bitiricem, artı bi de askerlik yapıcam, sen beni çok bekliceksin, en iyisi ben pmyo ya gireyim 2 yılda bitireyim dedi. pmyo ya girdi, yanlış hatırlamıyosam yedeklerdeydi fakat sınavda kopya muhabbeti oldu, yeniden sınav yaptılar o yıl. ee yeni sınavı yaptıkları zaman onur zaten 2. sınıfa başlamıştı, zaten önünde 2 sene vardı. pmyo yu kazansa da bişey değişmicekti o yüzden vazgeçti. sonra hadi dedi özel sektörde hemen iş bulucağım garanti değil, düğün için çok beklemiyelim ortaöğretim kpss ye gireyim dedi. ondan da 83 aldı, tercihlerini ben yaptım. yapmaz olaydım. 15 tercihin 14 ünü şartlara uyan yerleri yazdım. ilk tercihe de şartlara uymayan olmayacağını bile bile edirne dsi teknisyenliği yazdım. hani olmaz ama belki olur dedim. sonuçlar geldi, onur edirne dsi ye teknisyen olarak atanmıştı. dedim ki şartlara uymuyodu nasıl olur, ama herhalde ihtiyaçları vardı aldılar dedim. tam işe başlıcaktı ankaradan kağıt geldi. ''yanlış tercih yaptığınız için atamanız ve puanınız iptal olmuştur'' yıkıldık tabii
böyle bi çok şey atlattık canım. şimdi sevdicek 3. sınıfa geçti ünide. demek istediğim çok fazla böyle şeylerin üzerinde düşünme, oluruna bırak. yoksa sonra çok fazla hayal kırıklığını yaşanıyo. biz çok yaşadık artık oluruna bıraktık. demek ki bizim için hayırlısı değilmiş. bak biz de birbirimizi 7 senedir bekliyoruz, daha da beklicez. bu yıl sevgilim yine ortaöğretim kpssye giricek ama hiç bunun konusunu açmıyoruz, atanırsın da şöyle olur böyle olur diye hayaller de kurmuyoruz. hakkımızda ne hayırlıysa onu istiyoruz Allahtan

dış politika kaldı bi tek çok şükür :6:
kızlar bi soru

''devletin izni olmadan okul açılmaması''

a) tevhid-i tedrisat kanunu
b) maarif-i umumiye kanunu

hangisinde yer alır?

Merhaba canım kolay gelsin çok güzel bir topik olmuş takip edeciğim bende paylaşacağım yaptıklarımı
2013 kpss öğretmenlikten gireceğim alanım biyoloji .
Gelecek atamalarda nolur bilemiyorum o yüzden bir türlü başlayamıyorum.
Bide ALAN SINAVI OLACAK bir bilgi ,bir kaynak verecekler mi ??

tevhid-i tedrisat kanunu değil mi?
aynı yayının 2 sorusundan birinde tevhid-i tedrisat diyor, diğerinde maarif-i umumiye kanunu diyor.
ihtiyaç yayınlarında da maarif-i umumiye diyor.
kafam karıştı canım yaa üff :25:

Merhaba canım kolay gelsin çok güzel bir topik olmuş takip edeciğim bende paylaşacağım yaptıklarımı
2013 kpss öğretmenlikten gireceğim alanım biyoloji .
Gelecek atamalarda nolur bilemiyorum o yüzden bir türlü başlayamıyorum.
Bide ALAN SINAVI OLACAK bir bilgi ,bir kaynak verecekler mi ??
merhaba canım hoşgeldin :16:
öncelikle hiçbir şey belli değil, kesin bir şey yok. o yüzden bunlara kulağımızı tıkıyoruz, sadece ders çalışmayı düşünüyoruz, bu konuda anlaşalım tamam mı :34:
sonra da deneme yanılma yoluyla kendimize bi ders çalışma stratejisi geliştiriyoruz. mesela buradaki bazı arkadaşlar eğitim bilimleriyle çalışmaya başladılar. bazıları da ilk bölümü bitirmeyi düşündüler.
ben en kıt olduğum dersle başladım. başımın belası tarihle.. o üzerimde büyük bi yüktü. hala çok yanlışım çıkıyor, hala bilmediğim çok şey var ama en azından temelini yaptım ve bu bile beni çok rahatlattı, ben derim ki en zorlandığın dersle çalışmaya başla. :34:
bir de 2 bölümü bir arada götüren de vardır. ama ben böyle denemiştim bir kere çok karışmıştı her şey. bi gün birine çalışırken ertesi gün öbürüne çalıştığımda dünkünü unutuyordum. :1:
sen de bir an önce başla bence, hatta yarın :10:

öncelikle hiçbir şey belli değil, kesin bir şey yok. o yüzden bunlara kulağımızı tıkıyoruz, sadece ders çalışmayı düşünüyoruz, bu konuda anlaşalım tamam mı :34:
sonra da deneme yanılma yoluyla kendimize bi ders çalışma stratejisi geliştiriyoruz. mesela buradaki bazı arkadaşlar eğitim bilimleriyle çalışmaya başladılar. bazıları da ilk bölümü bitirmeyi düşündüler.
ben en kıt olduğum dersle başladım. başımın belası tarihle.. o üzerimde büyük bi yüktü. hala çok yanlışım çıkıyor, hala bilmediğim çok şey var ama en azından temelini yaptım ve bu bile beni çok rahatlattı, ben derim ki en zorlandığın dersle çalışmaya başla. :34:
bir de 2 bölümü bir arada götüren de vardır. ama ben böyle denemiştim bir kere çok karışmıştı her şey. bi gün birine çalışırken ertesi gün öbürüne çalıştığımda dünkünü unutuyordum. :1:
sen de bir an önce başla bence, hatta yarın :10:
[/QUOTE]

Canım benim teşekkür ederim motivelerin için çok iyi geldi
2012 kpss girmiştin yeterli puan alamadım topu topu 158 kişi alacaklarmış zaten 4+4+4 umutluyum
geçen senedne beri çalşıyordum temmuzda sınava girdim dinleneyim diyordum yarım 1 eylül başlama zamanaı ufak ufak başlıyorum videolar indiriyorum kaç gündür bir sürü kitabım var
Öncelikle bir plan yapmak kendime
Alan sınavı da olacak ya öğretmenlikten örnek kitapçık müfredat veririler umarım.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM TEKRARDAN :)))BOL BAŞARILAR DİLERİM

Son düzenleme:
Heyt be Türkçem yıllar sonra şaha kalktı !

Mutluluktan ağlamak üzereyim.:65::65::65::65:
hayırlısı olsun şikirim :nazar:
Canım benim teşekkür ederim motivelerin için çok iyi geldi
2012 kpss girmiştin yeterli puan alamadım topu topu 158 kişi alacaklarmış zaten 4+4+4 umutluyum
geçen senedne beri çalşıyordum temmuzda sınava girdim dinleneyim diyordum yarım 1 eylül başlama zamanaı ufak ufak başlıyorum videolar indiriyorum kaç gündür bir sürü kitabım var
Öncelikle bir plan yapmak kendime
Alan sınavı da olacak ya öğretmenlikten örnek kitapçık müfredat veririler umarım.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM TEKRARDAN :)))BOL BAŞARILAR DİLERİM
ne demek canım, her zaman burada birbirimize destek olmak için varız :16:
2012 de girmişsin, o zaman dinlenmekle iyi etmişsin canım, ama bu yıl çok sıkı çalışacağımız için fazla dinlenmek cildi bozucak :1: o yüzden bence de yarın başla. ee zaten bak bir sürü hazırlık yapmışsın elinde kitapların var videoların var. başlamak için seni bekliyolar :52:
ben de bugün tarihi bitirdim. yarın eğitim bilimlerine başlıcam :10: bi yandan da tarihi en baştan tekrar etmeye devam edicem. :15:
hepimize tekrardan başarılar :54:

Son düzenleme:
bütün sayfaları teker teker okudum üşenmeden bu sürede ders çalışsam bir ünite bitirirdim kesin :9:
bende erciyes ing. mezun oldum bu yıl ama sınava giremedim
dersler çok yoğundu mezun olduğuma şükrediyorum :21:
çalışmaya yeni başladım sayılır bölüm ingilizce olunca ilk matematikten başladım doğal olarak :1: sıfır sayılırım çünkü yıllardır görüşmüyoruz kendisiyle nasıl olck bilmiyorum :25:
dersane olarakta ihtiyaca kayıt yaptırdım gk gy konu anlatımlı setini çok beğendim inş dersanede beklediğim gbi olur :31: ihtiyaca kayıt yaptıran kişi sayısı çok topikte kayseride olanlar varsa tanışalım :16:

bütün sayfaları teker teker okudum üşenmeden bu sürede ders çalışsam bir ünite bitirirdim kesin :9:
bende erciyes ing. mezun oldum bu yıl ama sınava giremedim
dersler çok yoğundu mezun olduğuma şükrediyorum :21:
çalışmaya yeni başladım sayılır bölüm ingilizce olunca ilk matematikten başladım doğal olarak :1: sıfır sayılırım çünkü yıllardır görüşmüyoruz kendisiyle nasıl olck bilmiyorum :25:
dersane olarakta ihtiyaca kayıt yaptırdım gk gy konu anlatımlı setini çok beğendim inş dersanede beklediğim gbi olur :31: ihtiyaca kayıt yaptıran kişi sayısı çok topikte kayseride olanlar varsa tanışalım :16:
olsun iyi yapmışsın okumakla, ben buraya yazarken bile bana ders çalışma hevesi geliyor :1:
o zaman bu yıl seni bomba gibi bekliyorum. ben de ihtiyacın konu anlatımlı kitaplarına bayıldım, öğretirken eğlendiriyor, ihtiyaca yazıldım ama kayseride değilim :40: dediğin gibi inşallah dershanede iyi çıkar. tabii her şeyden önemlisi biziz. biz inanırsak başarırız.
yarın yeni bir ayın ilk günü. yarın sen de matematiğe çok çalış tamam mı :34:
bir de matematiğe sakın önyargılı bakma, matematik çok kolaydır, 1 ayda bile halledersin. videolar izle. hocaların dikkat dediği yerlere önem ver ve ardından konu anlatımlıdan çalış, sonra da ordaki soruları çöz. bunun yanında soru çözüm videolarını da izle. oradaki hocanın çözüm yollarına dikkat et ve çözümlü soruların çözümünü incele. bunları yaparsan, yapamadığın mat sorusu kalmazzz.

ne demek canım, her zaman burada birbirimize destek olmak için varız :16:
2012 de girmişsin, o zaman dinlenmekle iyi etmişsin canım, ama bu yıl çok sıkı çalışacağımız için fazla dinlenmek cildi bozucak :1: o yüzden bence de yarın başla. ee zaten bak bir sürü hazırlık yapmışsın elinde kitapların var videoların var. başlamak için seni bekliyolar :52:
ben de bugün tarihi bitirdim. yarın eğitim bilimlerine başlıcam :10: bi yandan da tarihi en baştan tekrar etmeye devam edicem. :15:
hepimize tekrardan başarılar :54:
[/QUOTE]

Bir soru bankası çıkardım az önce ne durumdayım neleri yapabiliyorum yapamıyorum önce daha eksik olduğum konuları halledeyim dedim .
Daha defalarca tekrar yapıcam nasılsa ...
Tarih hep tekrar siticek çalışırken bir hafta 30 soruda 22-23 net yapıyordum.10 gün çalışmayım ertesi hafta denemede 15 netleri görüyordum o yüzden moreline bozma nankör ders sınava kadar devamlı tekrar ve bol soru ,sınava kapısında bile tarih çalışmıştım herkes için aynı hatta tarihçi arkadaşalrım bile o yüzden devamlı roman gibi çalış kendi notlarını oluştur .Çünkü farklı kaynaklardan çalıştıkçakarışabilir.Ortak bir not oluştur .Yenileri geldikçe ekle kendi yazınla defterine..O şekilde aklında şablon şekil olarak bile hatırlıyorsun görsel zeka bu konuda işe yarıyor

Son düzenleme:
Bir soru bankası çıkardım az önce ne durumdayım neleri yapabiliyorum yapamıyorum önce daha eksik olduğum konuları halledeyim dedim .
Daha defalarca tekrar yapıcam nasılsa ...
Tarih hep tekrar siticek çalışırken bir hafta 30 soruda 22-23 net yapıyordum.10 gün çalışmayım ertesi hafta denemede 15 netleri görüyordum o yüzden moreline bozma nankör ders sınava kadar devamlı tekrar ve bol soru ,sınava kapısında bile tarih çalışmıştım herkes için aynı hatta tarihçi arkadaşalrım bile o yüzden devamlı roman gibi çalış kendi notlarını oluştur .Çünkü farklı kaynaklardan çalıştıkçakarışabilir.Ortak bir not oluştur .Yenileri geldikçe ekle kendi yazınla defterine..O şekilde aklında şablon şekil olarak bile hatırlıyorsun görsel zeka bu konuda işe yarıyor

çooookkk teşekkür ederim canım, beni acayip rahatlattın, evet tarih çok nankör bi ders. dediğin gibi yapıcam. bir de özet defterleri çok işime yarıyor. aslında inkılap tarihini çok sevdim. kafamı karıştıranlar osmanlı kültür uygarlık, dağılma dönemi. sayısalı seviyorum, sözel çok sıkıyor. ama inat ettim, halledicem tarihi. ve hiç bırakmıcam peşini, yapışık ikiziz bu sene onunla, hangi derse çalışırsam çalışayım yanında mutlaka her gün tarih tekrarı yapıcam :29:

çooookkk teşekkür ederim canım, beni acayip rahatlattın, evet tarih çok nankör bi ders. dediğin gibi yapıcam. bir de özet defterleri çok işime yarıyor. aslında inkılap tarihini çok sevdim. kafamı karıştıranlar osmanlı kültür uygarlık, dağılma dönemi. sayısalı seviyorum, sözel çok sıkıyor. ama inat ettim, halledicem tarihi. ve hiç bırakmıcam peşini, yapışık ikiziz bu sene onunla, hangi derse çalışırsam çalışayım yanında mutlaka her gün tarih tekrarı yapıcam :29:

Rica ederim canım birbirimize yardım için buradayız.
Bende hep burdayım sıkıntılarımızı paylaşırız artık
Şimdi tarih için güzel bir defter ve renkli kalemler edin ,çözümü soru bankaları da bu konuda yardımcı olur

Ve tarih için HAKAN DEDE nin videolarını öneririm bir tarih bu kadar mı güzel anlatılır ,gülünür ezbersiztarih öğrenmen ,ihtiyaç akademi online dershane vardı ama kendi dershanesini kurdu x akademi diye ankara da
Tarihin sıkmaması açısından ihtiyacın kaynakalrı çok iyi öncelikle 24 saate tarih tekrarı çantandan eksik etme
Sen sor ben söyleyeyim.
Aç kapa diye birşey vardı
Yenileride gelir bu sene çok ilginç ve güzel kitaplar yapıyorlar çalışma şevki geliyor insana

Son düzenleme:
Rica ederim canım birbirimize yardım için buradayız.
Bende hep burdayım sıkıntılarımızı paylaşırız artık
Şimdi tarih için güzel bir defter ve renkli kalemler edin ,çözümü soru bankaları da bu konuda yardımcı olur
Tarihin sıkmaması açısından ihtiyacın kaynakalrı çok iyi öncelikle 24 saate tarih tekrarı çantandan eksik etme
Sen sor ben söyleyeyim.
Aç kapa diye birşey vardı
Yenileride gelir bu sene çok ilginç ve güzel kitaplar yapıyorlar çalışma şevki geliyor insana

sağol tatlım, ben tarihten öncelikle hakan dedenin videolarını izledim, izlerken de ajandama not tuttum hocanın dediklerini
daha sonra çözümlü soru bankasından soru çözdüm
1 hafta önce 24 saatte tarih kitabını aldım, sen sor ben söyliyeyim kitabım da vardı daha önceden. 24 saatte kitabı süper, resmen sayfa gözümün önüne geliyo test çözerken akılda kalıcı bi kitap. sen sor ben söyliyeyim de süper, özellikle bi temel yaptıktan sonra tekrar yapmak için verimli, bilmediğim şeyleri öğreniyorum. onun güncel bilgiler kısmı da süper, ama vatandaşlığı falan sonraya bıraktım. öncelikli hedefim tarih. hakikaten çantaya koymak lazım, nerde boş kalıncağı belli olmaz, açar bakarım o bile bişey :101:
ben de sana x yayıncılığın ders notlarını öneririm. konu anlatımlı kitaptan ince, özetten biraz daha kapsamlı ara bişey. kendi defterinmiş gibi rengarenk. sıkmıyo çalışırken önemli yerlere işaret koymuş. bi de el yazısı gibi yazılmış, acayip şevk getiriyo :8:

Son düzenleme:
evet şimdi baktım kontenjanlara bende inanamadım..Benim bölümüm okulöncesi son sınıftayım..bu sene bizden az alım olacağı söylendi hep bende üzülüyodum ama 4300 civarı kontenjan ayrılmışş..çok mutlu oldumm..inşallah seneyede böyle alım devam eder hepimiz atanırız..

bu arada çalışma planımda değişiklik yapmak zorunda kaldım..sedefcim biliyosun matematik çalışmaya başlıcaktım bu ay ama 4-5 gün ertelemem gerekiyo..sakaryada yaşıyorum ve akrabamızın düğünü var bugün istanbula gidiyoruz ailemle..o yüzden matematiğe başlamadım onun yerine boş durmiyim dedim..türkçe çalıştım biraz.. bu 4 gün boyunca türkçenin konuları az zaten türkçeyi bitirmeye karar verdim...

sözcükte anlam ve cümlede anlam konularını okudum 1 kere...2 konudan toplam 132 soru çözdüm...(konu anlatım kitabındaki sorular)

Back