- 4 Aralık 2012
- 1.954
- 286
- 173
- 38
Kendi çapımda sınav analizi.
Türkçenin sanıldığı kadar kolay olmadığını düşünüyorum.Anlatım bozukluğu hiç yoktu.Mantık soruları zaman alıcıydı.Vitamin sorusunda 3 tablo yaptığım ve 10 dk harcadığım halde cevabı çıkaramadım.Çıkarana saygılar.
Matemetik geçmiş yıllara göre zordu.Sayılsalcılardan dahi yetiştiremeyen çok insan var.Benim gibi sözelcileri epey vurdu matematik.Problemler yalan olmuştu.Soruları Ales tipine yaklaştırmaya çalışmışlar.(Ama şunu atlamışlar ki Ales'te 3 saatin var ve tüm bölümleri yapmak zorunda değilsin.Ales bir hız sınavıdır ve Ales'ten 90 almış biri olarak bu sınavda 90ı rüyamda dahi göremem)
Tarih kolaydı fakat kasan sorular vardı.Tek Adam gibi.İnkılaplar,kurtuluş Savaşı yoktu.çağdaş beklenenin aksine kolaydı.Beş dakika bile bakan biri yapardı.Bu anlamda yine ayırt edici olmadı.
Coğrafyada madenler yoktu,projeler yoktu.Ekonomik coğrafyadan ortaya karışık yapılmıştı.Hiç çalışmayan biri de çalışan biri de sanıyorum aynı netleri yapardı.
Anayasada saf bilgi isteyen iki soru vardı.Diğereri ne ayaktı ben de anlamadım.Ayşenin oğulları falan..Bu konulara girmeyelim
Güncellere 6 kitaptan çalıştım ve tutan soru sayısı 1.O da eski papa:)2006 yılındaki konuşmayı sormaları enteresan.Jüpitere zaten diyecek söz bulamıyorum.Kendimi Kenan ışık'la yarışır gibi hissettim.Velhasıl berbattı.
Eğitiminse kolay olduğu iddia edilmiş.Aslında çıkmış sorulara bakınca daha genel sorulardı evet ama bu demek değil ki eğitim kolaydı.Eğitim bilmeme hissi yaşatmadığından kolay gibi gelir.Ama sonuçlar açıklanınca herkes şoke olur.Bence yine öyle olacaktır.Ama çalışanla çalışmayanın ayrışması açısından daha detay sorulabilir.Özele inilebilirdi.Mesela ölçmede t z puanlarını kullandıran bi soru vardı fevkaladenin fevkinde bi soruydu.Eğitime güvendim herkes eğitim yaptı yine yalan oldu.
Bize ayrılan sürenin sonuna geldik.Bir yılımıza daha s.çıldı.Daha da Davosa gelmem
tam hissettiklerimi yazmışsın arkadaşım agzına saglık çözemedim ben bu pezv..... k ösym yi 6 girişim oldu bu yılda olmazsa benden buraya kadar
İyi olmuş canım bende sınava gitmeden önce temizlik yaptım, annem ne yapıyorsun sen ders çalış ben yaparım dese de düşünmekten stres yapıyordum kafamı dağıtmak için temizlik yaptımCanım bende ki kitapları komşuya okuması için vermiştim iskender kalmış bende onu okumamıştım onu okumaya başladım. Abim yarın Konya'dan gelecek Dan Brown cehennemi istedim almış Ben Dan brown ve Ahmet ümit'in kitaplarını çok seviyorum onları kitaplarını tavsiye edebilirim .Zülfü Livaneli serenad ve kardeşimin hikayesi çok güzelmiş, seranad var onu okuyacam , komşuda George R. R. Martin'in taht oyunları serisi varmış onları alacağım okumak için böyle planlarım
how i met your mother kısa olduğu için ders aralarında bakardım çok iyi olurdufringe bilim kurgu ama hiç sıkıcı değil çoook güzel ve kaliteli
Bugün ramazandan önce arkadaşı çağırdım, oturalım çay kahve içip balkonda keyif yapalım diye ondan bir şeyler hazırladım kitap okuyamadım birazdan da dışarı çıkacağız, akşama okurum artık, yarına biter cehenneme başlarım diyordumkabına bakar severim artık
kızlar ayıp oluyo ama ne filmi kitabı burda alana girecekler var ama canımıs çekiyorrrrrrrrrrrr
bu soruyu 3.okumamda yaptım dogruymuş ösymdekilerin babası kimler acabakız kardeşim hukuku bitirdi bu yıl biliyorsunuz. o hısımlık sorusuna afalladı resmen. "dur çizmem lazım" dedi... bunu 4 ortalamayla mezun olan hukukçu yaptı...
amaçları bizi delirtip pes dedirtmek.
bu arada cevap 3. derece yarım kan yan soy
aynen sucum, ben de kitap okumayı çok özlemişim, bugün vaktim olmadı, bütün odamı dip köşe temizledim, her yer pasak içinde olmuş vallahi, kpss yüzünden çok salmıştım. temizlik yaptım rahatladım =) yerlerini değiştirdim mobilyalarımın, böyle daha güzel oldu. değişiklik. yarın pirayeye başlıcam ben de. tavsiye ederim, daha önceden de okumuştum ama çok beğendiğimden bi kere daha okucam, yeni kitaplar alıcam kendine. var mı tavsiye ettiğin? dizilerinden de how i met your motherın ben de hastasıyım. fringe e başlıcaktım bi türlü fırsat olmamıştı, ona başlıyayım ben de bu akşam
ahh kuzum ya kıyamam ben sana. o da koskoca adam insan azcık düşünür ya.. şu tadilatlar da tam zamanında, keşke senin sınav bittikten sonra başlasalardı tadilata kuzum ya. ne diyim, bizim halimizden ancak biz anlarız, başka kimse anlayamaz. biraz daha sık dişini nilim bak sayılı gün kaldı geçicek çok az kaldı.
canım iyi mi kötü mü bilemiyorum, çünkü dediğin gibi cevapları yayınlasaydılar o zaman milletle karşılaştırıp az çok bişeyler düşünebilirdik, çünkü bu sınavda sıralama önemli olucak bence. bi de ben de baktım memurlar nete, ama çoğunluğun işaretlediği şık doğru diyemeyiz. geçen yılki kpss de benimki sınavdan çıkınca memurlar netten karşılaştırmıştık cevaplarla, mesela benimkiyle aynı yapan çok kişi vardı, ama cevap o değildi. sevdiceğinin belki de çok daha yüksek gelicek netleri, belki sevdiceğinin oraya bakıp yanlış yaptığını düşündüğü sorular doğrudur, kimbilir.. ama eğer bu civarlarda gelirse iyi hele ki ilk bölüm. çünkü çoğu kişinin türkçe mattan ve güncellerden çok boşu var. zaten işaredikleri sorular ancak 80 tane falan oluyo. keşke cevapları açıklasaydılar da stres yapmasaydık, en azından ne geliceğini bilirdik. bu da yeni adet, işlerine gelmiyo tabi açıklamak
tatlım dünkızkardeşime gittim o da konyada oturuyor alandan berabaer çalıştık branştaşızda
çalışınca migren tuttu tabi ölüyodum agrıdan bugün oruçtab tutamadım rahatsız olunca yine çalıştım ama azar azar tadilatta bitti rahatım bundan sonra ama çok bıktım her yerimden bi hastalık çıkıyor :26: gkgy ve eb de çalıştıklarımızdan çok çıktı ya durmak yok yola devam