• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

günaydın
tdün tüm planlarım yattı. tam masaya oturdum bir titreme geldi... ateş 39u geçti vs... tüm gün ölü gibi yattım gece ancak düşürdük. mastit olmuşum. dana oğlum tüm gün sadece sağ memeyi emince diğerinde süt birikmiş. o yapıyor. Allah kimsenin başına vermesin. halisünasyonlar, ağrılar sancılar...

bugün inşallah sorun çıkmaz

çok geçmiş olsun gelinim :18:

yahu bu alanın tam içeriği ne acaba?

batı edebiyatı akımlarını bitirdim şimdi. kusmak üzereyim:52: oğlum da durmuyor...kütük gibi lys edebiyat kitabını bitirmem için sadece 4 günüm var.. takvime bir baktım, son 4 yılın çıkmış soruları ve 10 tane x denemesi 14 gün yapıyor. 2 hafta yani... e 17-23 arası memlekette olacağım çalışamam. kalıyor sınava 10 gün gbi bir şey...onda da şu her şeyi yazdığım defteri tekrar ederim. bir kaç tg çözerim...

zaman bitmiş ya laaa:53:

Kızlar yarın akşam 9 da zorlueğitim de Nihan hoca cografya genel tekrarı yapacak.Bilen bilir zaten sedef önermişti orayı.Kadın mükemmel anlatıyor.Sınav öncesi biz de şöyle temiz bir tekrar yapmış oluruz.
Ayrıca bugün fem denemesi olduk çok şükür çoooooookkkkk güzel geçti,sonuçlar açıklansın sıralamamı yazıcam:17:
Şimdi zorlueğitime üye oluyorsunuz,ders takviminden 31 mayısı seçiyorsunuz ,oradan da cografyaya tıklayıp ders kaydınızı gerçekleştiriyorsunuz.Hem ders ücretsizzzzzzzzzzzzz:52:

Son düzenleme:
1.hazar denizinin doğusunda kalan oğuz türklerine Osmanlılar YAKATÜRKLERİ diyormuş
2.ortaçağın sonlarında şehrlerin şahı unvanıyla anılan Türk şehri SEMERKANT
3.ADLİ mahlasıyla şiir yazan osmanlı padişahı II.MAHMUT
4.II.mahmut döneminde İstanbula gelmek isteyenlerin bağlı bulundukları yönetim birimlerinden aldıkları geçiş belgesi MÜRUR TEZKERESİ.

çözdüğüm testlerde çıktı bunlar canım :16::16::16:

Kızlar yarın akşam 9 da zorlueğitim de Nihan hoca cografya genel tekrarı yapacak.Bilen bilir zaten sedef önermişti orayı.Kadın mükemmel anlatıyor.Sınav öncesi biz de şöyle temiz bir tekrar yapmış oluruz.
Ayrıca bugün fem denemesi olduk çok şükür çoooooookkkkk güzel geçti,sonuçlar açıklansın sıralamamı yazıcam:17:
Şimdi zorlueğitime üye oluyorsunuz,ders takviminden 31 mayısı seçiyorsunuz ,oradan da cografyaya tıklayıp ders kaydınızı gerçekleştiriyorsunuz.Hem ders ücretsizzzzzzzzzzzzz:52:

bugün çağdaş türk ve dünya tarihi varmış
ama çok çabuk bitti
ücretsiz olunca böyle galiba
:26:

Sizlere bir şey danışmak istiyorum :(
Tarih için hangi kaynaktan konu çalışmam gerekiyor? Çalışmam gereken konuların alt başlıklarını bilen var mı :(

FEM 9 TG
Milli mücadele döneminde Türkiye'de ilk elçilik açan devlet?
a.Gürcistan
b.İtalya
c.Abd
d.İngiltere
e.Fransa

Osmanlı devletinde taşra teşkilatının yapılandırılmasında bölgelerin
ı.merkeze olan uzaklıkları
ıı.üretim faaliyetleri
ııı.etnik yapıları
durumlarından hangileri dikkate alınmıştır?
a.ı
b.ıı
c.ııı
d.ı ve ııı
e.ı,ıı,ııı

Aşağıdakilerden hangisinde Mustafa kemal ve Rauf paşaların katılımıyla ilgili yaşanan problem iki delegenin istifasıyla çözümlenmiştir?
a.erzurum kong.
b.sivas kong.
c.amasya görüşmeleri
d.temsil heyeti
e.1.tbmm

Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı devletinde ekonomik alanda uygulanan sistemlerden biri değildir ?
a.esham
b.pençik
c.malikane
d.iltizam
e.lonca

17.yy da yaşamış insanlık tarihinde roketle ilk uçuş denemesini yapmış Osmanlı bilgini?
a.Katip Çelebi
b.takiyüddün Mehmet
c.Hazerfen Ahmet Çelebi
d.Lagari Hasan Çelebi
e.sabuncuoğlu şerafettin

Selçuklular döneminde tuğladan yapılan ve şekil itibariyleTürk otağlarını andıran mimari eserlere verilen ad?
a.kümbet
b.kurgan
c.ribat
d.minare
e.hisar

Aşağıdakilerden hangisi Türkiyede sisin sağladığı faydalardan biri değildir ?

a.Doğu Karadenizde ladin ormanlarının gelişmesi
b.Doğu anadoluda alpin çayırlarının büyüme süresinin kısalması
c.Güneydoğu anadoluda pamuk kalitesinin artması
d.iç anadoluda ilkbaharda buğdayın çimlenmesinin kolaylaşması
e.kış mevsiminde turunçgil bahçelerinde ısı kaybının azalması

Aşağıdaki projelerden hangisinin temel amaçları arasında tarımsal verimlilik ve üretimin arttırılması yoktur?

a.Mavi Tünel Projesi
b.DOKAP-Doğu karadeniz proj
c.Zonguldak bartın karabük projesi
d.Yeşilırmak Projesi
e.Kentsel dönüşüm projesi

Aşağıda verilen tarihi turizm değeri ve il eşleştirmelrden hangisi yanlıştır?
a.Afrodisias-AYDIN
b.Hierapolis-İzmir
c-Midas Anıtı-Eskişehir
d.Termessos-Antalya
e.Knidos-Muğla

Türkiyede genellikle kooperatifler aracılığıyla site olarak adlandırılan yazlık sahil yerleşmeleri deniz kıyısında kurulmuş iç turizme hizmet eden bahçeli ve 2 katı olarak inşa edilen evlerden oluşan geçici yerleşmelerdir.
Bu tür yerleşmeler aşağıdaki şehirlerin hangisinde yaygın olarak görülmez?

a.Ayvalık
b.Silifke
c.Akçakoca
d.Hopa
e.Kaş

Türkiyede demir yolu ağının gelişmesiyle aşağıdakilerden hangisinin gerçekleşmesi beklenmez?
a.kara yollarındaki araç yoğunluğu azalır
b.karbon emisyonu azalır
c.maden cevheri dış satımı artar
d.yük taşıma maliyeti düşer
e.limanların hinterlandı genişler

Türkiyede tarımsal gelişmelerle birlikte bir bölgede yaygın olarak geliştirilen tarım ürünü yerini ekonomik geliri daha yüksek olan başka ürünlere bırakmıştır.
Hangisi bu tür değişime örnek olarak gösterilmez?
A.Çukurovada buğday alanlarının yeirini turunçgil bahçelerine bırakması
B.Rizede bazı çay bahçelerinin kivi bahçesine dönüştürülmesi
C.Güneydoğuda mercimek ekim alanlarının daralıp pamuk ekim alanlarrının genişlemesi
D.Doğu anadoluda çavdar ekim alanlarına son yıllarda fiğ,korunga gibi yem bitkilerinin ekilmesi
E.Silifkede buğday hasad edildikten sonra mısır ve soyanın ikinci ve üçüncü ürün olarak yetiştirilmesi

Balkanlarda diyalog istikrar ve barışa katkı sağlayanlara Saraybosna şehrinin kurucusu İsabey İshakoviç adına verilen ödülü 2012 yılında aşağıdakilerden hangisi almıştır?

a.Kemal Kılıcdaroglu
b.Ahmet Davutoglu
c.Recep Tayyip Erdoğan
d.Abdullah Gül
e. Egemen Bağış

2012 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve sanat Büyük ödüllerinde büyük ödül kime verilmiştir?
a.Yusuf halaçoğlu
b.halil İnancık
c.İlber Ortaylı
d.Şükrü Hanioğlu
e.Fuat Sezgin

FEM 9 TG
a.Gürcistan
b.İtalya
c.Abd
d.İngiltere
e.Fransa

ıı.üretim faaliyetleri
ııı.etnik yapıları
a.ı
b.ıı
c.ııı
d.ı ve ııı
e.ı,ıı,ııı

Aşağıdakilerden hangisinde Mustafa kemal ve Rauf paşaların katılımıyla ilgili yaşanan problem iki delegenin istifasıyla çözümlenmiştir?
a.erzurum kong.
b.sivas kong.
c.amasya görüşmeleri
d.temsil heyeti
e.1.tbmm

Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı devletinde ekonomik alanda uygulanan sistemlerden biri değildir ?
a.esham
b.pençik
c.malikane
d.iltizam
e.lonca

17.yy da yaşamış insanlık tarihinde roketle ilk uçuş denemesini yapmış Osmanlı bilgini?
a.Katip Çelebi
b.takiyüddün Mehmet
c.Hazerfen Ahmet Çelebi
d.Lagari Hasan Çelebi
e.sabuncuoğlu şerafettin

Selçuklular döneminde tuğladan yapılan ve şekil itibariyleTürk otağlarını andıran mimari eserlere verilen ad?
a.kümbet
b.kurgan
c.ribat
d.minare
e.hisar

1-a
2-a
3- ne desem bilemedim şimdi :26:
4-e
5-d
6-a

sorular gerçekten güzelmiş,, cevapları merakla bekliyorum :44:

Aşağıdaki projelerden hangisinin temel amaçları arasında tarımsal verimlilik ve üretimin arttırılması yoktur?

a.Mavi Tünel Projesi
d.Yeşilırmak Projesi

a.Afrodisias-AYDIN
b.Hierapolis-İzmir
c-Midas Anıtı-Eskişehir
d.Termessos-Antalya
e.Knidos-Muğla

Türkiyede genellikle kooperatifler aracılığıyla site olarak adlandırılan yazlık sahil yerleşmeleri deniz kıyısında kurulmuş iç turizme hizmet eden bahçeli ve 2 katı olarak inşa edilen evlerden oluşan geçici yerleşmelerdir.

a.Ayvalık
b.Silifke
c.Akçakoca
d.Hopa
e.Kaş

Türkiyede demir yolu ağının gelişmesiyle aşağıdakilerden hangisinin gerçekleşmesi beklenmez?
b.karbon emisyonu azalır

Türkiyede tarımsal gelişmelerle birlikte bir bölgede yaygın olarak geliştirilen tarım ürünü yerini ekonomik geliri daha yüksek olan başka ürünlere bırakmıştır.
C.Güneydoğuda mercimek ekim alanlarının daralıp pamuk ekim alanlarrının genişlemesi
D.Doğu anadoluda çavdar ekim alanlarına son yıllarda fiğ,korunga gibi yem bitkilerinin ekilmesi
E.Silifkede buğday hasad edildikten sonra mısır ve soyanın ikinci ve üçüncü ürün olarak yetiştirilmesi

yaa bu sorular ne böyle yaa, içim karardı valla yaa :18:
çok zormuş sanki bunlar canım yaa :26:

cevaplayabildiklerimi söylüyorum
1-a
2-c
3-b
4-d
5-e
6-e :44:

Son düzenleme:
bu arada hepinize günaydın kızlar,
uyanır uyanmaz kendime gelince şu sorulara bakayım dedim ama ne kadarda zorlayıcı sorularmış öyle yaa :18:

neyse moral bozmadan tam gaz çalışmaya devam ediyoruz kızlar, tempo düşüklüğü göstermiyoruz dimi :34:

kızlar yaa bide şu kitabı alan oldu mu aranızda
$yediiklim-yayinlari-2013-kpss-denemelerle-egitim-bilimleri-son-tekrar_R2P1_m.jpg

GÜNAYDIN KIZLAR günaydın sevcanım :3: dün 75 egtm 85 gkgy çıkmış soruları çözdüm, akşamada mat. den yüzde faiz karışım problemleri bitti sorularının bi kısmını çözdük
bugün haziran planımı yapıp 1 deneme çözecem+çıkmış sorulardan ne çözersem... :6:

Şimdiinden sayende haber zorlueğitime üye oluyorsunuz,ders takviminden 31 mayısı seçiyorsunuz ,oradan da cografyaya tıklayıp ders kaydınızı gerçekleştiriyorsunuz.Hem ders ücretsim izzzzzzzzzzzzz:52:
diğer derslerde vardır inş. özelliklede vat süper olur hemen bakıp üye olayım .tatlım bu arada yediiklim seminerinden sayende haberim oldu ve benim açımdan süper oldu Allah razı olsun :29:

yahu bu alanın tam içeriği ne acaba?

batı edebiyatı akımlarını bitirdim şimdi. kusmak üzereyim:52: oğlum da durmuyor...kütük gibi lys edebiyat kitabını bitirmem için sadece 4 günüm var.. takvime bir baktım, son 4 yılın çıkmış soruları ve 10 tane x denemesi 14 gün yapıyor. 2 hafta yani... e 17-23 arası memlekette olacağım çalışamam. kalıyor sınava 10 gün gbi bir şey...onda da şu her şeyi yazdığım defteri tekrar ederim. bir kaç tg çözerim...

zaman bitmiş ya laaa:53:
şunun şurasında 37 gün kaldı ben alanı 1 nisan -25 mayıs arasında bitirdim çok şükür Rabbim yardımcımız olsun bende 15-20 mayıs arası konyaya dersane seminerine gidicem o nedenle iyi bi plan lazım .bu arada annenlerde niye çalışamıyosunki bebişine onlar bakar sende evde çalışırsın işte :27:

1.hazar denizinin doğusunda kalan oğuz türklerine Osmanlılar YAKATÜRKLERİ diyormuş
2.ortaçağın sonlarında şehrlerin şahı unvanıyla anılan Türk şehri SEMERKANT
3.ADLİ mahlasıyla şiir yazan osmanlı padişahı II.MAHMUT
4.II.mahmut döneminde İstanbula gelmek isteyenlerin bağlı bulundukları yönetim birimlerinden aldıkları geçiş belgesi MÜRUR TEZKERESİ.

çözdüğüm testlerde çıktı bunlar canım :16::16::16:
çok saol tubişim zümrüşüm bunları bilmiyodum

FEM 9 TG
a.Gürcistan
b.İtalya
c.Abd
d.İngiltere
e.Fransa
a gürcistanmı acep
ıı.üretim faaliyetleri
ııı.etnik yapıları
a.ı
b.ıı
c.ııı
d.ı ve ııı
e.ı,ıı,ııı
E 1,2,3

a.erzurum kong.
b.sivas kong.
c.amasya görüşmeleri
d.temsil heyeti
e.1.tbmm
A ERZURUM KONGRESİ
a.esham
b.pençik
c.malikane
d.iltizam
e.lonca
B PENÇİK
a.Katip Çelebi
b.takiyüddün Mehmet
c.Hazerfen Ahmet Çelebi
d.Lagari Hasan Çelebi
e.sabuncuoğlu şerafettin
C UÇUŞÇU AMA ROKETÇİMİ BİLEMEM :)
a.kümbet
b.kurgan
c.ribat
d.minare
e.hisar
A KÜMBET

CEVAP C

a.Mavi Tünel Projesi
d.Yeşilırmak Projesi
E KENTSEL DÖNÜŞÜM
a.Afrodisias-AYDIN
b.Hierapolis-İzmir
c-Midas Anıtı-Eskişehir
d.Termessos-Antalya
e.Knidos-Muğla
C MİDAS-ESKİŞEHİR

a.Ayvalık
b.Silifke
c.Akçakoca
d.Hopa
e.Kaş
D HOPA
b.karbon emisyonu azalır
C GİBİ AMA EMİN DEĞİLİM

E DE İKİNCİ ÜRÜN EKİLİYOR TERCİH DEĞİŞİMİ YOK BU DEİLSEDE D O ZAMAN

cevapları yarın vericemmmmm kızlarrr ben yatıyorum felaket migrenim tuttuu:25:
CEVAPLARI ÇOKKKKK MERAK EDİYORUM SORULARDA HAKKATEN KAZIK GEÇMİŞ OLSUN CANIM BENDEDE VAR BİLİRİM NASI BİŞEY OLDUGUNU

Balkanlarda diyalog istikrar ve barışa katkı sağlayanlara Saraybosna şehrinin kurucusu İsabey İshakoviç adına verilen ödülü 2012 yılında aşağıdakilerden hangisi almıştır?

a.Kemal Kılıcdaroglu
b.Ahmet Davutoglu
c.Recep Tayyip Erdoğan
d.Abdullah Gül
e. Egemen Bağış
C MİKİ ACEP
2012 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve sanat Büyük ödüllerinde büyük ödül kime verilmiştir?
a.Yusuf halaçoğlu
b.halil İnancık
c.İlber Ortaylı
d.Şükrü Hanioğlu
e.Fuat Sezgin
D AMA TAMAMEN ATTIM

GR KIZLAR BOL VERİMLİ GÜNLER
SİZDEN Bİ RİCAM OLACAK HERKES HAZİRAN PLANINI YAPSA VE YAZSA BİZDE FİKİR EDİNSEK OLURMUUUUUUUUUUUUU

FEM 9 TG
CEVAPLAR
a.Gürcistan
b.İtalya
c.Abd
d.İngiltere
e.Fransa

ıı.üretim faaliyetleri
ııı.etnik yapıları
a.ı
b.ıı
c.ııı
d.ı ve ııı
e.ı,ıı,ııı

a.erzurum kong.
b.sivas kong.
c.amasya görüşmeleri
d.temsil heyeti
e.1.tbmm

a.esham
b.pençik
c.malikane
d.iltizam
e.lonca

a.Katip Çelebi
b.takiyüddün Mehmet
c.Hazerfen Ahmet Çelebi
d.Lagari Hasan Çelebi
e.sabuncuoğlu şerafettin

a.kümbet
b.kurgan
c.ribat
d.minare
e.hisar

...................................................

CEVAPLAR

a.Mavi Tünel Projesi
d.Yeşilırmak Projesi

a.Afrodisias-AYDIN
b.Hierapolis-İzmir
c-Midas Anıtı-Eskişehir
d.Termessos-Antalya
e.Knidos-Muğla

a.Ayvalık
b.Silifke
c.Akçakoca
d.Hopa
e.Kaş

b.karbon emisyonu azalır

.......................................

Back