kuzum 4 yıldır her sene zorlandım bu okulda
yaz okulu vardı bizde habire bırakıyolardı dersten
100 falan beklediğim sınavda 10 aldığımı bilirim, kağıdımı göstermez, ama yaza bi dersten 100 tl alcak ya niye göstersin
sadece 4.sınıfın ilk döneminde çok zorlanmadım, ödevler sunumlar vardı ama finalleri çok kolay yapmışlardı. dincimiz vardı, cuma günü sınav yapcak, ben nasıl kopyaları yazmışım sıraya ama görmelisin. sonra sınıfa geldi. kopya çekip günaha girmeyin diye kolay sordum dedi, namazın kılınışını sorcam demişti derste, bi tek onu sormuş, bi de peygamberimizin hayatınıadamcağız bizi düşünmüş o kadar ben hemen sildim kopyaları ne biliim öyle gıcık hocalar yoktu ilk dönem. dedim herhalde 4. sınıfta yormuyolar, geçen yılki 4 ler de 2. dönem okula gelmiyolardı falan dedim tamam rahatım. ama 2.dönem bi geldi, hepsinden zordu yani ne diyim. sonra biz hocalarla konuştuk işte neden bu kadar sıkıyosunuz diye, hadi sıkmalarını geçtik, devamsızlığa çok taktılar. geçen yıla kadar 4.sınıfın 2.döneminde pek bakılmazmış ama artık uyarı mı bişey gelmiş, onlar da emir kulu, o yüzden bu yıl işler tersine dönmüş. adı eğitim fakültesi, bana o zaman ver eğitim bilimleri dersini, ben her gün gideyim. ama nerde abudik gubudik ders var hepsini alıyoruz. eğitim olarak sadece özel eğitim ve kaynaştırma dersi aldık, o da çıkmıyodu da bu yıl özel eğitimi koydular kpssye bi o işime yaradı. valla ben lisede daha iyi eğitim almıştım. ünide köreldim
valla canım bizimkilerde yaz okuluna bırakmayı pek severdi. ben gerçi sırf 1 kez kaldım o da notlarımı yükseltmem gerektiği için ama.
hele tarih bölümünün hocası ögrencilere müşteriler diye hitap ederdi
her üniversitede var öyle numuneler .. ben en çoktezde zorlanmıştım bir de materyal hazırlama dersinde diğerleri de nasıl geçtim hatırlamıyorum bile
öyle böyle bitiyor kuzum. sonra hafızandan da siliniyor. biz kazanalım da Allahın izniyle
kızlar sınav ücretimi yatırdım ama sınava nerde gireceğime karar veremedim
eskişehirde benim ailem var.. ama ev karışık biraz
erzurumda kayınvalidem var oda illa burda gir diyor
hakikaten de iyi bakar bana ama ben rahat edemem
bilemedim ya
canım biz seninle kampa gircez madem özelden ayrıntılı konuşup ayarlayalım olurmu kuzum coğrafya vatandaşlık var elimde yoğun çalışacağım bende 15 günde 2 sini bitirmeyi hedefleyeyim diyorum sonra alandan 5 gün deneme çözeyim hazirandada denemeler ve konu tekrarları ile noktayı koyayım ne deersin kujum nası olurderin bir nefes al..
en son girmen gereken ruh ahaline gimişsin şuan
bu kadar kaygı senin ders çalışmana yardımcı olmaz.
üztündeki baskıyı anlıyorum
kaç yıldır giriyorsun eşin atandı ve bebekde istiyorsun..
artık hayatı ertelemektende yoruldun
sonuna kadar haklısın
lakin şu anda hissettiklerin senin sınavı kazanmana yardımcı olmayacak
aksine beyninde seni yoran yabani otların bitmesine neden oluyorsun..
tekrar soylüyorum derin bir nefes al..
sen akıllı kafası çalışan çok iyi niyetli bir insansın
başkaları atandıysa senin atanmaman için geçerli hiç bir neden yok..
şimdi programını kendine gore yap
uyku saatlerini düzenle
uykudan eşinden pasta borekten herşeyden fedakarlık edeceksin..
kampa giriyoruz birlikte tamam mı
sbah erkenden kalkıp dersin başına oturuyoruz kısa rarlıklarlada mola veriyoruz.
şunu çalış bunu çalış diyemem çünkü hepimizin stili farklı.
onemli olan zamanını iyi değerlendirmen..
seni seviyorum kuzum dualarımseninle..
canım sosyalden o 14 dersten sadece 12 soru gelecek şuan okudum altını çizdim dersler hakkında fikir sahibi oldum ordaki bazı derslerde benim dönemimde yoktu ilk kez gördüm yani .2.kez tekrar yaptığımda minik notlar alayım diyorum tatlım bayada ayrıntı var ve çok gıcık ama napalım meccbuuurrrr ne çektik beeeecanım benim oncelikle bitirdiklerin için tebrik ederim maşallahçogu gitmiş azı kalmış.
coğrafya ve vatandaşlık işin kolay kısımı konu aolarak kısa ve net.
lakin bu konuları bitirdikten sonra anayasadan ve coğrafyadan bol bol soru çozmen lazım ki
mutlaka proğramında buna zaman ayır ..
diğer sosyal bilimler alanları konusunda
biraz ayrıntı geldi bana:44::44:
o yüzden ufak notlar alarak çalışmanda fayda var
sakın zaman kaybı olur diye dşünme,
nerden soru soracaklarını şaşırdılar zira..
sonuç olarak gzel ayrıntıları belirlenmiş bir programla hepsinin üstesinden gelisin kuzum
dualarım seninle
KIZLAR ALANIMDAKİ DERSLERİ YAZIYORUM BİTİRİLENLER RENKLİ YAZILANLAR 1 AYDA YANİ HAZİRAN BAŞI BİTERMİ YORUM YAPARMISINIZ
TARİHTEN :ilkçağ tarihi ,
islam tarihi
islamiyet öncesi türk tarihi ve türk islam tarihi,
ortaçag tarihi ,
yeni ve yakın çagda avrupa ,
osmanlı devleti (kuruluştan yıkılışa)
,atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi,
cumhuriyet dönemi iç politika ve dış politika ,
20.yy başı dünya,
2.dünya savaşı,
soguk savaş dönemi yumuşaması ve sonrası ,
türkiye siyasi tarihi cumhuriyetten günümüze
ve küreselleşen dünya
DİĞER SOSYAL BİLİMLER ALANLARI (TOPLAMDA 14 DERSTEN 12 SORU ÇIKACAK KISIM )
sosyal bilgilerin temelleri
sosyal psikoloji
arkeoloji
antropoloji
sosyoloji
felsefe
ekonomi
sanat ve estetik
insan ilişkileri ve iletişim
günümüz dünya sorunları
sosyal bilgiler ögretimi
siyaset bilimi
sosyal proje geliştirme
COGRAFYADAN :temel jeoloji bilgisi,
temel jeomorfoloji bilgisi,
temel hidrografya bilgisi,
temel iklim toprak bitki bilgisi
,türkiyenin jeolojik yapısı,
türkiyede su iklim bitki ve toprak
çevre ve toplum
nüfus ve ekonomi cografyası
,siyasi cografya
VATANDAŞLIKTAN :temel hukuk,
vatandaşlık bilgisi
insan hakları ve demokrasi
nilim face ilgili bir sıkıntım vardı hallettim kuzum sana yeniden arkadaşlık isteği gonderdim bilgin olsun
renginim senin matematik ne alemde kuzum hiç sesin çıkmıyor?
günaydın canlarım
clemim çalışamıyorum ya hala arkadasımın etkisindeyim son 1 haftam çok verimsiz geçti hele ki 50 gün kalmışken. çok kızıyorum kendime ama yapamıyorum
biraz daha üstüne düşsem iyi olacak artık. en azından her gün deneme çözüyor olmam işe yarıyor işte başka yok.
sen ne yaptın canım ilerledin mi?
clemim inan bana es geçmiyorum zira öyle bir lüksüm yok.renginim ben geçen sene soyle bir hata yaptım kuzum
eğitimim nasılsa çok iyi dedim (ki değidi en azından şimdiki gibi programda ve olçmede istatistikde hiç yapamadığım konular vardı sınavdada yapamadım zaten)
türkçem çok iyi dedim (evet paragrafta hiç yanlışım çıkmıyordu ama dilbilgisinde berbattım ki daha yeni oturttum ki sınavdada dilbilgisi yapamadım)
tarihim iyi dedim (malesef beklediğmden daha fazla yanlışım geldi)
cografyam iyi dedim (çoğrafyam gerçekten iyiydi)
anayasa bir kere okuyup girdim gncelleri hergün tekrar etmiştim ama zayıf olduğuna inandığım tek ders anayasaydı kelimenin tam anlamıyla çakozladım
matematiğe gelince 3 yada 4 soru yaptım bak net demiyorm ve sayılar dışında hiç bir konuya bakmamıştım ki bence diğer derslerde çok iyiidim zaten gerekte yoktu. milletin kek dediği o grafik soruları varya onlara bile bakamadım.
sonuç ne mi oldu 74 aldım :) benimle aynı eğitim aynı gk netlerine sahip arkadaşım 15 net matematik yaptığı için 84 aldı
eğer matematiği biraz ciddiye alsaydım o çok iyi olduğumu düşündüğüm derlerdeki açığımı matematik sayesinde kapar ve şu an atanmış olurdum..
bu kadar laf kalabalığı nedendi biliyormusun?
lütfen lütfen matematiği ihmal etme
inan kurtarıcımız o ders..
donüp baktığımda kendime çok çok kızıyorum
clemim inan bana es geçmiyorum zira öyle bir lüksüm yok.
dedim ya arkadaşımın ölümüne hala alışamadım durup durup aklıma geliyor çok zor bir durum
hal böyle olunca toparlayamadım kendimi tam başlarım dediğim an ertelemek zorunda kaldım. artık geçmişe dönmeninde manası yok aslında.
ne kadar süre kaldıysa o kardır deyip devam edeceğim
Allah çalışma azmi versin hepimize canım sağol tavsiyelerin için
kızlar ben bir süre aranızda olamayacağım
merak etmeyin
tabiki ders çalışıyor olacağım
haftaya cumaya kadar çok çok sıkışık bir programım var hafataya cuma gorüşürüz
bu arada tayinimizde açıklanmış olacak Allahın izniyle güzel haberlaerle gelirim inşallah
hepinizi çok seviyorum
iyi çalışmalar..
Çok doluyum.ilk frsatta pc den greceğm.artk esmle odaları ayırdk...her seye rağmen dün 318 eğitim çözmüşüm...moral motivasyon sıfır
Madem tüm yük omuzlarmda,o ne baba ne eş.,madem bu ev ona otel, yok sayıyorum artk. Ben o arka odadan çok korkarm.gece zifir karanlk olur.yatak odamz yani. Ama dün oğlumu da alıp orada çalştm,gece orada uyuduk. Eminim yine korkup geleceğimi sandı.sırf korkutmak için yatmadan aranın ışığını da kapattı.ama gtmedm. Okudum üfledm yattm.zaten gündüz okulda,ikindi keyfnde akşam dağa azık götürür.yatmaya geldğnde de turana 2dak bakmaz.dün bulaşk ykamama müsade etmedi.oğlumla ykadk.mutfak çok soğuk hem de turan sklp ağlyor.dayanamyorum.amaan neyse...zaten her isi ben yaptm.çivi bile çakmadı bu eve...bari hepten yok sayaym da üzemesn.beklenti yoksa hayal krklğı da yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?