1 montro boğazlar sozleşmesini 1938de imzalayan devlet aşağıdakilerden hangisidir?
a-yugoslavya
b-bulgaristan
c-italya
d-almanya
e-sovyet rusa
2-''bütün devletlerin üstnde en olgun devlet;milli devletleri içine alan btün yeryüzündeki insanları kapsayan bir teşkilattır'' diyerek tam bin yıl sonra kurulan BİRLEŞMİŞ MİLLETLER idealini ileri süren türk-islam filozofu kimdir?
a-farabi
b-ibni sina
c-gazali
d- harezmi
e-ibni rüşt
1 montro boğazlar sozleşmesini 1938de imzalayan devlet aşağıdakilerden hangisidir?
a-yugoslavya
b-bulgaristan
c-italya
d-almanya
e-sovyet rusa
2-''bütün devletlerin üstnde en olgun devlet;milli devletleri içine alan btün yeryüzündeki insanları kapsayan bir teşkilattır'' diyerek tam bin yıl sonra kurulan BİRLEŞMİŞ MİLLETLER idealini ileri süren türk-islam filozofu kimdir?
a-farabi
b-ibni sina
c-gazali
d- harezmi
e-ibni rüşt
aşagıdakilerden hangisi anadoludaki sivil mimari eserlere ornek olarak gosterilemez ?
a-alaiye sarayı
b-hızır ilyas koşkü
c- sahip ata külliyesi
d- sultan hamamı
e- hıdırlık koprüsü
yunanistan
italya
fransa
düzenli türk ordusu arasında sıcak savaş yaşanmamıştır.?
a-yalnız ı
b-yalnız ıı
c- 1ve 2
d- 2ve 3
e-1 2 3
aşagıdakilerden hangisi anadoludaki sivil mimari eserlere ornek olarak gosterilemez ?
a-alaiye sarayı
b-hızır ilyas koşkü
c- sahip ata külliyesi
d- sultan hamamı
e- hıdırlık koprüsü
yunanistan
italya
fransa
düzenli türk ordusu arasında sıcak savaş yaşanmamıştır.?
a-yalnız ı
b-yalnız ıı
c- 1ve 2
d- 2ve 3
e-1 2 3
teşekkürler tubişimbenim erkek arkadaşım pek ders çalışmaz böyle araştırma işlerinide bana yaptırıyo ama arayıp havamı da atarım cafeki dostlarım yardımcı oluyolar diye
canım ben fem dersanesine gidiyorum zaten,Zaman zaman burdan size soru paylaşıyorum tg denemelerinden ,Bu arada biz tg 7 yi olduksene sonuna dogru da denemede cıkmış güncelleri burda paylaşırım hepimize faydası olur inş
tubish pgde 4 soru çıkacak diye pek çalışmıyormuşsun ya ben de artık eskisi kadar uğraşmayayım diyorum
ona ayrıracağım vakti alana vs ayırırım. 3 satimi ayırıyordum 1,5a düşürdüm an itibariyle
ayy canım benim... bazı sebepler deyip geçiyorum. eski hesabım patladı. bu yenisi...
clementine
tatlım soruların çok güzeldi. hangi kaynaktan aldın? alan için işime yarayacağını düşünüyorum.
merhaba kızlardün dondurma yemiştim boğazım şişmiş bugün :26: çocuk gibiyim yaaaa bugün alan çalışıcam yine bi bitmedi ki tekrarlara geçeyim :96: bu arada NİLİM İnşallah
güzel bi plan yapıp uyarsın canım en zoruda plan yaptıktan sonra plana uymak ama sende o ışık var kuzuummçok öptüm canlar herkese bol verimli çalışmalar
zaman geçtikçe ne kadar istemesemde anneme daha çok benzediğimi gordüm..
onu daha iyi anladığımı ve çok daha fazla ozlediğimi anladım..
25 yaşından sonra doğum günlerinin insana sıkıntı verdiğinin farkına vardım..
azla yetinmeyi çok ile az arasında aslında çok ince bir doyum farkı olduğunu oğrendim..
dostlukların bazen yakın mekanlara ihtiyaç duyduğunu anladım..
kar yağmayan bir yerde yaşamanın beni mutlu etmeyeceğinin farkına vardım..
goz kenarlarımda ilk kaz ayağı kırışıklıklarımın olduğunu gordm gülmsedim..
saçımda 2 tel beyaz saç fark ettim
korkunun ve tehditin benim üzerimde bir etkinliğinin olmadığını anladım
bahçeden gelen çocuk seslerinin içimi açıttığını kendime bile itiraf edemediğimi anladım...üzüldüm..
olmeden yapılacak 50 şey listesi hazırlamaya karar verdim..
ben biraz kendimle başbaşa kalmaya karar verdim
doğum günün kutlu olsun clementine..
bir yaşına daha girdin..
hayatının sana neler hazırladığının farkında değilsin..
1.si İtalya olması lazım
2. farabi mi:26:
1 italya
2farabi diyorum canım :26::26::26::26:
1.si külliye
2.2 ve 3 diyorum italya ve fransa
Hayatının sana neler hazırladıgının farkında degilsin...En güzel cümlelerden biri,yeni yaşın sana sağlık getirsin,mutluluk ve de kpss de 90 üstü bir puan..Dogum günün kutlu olsun canım.
Bakın bakalım kızlar ,okunmazsa yazıcam artık
son 2 si birincide soru şıklar ikincide :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?