- 4 Aralık 2012
- 1.954
- 286
- 173
- 38
cevap ne tatlım b yada e gibi geldiöytden 55 soru çözdüm
kızçeler şu soruyu yapamadım
aşağıda verilem kavramların karşısında yer alan açıklamalardan hangisi yanlıştır?
a) eğitim - bireyin her yönüyle bir bütün olarak kendisi ve toplumu için en uygun düzeyde geliştirilmesi sürecidir.
b) öğretme - öğrenmenin oluşturulması için harcanan çabaların tümüdür.
c) öğrenme - bireyin kendi yaşantısı yolu ile meydana gelen nispeten kalıcı izli davranış değişikliğidir.
d) öğretim - planlı, denetimli ve belli bir kurumun organizasyonunda gerçekleşen etkinliklerin tümüdür.
e) yaşantı - bireyin çevresiyle kurulan etkileşimler sonucu bireyde kalan izlerdir.
arbi arkadaşım burası ögretmenlik mezunlarından oluştugu için sanırım kaynak öneremicez sana
75 gelişim çözdüm yemek hazırlıyorum kızlar tarihten bi konu daha demiştim ama başım agrıdı ve uyudum
eşim ve hocam akşam 9 buçukta maça gitcekler yorulmazsam geceye kadar çalışırım inşallah gr
kızlar 75 program çözdüm motivasyonum düşük bugün
ilerleyemiyorum bir türlü
sedefim bence de o soru b.neden dersen harcanan vaktin toplamı öğretme için yetersiz bir tanım olur.
öğretme elbette zamanla olur ama sadece zaman olmaz.
tam tanımını sorarsan kendimce açıklayabilirim ama kitaplardakini bilmek daha iyi olur bence:26:
180 öğrenme çözdüm
kızlar cevap b öğretme nedir peki, bana hepsi doğru gibi gelmişti
bi de kızlar crespi etkisiyle davranış topografyası nedir :26:
arbi arkadaşım bi fikrim yok :26:
180 öğrenme çözdüm
kızlar cevap b öğretme nedir peki, bana hepsi doğru gibi gelmişti
bi de kızlar crespi etkisiyle davranış topografyası nedir :26:
arbi arkadaşım bi fikrim yok :26:
Crespi etkisini şöyle kodla Sedefim : Ne kadar ekmek,o kadar köfte.Yani davranışın sonucundaki ödül ne kadar büyükse organizmanın harcayacağı çaba da o kadar büyük olacaktır.
Davranış topoğrafyası da davranışın ortaya çıkma biçimi canım.Sönmeye yakın zamanlarda davranış şiddetlenmekle kalmaz,ortaya çıkışında da farkılılıklar da gözlenir.Umarım anlatabilmişimdir.
128 pg çözdüm. Bugün de 400 yaptım şükür.
19.15'ten 21.30'a kadar dersim var dersanede,öperim hepinizi.
çokkkk iyi anladım bugum sağol
davranış topografyasında mesela sönme patlaması yaşanırken çocuğun hem ağlayıp hem ayağını yere vurması gibi çeşitli davranışların olması var dimi
bravo kuzumben 230 da kaldım, sırtımın ağrısı geçsin diye sıcak bi duş aldım, birazdan da çıkıcam, çıkana kadar daha çözmem lazım
crespi hull a ait bi kavram tatlım pekiştireç miktarı artarsa performans da artar diyor(annişkon 500 soru çözersen sevdicekle sinemya gitmene izin vercek hemde sana en sevdiğin tatlıyı yapcak.deli gibi çözersin 500 soruyu)
davranış topografyası sönme patlaması sırasında davranış çeşitliliği,sönme patlamsında tepkide bi artış oluyordu ya işte o sırada deavranşta çeşitleniyor.çocuk ağlyor bu 1. tepki ağlarken yerde yuvarlanıyor 2.tepki ,o da yetmiyor küfür ediyor bağırıp çağıryor
ayy bugum sağolasın iyice pekiştirdim, soruyu buldum burda da paylaşıyım o zaman hepimiz için bir kez daha hatırlanmış olsunEvet kuşum aynen öyle,2011 sorularında tavuklarla ilgili bir soru vardı,o soruyu incelersen topoğrafyayı daha da iyi oturtursun.
ayy bugum sağolasın iyice pekiştirdim, soruyu buldum burda da paylaşıyım o zaman hepimiz için bir kez daha hatırlanmış olsun
2011 kpss sorusu arkadaşlar, cevap c. davranış topografyası ile ilgili sormuşlar
Bir köyde görev yapan bir öğretmen evinin altında tavuk beslemektedir. Alışveriş için gittiği ilçeden geç döndüğü bir gün tavukların evin içine kadar girdiğini görür ve tavukların davranışlarını sistematik olarak incelemeye karar verir. Tavuklara akşamüstü gün batarken yem vermeye başlar ve bir süre sonra gün batımı yaklaştığında merdivenin önünde toplanmaya başladıklarını fark eder. Gün batımında, birkaç gün üst üste yem vermezse tavukların yavaş yavaş merdivenden çıkarak evin içine doğru ilerlediklerini görür. Birkaç gün üst üste yem verilmeyen tavukların yavaş yavaş merdivenden çıkarak evin içine doğru ilerlemelerinin nedenini en iyi açıklayan ifade aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bir davranışın olumlu pekiştirilmemesi sadece bu davranışın topoğrafyasını değiştirmez, pek çok davranışın sıklığında artışa yol açar.
B) Pekiştirmenin ilk kesilişinde davranışın sıklığı, azalmaya başlamadan önce geçici bir artış gösterir.
C) Pekiştirmeme, davranışın topografyasında da değişikliğe neden olur, sönmenin başlangıcında davranış daha değişken hâle gelir.
D) Pekiştirilmeyen davranış söner, ancak ara sıra da olsa pekiştirilen bir davranış sönmeye karşı dirençlidir.
E) Pekiştirecin kesilmesi davranışın sıklığında bir azalmaya neden olur.
Çok insanı yaktı bu soru.B şıkkına yığılmışlar hep.Yanlış değil ama eksik işte.
evet kesinlikle güzel soruymuş, paragrafta artıştan öte değişikliğe vurgu yapılmış aslında, ama ben de şu topografyayı bilmesem b şıkkına atlardım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?