2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

sabah yoğurt tatlısı yapmıştım, oburistanlı oldum , gidip gelip yiyorum. meret çayla da bir gidiyor ki:))

çok basit bir tarif:

bir su bardağı yoğurt
2 yumurta
7 yemek kaşığı un.
isterseniz bir çay bardağı sıvı yağ ekleyebilirisniz.

kek hamuru yapıp fırınlıyoruz. şerbeti: 2 su bar. şeker 2 su bar. su...

keki de şerbeti de ılık olacak...

servis önerisi: üstüne hindistan cevizi serpin, süper oluyor. oğlum da çok sevdi.

5. soru 375
7.soru da 12 mi kuzum ona göre anlatıcam

işlem hatası yapmışım kuzum,anlatıyorum
öncelikle böyle sorularda birbirini eşitleyecek k gibi bi değer veriyoruz.
şimdi burda x bölümlü ya, işlemim daha kolay olsun diye, hepsini 5 ile çarptım, yani 5 ile genişlettim, sonucum gene değişmicek.
böylece x=15y=10z oldu
bunların katsayılar kaç? x in 1, y nin 15, z nin 10
1,15 ve 10 hangi sayıya ortak bölünür, ekokunu alıcaz yani, buradan ekok 30 olur.
x e 30k, y ye 2k, z ye 3k dersek, eşitlik bozulur mu, bozulmaz. o yüzden yazabiliriz.
böylece elimde x,y,z gibi 3 bilinmeyenli harf yerine tek bilinmeyen k olmuş oldu
sonra diğer işlemde yerine yazarım.
x yerine 30k yazarım, y yerine 2k yazarım, z yerine 3k yazarım
2x dediği için (2x30k) - (5x2k) - (3k) = 94
60k - 10k - 3k = 94
47k = 94
k=2
eveett k yı bulduk, bizden x i istemiş, x e 30k demiştik. k 2 ise 30k = 30x2 = 60 tır

Son düzenleme:
revani gibi mi bu kuzum :26:

evet tatlım ama çook daha hafif.

ohh iyi gider valla denerim
bu arada gelinim, siteye şifremi hatırlayamadığım için ve yanlış şifreyle girdiğim için site beni 15 dakikalığına bloke etti, yeni şifre istedim, 15 dk bekledim. fakat hala giriş yapamıyorum. sinir oldum. en kısa zamanda girip göndermeye çalışıcam kusura bakma :26:

yok tatlım estağfirullah. ben de bakınayım başka link bulursam atayım

yargı öabt Türkçe'yi çok övmüşler ama 26 tl... alsam mı? datanınki 7 tl ama ne demişler, ucuz etin yahnisi iyi olmaz

gelinim buraya link atma yasak banlanabilirsin
ben sana özelden toplu tg deneme yeri göndereyim
her yayından var.
sürekli yeniliyorlar üstelik.
beğenirsen sedefe yollarsın canım(belki görmüşsündür siteyi her ihtimale karsı yollayım)
bu arada yargının methini ben de çok duydum sipariş ettim bence de yargıyı al
ne olur ne olmaz

clementine sana da kolay gelsin. iyi çalışıyorsun maaşallah
ikimizin de mat. sorunu var anlaşılan
ama en büyük sorun bendedir kesin

Son düzenleme:
selam hanımlar :)
geçen gün anayasa yapamamak hakkında bikaç arkadaşla konuşup fikir alışverişinde bulunmuştuk.
ben bir siteden bazı bilğiler kopyaladım.
acaba burda paylaşsam sıkıntı olur mu?
ben hiç anayasa yapamadıgım için bu indirdiklerim de işime ne kadar yarar bilmiyorum o yüzden bana yine yardım eder misiniz ??

beyazanne gelinim bi mail gönderdim bakar mısın becerebilmiş miyim, diğerlerini de indiriyorum, turboitten 10 dk da iniyo, hepsi tamamlanınca göndercem
renginacım beyaz anne mebin internetinden girdiği için indirme linki bulunan sitelere giremiyo o yüzden kuzum
nurum tubam evet 1.si 60 2. 9muş
muhatçım paylaş tabii ki, ama ben de hiç bilmiyorum o yüzden işine yarar mı bilmiyorum, ben x yayıncılığın vat ders notlarını tavsiye edebilirim kuzum, bi de ihtiyacın 24 saatte vatandaşlık kitabı güzel

kızlarım 510 soru çözdüm
600 olmasını istedim ama kitap bitti
geri kalanını ofisokuldan hallederim umarım

muhatcım gel senin ilacın ben de
kopyala canım daha çok aklında kalır tabi
nasıl istiyorsan öyle çalış
sedefim ben banlanmasın diye dedim yani yoksa benim için mahsur olmaz ki
bu arada kuzum sana söz verdiğim gibi şimdi açtım ofisokulu açtım başlıyorum

evet kuzum o konuda banlanabilir iyi demişsin, ben de ona attım zaten denemeleri, umarım işine yarar
ohh hadi aferin benim çalışkanımaaaa
ben hala bişey yapamadım, 8.30 a kadar uyumuşum, sonra bi baş ağrısı tuttu, geçmiyo. ama uykumu aldığım için yarın da erken kalkma derdim olmadığı için birazdan başlarım belki inş

başla kuzum başla
bu sene atlatalım da şu sınavı
2 ay sonra serbestiz inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…