• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

kızlar annemden bi tarif buldum aldım demincek :27: biberli ekmek adı kahvaltıya ve bizim gibi sınava hazırlanırken beyniyle beraber miğdesi kazınanlara süper olur ayrıca yapıp buzluğa atıncada tadı bozulmuyo isterseniz vereyim tarifini :52: clemantine nohutu ve fasülyeyi dolaba haşla bırak ugraştırmaz seni közlenmiş patlıcan , mantı sarma ,et köfte tavuk köfte vs bi çok yemek var dolapta buzlukta bozulmayan aklıma geldikçe yazarım :56:

canım çok iyi olur tarifini alabilirmiyim lütfen..

canım bu noktada sana yardımcı olabileceğim tek nokta şu, elini çok çok hızlı alıştır yemek ve ev işlerine.arkandan atlı kovalıyor gibi :1: benim de buzluğumda yaprak sarmam, mantım, fasulyem, barbunyam vs. hemen her zaman bulunur; ama hazıra dağ dayanmaz demişler.. bnm eşim yemek noktasında çok seçici. bir yemeği ennn fazla 2gün yer. yani bazı arkadaşlar gibi hafta sonu çokça yapıp dolaba atma gibi bi lüksüm yok. hemen her gün yemek yaparım neredeyse. domatesin kabukları ve kendisi görünmeyecek, soğanlar minik minik olacak, biberler hiç belli olmayacak vs. çok takıntılı bi kocam var üstelik. başlarda çok sıkıntı çektim bu noktada, ama artık huyunu da öğrendim, elimi de çabuk alıştırdım, yemeği ocağa koymam yarım saatimi falan alıyor artık. şimdi dediğiniz soğan olayını da deneyeceğim,iyice kısalacak inş.yemek işi ..mesela sabah kalktın, evi topladın hemencik yemeği ocağa koy, yemek orda pişerken evi sil süpür, ooohhh tüm gün sana kalsın, 1 saatini alıyor toplam, hadi 1,5 olsun diyelim üstelik her gün evi de silmezsin :)) normalde akşam üzeri pişen yemeği severim, bir daha ısıtma olayı olmayacak arada; ama ne yapalım ancak bu şekilde oluyor ... bebeğin var mı bilmiyorum ama benim henüz olmadığı için onu hesaba katmadım :1:

bebeğim yok ama maşallah eşim 2 bebeğe bedel
o kadar nazlı bu aralar o kadar çok gonlünü yapmaya uğraşıyorum ki
manevi olarak çok çok yoruyor beni

neyse Allahın izniyle 18 ocakta gorev başı yapacak o zaman rahatlarım
canım ben bugünkü odevlerimi bitirdikden sonra
soğan ve biber doğrayacağım tek yemeklik onları koyacağım dolaba
tavsiye üzerine biber dolması
yaprak sarma gozleme koydum
çeşitleri artıracağım
o kadar komik ki bu gün eşim mayalı paça yaptığımı gordu yarısını
buzluk için ayırdım
tutturdu sakın koyma yiycem ben diye
olse yiyemez halbuki :)
onlarıda gizli gizli yaparım artık :)

arkadaşlar aranızda pegem akademi
eğitim bilimleri 5000 soru bankası çozen var mı
varsa bir değerlendirme alabilirmiyim?

canım çok iyi olur tarifini alabilirmiyim lütfen..
hamuru için 1 su b. zeytinyagı 2 sb su 1 yaş maya 1tk tuz 1çk şeker hamuru kulak memesi kıvamınfda yogur mayalandır çay tabağı büyüklüğünde aç
bir yandanda 1 soganı rondodan geçir yagda kavur pembeleşince 1 tk salça 1 tk yaprak toz biber az ceviz içi ince çekilmiş ve biraz susam ekle hamurun üstüne sür (sos kıvamında olacak) fırında üst bölümü kapat önce altı pişsin sonra üstüde aç pişince çıkar (bu püf noktası imiş)

herkese günaydın..
hadi bakalım silkinin..
oflayıp puflamak yok..
millet devlet okullarında nerdeyse yarım gün çalışırken
biz burda dirsek çürütüyoruz
emeklerimizin karşılığını alacağız elbet
ama gerçekten emek vermemiz gerek
herkes sıcak yatağından kalksın bakalım
6 aydan az bir süre kaldı
seve seve hatırlatırım
ve daha bir yığın çozulecek soru yapılacak deneme
tekrar edilecel konu var
uyuşukluğa yer yok
hadi bakalım
Ya ALLAH ..Ya Bismillah..

arkadaşlar son 45-46-47 yılların sınav soruları kitapları varmş her ders için gy.gk den alıp çözen oldumu sizce faydası olur mu tavsiye edermisiniz en azından tarih ve coğrafya...

herkese günaydınnn
ahh bugün gelemedim 8 de
dün misafirim vardı yemekli, akşama kadar yemeklerle uğraştım
çok yorgundum, eşimde kahvaltı istemedi o yüzden kalkamadım :(
ama söz pazartesi başlıyorum, programa.

clementine pegem 5000 soru bankasının bide cevap anahtarı yanlış diye duymuştum.

son 45 yılın sorularını soran arkadaş
şahsen ben tavsiye etmem tarih için
çünkü zaten ösym nin soru hazırlayan komisyon değişti
kaldıki öss soruları yada ygs lys soruları kpss den farklı bence
bizde artık ayrıntı soruyorlar
öyle paragraf soruları (tarihte) zorlayacak şekilde yok
nerde kıyıda köşede kalmış onu soruyor

o yüzden güncel yayınları takip etmek daha mantıklı.

şimdi biraz derse bakayım
sonra kalkıp pazara gitcem :1:
ev hanımı olmak kolay değil :33:

günaydın kızlar ben kalktm yarım saattir program çalışıyorum ama nette sorun vardı size yazamadım .haydi kolay gelsin hepimize clemantine sana sonuna kadar katılıyorummm

Son düzenleme:
günaydın kızlar, bugün yemeğe misafirim gelebilir, evimi topladım temizledim, banyo tuvaleti temizledim , yemeği ocağa koydum ve tüm gün benim! :) eger misafirimin geleceği kesinleşirse tatlı ve bir yemek çeşidi daha yapacağım..hepinize kolay gelsinn şekerlerrr. bir de mübarek cuma günü bugün, dua edelim birbirimize, zihnimizi açsın Rabbim...

arkadaşlar son 45-46-47 yılların sınav soruları kitapları varmş her ders için gy.gk den alıp çözen oldumu sizce faydası olur mu tavsiye edermisiniz en azından tarih ve coğrafya...

Her sabah 7-7.5 ayaktayım ama ders çalışmak bu cimcimeyle ancak akşam mümkün oluyor, başımızda bir de öksürük belası var çözemedik, uykudan uyandırıyor sabiciğimi :14: Umarım sizler iyisinizdir.

Arkadaşım söylediğin kitaplar Üniversite sınavlarının kitabı bende 43 yılın Felsefe Grubu var mesela, onlar yerine 10 yılın KPSS sorularını çözümlü olarak alırsan daha yararlı olur yalnız sınava girmeden önce ÖSYM nin yaptığı son 2-3 yılın tüm sınavlarını (ALES,YGS,LYS vb) çözmekte fayda oluyor ... Onlarıda ÖSYM'nin internet sitesinden indirebilirsin.
Öfff tüm yolları biliyorumda birde zaman bulsamda çalışabilsem:51:
Rabbim hepimize sağlık ve zihin açıklığı versin.
Buarada hepinizin yeniyılı kutlu olsun:64:

bugünlük 270 tane tarih sorusunu çözdüm
akşama spora gideceğim, az sonra da dışarı çıkcam bakalım bugün başka test çözebilecek miyim
ama burasını sevdim böyle arada girip ne yaptığımızı anlatmak insanı güdülüyor.
en azından kitap okumalıyım bugün iki gündür onu da aksattım.

slm canlarım :16:
bugün vatandaşlıktan yasama konusuna çalıştım çok vaktimi aldı daha sorularını çözmedim :(

ahh benim canlarımmm, çalışkan güzellerim, siz hepiniz harikasınız biliyosunuz dimi :nazar:
hepinizi kutluyorum :16: çok iyisiniz, daha önce bu tempoya ulaşamamıştık şimdiki tempomuz çok iyi
hepinizin yazdıklarını okudum, tek tek yorum yazmak isterdim ama malum finallerim var ve pek uğrayamıyorum buraya
takip etmeye çalışıyorum, bu sayfa benim stresimi azaltıyo
kızlar bugün 1.dönemin son dersini de bitirdim. ödevlerimin hepsini tamamlayıp verdim, staj raporlarımı da aynı şekilde
pzt finallerim başlıyo, yığınla ezberlencek şey var, 4 senedir ilerlemiciliği savunup esasici davranan sevgili hocalarım trafik resim gibi absürd derslerden bile 200 er sayfa not bırakmışlar
16 ocakta özgürlüğüme kavuşuyorum, sıkıcam biraz dişimi kızlar. şu an tek istediğim hiçbir dersten kalmamak. hayırlısı ile hepsinden geçeyim bi oh çekicem ve ben de size katılıcam
sabah 8 grubu oluşturmuşsunuz, gerçekten bravo size, benim gibi bi uykuca da size özendi, inş ben de ara tatilde erken kalkmayı denicem. en azından sayfama bakıp uykumu açabilirim, yalnız olmadığımı görüp sanki sizlerle aynı ortamda çalışıyomuş gibi heveslenip çalışabilirim. olmadı gecelere dönücem ama söz veriyorum bunu denicem.
sizlere kolay gelsin, Allah zihin açıklığı versin, hepinize enerji öpücükleri yolluyorum :16:

sedefcim sınıf öğretmenisin sanırım
allah kolaylık versin
tayyip sizi de bitirdi, zaten dengeli bişey yapsalar şaşardım.

neyse
arkadaşım 8 de kalkma temposuna alışmak bence sınav günü için çok mantıklı
çünkü sınav günü erken kalkıyoruz ve akşam 5 e kadar sınavda oluyoruz, uykunun gelmemesi için bu tempoya vücudu alıştırmak mantıklı.
sınav günü öğle arası bide yemek yiyiince insanın öyle güzel uykusu geliyor ki :)))

sedefcim sınıf öğretmenisin sanırım
allah kolaylık versin
tayyip sizi de bitirdi, zaten dengeli bişey yapsalar şaşardım.

neyse
arkadaşım 8 de kalkma temposuna alışmak bence sınav günü için çok mantıklı
çünkü sınav günü erken kalkıyoruz ve akşam 5 e kadar sınavda oluyoruz, uykunun gelmemesi için bu tempoya vücudu alıştırmak mantıklı.
sınav günü öğle arası bide yemek yiyiince insanın öyle güzel uykusu geliyor ki :)))

canım benim evet sınıf öğretmenliğindeyim, tayyip bizi yedi bitirdi, bu sene de farklı olucağını sanmıyorum, alcaz deseler dahi inanmam o adamın hiçbir lafına
eğer 2.dönem ders saatlerim uyarsa 2. dönem de aynı şekilde devam ettiririm. dediğin gibi sınav saatine de uygun. alışmış oluruz. bu sınav zaten irade, azim ve sabır sınavı.
sabah erken kalktığımızda çok uykumuz gelse de 12-1 gibi öğle uykusu yapabiliriz aslında, hem öğle uykusu gece uykusundan 3 katı daha etkiliymiş, öğleden sonra da dinlenmiş olur, rahatla devam edebiliriz çalışmamıza.

Afrika´da her sabah bir ceylan uyanır.

En hızlı koşan aslandan daha hızlı koşması gerektiğini,

Yoksa öleceğini bilir.

Afrika´da her sabah bir aslan uyanır.

En yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini,

Yoksa aç kalacağını bilir.

Aslan ya da ceylan olmanızın bir önemi yok.

Yeter ki, güneş doğduğunda, koşuyor olmanız gerektiğini bilin.

aöf angaryası içinde boğuluyorum kızlarrrr imdaaaatt:52:yarın bitiyo neyseki:46:yarından itibaren çok düzenli çalışıcam inşallahhh:nazar:

benimde yarın ve pazar sınavım var:27: 600 geçkin test çözdüm derslerimi tekrar ettim .Sınava girecek olanlara başarılar , Alllah yardımcımız olsun ...

Sedefciğim isim değiştirdim ben:) ssinemmeniss değişti:)

Kızlar bişe sorcam şimdi benim nişanlım askerde,rahat görev vermişler çok şükür kpss çalışabilecekmiş,Benden soru bankası istiyor sadece... GKGY istiyor, En iyi kapsamlıçözümlü soru bankası hangisi ki,Ben ihtiyacı seviyorum sizin önerdiğiniz başka birşey varmı? BİDE KONU ANLATIMI İSTEMİYOR AMA BEN X DEfterlerinden gönderim yinede diorum:26:

Back