• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

kızcelerim nasılsınız :23:
ya hu 6 ayımız kaldı.
cok mu gec kaldık konu bitirmek icin ne:26:
ocak yaklastıkca karamsar oldum vallahi:18::18:
bir akıllll :26:

canim önemli olan konuları tam anlayıp öğrenmek.
erken bitireceğim diye üstün koru çalışıp geçmek yanlış ama biraz daha fazla çalışıp konuları şubat gelmeden bitirmek gerek :26:
ben ocak gelmeden bitirmek istiyordum ama olmadı vatandaşlık ölçme program bitmedi

ya hu 6 ayımız kaldı.

Panik yapma kuzum sen sindire sindire ilerliyorsun biliyorum..Şimdiden stres yapmayalım ki kaygı düzeyimizi yükseltmeyelim,o 6 ayda neleri başarırız biliyo musun:34:

canim önemli olan konuları tam anlayıp öğrenmek.
erken bitireceğim diye üstün koru çalışıp geçmek yanlış ama biraz daha fazla çalışıp konuları şubat gelmeden bitirmek gerek :26:
ben ocak gelmeden bitirmek istiyordum ama olmadı vatandaşlık ölçme program bitmedi

Panik yapma kuzum sen sindire sindire ilerliyorsun biliyorum..Şimdiden stres yapmayalım ki kaygı düzeyimizi yükseltmeyelim,o 6 ayda neleri başarırız biliyo musun:34:

sagolun canlarım.
işte ne bıleyım alan gelmeyecegini bilsem panik de yapmam ama o da gelmedi
ve derslerımız de tam bitmedi işte ne yapacagımı bılemedım bir an ya :26:

bişiy danışicigim size ben konu anlatımını kitaptan deil cd den çalışıp üstüne konu ile ilgili sporu çözüyorum :52:cografyam ve türkçem iyi sizce bunlardan bi kerede olsa konu çalışmalımıyım yoksa soruylada halledilebilinirmi bu dersler:106:

bişiy danışicigim size ben konu anlatımını kitaptan deil cd den çalışıp üstüne konu ile ilgili sporu çözüyorum :52:cografyam ve türkçem iyi sizce bunlardan bi kerede olsa konu çalışmalımıyım yoksa soruylada halledilebilinirmi bu dersler:106:

canim sadece cd den çalışınca sorulari rahatlıkla cozebiliyorsan tekrar konu anlatimlidan çalışmaya gerek yok ben sadece cd den çalışıp beceremedim o yüzden kitaptan da çalışıyorum :1:

Kızlar öyt ye soru yazdım iki tane bakarsanız sevinirim.
Matematikten de bir sorum var aslında çözüm yolunu bilmiyorum.
0!+2!+4!+........+2012!
toplamının 7 ile bölümünden kalan kaçtır?
cevap:5

A=5k+1=6m+2=9n+5
eşitliğini sağlayan üç basamaklı en büyük sayının rakamları toplamı kaçtır?(cevap 23)
Bu sorunun da çözüm yolunu bilmiyorum kızçelerim

Kızlar öyt ye soru yazdım iki tane bakarsanız sevinirim.
Matematikten de bir sorum var aslında çözüm yolunu bilmiyorum.
0!+2!+4!+........+2012!
toplamının 7 ile bölümünden kalan kaçtır?
cevap:5

canım bu soruları genelde hangi sayı ile bölünüyorsa o yoldan gidiyoruz
0!+2!+4!+6!+8!+...+2012! toplamında 8! in açılımında 7 olduğundan 7ile bölümünden kalan sıfırdır bu yüzden 8! ve sonrasını hesaba katmyoruz. (mesela 7! toplamın içinde yer alsaydı onunda 7 ile bölümünden kalan 0 olacağından işleme dahil etmezdik)

0!=1
2!=2
4!=24
6!=720
bunların toplamı 747 olur. 747'nin 7 ile bölümünden kalan da 5'tir.

A=5k+1=6m+2=9n+5
eşitliğini sağlayan üç basamaklı en büyük sayının rakamları toplamı kaçtır?(cevap 23)
Bu sorunun da çözüm yolunu bilmiyorum kızçelerim

burda hepsine 4 eklersek yeni eşitliğimiz şu şekilde olur

A+4=5k+5=6m+6=9n+9

5, 6 ve 9un ortak böleni 90'dır. O zaman şu şekilde yazabilirim

A+4=90a+9

üç basamaklı en büyük sayı için a ya en çok 11 veririm

A=990+9-4=995

rakamların toplamı 9+9+5=23

umarım anlatabilmişimdir:17:

canim sadece cd den çalışınca sorulari rahatlıkla cozebiliyorsan tekrar konu anlatimlidan çalışmaya gerek yok ben sadece cd den çalışıp beceremedim o yüzden kitaptan da çalışıyorum :1:

benim bu yıl 5.girişim olacak canım 2011 hariç hepsindede yarım yamalakta olsa hazırlandım:27: ben acaba cd dende bakmasam sadece soruyla eksiklerimi giderebilirmiyim diye soruyorum

günaydın kızlarrrr:3::3::3::3::3:kafeyi yine ben açtım :46: uykucumusunuz yoksa en erkenci ben miyim :1::1::1::1:

hepinize iyi çalışmalar Rabbim zihin açıklığı versin

benim bu yıl 5.girişim olacak canım 2011 hariç hepsindede yarım yamalakta olsa hazırlandım:27: ben acaba cd dende bakmasam sadece soruyla eksiklerimi giderebilirmiyim diye soruyorum

şimdi anladım canim :1:
işini şansa bırakma bence canim sen cd Ye de bak bence çünkü bazı ayrıntılari sorularda kacirabilirsin

şimdi anladım canim :1:
işini şansa bırakma bence canim sen cd Ye de bak bence çünkü bazı ayrıntılari sorularda kacirabilirsin

anladım canım teşekür ederim
:6::6:
:6::6::6::6: o zaman çalışmaya devammm bu arada öss cd lerinden çalışıyorum baya açıklayıcı güzel olmuş tavsiye ederim :10:

ya hu 6 ayımız kaldı.

ben sizin için bir kopyala yapıştır derlemesi yapmak istiyorum bana faydası oldu umarım sizede olur :)

KPSS DEN 90 ALMAK İÇİN!!!

ben 15 ay boyunca tatil olmaksızın cumartesi pazarı geçtim bayramlarda bile ders çalışıyordum. başından beri günde 1 deneme çözdüm. şimdi diyeceksiniz ki ohohohoh yalana bak sen konuları bitirmeden nasıl günde bir deneme çözdün?
- evet arkadaşlar ben konuları bitirmeden günde bir deneme çözdüm ve bu bana çok faydalı oldu. yapamadığım her bir aşşağılık matematik sorusu için ağzım kulaklarıma varıyordu ve böyle sürekli sırıtıyordum, merzifon eşşeğine dönmüştüm sanki :) fakat bu matematik öyle bir şey ki soru tiplerini ezberleyince bakıyorsunuz ki aslında hiç bir şey değilmiş.Hani etrafımızda böyle matematik sorularını birer saniyelik iki bakışta okuyup hemen çözüm yapan , etrafa Fermatvari bakışlar atıp sanki soruyu o anda çözümlemiş izlenimi veren zeka küpü sandığımız kişiler vardır ya! hah! işte onlar aslında yok! nasıl yok?onlar zeki falan değiller. onlar matematik sorularını orda çözmüyorlar. daha önceden o soru tipini görmüşler ve o soru tipinin nasıl çözüldüğünü biliyorlar; yani o soru tipini ezberlemişler. Matematik için ne kadar çok soru tipi ezberlerseniz o kadar çok soru yapma şansınız yükselir."SORU TİPLERİNİ ÇIKARIN!" ilk denemelerimde hiç matematik yapamıyordum. 4 ay sonra 3-4 tane matematik yapmaya başladım sonra sonra beynimin datalarında matematik soru tipi arşivimi genişlettikçe denemelerde 23 e yakın matematik yapmaya başladım.Yaklaşık 130 soru tipi ezberleyen biri 30 soruda 20 küsür matematik sorusu cevaplayabilir. bilenler bilirler 30 soruda 3-5 geometri sorusu vardır. ben geometriye dokunmadan 23-25 matematik yapyıordum.
aslında gelmek isteidğim nokta burası değil.gelmek istediğim nokta çokça deneme çözmen ve azimi elden bırakmaman.deneme çözmek insanın kendini görmesini sağlar ve hızlanmasına/hırslanmasına sebep olur. yaptığın her denemede netlerinin yükseldiğini gördükçe motivasyonun yükselir. Azim bir insana nasıl gelir dersen; Sevgili "TEK YOL İSLAM Nickli" arkadaş, azmin nasıl geleceğini çok güzel bir şekilde.anlatmış. esenlikler dilerim.
Not:Askerden geldiğimde çarpım tablosunu bile unutmuştum
sınavdan 91 aldım
Türkiye 750.si oldum.
Hocam konu anlatimi olarak ilk ihiyactan basla yargi biraz bilimsel ama ben calistin yedi iklimi son tekrarda calistim.once aylik sonra haftalik sonra gunlul planlar yapin,her ayiin son 4 gunu egitim genel tekrara birakin .hizlica egitim konularini bitirin ve ezbee kisimlarini erkenden ezberleyin sonra her ay sonu tekrarlarda gozatatrsniz .kucuk el defterinize notlar alin ve yemek yaparken arabada hep tekrar yapin.bi kaynagi belirleyin ve hep uzerlerine not alin gorsel hafizanizi gelistirir.ezber yaprikca 2.kez ezberde ezberlemeden ogrendginizi gorceksiniz.pegem yeni baslayanlar icin ideal,yargi ,yediiklim ve uzman kariyeri mutlaka cozun.her haftasonu denemlere hemen baslayin.ve ben hic kitap ayirtemeden soru cozdum mutlaka cevap kontrolu yaptim .son 1 ay kala cozdugum soru bankalari ve denemelerdeki yapaamdgm sorulari yenideb baktim iki gunu almisti.son 1 ay gunde 3 deneme cozdum.tavsiyem bol soru scma gelse de coz cunku sinavda sacma..
Ben caliatysam herkes calisir.1 yasinda bebek yan odada bakicida aglar anne diye,aksama yemek temizlik gece bebek ateslenir uykusuzluk evlilikle calismak zor sagolsun esim hep destek oldu ama. Evde bekar anne pisirsin yikasn sen bi tek calis diye o yuzden yok evde sklirim yok beni yorar cumleleri bana cok uzak .gozlerim uykusuzluktan kanlanirdi ama oturup calistim. Evebiraz azimli olun bence evlenince hic calisamazsiniz aileniniz kiymetini bilin biliyorum arada bi laf sokarlar surat asarlar ama hep size hizmet ederler ..gunde 3 deneme cozdum pek zor gelmedi cunku hizli calismaya alistirdim kendimi .biyolojik saate inanirim insan vucudunu adamlar atese alistiriyorda ben 300 soruyami alistaramiycam dedim zorladim.skiciydi kisa kisa hayal kurup motive ettim devam ettim.bence en skicisi yaptigin yanlis kontroleri oluor.sakin cevaba bakim himm anladim yanlisim buymus demeyin acin konuyu bi kez okyinoyle daha faydali..

95 puan aldım fenden Türkiye 14.sü oldum bir daha bu matona yüreğim dayanmaz. ancak çok çalışmalı ve son ayları iyi değerlendirmeli. son üç ay konu eksiğiniz olamamlı. son aylar ise sorularla konuları oturtmak gerekiyor.

Son 5 ay 9 saat calistim.her sabah ilk 1 saat tarihle baslar,cografya mola egitim mola vatandaslik.seklinde.ilk donem cok kasmadan duzenli calisarak egitim ve tarih eksiginizi bitirin az da olsa cografya caliain.2. Donem yogunlasarak gunde en az 7 saat calisrak vatandalklik,tarih ve cografyaya yuklenin.egitime hic ara vermeyin nankordur cunku.birde ayyyy ben bukadar calissam 95 alirim diyene de kulak asmayin cunku kpss zeka sinavi degil duzenli ders calisma ve iyi yonetim sinavidir.birde nacizane tavsiyem kpss calistginiz pek atrafinizla paylasmayin cunku yorumlar bazen kirici olabiliyor ,ahkam kemek babainda

Kpss 90 puan için çalışma önerileri
Ocak başından itibaren çalışmaya başla.
1- dersaneye git
2- her hafta en baştan itibaren 1 deneme çöz , son ay deneme sayılarını haftada 4'e kadar çıkar.
3- vatandaşlık için ihtiyaç yayınevinin konu anlatımı kitabından çalış.
4- data yayınlarından uzak dur.
5- piyasada adı geçen ünlü yayınevlerinin denemelerini çöz.yani tek yayınevinde yoğunlaşma.
6- her dersten 1 adet konu anlatım kitabın olsun.ayrıca her dersten 1'den fazla yayınevine ait soru bankaların olsun.
7- günde 4-5 saat baremini tuttur.yaz gelince bu saatler düşecek zaten ,ama hergün muhakkak ders çalış.
8- ertesi gün çalışacağın konular ve soru çözümün üzerine minik kağıtlara plan yap.
9- kazanacağına inan.
10 - hangi puanla nereler olabileceğini araştır forumlardan
11 - gerçekçi puan hedefini ve hayalindeki puanı yerleştir.gerçekçi puan hedefinden aşağı düşmemeye çalış , hayalinin peşinden git.
uan hedefiniz olmasın arkdaslar yanıltır sizi en guzel yontem sıralamalardır girdiğiniz denemelerde sıralamanıza bakın turkiye geneli denemelerde yuzdelik dilimlerinize bakın türkceye gelince yazım hatası yapmamak için turkceyi duzgun kullanmaya çalışın paragraflarda dikkatinizi çeken kelimelerin nasıl yazıldıgına bakın
comengineer in dediklerinin cogu benimde calişma programımdı ben nisanda baslamıstım her gun bir deneme çözmeye
5 ay boyunca tam asosyal olmustum tv izlemedim nete girmedim kitapla yattım kitapla kalktım bilmiyorum gunde 2 ssaat çalışıpta ii yapan var mı ama ben im metod buydu
bu işin sırrı ihtiyaç kitaplarıymış bu sene onu anladım 2010 a pegem ile hazırlanmıştım
vatandaşlık ihtiyacın basta sıkıcı çalışması zor gelebilir o yuzden pegemin vatandaşlık kitabını oncelikle bitirmenizi oneririm ddetay işine gelince dalarsınız ihtiyaca

data yayınları hariç hepsine katılıyorum kpssye çalışan hangi arkadaşım varsa datayı öneriyorum ben , benim konu anlatımı tek kitabım dataydı okulumdan dolayı 2012 kpssye sadece 1 ay çalıştım 89.2 aldım , data yayınları direk soru da bildi , bence çalışan biri için a yayın b yayın farketmemeli bol bol farklı şey görmeli belki bu durum onun için sınavda 1-2 soruyu yanlış çözmesine sebep olacak aklı karıştığı için ancak emin olun 7-8 soruda extradan gelecektir.(namaz kısmı en önemlisi zaten :))

Arkadaslar oncelikle sunu belirteyim tarihten tam 7 yanlisim olmasina ragmen 92 kusur puan aldim.yani yok ben su dersi anlamiyorum yapamiyorum diyen arkadaslar icin soyluyorum bunu. bence sinavin puf noktasi hiz... cogu kisi sureden yakinmis ancak benim 15 dakika surem artti ve yeniden cevap kagidini inceledim kaydirma yapmayayim diye tabiki de bu hale gelmenin tek yolu inanilmaz derecede soru cozmek afedersiniz deli gibi soru cozeceksiniz

Ben de 96 aldm ve yazılan seylere kesinlikle katılıyorum ayrıca data dan bende memnundm :) Kasım da dersanem başladı bnde daha once hic yapmadığım bisey yaptm gunu gunüne tekrar yaptm,az konu da olsa cok konu da olsa :) ilk bı kac ay vatandaşlık hic çalısmadm cunki sevmedim skldm hep.snra ihtiyacn kitabını aldm sürekli yazarak calistm..hic bı zaman hedefimden vazgeçmedim,karamsarlığa kapılmadım.cevrenin söylediği olumsuz seylere kafamı takmadım.bence kararlılık ve azim en önemlisi bu yolda..tabi sinav ani da cok onemli.

96,8 puan aldım.
dersaneye gitmedim. :)
konu anlatım çalışmalarına çok önem verdim şahsen. Fazla deneme ve soru çözmüşlüğüm olmadı. çözümlü soru bankalarına yoğunlaştım. orjinal matematik sorularını bir deftere çözümleriyle yazdım.
o deftere sınav gecesi bakmıştım 2 soru aynısı çıktı sınavda,mutlaka yapın bunu.
Vatandaşlık için ihtiyaç evet çok güzel.
Namaz önerisi ise kesinlikle katılıyorum, hiç yoktan duaları ihmal etme.
Ben devamlı 55'er net yapmak için ve branşımda ilk 10'a girmeyi dua ediyordum.hedefim buydu. şükür muradımıza erdik :)
netler görecelidir...mesleğinin alımına göre ve dersleri yapabilme yeteneğine göre start zamanını belirle... birazda şans lazım.. 110+ a çıktığımız oluyordu denemelerde sınavda 100 net yaptım. çok kazaya uğradım türkçeden 8 yanlış var... 91,2 geldi...
türkçe normal olsa standart bir sınav olsa 95+ ı yapmak hiiiç zor değil
tüm sene tarih çalıştık sınavda malüm soruları gördünüz cacık sormadılar
adamlar 2 yıldır tüm sınavlarında türkçe ve coğrafyaya takmış durumda ona dikkat edin
ihtiyaç artık o güzel kadrosunu kaybetti tarih hocası x yayıncılığa gitti anayasacıları gideli 2 yıl oldu... zaten matematik ve türkçede çok başarısız bir yayın. eski gücünü kaybeder 2014 kpss e
en iyi yayın ihtiyaç gibi dursada bunu fem e kaptırdığını düşünüyorum KPSS DE SON 2-3 YILIN HİÇBİR YERİNDE OLMAYAN SORULARI FEM DE İDİ..KONU ANLATIMLI VE SORU BANKALARINDAN!!!! denemeleri açık ara en iyisi o zaten
ihtiyacın uzaktan video dersleri var onları yutun cografya tarih anayasadan gen.kültür 55+ kesin gelir
şu hocalarınkini dinleyin ancak!!!
tarih-hakan dede 2010-2011 videoları
coğrafya-bekir oktay 2009-2010 videolarıydı sanırsam
anayasa(vatandaşlık)-mustafa hoca 2009 videolarının ilk kısmı kendisi en iyi hocadır branşında ilarke akademide ders veriyor.yakında uzaktan videolu eğitime başlıyacak bıyıklı tosuncuk gözlüklü biridir.ayrıca ihtiyacın video derslerinde tıfıl kirli sakallı gözlerinin altı mor kibar bir hocası vardı o da çok iyiydi tane tane basit basit anlatırdı..geri kalan tüm hocalarından özellikle bayanlarından kaçın ihtiyaç video derslerin...hele bir avukat kız vardı.haftalarca sistem yöneticisine asıldı,çene çaldı ve ilginçtir hiçbir şeyde bilmiyordu.neyse....
kitap olarak:
-fem akademi konu anlatımı ve soru bankaları ve denemeleri
-ihtiyaç moduler set(içinden çıkan matematik ve türkçeyi direk çöpe atın-özellikle sözelcilere acıdım bu kitaptan çalıaşanlara yazıktır dedim.benim mat ile sorunum yoktu yinede bi bakiyim dedim....)
-x yayıncılığın çıkaracağı tüm kitapları alın geçen sene kurdular yıl sonu kitapları çok iyi idi..ihtiyacın efsane olan kadrosu artık x yayıncılıkta..hele tarihte ne basarsa alın
-şehriban ercan 12 levha yayıncılık tarih konu anlatımlı(THEMIS)
-ihtiyacın denemeleri iyidir hepsi iyidir(+20,hey 15'li,zopzoron)
-yediiklim çözümlü soru bankası(bazen saçmalasada hiçbir yerde olmayan sorular vardır) denemeleride fena değildi
-irem yayıncılık tarih soru bankası(pratiğini arttırır)
bunları asla almayın bence:
-data ne basarsa almayın herşeyi koymakla olmuyor.çok yanlış bilgisi var,soru bankaları hatalı soru dolu
-yargı yayıncılık(eskiden iyimişte şimdi 5 para etmez,yılladır aynı yanlışları tekrar eder durur...tarih çalışırken hele piyasada bazı yanlış bilgiler dolaşır mesela kafes usulü konusu o yanlış yılladır yargıdan gelir....boşverin yargıyı alanlarada kulak asmayın
-cahide bolat'ın kitapları ne basarsa almayın.(bu sitede dehşet ötesi reklamını yaptırır yok biz aldık süperdi filan..amann diyeyim sakın almayın..ben sene başı gördüm aldım da hepsi çöpe gitti,sakın kanmayın bile bir anlık....
-diğer yayınlar.... öyle herşeyi çözeyim demeyin..bu sitedeki en büyük kandırmaca budur..yayınevleri gelir çeşitlilik olsun der kullanıcı açıp sırf kitabı satılsın diye över...çürük meyveden çeşitlilik olmaz yanındaki tazeleride batırır..
dediğim gibi düzgün yayınlarla planlı çalışın son zamana bırakmayın olur gider canınızı sıkmayın yardım isteyen özel mesaj atsın
bu arada dershaneye hiiiiiiç gerek yok.denemelerine üye olun yeter(o da fem olsun geresi yalan...)

Dershaneye gitmedim bende memur olduğum için amacım daha iyi bir kurumdu dolayısıyla geceleri ve hafta sonları ders çalışabiliyordum sınava 5 ay kala başladım zamanımın kısıtlı olduğunu düşünerek fazla konu çalışmadım konuyu yüzeysel geçtim en fazla konulara 1 ayım gitmedi geri kalan 4 ay da ise sürekli deneme çözdüm çözdüğüm deneme sayısı 300-350 arasıydı ve denemelerin çok faydalı oldğuna karar verdim aldığım puan 95.020 bence biraz öss temeliniz varsa dershane zaman kaybıdır iyi puan almanın sırrı kesinlikle DENEME DENEME DENEME

clementine_ paylastıkların icin cok tesekkür ederim zahmet ettin .:16:
gercekten umutlandım tekrardan:34:

canlarım ben geldimmmm :3:
çok kötü günler geçirdim, annemle topladık bavulları kuzenime gidicektik
o kadar kötü oldum ki kızlar, kitaplarımın eşyalarımın hangi birini alayım şaşırdım
babam yalvar yakar aldı elimizden bavulları, tamam kafanızı dinleyin o zaman ama bavulla gitmeyin dedi :27:
neyse biz gittik kuzenime, zaten ordayken 40 kere aradı babam geri dönün diye
eski eşini savcılığa vermiş, kendine de yeni hat almış, numarasını oğluna bile vermemiş. çünkü eski eşine numarayı veren de abim olacak ş.. :37:
babam anneme yaranmaya çalışıyo, hatta kar yağarken romantik bi yürüyüşe bile çıktılar :37:
neyse kızçelerim ben çabuk toparlanamadım, zaten hesapladım tam 1 haftadır kitap yüzü açmamıştım. ipin ucu kaçtı artık diye düşünüyodum. hatta dershaneden bile kaydımı sildirmeyi bu yılı tamamen gözden çıkarmayı kabullenmeye başlamıştım. zaten sürekli yatakta yorganı başımın üstüne çekip uyumaya çalışıyodum. tek yaptığım buydu, haa bi de ı m sorry ı love dizisinin 1 sezonunu bitirdim şu 3 günde, ne marifet dimi :ssz: izleyip izleyip ağlıyodum, ağlayıp ağlayıp uyuyodum. iyice umutsuz vaka idim kiiii
dün gece tv yi açtım. haberler vardı. şanlıurfanın siverek ilçesindeki ilkokul öğrencilerini gösteriyodu. her yer kar dize kadar.. çocuklarımın altında terlik, sırtındaki çantaya sarılıyolar, montları yok, ısınmaya çalışıyolar ve o halde okula gidiyolar.
ağla ağla ağla :43:
kalk sedef silkelen dedim kendi kendime, o çocuklar seni bekliyolar, o çocuklara birer ayakkabı birer mont almak senin en büyük hayalin değil mi
sen belki huzursuz ama sıcacık evinde yorgan altında yine de depresyona girmeye utanmıyo musun dedim :30:
kalkış o kalkış.. akşam gecenin 1 inden 4 ü ne kadar çalıştım
gururla raporumu da veriim :42:
ölçmenin ilk ünitesi bitti, 100 soru çözüldü
mat rasyonel sayılar, basit eşitsizlikler, mutlak değer, üslü sayılar bitti
vatandaşlıktan da ilk ünitenin yarısını çalıştım, en son gözlerim kapanmıştı artık :1: ama olsun ilk defa huzurlu oldum
artık hedefim her gün, o beni bekleyen çocuklarım için elimden geleni yapmak
Allah hepimize zihin açıklığı versin, sizleri çok seviyorum, destekleriniz için de çok teşekkür ederimmm :16:

Back