• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

1.soruya döşemişsin kız a yapılandırmacı b gestalt falan filan diye öyle yazdığını görünce vay bee dedim maşallah:nazar:evde kendin çalışarak unutmamışsın güzel çalışmışsın canım:34:banada kuramlar zor gibi geldi ya ama sen kolay diyorsan kendimi şartlandırmıyorum hiçç:34:sadece karışık geldi diyeyim çok kuramcı varda:53:

1.soruya döşemişsin kız a yapılandırmacı b gestalt falan filan diye öyle yazdığını görünce vay bee dedim maşallah:nazar:evde kendin çalışarak unutmamışsın güzel çalışmışsın canım:34:banada kuramlar zor gibi geldi ya ama sen kolay diyorsan kendimi şartlandırmıyorum hiçç:34:sadece karışık geldi diyeyim çok kuramcı varda:53:

canım neden unutmadım biliyo musun? çünkü gelişimle öğrenmeyi bitirdikten sonra her gün 1er tane de olsa ikisinden de karma test çözdüm. bu karma testlerle pekiştirdim olayı. çünkü bu 2 derste çok kavram var ve ne kadar örnek görürsek o kavram o kadar kazınır beynimize. sen dersi tamamen bitirene kadar sadece konu sonu testlerini çöz. ondan sonra da başka derslere geçsen de mutlaka bu 2 dersin ipini bırakma her gün karma testler çöz, değişik örnekler gör, iyice pekişir o zaman :34:

tatlım boş gün olunca çok iyi geliyor bana evden çıkmak bile o günü bozmaya yetiyor bayram bana iyi gelicek.
çok sevindim videolardan izleyince benim kafama daha çok oturuyor, özellikle anlayamadığım derslerde.. eminim coğrafyadan anlayamadığın hiçbir şey kalmıcak
matları da artık sözel derslerin arasında çerez niyetine çözücez, moralimiz yerine gelir :1:

evet doğru söylüyorsun bende bunalmadığım sürece evde kalıyorum yoksa
birkaç saatliğine de olsa dışarı çıkınca o gün kafamdaki programa yetişemiyorum:/
aynen tarih ve coğrafya videoları benim daha çok aklımda kalıyor, inşallah canım
umarım hepimiz sınava kadar konularımızı güzelce yetiştiririz:))
matematik ve geometri soruları kahramanım zaten, hepsine bayılıyorum<3 :))

evet doğru söylüyorsun bende bunalmadığım sürece evde kalıyorum yoksa
birkaç saatliğine de olsa dışarı çıkınca o gün kafamdaki programa yetişemiyorum:/
aynen tarih ve coğrafya videoları benim daha çok aklımda kalıyor, inşallah canım
umarım hepimiz sınava kadar konularımızı güzelce yetiştiririz:))
matematik ve geometri soruları kahramanım zaten, hepsine bayılıyorum<3 :))

mat da olmasa napardım bilemiyorum zaten canım :1:
daha var, eğer sistemli olursak konuları da yetiştiririz bol soru da çözeriz
eğer konularda yarıdan fazlayı geçersek yeni yılda haftada bir kendi aramızda aynı denemeyi çözer burada tartışırız :8:

mat da olmasa napardım bilemiyorum zaten canım :1:
daha var, eğer sistemli olursak konuları da yetiştiririz bol soru da çözeriz
eğer konularda yarıdan fazlayı geçersek yeni yılda haftada bir kendi aramızda aynı denemeyi çözer burada tartışırız :8:

:))
evet, canım çok güzel olur anlamadığımız sorularla tek başımıza cebelleşmek zorunda kalmayız
benim zaten yeni yıla kadar gy-gk dan konularımı bitirip tekrarlara dönmem lazım alana yoğunlaşabilmek için
denemeler demişken ihtiyacın modüler set soru bankasını öneriyorum
ilk kısım konular bölüm bölüm ayrılmış daha sonrasında da sürekli konulardan karışık sorular çözdürüyor
deneme gibi bence normal bir seti bitirdikten sonra sınav için faydalı olabilir, aklınızda bulunsun:)

10 dk dolmadığı için buraya yazıyorum sedef,kaçırmaman gereken bir programdı,programın sonlarına dogru müjde verir gibi söyledi 8500 ihtiyaç varmış sınıfçılarda,hadi gözünaydın diyorum kuzummm

10 dk dolmadığı için buraya yazıyorum sedef,kaçırmaman gereken bir programdı,programın sonlarına dogru müjde verir gibi söyledi 8500 ihtiyaç varmış sınıfçılarda,hadi gözünaydın diyorum kuzummm

Allah senden razı olsun, sen ilk söylediğinde mutluluktan ağlıcaktım nerdeyse :43: bütün kafamdaki her şeyi iyileştirdin, öyle umudum var ki, daha bi sarılcam derslere, bu ilk girişim olucak ama son şansım da olabilir, elimden geleni yapıcam. şimdi açtım bitmiş, neyse yarın netten izlicem kuzum iyi geceler çok öpüyorum :16:

günaydın canlarımm :16: :16:

iyi dilekleriniz için teşekkürler biliyosunuz grip olmuştum çok zor toparlandım bir de yüksek lisans ödevleri geldi üstüne kpss çalışamadım iyice sıkıldım anlayacağınız.derdim bu yani :( bu yıl olabildiğince kpssye odaklanmak istediğimi biliyosunuz ama yüksek lisans bunu bozdu.acaba 2. dönem dondursam mı diye düşünmeye bile başladımm :43:

bu sabah yine erkenden uyandım.ödevim yokken karışık test çözdüm.hava güzel biraz dolaşmaya çıkıcamm =)

bu arada soru başlığımız hayırlı olsunnn :16: :16:

bende bir türlü çalışma sistemimi oturtamadım kızlar sürekli birşeyler çıktı kpssye odaklanamadım :14:

dershane hocamdan çalışma programı istedim bakalım ne kadar uyabileceğim :37:

:))
evet, canım çok güzel olur anlamadığımız sorularla tek başımıza cebelleşmek zorunda kalmayız
benim zaten yeni yıla kadar gy-gk dan konularımı bitirip tekrarlara dönmem lazım alana yoğunlaşabilmek için
denemeler demişken ihtiyacın modüler set soru bankasını öneriyorum
ilk kısım konular bölüm bölüm ayrılmış daha sonrasında da sürekli konulardan karışık sorular çözdürüyor
deneme gibi bence normal bir seti bitirdikten sonra sınav için faydalı olabilir, aklınızda bulunsun:)
tatlım ben de tam tersine ihtiyacın sorularını beğenmiyorum, hatta bugün yediiklim çözdüm iyice anladım ihtiyacın kalitesiz olduğunu, deneme için güzel olabilir ama sorular çok dandik geldi gözüme. tabii bunu eğitim bilimleri için söylüyorum gk gy yi bilmiyorum
günaydın canlarımm :16: :16:

iyi dilekleriniz için teşekkürler biliyosunuz grip olmuştum çok zor toparlandım bir de yüksek lisans ödevleri geldi üstüne kpss çalışamadım iyice sıkıldım anlayacağınız.derdim bu yani :( bu yıl olabildiğince kpssye odaklanmak istediğimi biliyosunuz ama yüksek lisans bunu bozdu.acaba 2. dönem dondursam mı diye düşünmeye bile başladımm :43:

bu sabah yine erkenden uyandım.ödevim yokken karışık test çözdüm.hava güzel biraz dolaşmaya çıkıcamm =)

bu arada soru başlığımız hayırlı olsunnn :16: :16:
macaronum geçmiş olsun tatlım ohh olsun en azından geçti bitti artık, bundan sonra daha dikkatli ol ki iyi çalış, bana sorarsan ben dondur derim tatlım çünkü atamalar her geçen yıl daha da kötüye gidiyor, bu yıl gerçekten başka şeyle uğraşma, y.lisansı daha sonra da tamamlayabilirsin
bende bir türlü çalışma sistemimi oturtamadım kızlar sürekli birşeyler çıktı kpssye odaklanamadım :14:

dershane hocamdan çalışma programı istedim bakalım ne kadar uyabileceğim :37:

canım çıkan şeylere hayır demeyi öğrenmeliyiz artık şaka maka kasıma giricez. ben kendime bi program yapıcam birazdan buraya da eklerim. fakat ben öyle günlere saatlere göre uyamıyorum, sadece günlük çalışılması gereken dersleri konuları ayırıcam.

tubişim izledim 32.günü. muhteşem 3 lünün cevaplarına koptum :37: en sonunda bütçelerinin olmadığını söylediler en azından dürüstler :37:
sınıfçılar için 8500 açık dedi ne kadan mutlu oldum bilemezsin :52: ama tabii neyin ne olucağını bilemeyiz ağustos gelmeden. bu benim umut kırıntım oldu, dilerim ki diğer branşlarımızdan da çok açık olur :8:

kızlar bugün yediiklimden aldığım soru bankasından gelişime başladım. ve şunu diyebilirim ki ihtiyaç bunun yanında resmen dandik. ben bugüne kadar gelişim sorusu mu çözmüşüm dedim bu soruları görünce. hani çok zor değil belki ama kaliteliydi sorular, kesinlikle düz mantık değildi, düşündürücüydü. ihtiyaçta bi cümleyi okuyup pat diye cevapladığım çok soru vardı. yediiklimde soruyu 2. ye okuduğumu gördüm. ihtiyaçtan sonra zorlandım. ama orta düzeyde diyebilirim.
eğitimde ihtiyaç çözmeyin
yediiklimle başlayın
hatta duyduğuma göre yargının yaprak testleri ve beyaz kalem eğitimde zor diyolardı, yediiklimden sonra da onlara geçersiniz.

Son düzenleme:
kızlar 2 sorum var doğru mu yanlış mı
- kış mevsiminde ankaranın sinoptan sıcak olması enlem ile açıklanır
- akdeniz kıyılarında deniz turizmi karadeniz kıyılarına göre daha erken başlar, daha geç biter

sedefff bugün coğrafya dersim vardı ve hoca tamda senin soruna örnek verdi:52:örnekler şunlar:
-adananın sinoptan sıcak olmasının nedeni
-adananın vandan sıcak olmasının nedeni
-izmirin vandan sıcak olmasının nedeni
bunların 3ü de enlemle açıklanır. çünkü biz kuzey yarım küredeyiz ve ekvataro daha yakın olan yer daha sıcak olur bu örnekte adana güneye daha yakın olduğundan daha sıcak ve bu enlemle açıklanıyor çünkü adana sinoptanda, izmirdende, vandanda daha aşağıda bir enlemde:34:ancaaakkk
dikkatt!!!
-izmirin vandan sıcak olması enlemle açıklanmaz, izmirle van hemen hemen aynı enlemdeler çünkü aynı enlem üstünde olan yerlerin sıcaklığı aynıdır diyemeyiz
-sinopun vandan sıcak olması enlemle açıklanmaz, burada denizellik etkisi vardır, karadeniz kuzeyde olmasına rağmen yani daha soğuk olmaısnı beklerken denizellikten ötürü sıcak olur enlemle bir alakası yoktur bu durumun
:34:
bu durumda ankaranın sinoptan sıcak olması enlemle açıklanır ifadesi doğrudur:34:böyle ifadelerde hangisi güneyde diye düşünücez güneyde olan sıcaktır ve enlemle açıklanır ancak aynı enlemdekiler bununla açıklanamaz ve birde karadeniz bu duruma ters düşer bu kadar:52:
not:2.ifadeyi bilmiyorum canım ama bence doğru o da:)
bu arada ihtiyaç hiçbir fikrim yok ancak yediiklimin soruları güzel yargıda zor kızlar ama alın çözün:)

Son düzenleme:
sedefff bugün coğrafya dersim vardı ve hoca tamda senin soruna örnek verdi:52:örnekler şunlar:
-adananın sinoptan sıcak olmasının nedeni
-adananın vandan sıcak olmasının nedeni
-izmirin vandan sıcak olmasının nedeni
bunların 3ü de enlemle açıklanır. çünkü biz kuzey yarım küredeyiz ve ekvataro daha yakın olan yer daha sıcak olur bu örnekte adana güneye daha yakın olduğundan daha sıcak ve bu enlemle açıklanıyor çünkü adana sinoptanda, izmirdende, vandanda daha aşağıda bir enlemde:34:ancaaakkk
dikkatt!!!
-izmirin vandan sıcak olması enlemle açıklanmaz, izmirle van hemen hemen aynı enlemdeler çünkü aynı enlem üstünde olan yerlerin sıcaklığı aynıdır diyemeyiz
-sinopun vandan sıcak olması enlemle açıklanmaz, burada denizellik etkisi vardır, karadeniz kuzeyde olmasına rağmen yani daha soğuk olmaısnı beklerken denizellikten ötürü sıcak olur enlemle bir alakası yoktur bu durumun
:34:
bu durumda ankaranın sinoptan sıcak olması enlemle açıklanır ifadesi doğrudur:34:böyle ifadelerde hangisi güneyde diye düşünücez güneyde olan sıcaktır ve enlemle açıklanır ancak aynı enlemdekiler bununla açıklanamaz ve birde karadeniz bu duruma ters düşer bu kadar:52:
not:2.ifadeyi bilmiyorum canım ama bence doğru o da:)
bu arada ihtiyaç hiçbir fikrim yok ancak yediiklimin soruları güzel yargıda zor kızlar ama alın çözün:)

sağolasın canım ya, sorum cuk oturmuş konuya :52: bu arada yazdıklarınla da bi coğrafya tekrarı yapmış kadar oldum :27:
sorumda tam tersini sorsaydı yani sinop un ankaradan daha sıcak olduğu enlemle açıklanır deseydi, bu yargı yanlış olurdu. o da dediğin gibi denizellikten dolayı.
bence de 2. soru da doğru, demek bunlar hatalıymış :37:

tatlım ben de tam tersine ihtiyacın sorularını beğenmiyorum, hatta bugün yediiklim çözdüm iyice anladım ihtiyacın kalitesiz olduğunu, deneme için güzel olabilir ama sorular çok dandik geldi gözüme. tabii bunu eğitim bilimleri için söylüyorum gk gy yi bilmiyorum

lisans gy gk sorularını beğendim tabi eğitim bilimlerini hiç bilmiyorum o senin uzmanlık alanın:)
bende dönüşümlü olarak yediiklim ve ihtiyaç yayınlarını çözüyorum şu an için bir sorun yok ama bu sorularım olmadığı anlamına gelmiyor
bugünlerde kpss matematik başlığını basmayı düşünüyorum:))

bu arada herkese iyi akşamlar:))

merhaba kızlar ben de kpssyi gırecegım
bu 2. girişim olacak.
edebiyat mezunuyum

dersaneye gıtmeyecegım zaman kaybı gıbı gelıyor ve ögrenme stilime uygun degıl
ama tek basına motıvasyon da zor oluyor.

aranızda dersaneye gıtmeyenler var mı benım gıbı:26:

merhaba kızlar ben de kpssyi gırecegım
bu 2. girişim olacak.
edebiyat mezunuyum

dersaneye gıtmeyecegım zaman kaybı gıbı gelıyor ve ögrenme stilime uygun degıl
ama tek basına motıvasyon da zor oluyor.

aranızda dersaneye gıtmeyenler var mı benım gıbı:26:

merhaba, hoş geldin:)
bende evde hazırlanıyorum kpss a için
verimli bir şekilde çalışırsak evdede başarabiliriz gibi geliyor
tek yapmamız gereken sabırlı bir şekilde çalışmak sonrası gelir zaten
motivasyon konusuna gelirsek şimdi çalışırsan gelecek yıl istediğin yerde olacağını düşün al sana motivasyon:))

merhaba, hoş geldin:)
bende evde hazırlanıyorum kpss a için
verimli bir şekilde çalışırsak evdede başarabiliriz gibi geliyor
tek yapmamız gereken sabırlı bir şekilde çalışmak sonrası gelir zaten
motivasyon konusuna gelirsek şimdi çalışırsan gelecek yıl istediğin yerde olacağını düşün al sana motivasyon:))

evet guzel bir motıvasyondu :)

tamam canım insallah o zaman
senın bölüm ne

tamam canım insallah kazanırız.
bu arada kpss ıle ılgılı haberler topıgı actım
kesn olan haberleri paylasırız orada

Back