insan bazı şeyleri kafasında nasıl kodlarsa o şekilde gidiyor. lgs ve öss de ve dahi şimdiye kadar girdiğim 4 kpss de matematik kabusumdu. asla yapamam derdim. tm olduğum halde sözel tercih yapmak zorunda kaldım. oysa bir kere o önyargıyı kırıp, içimizden inanmasak bile "bu ne ki emmoğlu ben bu soruları çerez niyetine dizi izlerken çözerim" derseniz gerisi geliyor.
vatandaşlıktan memur adaylarının % 99 u gibi nefret ötesi korkuyorum. işin trajikomik tarafı benim küçüğüm olan kız kardeşim ist hukuk son sınıfta. sağolsun internet kitap alışverişlerimi o yapıyor. dedim ki "ya merve vatandaşlık konularımıza bak, sanki hukuk okuyoruz. ne kadar zor değil mi?"
"ablam olmasan yuh derim. ne zoru? bunları biz işin abece si diye ilk yılın başında gördük. altı üstü bir kaç kavram abla, yapma" dedi... "eğitim bilimlerinden bin tane kavramcıyı öğrendin iki tane hukuk terimi mi ezberleyemiyorsun" dedi... "hukuk hayat demek. kavramları güncel hayatında konu komşunun olaylarıyla bağla asla unutmazsın" dedi... "ben sana (ayyy abla bize özne yüklem soruyorlar sanki türkçeci olacağız ne zor değil mi)desem gülmez misin" dedi... " öğretmen olacaksın. 2 tane anayasa nın temel özelliklerini vatandaş olarak merak edip öğrenmen gerekmez mi zaten" dedi...
utandım
ula meğer kolaymış... da haberim yokmuş
dedim