• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 kasım aralık aylarında tüp bebek denemesi yapacaklar BURAYAAAA :)))

bence çok doğru yapıyosun kimsenin bilmesine gerek yok... gerçekten milletin ne sorusu bitiyo ne tavsiyesi ne öğütü bitiyoo konuşuyoda konuşuyolar kendimi eve kapattım yemin ederim ..gerçi benim olumsuz olduğu için batıyodur belkide... olumlu olsaydı belki sinir olmazmıydım ki bu çok konuşanlara :D :D

yelizcim,olumlu olsa da bu sefer sana akıl vermeye kalkarlardı,sen ne yapacağını bilemezmişsin gibi..
yani olurdu illa bişey..

geçen tvde bir prof konuştu,tüp bebek ile ilgili..uzun yıllar yurt dışında da bulunmuş..adam diyoki,yurt dışında çiftlerin bebek sahibi olması sadece ikisini ilgilendiriyo,ve insanlar evlenince aile oluyo...
bizim ülkemizde ise,bebek sahibi olmak,çifti,anne babaları,akrabaları,konu komşuyu,sülaleyi ilgilendiriyo ve çocuk sahibi olmayan çiftler aile gibi görülmüyo......dedi:50: nefret ediyorum bazen insanlardan..gerçekten.....
sen tatlı canını üzme olur mu,duyma kimseyi,herkes dönüp kendi hayatına baksın..evet biz evlenir evlenmez ardarda 3-4 doğum yapamadık,onlarınki marifet bizimki eksiklikse eğer,öyle görüyolarsa tövbe haşa Allaha karşı gelmiş oluyolar..bana göre...
sen sağlıklı ols,eşin de öyle..ve huzurlu olun..gerisi gelecektir,umutlu ol,sen de anne olacaksın canım,Allahın izniyle

yok canım yaaa olur mu hiç, öyle dermiyim ki bennnn...

bende neden ameliyat oldun, nasıl anladın diyenlere çok ağrım kanamam oluyodu doktora gittim öyle çıktı diyorum ne diyim yani, herkesin bilmesi gerekmiyo ki... ama ikiz anlaşılmaz bence, ailede, yani aile derken amcasının kızının dayısının oğlunun bilmem nesinde de ikiz varsa anlaşılmaz bence, ki birinde mutlaka vardır. uzakları araştırırsan :34: ailede var çekmiş der geçersin.... hatta ulen millete ne tabiki, takdir-i ilahi nasip dersin. açıklama yapma kuzum kimseye... uzun uzadıya. kendi kendinize yaşamanız en güzeli bencede....

evet kimsenin bilmesine gerek yok bence de..iyi yapmışsın sen de öyle demekle..
de mi yaaa...buluruz bi ikiz,vardır elbet yedi göbek sülaleden çıkar bişeyler :9:
ya da belki ikizlik geni bende başlar ben başlatırım:9: :9:
rahatladım..uzun uzun açıklama yaparsam daha çok şüphe çekerim,kısa keseyim,ayyy neyse hayırlısı:34: sağol canımm
tek mi çift mi tek mi çift mi tek mi çift mi :52::52::52::52::52::52:

Merhaba kızlar,

Tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. Benim bugün 8. günüm. 5 gündür gonal f kullanıyordum. bugün doktora gittim 13mm ile 15mm arasında 5 tane yumurtam olmuş. Ama orda küçükler vardı onları hiç ölçmedi. 2 gün daha gonal f kullan dedi. birde 2 günlük cetrotide verdi(atlama engelleyici). bu yumurta sayısı normal mi acaba? çarşamba tekrar gideceğim. benimle aynı durumda olan var mı?

ben kullandığın ilaçların hiçbirini kullanmadım ama maşallah yumurtaların var işte ne güzel,daha da büyürler inşallah..benden toplamda 6 adet alınmıştı..onu düşünürsek seninki çok iyi...hadi hayırlısı

hakkaten o ne öyle menopoz filan :53::25: tamam belki gerçek bunlar ama böyle pat diye söyleyince:25::50:
valla canım,her sorunla baş etmek zor,herkesin sıkıntısı kendine..ama bizimki de bir ayrı yaa..zamanımız kısıtlı bizim..bu beni etkiledi en çok..her ay azalan bişeyler var,ve bir evvel bişeyler yapılmalı...zor işler..Allah doktorumdan bin kere razı olsun,beni bu yola o sevk etti,rezerv durumumu farkeden o oldu..yani benim vesilem oldu..böyle doktorlara ne kadar dua etsek az..
nasibimize düşeni yaşayalım görelim..Allahım gönlümden geçeni biliyo,tek olsun diyorum..ama olduki ikiz verdi başım üstüne,hem çok da sevimli olurlar..zor ama sevimli..

bir de amayaa,saçma mı düşünüyorum..belki kızarsın,kızlar da kızar..ama benim bi düşüncem daha var..ikiz olmasının riskli ve zor olması bi yana..şey diyorum..benim çevremde kimse bilmiyo tedavi gördüğümü,sade benim anne-babam...ikiz olursa herkes anlar mı ki diyorum..anlasınlar ne olacak diceksin belki ama..eşimin özellikle isteğiydi,bunu kimse bilmicek,çocuk da bilmicek diye..millet konuşacak sorular bitmicek,yıpranıcaz diye,bir de bize özel diye..falan filan..velhasıl kelam anlaşılır mı ki:26: çok mu aptalım,günaha mı giriyorum!!
ne uzattım yaaa...çok konuştum:17:
bu arada tam 2 yıllık evliyim....

Canim benim benim ailem ankarada oturuyor. Bizde ayda bir en az ziyaretlerine gideriz. Bi ara ayda 2 -3 kere gittik yok alisveris yok arkadas ziyareti dugun falan ust uste geldi. Halamlar hemen sormuslar kuzene yoksa cocuk tedavisi mi goruyolar bu kadar sık gelitolar diye. Kuzenimde olsa soylerler niye saklasinlar hem bu kadar merak ediyorsaniz kendilerine sorun demis. Yani tedavi olsak mi asilama mi yaptirsak ki diye aklimizdan gecerken millet neler düşünüp neler kurgulamis. Sinir olmustum. Asilama yaptik olmadı tabi. Tüp yaptigimizi da anneme ablama kayinvalideme gormceme arkadasima soyledim. Teyzemler erkek kardesim babam kayinbabam da dolayli yoldan duymus oldular. Ama bu surecte halamlarin ve eltimin bilmesini hic istemedim. Dua edip rahatlatacaklarina laf sokup stresten deli ederler insani. İşte bu yuzden tedavi suresindede gece yola cikip sabah ankarada muayene olup aksam binip ertesi gece tekrar ankara icin otobuse bindigim cok oldu. Milletin lafini cekecegime yollarda perisan olurum dedim.

O yuzden seni ve eşini cok iyi anliyorum canim. Ama Allah bana ikiz cocuk nasip edecek vallahi davl zurna alir anons ettiririm tüp bebek yaptirdigimi. hiiiiicccc umurumda olmaz. It ürür kervan yürür.

Saglikli evlatlarimiz olsun zorluklar aşılir bi selikde. Iki arkadasimin ikizleri var. Hic sormadim tedaviyle mi oldu diye. Ikisi kiz ikisi erkek. Allahim saglikla buyumelerini nasip etsin. Sen hayirlisini dile canim. Daha da guzel haberlerini kalp atislarini mesela heyecanla bekliyoruz. Öpüyorum Allaha emanet ol.

Canim benim benim ailem ankarada oturuyor. Bizde ayda bir en az ziyaretlerine gideriz. Bi ara ayda 2 -3 kere gittik yok alisveris yok arkadas ziyareti dugun falan ust uste geldi. Halamlar hemen sormuslar kuzene yoksa cocuk tedavisi mi goruyolar bu kadar sık gelitolar diye. Kuzenimde olsa soylerler niye saklasinlar hem bu kadar merak ediyorsaniz kendilerine sorun demis. Yani tedavi olsak mi asilama mi yaptirsak ki diye aklimizdan gecerken millet neler düşünüp neler kurgulamis. Sinir olmustum. Asilama yaptik olmadı tabi. Tüp yaptigimizi da anneme ablama kayinvalideme gormceme arkadasima soyledim. Teyzemler erkek kardesim babam kayinbabam da dolayli yoldan duymus oldular. Ama bu surecte halamlarin ve eltimin bilmesini hic istemedim. Dua edip rahatlatacaklarina laf sokup stresten deli ederler insani. İşte bu yuzden tedavi suresindede gece yola cikip sabah ankarada muayene olup aksam binip ertesi gece tekrar ankara icin otobuse bindigim cok oldu. Milletin lafini cekecegime yollarda perisan olurum dedim.

O yuzden seni ve eşini cok iyi anliyorum canim. Ama Allah bana ikiz cocuk nasip edecek vallahi davl zurna alir anons ettiririm tüp bebek yaptirdigimi. hiiiiicccc umurumda olmaz. It ürür kervan yürür.

Saglikli evlatlarimiz olsun zorluklar aşılir bi selikde. Iki arkadasimin ikizleri var. Hic sormadim tedaviyle mi oldu diye. Ikisi kiz ikisi erkek. Allahim saglikla buyumelerini nasip etsin. Sen hayirlisini dile canim. Daha da guzel haberlerini kalp atislarini mesela heyecanla bekliyoruz. Öpüyorum Allaha emanet ol.

mrvst canım sağolasın,rahatlıyorum valla hee..
Allah sana da nasip etsin de sussun millet..alemin derdi bizim çocuğumuz olmuş yaa:47:
biz de eşimin ailesine bile söylemedik,bu eşimin isteğiydi..
benim olmasa da senin inşallah ikizlerin olur:34: burdan da anons da ederizz dans da ederiz inşallaaaahhhh!!

merhaba kızlar:3:

transferin 2. günü yatışa devam.. canım sıkıldı yahuu:1:

Merhaba Kızlar Ben Elif,

Çocukluk aşkım olan eşimle 5 yıldır evliyiz.Evliliğimizin 4 yılı vajinismus hastalığıyla geçti.Eşimle 4 yıl ilişkiye giremedik.Gitmediğimiz doktor kalmadı tam umudumuzu kesmişken Ankarada bir doktor bitecek evliliğimizi kurtardı.Tam mutlu olduk derken bu seferde eşimden kaynaklanan bir sorunla hamile kalamadım.tüp bebek denedik ama ne yazıkki tutmadı.Kararlıydık herşeyin üstünden gelen biz bununda üstünden gelecektik.2.denememizde hamile kaldım hemde ikiz.Sonucu aldığım gün bütün hastaneyi ayağa kaldırmıştım.Şuan 14 haftalık ikizlere hamileyim ne kadar güzel bir duygu olduğunu anlatamam.Allah sizlerede versin inşallah.Lütfen umudunuzu kırmayın ve asla vazgeçmeyin.Bugün doktor kontrolüm var.Cinsiyetleri belli olacak çok merek ediyorum.İçinden cinsiyetleri ile ilgili tahmin yapmak isteyen varsa çok sevinirim.Allah hepinizin yardımcısı olsun.

1 kız 1 erkek bencede :8::55:

Amayacim bende 9 gun rapor alinca is arkadaslarima polip ameliyati oldum dedim. Eve ziyaretime geliyorlar sucluluk duyuyorum. Niye soylemedim diye ;) 6 ay once olmustum histereskopiyle doktor tekrar edebilir demisti. Bende ordan yurudum iste :) gerci gecen sefer iyiydin bunda niye boyle agir oldu falan diyenler oldu. Gecistirdim yerlerse!.Onlarda sık sık ankaraya gitmemden killaniyorardirya amaaaann sallamayayim diyorum ama insan kafasina takmadan olmuyo iste. 2 ay sonra 3 yilimiz dluyor. 2yila yakin cocuk dusunmemistik 1 yildir da ugrasiyoruz iste :( simdiki aklim olsa hemen denemeye baslardik diyorum. Hayirisi tabi. Bunlari da yasamamiz gerekiyormus demekki. Allahim kimseyi evlatla sinamasin. Gercekten cok zor.

cnm korkma kalçadan değilde göbekten vurulanda iste sende ben puregon ve menapur kullanıorum ikiside göbekten hemde hiç acımıo incecik iğneler

zaten aşılama yaptırdğmda göbekten yaptım korkmuyorum ondan çok sağol ya sayende rahatladım :1:

Ah cilekli ignelere yeni basladigimda 8 yumurta olur 2si transfer edilir 4u dondurulur diyordum. Ikizlerim olur onlar 2ye basmadan yeniden tedaviye baslar dondurulmuslardan 2transfer edilir bi ikizim daha olur diye hayal kuruyordum. :) 4 cocugum olsun kalabalik aile iyidir. Kardes abla candir. Amayanin dedigi gibi.

farkettim ki cok abartmisim aahaha. Gercekte 7 yumurtam toplandi 4u dollendi 1i iyi kalitede oldu digerlerinin fragmantasyonu fazla diye dondurulmadilar bile. Sonucta da 1 tane 8 hucreli iyi kalitede bi embriyo transfer edildi. Simdi Allahima dualar edip. Saglikli sihhatli hayirli bir evladim evladimiz evlatlarimiz olmasi icin yalvariyorum. Hayirlisini diliyorum hepimiz icin. Olumsuz sonuc alirsam bi daha tahammul edemem ignelere diyorum ama arkadasim 1 ay sonra unutur yeniden tedaviye baslayayim diye sabirsizlanirsin diyor ;)

Merhaba kızlar,

Tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. Benim bugün 8. günüm. 5 gündür gonal f kullanıyordum. bugün doktora gittim 13mm ile 15mm arasında 5 tane yumurtam olmuş. Ama orda küçükler vardı onları hiç ölçmedi. 2 gün daha gonal f kullan dedi. birde 2 günlük cetrotide verdi(atlama engelleyici). bu yumurta sayısı normal mi acaba? çarşamba tekrar gideceğim. benimle aynı durumda olan var mı?

Yaşınız kaç ve kaçıncı deneme ikisi de etkili

kızlar tüp bebek yöntemiyle hamile kalanlar ve ben gibi tüp bebek yaptıracak ve yaptıran arkadaşlarım muhakkak duymuşsunuzdur ama birde ben söylim.ayşe aydın "annee anne oluyorum" adlı kitabını muhakkak okuyun derim.ben aldım okuyorum.kadın tüp bebek yöntemiyle gebe kalmış gün gün anlatıyor doğuma kadar herşeyi.güzel yani hoş.fiyatıda 20 tl ama ben netten 18.5 liraya aldım :))) gerçi karı koca boşanmışlar 2011 de ama olsun bize orası yaramaz :)))

Bu arada bu tedavi ve bekleme surecinde burda olmasaydim siz olmasaydiniz kafayi yerdim. 1 gun internetim kesikti aklimi kaciriyordum giremedim diye. Sabah ilk isim topigimizi ziyaret edip gelismelerden haberdar olmak. ;))))

Burdaki herkesin dili ortak. Niyeti temiz. Kalbi dua ile dolu. Ilac oldunuz gercekten bana. Her mutlu haberde biraz daha aydinlaniyorum. Allahin izniyle guzel haberlerimiz olsun. Kötü haber alinca inanin dilim tutuluyor. Icim yaniyor. Allahtan hayirlisini diliyorum. Hepimiz icin. Belki benim icinde hayirlisi evladimin olmamasi. O zaman sabrini da verir versin diyorum Allahim. Neyse kizlar ben acayip duygusala bagladim. Seviyorum siziiiii opuyorum hepinizi. Allaha emanet olun

merhaba kızlar nasılsınız, benimde bugun doktor kontrolum vardı hersey yolundaymıs şimdilik cumartesi kısmetse yumurtalar toplanacakk bakalım neler bekliyor benii cok merak ediyrum

Ah cilekli ignelere yeni basladigimda 8 yumurta olur 2si transfer edilir 4u dondurulur diyordum. Ikizlerim olur onlar 2ye basmadan yeniden tedaviye baslar dondurulmuslardan 2transfer edilir bi ikizim daha olur diye hayal kuruyordum. :) 4 cocugum olsun kalabalik aile iyidir. Kardes abla candir. Amayanin dedigi gibi.

farkettim ki cok abartmisim aahaha. Gercekte 7 yumurtam toplandi 4u dollendi 1i iyi kalitede oldu digerlerinin fragmantasyonu fazla diye dondurulmadilar bile. Sonucta da 1 tane 8 hucreli iyi kalitede bi embriyo transfer edildi. Simdi Allahima dualar edip. Saglikli sihhatli hayirli bir evladim evladimiz evlatlarimiz olmasi icin yalvariyorum. Hayirlisini diliyorum hepimiz icin. Olumsuz sonuc alirsam bi daha tahammul edemem ignelere diyorum ama arkadasim 1 ay sonra unutur yeniden tedaviye baslayayim diye sabirsizlanirsin diyor ;)
:) ben de hep 3 çocuk istemişimdir..ama üçüz degil :52:
Allah gönlüne göre versin canım belki o tek yumurta bölünür ikiz olurr..benim de 6 tane toplandı.5i döllendi ama dondurulacak kalmadı bile...
Olmasa da arkadaşına katılıyorum yine başlarsın..yılmak yoookk..hatta olsa bile ikinci için çalışmalara başlarız :9: ve Allah belki doğal yolla verir :16:

Son düzenleme:
tüp bebekde pgt yapıran var mı aranızda kaç embryo gönderdiniz kaçı sğlıklı çıktı paylaşırsanız sevşnirim

tüp bebekde pgt yapıran var mı aranızda kaç embryo gönderdiniz kaçı sğlıklı çıktı paylaşırsanız sevşnirim
Canım ben yaptırdım 5 tane gitti 1 tane sağlıklı çıktı şindi düşük yapıyorum..fish yöntemiyle bakıldı ama yeterli olmadı şimdi 46 kromozoma tekrardan tedaviye basladugımda bakılıcak...sende hepsini incelettir...
Ne demek estağfirullah. Şimdiki doktorumla henüz konuşmadım ama bir önceki doktorumla konuşmuştum.Umut tüp bebek merkezinden dr.ulun uluğ beyle...Bazen herşey iyi gitsede rahim istemeyebilir o ay hazır hissetmemiştir kendini, bizimde açıklayamadığımız durumlar oluyor gibi şeyler söylemişti. Bilmiyorum ben her türlü tetkiki yaptırdım temiz çıkıyor.Histeraskopide olmuştum(rahim yapışıklığı için) bu ay herşey hiç olmadığı kadar iyi gidiyordu sonuç negatifse bencede demekki rahim bazen hazır olmuyor. Yapılacak başka tetkik varsa zaten yapmaya hazırım ama benim şuan yok,beklemekten ve tekrar tekrar denemekten başka çare yok gibi duruyor şuanda:( senide anlıyorum.Allah yardım etsin arkadaşım:16:

Canım selam baktım hemen googledan ama görünmüyor şuanda nasıl bulabilirim bilmiyorum başka

Canım eğer bugün bakarsan görürsün...

bebekseruvenim.blogspot.com

Merhaba kızlar,

bana da ilk kontrolde, perşembe başlamıştım pazartesi gittiğimde yani
5 yumurtan var demişti, dozu artırmıştı ama puregon kullanıyordum ben
o hafta pazar opu yapıldı 11 tane dediler, ama 7-8 tanesi büyükmüş

mrb kizlar herkese selamlar inss herkes iyidir
cilekcim testini tekrarliyormussun hadi inss hersey yolundadir bende yarin bi tekrarlicam 18. gun oluyor inss
Neşe yalovalımısın
cnm ben mersinliyim burda oturuyorm sen yalovalimisin yoksa cnm

Ayyyy en çok korktuğum deprem. ........
Kanepede baya sallandim vallahi,yüreğim ağzıma geldi korktum. ...
ay cnm gecmis olsun allah korusun bizde adanada olan depremde ayni seyi yasamistik cok zor allah kimseye yasatmasin

Back