- 15 Haziran 2012
- 1.899
- 259
- 173
- Konu Sahibi Ozlem_ahmet
-
- #1.281
Ben artık neyin avantaj, neyin dezavantaj olduğunu bilemiyorum. Yumurta çok olduğunda 5. güne kadar bekliyorlar anladığım kadarıyla. O güne dek gelen sağlıklıdır zaten, diye düşünülüyor sanırım. Ama yumurta az olunca o riski almıyorlar. Ben artık şöyle düşünüyorum; söylenen herşeyi yaptım, duyduklarımı uyguladım. 2 aşılama denedim, bu 3. tüp bebeğim. Histereskopi yaptılar bu defa, rahme çizik attılar. Yani yapmam gereken, ya da doktorun yapacağı herşey yapıldı, yapılıyor. Bundan sonrası Allah'ın takdiri. Bir evladım olsun çok istiyorum. Hakkımda hayırlısıysa Allah'ım nasip eder. Nasip değilse de tabii ki çok üzülürüm; ama bir yandan da üzerime düşen herşeyi yapmış olmanın huzurunu yaşarım.
arkadaşlar benim tahlillerim ilk defa bu ay iyi geldi. ve tedaviye başlıcaktık ama kistim gözüktü muayenede durumum acil tüp bebek olması gerektiği için bugün adetin 3. günü anestezi ile kisti boşalttılar. ve iğnelerimi yapıldım iki tane yarın devam çok heyacanlı çok stresli bi gündü çok ağladım inşallah ruh halim sonuçlarımı etkilemez. size sorum ben bitkisel ürünler kullanıyorum hayıt vs.. iğneleri vurulma sürecinde bitkisel ürünleri kullanmamın bi sakıncası olurmu dikkat etmem gereken şeyler var mı doktorum bişey demedi de bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
sağol canım alla razı olsunönerilerin için teşekkür ederim antibiyotik verdi onun yanı sıra prednol kortizon- parol agri kesici- crinone jel verdi allahim transfer edilecek gunune sag salim getirsin inşallah sen ne durumdasin
canım bak benimde ilk denemem çok tecrübeli sayılmam ama, özellikle bugün bi tomar makale okudum. uzun süre yatmanın pozitif etkisi olmadığı, hatta 24 saatten fazla yatmanın negatif etkileri olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış. ben işlemden sonra yarım saat 45 dk yattıktan sonra aynen doktorunun dediği gibi çuf çuf çıktım. hatta eşim park yeri bulamadığı için biraz uzağa park etmişti, bir süre ayakta bekledim. arabada da uzanmadım oturarak geldim. kendinizi fazla harap etmeyin çok takmayın bence. hatta burdada geçmişta açılan bi topic var, bak istersen http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/60901-transfer-sonrasi-neler-yaptim.html
bence sürekli yatma kesinlikle, ben eve gelince biraz uzun oturdum diyelim :)))) hastane-ev arası 1 saatten biraz fazla, ablamda bizimle geldi yemekleri falan o yaptı sağolsun. hatta 2. gün ana yemeği ben yaptım :))) tamam dinlenme modunda ayaklarımı uzatıp oturuyorum ama öyle gün boyu yatmak mantıklı değil bence. stresli bir işiniz yoksa işe de dönebilirsiniz. benim ağrım sızım pek olmadı yada ben kendimi pek dinleme taraftarı değilim ondan olabilir. genelde reglden bir hafta kadar önce göğüslerde hassasiyet ve hafif belde sızlamam olurdu, onları hissediyorum bugünlerde, oda regl dönemim yaklaştığından muhtemelen.. başka bi ağrım sızım yok. bende senin gibi düşündüğümden 1 hafta rapor yazdırdım ancak benim iş ihaleler, bu ara stresli bir dönemde olduğundan yaptım bunu da, hiç belli olmaz yarın kalkıp gidebilirim bile. oturarak ütü yapıyorum, yemek yapıyorum, kendi ihtiyaçlarımı zaten kendim görüyorum. ablamı da dün azadettim :))) 3. gün yer sildim vileda ile yavaş yavaş, toz almayı planlıyorum... hızlı hareket etmiyorum, yukarı doğru pek uzanmıyorum. uzun süre ayakta kalmıyorum,ağır kesinlikle kaldırmıyorum ancak yürüyüş yapıyorum, hatta markete de gittim. bi küçük paket süt, bi de garnitür alıp geldim. yani ağır değildi :))))
bence kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz onu yapın. bende hiç kalkmam falan diyordum ama hastaneden geldikten sonraki gün uzun bi dönem yattım sonra çok üşüdüğümü fark ettim, ayaklarım donuyo, gittim hırka giydim, çift taban çorap giydim kışlık; bana mısın demedi. sıcak su torbası yapıp ayaklarımı üstüne bastım. sonra sürekli yatmaktan kan dolaşımımın zayıflayabileceğini düşünüp kalkıp biraz yürüdüm ve kendime geldim. zaten biraz bile yorulsam belim göbek çevrem hafif bi sinyal veriyo :)))
Allah yardımcın olsun, inşallah güzel haberler alırsın. ama doktorların ilk önemsedikleri şey kendinizi kasmayın rahat olun, stres yapmayın. sende kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle yap bence.
zor süreci atlatmışsın cnm inşallah hep birlikte sevinicez artıkk
kızlar bugün doktora gittim yumurta rezervlerim kötü durumda 1-2 yumurtan var dedi. iğne kullanmayacakmış bu tedavimde klomen, elevit, folbiol ve coraspirin verdi. c.tesi tekrar kontrole çağırdı. bu şekilde tüp bebek deneyen var mı aranızda? benim yumurtalar iğnelere bile olumlu cevap vermemişti sizce ilaçlarla olur mu?
sağol canım allah razı olsun allahım hepimize bu duyguyu tattirsin hep duygusalız ondan öyle kız çocuğu görüyorsun ben neler hayal ediyorum düşünüyorum bi bilsen inşallah dediğin gibi fazladan yumurta kalır dondurulur.allahım sana da yarın için yar ve yaradan olsuninşallah bebeklerinsana sımsıkı tutunur bidaha hiç bırakmaz yarın bizi haberdar et
Beni de bugün arayıp yarın saat 11'de transferin yapılacağını söylediler. Aynı saatlerde transferlerimiz olacak. İnşallah bebeklerimiz bize sıkı sıkı tutunurlar. Allah kucağımıza almayı nasip etsin. Transfer öncesi özellikle yapıp yapmamam gerektiği ile ilgili birşey var mı diye sordum. Sabahki jel haricinde herşeye aynen devam etmemi ve bol su içerek gelmemi söylediler. İlk denememde parfüm kullanmayın, vücut şampuanı kullanmayın vs. demişlerdi. Embriyolar kokuya hassas oluyorlarmış. Stres olmuştum resmen:) Bu defa onlar rahat, ben de rahatlayacağım inşallah:) Transfer sonrası için bir gün izin aldım. Yani cuma evdeyim, dinleneceğim. Cumartesi iş yerine gidip 2 saat kadar bulunmam gerekiyor. Pazar dinleneceğim bir de. Bir öncekinde yaza denk getirmiştim ve neredeyse sürekli yatmıştım. Tüm zamanımı kitap okuyarak geçirmiştim. Yürüyüşe, alışverişe çıkmak suçlu hissettiriyordu kendimi. Bu defa öyle bir zamanım olmayacak; ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla çok yatmak doğru değil. İsabet oldu yani zamanımın olmaması:)
Ben artık neyin avantaj, neyin dezavantaj olduğunu bilemiyorum. Yumurta çok olduğunda 5. güne kadar bekliyorlar anladığım kadarıyla. O güne dek gelen sağlıklıdır zaten, diye düşünülüyor sanırım. Ama yumurta az olunca o riski almıyorlar. Ben artık şöyle düşünüyorum; söylenen herşeyi yaptım, duyduklarımı uyguladım. 2 aşılama denedim, bu 3. tüp bebeğim. Histereskopi yaptılar bu defa, rahme çizik attılar. Yani yapmam gereken, ya da doktorun yapacağı herşey yapıldı, yapılıyor. Bundan sonrası Allah'ın takdiri. Bir evladım olsun çok istiyorum. Hakkımda hayırlısıysa Allah'ım nasip eder. Nasip değilse de tabii ki çok üzülürüm; ama bir yandan da üzerime düşen herşeyi yapmış olmanın huzurunu yaşarım.
Bu şarkı sözünü küçükken izlediğim bir müzikal filmden hatırlıyorum. Küçük bir kız çocuğu söylüyordu şarkıyı. "Yarın, yarın, seni seviyorum yarın" :)) Bugün aradılar. Yumurtalarımın ikisi (de) tutmuş çok şükür. Kaç hücreli olduklarını filan bilmiyorum, yarına kadar devam edecek süreç. Doktor herşeyin yolunda olduğunu, kaliteleriyle ilgili yarın konuşabileceğimizi söyledi. Dün toplayıp yarın nakledecek olmaları önce beni üzdü, çok erken, ya yeterince iyi değillerse, endişesine kapıldım. Ama sonra topu topu 2 yumurta var, nesini riske atsınlar, diye düşündüm. Sürpriz değil anlayacağınız. Benim nasibimde de 2. gün embriyosu varmış. Allah'ım inşallah hayırlısıyla tutunurlar sımsıkı. Hayırlı, sağlıklı, mutlu bebek(ler)im olsun inşallah. Bu süreçte önerileri olan varsa dört gözle dinlemeye, okumaya hazırım.
Çok teşekkür ederim güzel cevabın için.yarın ben evde tek başıma olacağım eşim 24 saat yok ve ailem yada arkadaşlarımda burada hiç kimsem yok bana bakabilecek.mesela çay demlemek için çaydanlık kaldırmak çorba için tencere kaldırmak yere eğilip doğrulmak gibi günlük sıradan yaptığımız ev halinin azaltılmışı şekli bile zararlı mı ??topiğin tamamını okuyacağım tekrar teşekkürler bu arada test gününeü yarışamışsın hadi hayırlısı hepberaber sevincez inş
İnşallah canım ya inşallah..son gün hakkaten kötü oluyor insan birde hep herşey olabilir şeklinde konuşuyorlar ya o deli ediyor beni mesela yarın hepsi duruyor olabilir ama hepsi gitmişte olabilir :18:neyse artık hayırlısı dün gecede uyumadım bugün zombi zom zom stil devam
Olucak kesin denilenilen olmadı aaa bu hayatta denilenin oldu onun için sen inancını sağlam tut elinden geleni yap gerisi allahtan nasip..
İnşallah canım sağolasın duaların için hep beraber olsun bebişlerimiz hep beraber sevinelim dualarımız hayırlısıyla kabul olsun inş..ederim eve gelir gelmez
Transefer saati kardeşliği YAŞASIIINNNNNNNNNNşaka bir yana canım hiç canını sıkma ne kadar erken o kadar iyi inan bana bak annelerini hissederek maniviyat bulacaklar bölünüp embiryo olup sımsıkı tutuncaklar sana inşallah .buraya kadar geldiğimize şükretmemiz gerekiyor aslında inan ama bebek istiyoruz kucakta ne yapalımmm
En güzeli bunu diyebilmek bence zaten.sen ferah tut içini yatın alıp bebişlerimiz gelelim hayırlısıyla
Canım benim de bir sürü ilaç sonrası biri küçük 3 yumurta oluştu. Sonuçta 1 yumurta+1 sperm yetiyor bir bebeğin can bulmasına, öyle düşün. Hepimizin moralini yüksek tutması gerek. Bu yolda başarıya ulaşmanın ön şartı bu. İnşallah bu denemende kavuşursun bebeğine. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
allah yardımcın olsun canım inş rabbim bi mucize yaşatır size
iyi geceler kızlar, Rabbim yar ve yardımcımız olsun hepimizin. Yüreğimizden geçeni hayırlı kılıp nasip etsin inşallah hepimize.
Yarın transferi yapılacak arkadaşlar Allah bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Yazılanları okuyunca bende heyecanlandım :) Transferiniz yapıldığı andan itibaren hamile olduğunuzu düşünün, zaten aksi ispatlanana kadar hamilesiniz :) Moraller yüksek olsun , güzel haberlerinizi bekliyorum...
Evet, heyecan var. Ya olacak, ya olmayacak durumuna çok yaklaşıyorsun ya, buruk hissediyorsun. Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah.hayırlısı olsun inş sonun da güzel olursende şimdi heyecan hat safhalardadır rabbim inş bizlerde nasip etsin
Doğru söylüyorsun, her ay aslında aksi ispatlanana kadar hamileyiz:) Aslında teknik olarak şu an transfer bekleyen herkes hamile sayılır, yumurtaların döllenmesi gerekmiyor mu hamile sayılabilmek için? :))) Büyük moral oldu yazdıkların, Allah razı olsun.Yarın transferi yapılacak arkadaşlar Allah bebeklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin. Yazılanları okuyunca bende heyecanlandım :) Transferiniz yapıldığı andan itibaren hamile olduğunuzu düşünün, zaten aksi ispatlanana kadar hamilesiniz :) Moraller yüksek olsun , güzel haberlerinizi bekliyorum...
Yarın sık sık burdan haberleşelim :)) Allah ikimizin de yardımcısı olsun yarın. Embriyolarımız sımsıkı tutunsunlar, kucağımıza almak da nasip olsun.Sağol canımmmmm ya ay inşallah aminnnnnnnnn
Uyuyamıyorum vallahi yok içim kıpır kıpır bebişlerimizi alıp geliverydikkkkkk hayırlısıyla
Yarın sık sık burdan haberleşelim :)) Allah ikimizin de yardımcısı olsun yarın. Embriyolarımız sımsıkı tutunsunlar, kucağımıza almak da nasip olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?