Tripliii!!! Çeyizini inceledim tatlım; çok güzeller! güle güle kullan inşallah!
Ben de almaya başladım geçen yıldan beri ama seninkinin yanından bile geçemez:)) Mutfağın neredeyse tamamlanmış! Çok iyi etmişsin erkenden alarak:)
Veeee Diğer tüm gelin adaylarımıza bu tatlı telaşlarda kolaylıklar dilerim.. Allah istediğimiz tüm güzelliklere ulaşmayı nasip etsin..
Benim işler çok karışık kızlar
Eşim subay; İzmirliyim ama Dalamana gelin gideceğim. Lojmanda kalacağız; oturacağımız evin planını gördüm geniş güzel.. ona gre eşya bakmaya başladım ama eylül öncesi almayı düşünmüyorum. Saloni'yi kendi evimizde de kullanıyoruz; bence hem kaliteli hem de çok pahalı değil konforuna göre.. Size de öneririrm.. eğer benim gibi bakınanlarınız varsa, bi uğrayın derim.
yatak odası nevresi battaniye yatak örtüsü hepsini indirim zamanlarını takip ederek Kervan'dan aldım. 5 çift kişilik, 3 de tek kişilik nevresim takımım oldu:) Daha da almam; yeterli olacağını düşünüyorum.. İlk gece için saten düşünenlerdenseniz caymanızı öneririrm. Çok kaygan olduğu için annem elimi bile sürdürmedi:) 3 adet de pike takımım var; pikelerini istikbalden aldık renkler lolipop:) ÇArşaf ve yastık setini kendimiz uygun renkelrde diktik.. İpek saten takımları tercih ettim. Boncuk elyaf yorgan aldım 1 çift 1 tek kişilik 4 de yastık istikbalden. Sanırım alezim eksik sadece.. Şimdi de kampanyası var sanırım.. Odamı pudra-bordo renkleri ağırlıklı yapacağım. Mobilyamı ceviz kaplama almayı düşünüyorum.
Banyo ve tuvalet takımlarımı,Bornoz takımlarımızı, havlularımızı ve banyo paspasımı Chakra'dan aldım ve yine hepsi indirimlerden:) Aklımı seveyim; sezonunda 500 tlyi bulan takımlarımı 200 tlye aldım:) Havlularda da son indirimleri bekledim; sağolsun satış temsilcisi ile kanka olduk gide gele:) Uzun bir süre gitmem artık oraya:)) ufak tefen aksesuarlarını da tepe home ve boynerden alıyorum.
Bone china Yemek takımımı Bernardo'dan aldım geçen yıl. Çok mutluyum ki hala fiyatı inmedi; İçime oturudu valla:) öde öde ancak bitti taksitleri:) Yanında çbk takımıın hediye ettiler, ayrıca hediye çeki de vermişlerdi.. Onunla da misafir kadeh ve sürahi takımımı, saklama kavanozlarımı ve gündelik yemek takımları ile gündelik çbk takımlarımı aldım. Açıkçası karlı bir alışveriş olduğunu düşünüyorum.. Saçmalık tarafı ise; benim yetmez bunlar diyip de kırmızı ve beyaz kadehleri 12ye tamamlamam oldu:)) İlk heves işte:))
Porland Marine serisini kahvaltı takımı olarak aldım; uyumlu kahvaltı çbk takımını bernardodan tamamladım. Masa örtülerimi sağolsun annem kumaş alarak kendi dikti. Bursalıyız; ziyarete gittiğinde talan etmiş kumaşçılar çarşşısını ve nasıl bulduysa kahvaltı setine uygun örtüler bulmuşş; Porlandda satılanların aynısı:) Mutfak önlüğü, kurulama bezlerini ve fırın eldivenlerini o kumaştan yaptık; deniz subayına her sabah kıyak oldu:) canım annemin ve anneannemin vaktinde mum ışığında yaptıkları kanaviçe işlerini hataydaki Hülya çeyiz'e yaptırdık. Ellerine sağlık çok güzel değerlendirdiler masa örtüsüne çevirerek:) Annenizin işlerini elden geçirmek isterseniz şiddetle tavsiye ederim.. Unutmadan; küçülmüş jeanlerimden amerikan servis yaptık; oyle orjınal oldu ki:) Jamie oliver sağolsun; onun programında görmüştüm:)
Tefal 1 al 1 bedava kampanyası ile 5 boy tava setimi aldım ama acaba cam kapak da alıp tencere gibi kullanabileceğim takım mı yapsam diye düşünüyorum.. Önerilerinize açığım:) Bu alışverişte de kettle ve baskülümü bedevaya getirmiş oldum; umarım barışık yaşarız baskülle yoksa tuz buz ederim camını duvara atarken:)) Yine bernardodan çelik tencere takımı aldım; umarım memnun kalırım.. Sanırım bir de seramik tencere alacağım; 2 boy; biri pilav için diğeri büyük boy. Tantitonide var kızlar teyzem aldı çok memnunmuş; kapağı çelik seramik tencere. Şuanda hiçbiryerde yok; sipariş verdik; koca izmire ilk gelen tencereyi alıcaz:)
Mutfağı büyük bir hata yaparak kırmızı renk seçimiyle döşüyorum
Evlendikten sonra mutfak çok davetkar olacak; açlığın rengidir; ama napıyım çok seviyorum:))
Philips maraton elektrikli süpürgem, philips azur ütüm ( annem de kullanıyor; çok memnun.), arzum kahve makinam, tefal multi blender setim dışında elektrikli alet almadım. Kampanya avcılığına devam:)
Gecelik ve nananananalarımı
P) suwen marka aldım; İzmirliler bilir; optimumda mağazası var; kalliteli ve indirimlerde çok şık ürünler bulabiliyorsunuz.. Müstakbel eşimin pijama ve röpteşambr takımı Dagiden. Yine indirimli:) Napıyım seviyorum indrimden alışveriş yapmasını:))
Gelelim organizasyon işlerine; Benim düğünüm 19 Ekim; bayramın bittiği gün ertesi.. Dolayısıyla kınamızı bayramın 4. günü yani şehir dışından gelecekleri de düşünerek düğünden 1 gün önce yapabiliyorum. Bu tarih işi canımı sıkıyor aslında; Çok yorucu olacak
ama napalım.. Tek problemim henüz baba evimde mi yoksa bir yer mi tutmalı buna karar veremedim.. evde olursa kısıtlı yer dolayısıyla fazla eğlenememekten yakınıyorum.. Ama baba evinde kına gecesi gibisi de yok kanımca.. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kına ve çerezlerin dağıtılacağı hediyelikleri canım annem ve ben hazırlamak istiyoruz; hafasonu kemeraltına gidiyoruz alışverişi için.. Çerezlikleri sarı torba üstüne kaftan giydirerek hazırlayacağımız paketlerde dağıtmak istiyorum. Aklı olan çerez bitince yerini naftalin koyar ve kullanmaya devam eder. Yoksa yere atanları boğarım:) Kınayı ise bulabilirsek hint işi kırmızı hap kutularına koyup tüllerle süslemeyi planlıyorum. >Bunların maliyeti gerçekten çok düşük.. Sizin de elinizden geliyorsa yapın derim.
Gelinlik! Justin Alexander ile başladım gezinmeye; sanırım orada bitireceğim bu telaşı:)) İzmirliler defne'yi çok vüyolardı ama benim ve terzi olan annemin görüşlerine göre şu yoprumu yapabilirim; Kötü bir fabrikasyon. Kullandıkları tülün metresi 2 l,irayı bulmuyordur heralde. Güzel modelleri var; yok değil ama ona o kadar para vereceğime kollarımı havaya kaldırdıgımda göğsümü fırlatmayacak, belimi yana doğru büktüğümde korsesi kırılmayacak bir gelinliği tercih ederim. Justin modellerinde ekstra korse koymuşlar; göğsünüz benimki gibi 85i zorlasa bile istediğiniz kadar tepinin; milim oynamıyor. Tabii ki almadım henüz; şu aralar 61 kiloyum. 57ye inmeden hiç bir kuvvet beni o tek nefeslik gelinliğin içine sokamaz:)) ha bu arada; fiyatları da 2250-3000,7000e kadar yolu var. El insaf; bu yılki tüm gelinlikler bu fiyatlarda.. Aklınızda bulunsun derim.
Düğün salonumuzu tuttuk; konak orduevi; yemekli olacak. Orkestrası 5 kişilik; organizatör bayanla konustum; kendi düzenlediğim repertuvarı çalmalarını istiroum. Roman düğünü gibi başka türlü oynamasını bilmeyenelerin kolayına gelen roman havalarının tüm geceye hakim olmasını istemiyorum. Candan erçetin hayranıyım bu nedenle onun türkülerinden ve 9/8liklerinden bir liste hazırlıyorum.. Güzel olacak vesselam
Ve beni şimdiye kadar ennn çok mutlu eden gelişme; iyi bir fotoğrafçı bulmuş olmam. Profesyonel bir arkadaşım; Düğün günü çekim yaptırmayı planlıyoruz ama bakarsınız hava durumu buna el vermez ve tarihi ne alıp daha stressiz zaman geçirebiliriz:) Kesinlikle iyi ve yaratıcı birisiyle anlaşın derim.. Harikalar yaratıyorlar:))
Ha bi de; yüzmeyi hamamda öğrenmiş bir Bursalı olarak; elbette gelin hamamı istiyorumm:) Çok değil 10 kişiyi geçmez. Ama İzmirde hiç hamam kültürü yok
nerisi olan varsa yazsın lütfen..
Evet kabul ediyorum; çok uzun bir yazı oldu.. Canım öyle sıkıldı ki:) Okuyanın gözlerine sağlık:) Aralarda belirttiğim sorularıma önerleriniz olursa çok sevinirim:)))
Herkese kolay gelsinnnnnn; İzmir'den sevgiler!