2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Kızlar bi ark yazmıştı ya düz bi yere yaslanıp bacak bacak üstüne atmayı denediniz mi ne kadar doğru bilmiyorum ama:)))

ben denedim ve attım arada denemek lazım. göbek ne kadar aşağı düşerse o hareketi o kadar zor yaparız. göbek düştükçe bebek de kanala o kadar yaklaşıyor.

Eğer kızım iki üç gün içinde gelmeye karar verirse nobetci dr
dogumu yaptıracak haftay la pazartesiye kadar
beklerseniz kendi dr yaptıracak zaten pazartesi
son gün gelmese sezaryen yada suni sancı ile
doğum gerceklesecek
senin ve bebeğin için en hayırlısı ne ise o olur inşallah canım..

ahhh o mıde yanmalarııı benıde oldurdu ozellıkle ıkı gecedırr hıc gecmeye nıyetı yokk gıbı
kırmızı elma ye canım, belki fayda eder, ben yemeden yatarsam gece yana yana kalkıp yiyorum mecburen. yoksa hiç duramıyorum.

Kızlar bi ark yazmıştı ya düz bi yere yaslanıp bacak bacak üstüne atmayı denediniz mi ne kadar doğru bilmiyorum ama:)))
denemem miii hemen denedim, elimle bacağımı çekiştirmeden atamıyorum ya, şimdi bi daha denicem acaba tam yapamadım mı diye :KK1: kocişe çaktırmadan yapcam diye aceleye geldi de :))
mide yanması çok feci bir şey. bi akşam boyunca sırtımı yaslayamadan sandalyede oturduğumu bilirim. benim son 1 haftadır pek yanmıyo nazar değmesin Nazar . doğumdan sonra bütün sıkıntılar unutuluyormuş canım hayırlısıyla doğuralım da :))
evt canım malesef :KK43: ben bikaç gün önce o yanmayla uykudan uyandım hiçbişey fayda etmeyince de sinir kitledi beni, gece oturdum ağladım resmenn :KK25:

Amin tatlım benim kız kanalada inmemiş
keyfi yerinde gelmek istemiyor:KK1:
benımkınınde bası asagıda kanala gırmısmı bılmıom gercı kanala gırseler acılma olurdu galıba:KK31::KK31:

kırmızı elma ye canım, belki fayda eder, ben yemeden yatarsam gece yana yana kalkıp yiyorum mecburen. yoksa hiç duramıyorum.

denemem miii hemen denedim, elimle bacağımı çekiştirmeden atamıyorum ya, şimdi bi daha denicem acaba tam yapamadım mı diye :KK1: kocişe çaktırmadan yapcam diye aceleye geldi de :))

evt canım malesef :KK43: ben bikaç gün önce o yanmayla uykudan uyandım hiçbişey fayda etmeyince de sinir kitledi beni, gece oturdum ağladım resmenn :KK25:

pek bısey fayda etmıyor artık bana canım onceden soda bıraz bastırırdı ama artık oda fayda etmıyor bıraz kola ıyı gelıyor onuda ben sevmem ozelıkle bu donemde ıcmemeye calısyorum ama cok rahatsız ederse bır yudum alıyorumm :26:

Sağol tatlım zaten haftaya pazartesi
son gün...en azından gün belli:KK1:

canım senın sıyırmana daha 10 gun var :KK49::KK49:bend doktorumu ıstedım senın gıbı oda aynı seylerı soyledı hatta nobetcı lıstesıne baktı kadro ıyıymıs dedı benım 40 haftam carsamba doluyor doktor ogun yatıs yap dedı ama ben en azından bı kac gun beklemek ıstıyorum ama doktora soyleyemdım bunu:26::26:
benim sıyırmama sebep doktorum :KK1: geçen hafta bana merkezde kalın isterseniz çünkü biakç gün içinde her an gelebilir dedi. Gel git yapmayın bosuna dedi ama kalmak istemedik. 0 zaman herhangi bi durumda direk gel hastaneye dedi. Şimdi de durum bu :KK1: her an gelebilir heyecanıyla bekleyip sonradan vakit var demek cok berbat bi duygu :KK25:
durumunu doktoruna tlfnda sorsan ya da çarşamba yatış yapmak yerine kontrole gidip duruma göre yatısını yaptırsan :26:

benımkınınde bası asagıda kanala gırmısmı bılmıom gercı kanala gırseler acılma olurdu galıba:KK31::KK31:

pek bısey fayda etmıyor artık bana canım onceden soda bıraz bastırırdı ama artık oda fayda etmıyor bıraz kola ıyı gelıyor onuda ben sevmem ozelıkle bu donemde ıcmemeye calısyorum ama cok rahatsız ederse bır yudum alıyorumm :26:
Bencede inse acilma olur tatlım
benim sonum suni sancı gibi
görünüyor

benim sıyırmama sebep doktorum :KK1: geçen hafta bana merkezde kalın isterseniz çünkü biakç gün içinde her an gelebilir dedi. Gel git yapmayın bosuna dedi ama kalmak istemedik. 0 zaman herhangi bi durumda direk gel hastaneye dedi. Şimdi de durum bu :KK1: her an gelebilir heyecanıyla bekleyip sonradan vakit var demek cok berbat bi duygu :KK25:
durumunu doktoruna tlfnda sorsan ya da çarşamba yatış yapmak yerine kontrole gidip duruma göre yatısını yaptırsan :26:

off bu doktorlardaa bızı ıyıce gerıyorr bızımkıde bundan 3 hafta once her an gelebılır dıye sıkı sıkı tembıh edıyordu ama hala ortada bısey yokk:KK53::KK53:merkezde kalabılsen senın ıcınde ıyı olur ama gunu bellı deılkı her anda gelebılır gunude gecebılır kalacak yer yoksa sıkıntıı..:KK53:carsamba nobetcı dr karar verecek canım duruma bakalım ya off bu nasıl strestır boyle walla sezeryan olursamm en cok koyan sey catı muayenelerı olacakk :KK52::KK52::KK36::KK36::KK36:

Cagla arkadasin sancısı vardı galiba ne yaptı merak
ediyorum:26:
aaa geldimi sancılarıııı :KK53:

canım kola reflünün en büyük sebeplerinden biri çok dikkat et :KK53: benimde aynı sen gibi elma surup soda dahil hiçbişey kesmemeye baslamıstı ama simdi fayda etmeye basladı yeniden. ayrıca acı/baharatlı yiyecekler ve aç karna çay içmekte sebepler arasında, bende hamilelikten öncede baslangıcı vardı. ordan da biliyorum biraz. aklında olsun.
bu arada benim de bebisin bası asagıda ama yerlesmemis daha.

aaa geldimi sancılarıııı :KK53:

canım kola reflünün en büyük sebeplerinden biri çok dikkat et :KK53: benimde aynı sen gibi elma surup soda dahil hiçbişey kesmemeye baslamıstı ama simdi fayda etmeye basladı yeniden. ayrıca acı/baharatlı yiyecekler ve aç karna çay içmekte sebepler arasında, bende hamilelikten öncede baslangıcı vardı. ordan da biliyorum biraz. aklında olsun.
bu arada benim de bebisin bası asagıda ama yerlesmemis daha.

dogrudr canım ama bı yudum kola hemen kesıyor gece uyuyamadıgım zaman ıcıyorum yoksa uyku hak getıre ayy bı dogursakta su sıkıntılar bı gecse mınnaklarımza sarılsakk mısler gıbııı:KK16::KK16:

off bu doktorlardaa bızı ıyıce gerıyorr bızımkıde bundan 3 hafta once her an gelebılır dıye sıkı sıkı tembıh edıyordu ama hala ortada bısey yokk:KK53::KK53:merkezde kalabılsen senın ıcınde ıyı olur ama gunu bellı deılkı her anda gelebılır gunude gecebılır kalacak yer yoksa sıkıntıı..:KK53:carsamba nobetcı dr karar verecek canım duruma bakalım ya off bu nasıl strestır boyle walla sezeryan olursamm en cok koyan sey catı muayenelerı olacakk :KK52::KK52::KK36::KK36::KK36:
al işte benden bi tane daha :KK1::KK1: bende vaktim olmasına rağmen bu yüzden cok gerildim. bi de çarşambadan beri ara ara düzenli kasılmalar geliyodu. 10 dkdan asağı düsmüyodu, sıklaşsaydı yine gderim dr.a.. Merkeze 1 saat uzaktayız simdi, kalıcak yer varda gerek yok bence. doktorumda buralı olduğundan gidişat konusunda yönlendirme yapabiliyo. Zaten direk hastaneye gitmemiz gereken durumları da ezberledik iyice :KK1: o yüzden çağırsalar bile kimseye rahatsızlık vermek istemiyoruz eşimle :)
seninde çarşamba gününü beklemekten baska yolun kalmamıs o zaman kuzum ya, hayırlısı olsun insallah.. sağlıcakla kavusalımda o muayenelerde unutulurrr giderrr :)

dogrudr canım ama bı yudum kola hemen kesıyor gece uyuyamadıgım zaman ıcıyorum yoksa uyku hak getıre ayy bı dogursakta su sıkıntılar bı gecse mınnaklarımza sarılsakk mısler gıbııı:KK16::KK16:
bilmem miii :KK25: dediğin gibi hayırlısıyla kavusalımda hepsi gecer insallahhh :KK16: ben artık böyle otururken bile binbir türlü hayal kuruyorum. keske simdi göğsümde uyuyo olsaydı, kucağımda emziyo olsaydımmmm gibii.. :KK16:

Ultrasonla baktı bana da sıkıntı yok dedi ama akıntı olsa baya kokulu ve sarımsı olurdu,bnm gördüğüm bildiğin suydu..Bir de şunu söyledi,binde bir olan su gelmesi oluyomuş ama bu su içerde birikmiş suymuş,amniyotez suyu değil..öyle olsa müşaade altına alırdı..:26:

evet canım zaten günün geçmiş eğer bi sıkıntı olsaydı göndermezdi seni evine

Çok sevindim sağlıkla almış kucağına:)))

Herşey yolundaymış ne güzel beklemek zor ama zamanları var daha:)) kiloduda iyi maşallah

Benimde olmuştu canım öle banada sutun değil dedi akıntıdır dedi bende çok şaşırmıştım çünkü baya su gibi geşmişti çamaşırım ıslanmıştı artık o neyse anlsmadım bende ama dediğin gibi önemli bilry olsa göndermezlerdi cnm:)

evt çok şükür oğlum iyi beklemek beni çok yıpratmıyor şuanda bayram bi geçsin bakalım :):)

ınsallah haftaya kadar normal dogumla gelırrr kızın canımm allah hepımzın yardımcısı olsunn.baya sıkıntılı olduu bızım dogumlarrrr:KK52::KK52:

zızagg canım sımdıden 2cm acılman var cok sanslısınn 15 gune dahada ılerler ınsallah dırek acılmasız sunı sancı almaktansa 2cm acıklık cokk buyuk nımett bencee

evt kuzucum 2 cm diyince bende şaşırdım çatı muayanesi yaptı kafası uygun dedi acaba oğlumun kafasına mı değdi:KK1::KK1::KK1::KK1:

Kızlarrr bizde geldik kontrolden.
Doktorun neler demiş olabileceğini hepiniz biliyosunuz artık :KK1:
Nst de 60lara cıkan bi tane sancı oldu baskada bisey yok.. Usg de eşi yaşlanmaya başlamış artık dedi... :26:
Kilomuz 2,900 gr olmuş, doğuma kadar en az 3 kg olur insallah dedi. Hareketlerde felan bi sıkıntı görünmedi şükür..
Doğumunda ben olmak isterdim ama 18inde yurtdısına cıkıyorum biliyosun dedi, eğer bu hafta olursa ya da 27sinden sonraya kalırsa ben girerim ama 18-27 ekim arasında olursa diğer dr arkadasım girer dedi. Haftaya salı o bayan dr.dan randevu aldık. 0 da çarşamba gününden sonra yok malesef. Çarşambadan sonra geçen gün arkadasımı doğum yaptıran bayan dr olucakmış (benim daha önce smear için gittiğim ve ısınamadığım için bi daha gitmediğim dr.) 0 da tam bizim hastaneye transfer olacak zamanı buldu ya :KK43: Allah'tan hayırlısı diyorum. 0 da olsa baskasıda olsa bi sekilde bu doğum olucak kaçarı yok, Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Bu arada ayın 18ine kadar normal olmazsa gitmeden önce sezeryan yapabilir miyiz dedim, gülümsedi ve önce normal deneyelim en güzeli o dedi.. Sadece peki dedim.. :KK43:

maşallah bebeğine demekki daha beklemeye niyetli sağlıklı olsunda hayırlı zamanda kavuş bebeğine

Slm kızlar kontrolden yeni geldik
tahmin ettiğim gibi sancı acilma yok
artık 3 günde bir kontrole gidecem
bebeğim gayet iyi en fazla bir hafta
bekleyeceğiz..dr bebeğin hareketlerini
takip et dedi azalma olursa hemen gel dedi
bu perşembe tekrar dr gideceğim

zullucum maşallah senin kız çıkmak istemiyor gerçekten:KK1::KK1::KK1:

Doguramayanlar :KK1:

1-catybaby
2-kayrabebekgeliyor
3-zulluuuuuuuuu
4-ouzzu
5-cagla
6-lina
7-sevgmm
8-nazarboncugum
9-gemefree
10-yazyagmuru
11-Alina
12-zizag
13-thcee
14-erayhanse
15-eylül_06
16-chemist_m
17-sare_
18-minimit
19-elfile
20-yas_0685
21-delphinerin

Ben de varım. Bayramdan sonra inşallah

al işte benden bi tane daha :KK1::KK1: bende vaktim olmasına rağmen bu yüzden cok gerildim. bi de çarşambadan beri ara ara düzenli kasılmalar geliyodu. 10 dkdan asağı düsmüyodu, sıklaşsaydı yine gderim dr.a.. Merkeze 1 saat uzaktayız simdi, kalıcak yer varda gerek yok bence. doktorumda buralı olduğundan gidişat konusunda yönlendirme yapabiliyo. Zaten direk hastaneye gitmemiz gereken durumları da ezberledik iyice :KK1: o yüzden çağırsalar bile kimseye rahatsızlık vermek istemiyoruz eşimle :)
seninde çarşamba gününü beklemekten baska yolun kalmamıs o zaman kuzum ya, hayırlısı olsun insallah.. sağlıcakla kavusalımda o muayenelerde unutulurrr giderrr :)

bilmem miii :KK25: dediğin gibi hayırlısıyla kavusalımda hepsi gecer insallahhh :KK16: ben artık böyle otururken bile binbir türlü hayal kuruyorum. keske simdi göğsümde uyuyo olsaydı, kucağımda emziyo olsaydımmmm gibii.. :KK16:

hersey donuyor dolasıyor hakkımızda hayırlı olsunda kıtlenıyor allah saglıkla tez zamanda hepımze ogunlrı gostersın ıns
evet canım zaten günün geçmiş eğer bi sıkıntı olsaydı göndermezdi seni evine

evt çok şükür oğlum iyi beklemek beni çok yıpratmıyor şuanda bayram bi geçsin bakalım :):)

evt kuzucum 2 cm diyince bende şaşırdım çatı muayanesi yaptı kafası uygun dedi acaba oğlumun kafasına mı değdi:KK1::KK1::KK1::KK1:

hahah olabılır canımmm basını oksamıstırr belkı:KK9::KK9:

bende denedim bi bacağımı hiç atamadım diğerini de zor zar attım 2 cm acılmam var bakalım ne olacak :KK1::KK1::KK1:

hersey donuyor dolasıyor hakkımızda hayırlı olsunda kıtlenıyor allah saglıkla tez zamanda hepımze ogunlrı gostersın ıns

hahah olabılır canımmm basını oksamıstırr belkı:KK9::KK9:

bu sefer yüzünü göstermedi zaten demekki kanala inmeye başlamış tosunum

kızlar benim oğlanın kafası hala önde gidiyor sizdede var mı o durum

maşallah bebeğine demekki daha beklemeye niyetli sağlıklı olsunda hayırlı zamanda kavuş bebeğine
bizim oğlanın işi belli olmuyo ki canım ya, bi aşağıda bi yukarıda :KK1: bizle oyun oynuyo şimdiden sıpa :KK1:

aynen öyle kuzum, aminn inşallahh..

X