- 14 Mart 2013
- 7.872
- 3.804
- 173
maşallah canım gününü dolduranlardansın :) Allah yardımcın olsun, sağ salim çabucak kavuşursun inşallah :)Slm kızlar..bgn kontrolum vardi vE sürecin sonuna geldik artık heyecan korku dorukta..Perşembe gunu bebeğime kavuşuyorum insallah ..9:30 da hastaneye giris yapıp 11:30 da spinal anestezi ile dogum yapicam ...plesenta yaşlanması başlamış daha fazla bekleyemezmisim zaten,neden olduguda belli degil..sondamida ameliyatta takacaklar söyledim ondan bile korkuyodum:))makkaji ojeyi falan sormadım da sorun olmaz heralde kendimi iyi hissettirir belki :))susluyum de biraz bilgisi olan varmi makkaj hakkında ??
Canım benim hakkında hayırlısı ne ise o olsun inşallah.. Nişan doğumdan bir hafta önce bile gelebiliyomuş ama sancısı olmayanların geneli 48 saat sonra doğuma gidiyo. 3 günde gayet ideal o zaman diye düşünüyorum. Ne olacağı belli de olmaz :)
bizimde bu ay canımcım, muhtemel doğum tarihinde evlilik yıldönümümüz :)) Ama ne yapıcam bilmiyorum. Doğum telaşı, gelen giden derken bişiler yapmamda zor gibi..
ne guzel kolaymıydı yanııı ayy allahımmm3 ekim akşamı dr kızarak 1.5 parmak açıklık ne denek diye ne zaman doğurcam diye yazıyordum. Sonra film izledim wc ye gittim yatağıma yattım bir anda sanki çiş yapacakmışım gibi geldi bi kalktım yataktan şarılll şarıll su aktı. Resmen su sonra eşim panik panik ordan oraya ordan oraya koşuşturuyor :) dedim panik yapma sancım yok rahat ol ama dinletemedim neyse apar topar bende sancı yok ya tekrar eve dönerim diye düşündüm rahat rahat çıktık yola zaten hastane bize yakın 10 dklık yer geldik geldğimde ilginçtirki dr hastanedeydi bi doğum varmış ölü döğum diyorlardı şookk yaşadım sonra dedi ki içimden allahım hakkkımızda hayırlıısnı versin acaba bendemi böle olurum diye saçma sapan düşündüm neyse hemşireye söledik suyyum geldi diye dr da baktı tekrar açıklığıma klsik 1 parmak açıklık var dedi yatışını verin açılma olmazsa enjeksiyon dedi ben hemen anladım enjeksiyon suni sancı
daha sonra yattım yatağa sancılarım başladı kasıktan ilk 10 dkda 1
sonra 8 sonra 5 dkda 1 derken nstden bakıyoruz eşimde çözdü hazır ol sancın gelecek diye nst grafiğini okur olduk tabi ben ama çookk dua ettim allahım tüm hamilelelre yrdım et rabbim senden büyük yok diye ama sancılar git gide sıklaşıyor 2 saatte bir hemşre gelip bakıyor açıklığa ve daha bu ne ki daha çookk sancı çekcen hazırlıklı ol diyor. Tabi ben rahatım epidural normal doğum yani ağrısı z doğum istiyorum ya 4 cm açıklık yeter diyorum içimden
hemşire epidural bazen tutmuyor dedi sen hazırlıklı ol hatta bana kalsa hiç düşünme paranı boşa harcama tutmazsa paran boşa gitcek dedi tabii tınlayan kim ...
Neyse sabaha karşı dr geldi 8 bucukta açıklığıma baktı 4*5 cm dedi bunu duyunca havalara uçtum. Nasıl sevindim nasıl sonra indirdiler doğumhaneye ben koşa koşa gidiyorum tabi sancılarım çok ama birazdan geçicek yavrumju alıp çıkcam diyorum. Dra dedim epidural isityorum dr bey uygun görürseniz dedim tmm dedi anestezi dr çağırın yapılsın dedi ebelere
hazırlıklar başladı bi sürü alet taktılar kalp atışım tansiyonum bebeğin kalp atışı alan filan 2 tane serum yolu açtılar. Damarlarım şişlikten çok incelmiş zor buldular ama ben herşeye rağman çok sevinçliyim. Anestezi dr geldi. Sırtımı döndüm yine sancılar vuruyor tabi kıvarnıyorum hareket etmek yok falan filan baya kastırdım kendimi ama içmden diyorum nesli şimdi uyuşcak orası ve doğcak çocuk 2 saate diye çok moralliyim
tabi şimdi iğne yeri tespit ederken çok şişmişisin aşırı şişlk var bek çok uygun değil tutmayabilir dedi ama ben tınnn iğneyi vurdu belden vurduktan sonra sancın var mı dedi dedim evt şu an var dr dedki tutmayabilir hazırlıklı ol dedim içimden nesli boku yersin o zman ... Kii yedimde ...
Ben nasıl ağlıyorum ama o kadar kötğ,ü oldum ki kendimi sıka sıka ağlıyorum gerçekten karnım çok büyük nasıl çıkarcam bu çocuğu diye ağlıyorum çok ağladım ama gerçekten üzüldüm bi tuhaf oldum anestezi dr bak misafir gelecek sevin az kaldı çocuğunu kucağına alcan diye avutuyor klasik laflar işte dinleyen kim ??
Sonra yukarı çıkarın dedi kendi drum anladım enjeksiyon
bi açıldı kapı annem kapıda bekliyor eşim orda dedim tutmadı eşim başladı ağlamaya ben zaten ağlıyorum.
Annemle çıktık yularıya eşim ağlıyor verdiler sıuni sancıyı 9 da tabi iyice şiddetlendi 1e çeyrek kala indim doğumhaneye 5. ıkınmamda geldi şükür allhım herkese kolay doğumm nasip etsin
Su içmeyi senden öğrendim bende:))))) sabah uyandığımdan beti midem bulanıyor ve sancım vardı iki üç kere su içtim geçti:)))) ama bi düre sonra tekrar başkıyor bi de duşa gircem niraz daha sonra bakalım geçecek mi ama belimden gelmiyor ağrı belm sürekli ağrıyor
Bende sonra gelen gidenden bebekle ilgilenmekten vakit bulamam diye düşündüm...oyle bakımsız fotolarımda olsun istemiyorum:)olmadı yaparım istemezlerse ameliyat oncesi silerim artık Yada arayıp doktoruma sorucamda doktor yuh diycek artık:))ben olsam ameliyattan çıkınca makyaj yapardım çünkü orda bebeğime kavuşma anında kesin ağlarım ben çok duygusalımda makyaj filan kalmaz hatta daha beter olurdum akar yani o yüzden çıknca hemen yaparım öyle foto çekinirim
maşallah canım gününü dolduranlardansın :) Allah yardımcın olsun, sağ salim çabucak kavuşursun inşallah :)
Kızlar benim sabah 7 de nişanım geldi. Eşimle gidelim mı hastaneye diye düşündük. Sma sancı olmayınca yatalım ona göre karar veririz dedik. Simdi tekrardan geldi. Dr'umu aradım muayeneye gideceğim. Artık bakalım ne olacak.
Bu arada nisan öyle farkedilmeurcrk gibi degil.
Adet olurken ilk gelen kan gibi. Pembe kırmızıya yakın.
Sabah bir heyecanlandim. :)
Elim ayağım titredi görünce. Hic beklemediğim bir anda geldi. Tuvaletimi yapmıştım.
Simdi birşeyler yiyip gideceğiz insallah.
Cnm senin doğum artık başladı en kısa zamanda
gelir bebis nisan gelmesinden 1-2 saat yada 2-3
gün içerisinde doğum gerceklesir.her sancı geldiğinde
şu iç Cnm su yalancı sancilari geçiriyor ve dk tut 45 dk
da geliyorsa sancı artık doğum başladı demektir
hakkında hayirlisi olsun tatlım
ooo çok iyi düşünmüşsün o zaman gayet güzel bi hediye olur.zaten birşey yapamam kutlama tarzında yani bu sene sadece hediye ile idare edicez napalım acaba diyorum gümüş alyans mı alsam eşim yüzüğünü takmak istiyor ama altın haram olduğu için takmıyor fazla arada takıyor yani gümüş alırsam takar diye düşünüyorum
heyecan dorukta gerçekten ama bunca doğum haberini okuyupta beklemek zorunda olmak hiç güsel değilayy kızlar kaldıkmı bız bıze bende doğuma gırerken valla sızlerı ozlerım yazışmaları haberdar etmeyı ozlerımm heyecan dorukta artıkk
heyecan dorukta gerçekten ama bunca doğum haberini okuyupta beklemek zorunda olmak hiç güsel değilRabbim hayırlısıyla nasib etsin inşallah, napalım...
o da var tabi gelen giden olacak yapamayabilirsin ama dediğin gibi yaparsın sorun olursa orda hemen silersin zatenBende sonra gelen gidenden bebekle ilgilenmekten vakit bulamam diye düşündüm...oyle bakımsız fotolarımda olsun istemiyorum:)olmadı yaparım istemezlerse ameliyat oncesi silerim artık Yada arayıp doktoruma sorucamda doktor yuh diycek artık:))
Sagol canım benim insallahh...
o da olabilir canım zaten birine hediye almak çok zor bu kişi hele de erkekse alternatif çok az oluyor ben geçen sene gömlek kazak kombinasyonu almıştım bir kazak aldım onun içine uygun bir gömlek çok hoşuna gitmişti severk giydi çevreden de beğeniler geldikçe hergün giymke istiyorduooo çok iyi düşünmüşsün o zaman gayet güzel bi hediye olur.
ben hediye de bulamıyorum, erkeğe bişey almak çok zor gerçekten. doğum gününde saat aldım, ayakkabılarını alalı 1 hafta oldu. Cüzdanı da yeni. Kemer zaten ayakkabıyla alınıyo. ee ne kaldıkigömlek, çamaşır felan desen onları da çarşıya çıktıkca almıştım. Bi alternatifim kaldı, o da kazak.. Monta benzer ceket tarzı değişik güzel bişeydi, çok hoşuma gitti.. bakalım artık :44:
kızlar dogurmayan kaç kişiyız saysak mı
o da var tabi gelen giden olacak yapamayabilirsin ama dediğin gibi yaparsın sorun olursa orda hemen silersin zaten
o da olabilir canım zaten birine hediye almak çok zor bu kişi hele de erkekse alternatif çok az oluyor ben geçen sene gömlek kazak kombinasyonu almıştım bir kazak aldım onun içine uygun bir gömlek çok hoşuna gitmişti severk giydi çevreden de beğeniler geldikçe hergün giymke istiyordu
saysak çabuk biter zaten canım bizim kızlar gibi inatçı veletler kaldı içerde
kızlar geceleri sizde karın agrisi ve mide
bulantisiyla uyaniyormusunuz
aslında bir sürü ekim annesi var
Cnm ama onlar sohbete katılmıyor
mesela elifnil arkadasimiz kaç kişi
gündür girmiyor
Kızlar simdi dr'dan çıktım. Nişan'ım gelmis ama aciklik hic yok bir parmak kadar bile. Nst de sancı da yok. Bir tane bile. O yüzden cumaya kadar yine gun verdi. Ben bol bol yürüyeyim dedim.
2-3 cm açıklık olsa en azından suni sancı deneyelim diycem ama o da yok dedi. Yumuşama da yok rahim ağzında dedi.
Cumaya kadar gelmezse su sancı vs sabah gel sezaryen yaparız dedi.
Artık cumaya kadar geldi geldi yoksa sezaryen olacağım Allah'ın izniyle.
Hayırlısı olsun.
ben genelde tuvalet ya da bel ağrısıyla uyanıyorum ama kalktığımda mide bulantısı hissediyorum bugünlerde kendimi nedense hamileliğin başındaymışım gibi hissediyorum burnuma gelen kokular bana o zamanki bulantıları hatırlatıyor
hakkatten yaa o napıyor acaba bir sürü sorunu vardı onun da doğurdu mu acaba zten erken doğum riski vardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?