• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
canım benim bildiğim kırk basar olayı iki lohusanın aynı ortamda olması yada lohusa biriyle adetli mi cünüp mü artık birkişinin aynı ortamda olmasına derler die biliyorum tabi kırk basınca ne olur onu da bilmiyorum da..

bebeğim dergisinde doktorların yanlış bilinenler die yazısını okudum 40 basması die birşey yoktur ...
doğumdan ötürü annede depresyon olabilir yeni duruma alışması bakımından öfke nöbetleri geçirebilir ....dio
yani korkmayın öyle kimse kimseyi basmaz cnm dua edip nereye çıkacaksak çıkalım kim gelecekse gelir:16::16::16:

Napıyorsunuz? Kocişimle gezindik geldik ,belki kızım gelmek ister dedim ama hala tık yok :1:Gerlince size bakim dedim:6:
Kızlar ya abim 27 ekimde evlenecek,kv yarı kırkın çıkmadan düğüne gitmen olmaz diyor(baskı anlamında değil,adetler gereği),lohusaya ya da geline bişey olur diye,40 basar olayı..Siz böyle bişey duydunuz mu?Abim çok kırılır gidemezsem:26:

ayrıca hastanelerde lohusa kadınlar hep bir arada oluyor oradaki doktorlar hemşireler vs adet olabiliyor ee kırk basması nerde kalıyor o zaman dmi..çok karışık bi konu:9:

canım benim bildiğim kırk basar olayı iki lohusanın aynı ortamda olması yada lohusa biriyle adetli mi cünüp mü artık birkişinin aynı ortamda olmasına derler die biliyorum tabi kırk basınca ne olur onu da bilmiyorum da..

Ben pek inanmıyorum,bizim ailede de böyle adetler yok ,internetten de araştırdım anne ve bebeğim hassasiyeti çok fazla oluyor sadece..Zaman bırakıcaz,neyse artık..

hayırlı aksamlar annişler kusura bakmayın pek girmiyorum benim erkenci yaramazdan fırsat olmuyo ama doğumda hepinize kolay doğum için dua ettim dünyanın en güzel duygusuymuş rabbim kimseye evlat hasreti çektirmesn herkese nasip etsin anneliği inşallah sizleride en kısa zamanda kavuştursn meleklerinize
Oh bebisle olmak ne güzeldir :)
Evet o nedenle riskli bnm durumum..İnternetten araştırsam ne değişir ki,eşimin tarafı böyle durumda kesinlikle eşlerini yolluyorlar,anne ve bebek gitmiyor,en azından yarı kırkın çıkması gerek..
Sizinkiler ne diyo bu konuda?

Psikolojiyle ilgili birsey oluyor sanırım.

bende var travagon diye krem kullanıyorum iki üç günde
geçiriyor şu an bitmek üzere tatlım kurtuldum

kızlar benim karnım ağrıyor ne yapayim
ne icsem geçer

ay çok sağol cnm yarın hemen alacam geçiriyor dimi ölmek üzereyim mahvetti beni tam idrarımın değdiği yerde yakıyo sivilce sivilce oldu 2 gündür oturamıyorummm :25::25:

Kırk basmasını araştırırken müftülüğün yazısında birsey okudum size de bilgi olsun.

Lohusalığın en az süresi olmamakla birlikte (bir gün de olabilir, kırk gün de olabilir) en fazla süresi kırk gündür.

40 günden önce, örneğin:15. 27. 30. veya 33. günü kanaması kesilen bir kadın lohusalıktan çıkmış demektir, kırk günün dolmasını beklemeden gusül (boy) abdestini alarak namazına başlamalıdır.

Doğumdan sonra kırk gün geçtiği halde kan devam ederse, kırk birinci günden itibaren bu kan lohusalık kanı değil, özür kanıdır. Bu durumda da yine boy abdestini almalıdır ve her vakit namaz için ayrı abdest alarak namazına devam etmesi gerekir.

Lohusa olan kadın, kanaması devam ettiği süre içerisinde namaz kılamaz, oruç tutamaz, Kur'an'ı eline alamaz, kocası ile cinsel temasta bulunamaz. Ancak dua ayetlerini, dua maksadıyla okuyabilir, zikir ve tesbih çekebilir.

Lohusalık süresince kılınamayan farz namazlar kaza edilmez, fakat Ramazan ayında tutulmayan oruçlar kaza edilir.

NESİKE (AKÎKA) KURBANI

Çocuk dünyaya gelince Cenâb-ı Hak’ka bir şükür olarak Akîka kurbanı kesmek mubahtır. Maddi durumu müsait olan isterse bunu keser ve sevabını alır, istemeyen de kesmez ve kesmediğinden dolayı da günah işlemiş olmaz.

ÇOCUĞA İSİM KONULMASI

Çocuğa isim koyarken çocuğun babası, annesi, dedesi veya bir başkası çocuğu kucağına alır, kıbleye döner ve ayakta sağ kulağına (çocuğa yapılan ilk iman telkininden ibaret olan) ezanı, sol kulağına da kamet (ikamet) okur. Koydukları güzel ismi üç kere seslenerek söyler.

Verilecek ismin, Kur’an’da geçip geçmemesi hiç önemli değildir. Çünkü Kur’an-ı Kerim isim kitabı değildir.

ay çok sağol cnm yarın hemen alacam geçiriyor dimi ölmek üzereyim mahvetti beni tam idrarımın değdiği yerde yakıyo sivilce sivilce oldu 2 gündür oturamıyorummm :25::25:

cnm dr la görüşsene bize yazılan sana iyi gelmeye bilir son günlerin dr vermeden krem dahi olsa kullanman doğru değil bence ama yinede sen bilirsin

kızlar hiç dikkat etmedigim için
sürekli usutuyorum bu yüzden karnım
ağrıyor bu ağrıyı geçirmek için ne yapmalıyım:43:

Cnm sen dr bir gorun istersen sivilce gibi
bende hiç olmadı sigil olmasin doğum yapmadan
bir gorun istersen

yok cnm siğil değil sivilce gibi büyükte değil o bölgede hafifşişme var sadece kıl çıkan yerler sivilce gibi duruyo yani şaşırdım ya şu son 4 gün kala olacak şeymi çok acıyo idrarım değince kıyameti koparıyorum e malum sık sık wc ye çıkıyorum bide

kızlar bebek bakımıyla ilgili kitap alacak mısınız? hangi kitabı almayı düşünüyor/ aldınız?
piyasada 3 kitap buldum ama kararsız kaldım. Fikirlerinizi öğrenebilir miyim?

iyi geceler kızlar erzurumda oturan arkadaş varmı
yeni taşındık sayılır erzuruma ve özel hastanede dogum yapmak istiyorum
şifa hastanesini iyi diye duydum ne kadar dogru bilemicem tabiki
hastane fiyat bilgisi verirseniz sevinirim teşekkürler

yok cnm siğil değil sivilce gibi büyükte değil o bölgede hafifşişme var sadece kıl çıkan yerler sivilce gibi duruyo yani şaşırdım ya şu son 4 gün kala olacak şeymi çok acıyo idrarım değince kıyameti koparıyorum e malum sık sık wc ye çıkıyorum bide

tatlım sen dr yinede gorun olur mu Cnm
hem caninida sıkma:34:

Back